Dodaj do ulubionych

czy jestes tolerancyjny?

10.02.18, 20:03
i czy warto takim byc?

przy okazji wybaczam wam wszystkie docinki.
te, ktore byly i te, ktore beda ;-)
Obserwuj wątek
    • adoptowany Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 20:14
      ,..hmm..chyba warto,troche wbrew logice i naszej pokręconej naturze, ale jednak warto..przyjemnie po czasie stwierdzić,ze jestem ponad to wszystko,ponad caly ten burdel który jest wokół, bardzo przyjemne uczucie,..chyba wyzszosci, czy nie? ale zdecydowanie kojąco wpływa na samopoczucie,..;)
      • konwalia55 Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 20:37
        dlaczego wyzszosci? moze jest Ci milo, bo mimo tego burdelu okazujesz szacunek drugiemu czlowiekowi i tak w glebi duszy czujesz, ze jestes wtedy w zgodzie z samym soba? swiat i tak bedzie sie toczyl po swojemu....
        • adoptowany Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 20:53
          jedna uwaga, tolerancja jak zresztą wszystko ma tez swoje granice,..:)
    • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 21:05
      Nie.
      I nie warto.
      • adoptowany Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 21:10
        piataziuta napisała:

> Nie.
        > I nie warto.

,..ejże, no jak to? Sloneczko,jeszcze niedawno radzilas zebym wybaczyl? ..to w takim razie, co warto?
        • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 21:15
          Co?
          Żebyś komu niby wybaczył?
          • adoptowany Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 21:21
            ,.bratu i ojcu,ze mnie prxekrecili na blisko sto tysięcy, no wiec ?
            • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 21:28
              ach to...
              wcale nie mówiłam, żebyś wybaczył
              mówiłam, żebyś dbał o swoje zdrowie i nie marnował go na denerwowanie się z powodu sku...syństwa, bo życie jest na to za krótkie

wyczytujesz treści których nie ma, słoneczko
        • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 21:25
          Jestem tolerancyjna dla każdego, kto żyje własnym życiem i nie próbuje ingerować w życie innych - czyli dla niewielu.
          Jak byłam młodsza, próbowałam być tolerancyjna dla wszystkich - również tych, którzy nie wykazywali się tolerancją w stosunku do inności - myślałam, że będzie to miało znamię dobrego przykładu "ja wam jak najlepiej, więc wy mnie i mnie podobnym tak samo".
          Gó....
          Było miło przez kilka lat, do pierwszych, naprawdę drobnych "problemów".
          Deklarowali lojalność i więzy po wsze czasy, a spuścili mnie w kiblu przy pierwszej okazji.
          Także nie warto być tolerancyjnym.
          • 10iwonka10 Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 23:20
            Twoje pierwsze zdanie to chyba sedno tolerancji- ona dziala w dwie strony.
    • strofakota Re: czy jestes tolerancyjny? 10.02.18, 21:10
      zbyt malo oczekuje od ludzi wokol mnie zebym miala byc nietolerancyjna. Chyba asertywna jestem a to nie to samo co tolerancyjna.
    • obrotowy NIE, ale... 10.02.18, 21:45
      nie jestem, ale czesto udaje takiego, gdy mi sie to kalkuluje.

konwalia55 napisała:
      > i czy warto takim byc?

- to dyskusyjne, gdyz zarowno tolerancyjnosc, jak i nietolerancja maja swoje wady i zalety
      ale, jak wspomnialem, jezeli udawanie tolerancji czasem sie oplaca
      - to czemu tego nie czynic ?

albowiem wystarczy czasem o kims pomyslec, ze to idiota - ale powiedzenie tego glosno niekiedy przynosi wiecej strat, niz korzysci.
      • piataziuta Re: NIE, ale... 10.02.18, 21:50
        to nie jest tolerancja, tylko dyplomacja
        • obrotowy no tak, ale... 10.02.18, 22:00
          piataziuta napisała:
          > to nie jest tolerancja, tylko dyplomacja

no naturalnie ze tak, wskazalem tylko ze mozna byc w duchu nietolerancyjnym,
          ale dla maksymalizacji korzysci osobistych dyplomatycznie to ukrywac.
          • piataziuta Re: no tak, ale... 10.02.18, 22:06
            tolerancja nie oznacza wykazywania się sympatią do wszystkich ludzi na świecie i nie zauważania, że niektórzy są idiotami

może pomogę...
            tolerancja
            • obrotowy no tak, ale... 10.02.18, 22:29
              jak sama zapodalas:
              tolerancja
              1. «poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych»

ja innych - majacych poglady rozne od moich - w duchu NIE SZANUJE,
              gdyz uwazam poglady moje za lepsze i sluszniejsze:

ERGO: - jestem nietolerancyjny.

dyplomacja pozwala mi tylko na ukrywanie tego braku szacunku dla innych
              - dla korzysci osobistych :)

• stokrotka_a Re: no tak, ale... 11.02.18, 09:14
                obrotowy napisał:

> ja innych - majacych poglady rozne od moich - w duchu NIE SZANUJE,
                > gdyz uwazam poglady moje za lepsze i sluszniejsze:

Ty masz jakieś poglądy? Przecież jesteś zwykłym konformistą, oportunistą i egoistą.
                • obrotowy nosz, ale... 11.02.18, 19:24
                  stokrotka_a napisała:
                  Przecież jesteś zwykłym konformistą, oportunistą i egoistą.

Przez moj szacunek dla dyplomacji na tym forum nigdy nie pisalem - kim ty jestes,
                  ale jedno moge zdradzic: - jestes (m. in.) zwykla marudna nudziara.
          • wiarusik Re: no tak, ale... 11.02.18, 11:30
            obrotowy napisał:

> no naturalnie ze tak, wskazalem tylko ze mozna byc w duchu nietolerancyjnym,
            > ale dla maksymalizacji korzysci osobistych dyplomatycznie to ukrywac.

zgadzam się z tą wypowiedzią. nie da rady tolerować wszystkiego.
            • stokrotka_a Re: no tak, ale... 11.02.18, 15:39
              wiarusik napisała:

> nie da rady tolerować wszystkiego.

A ktoś postuluje tu tolerowanie wszystkiego?
    • varia1 Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 08:00
      jestem
      warto
    • stokrotka_a Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 09:16
      A dlaczego pytanie kierujesz tylko do mężczyzn?
      • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 10:07
        Konwalia ma dosyć ograniczoną wyobraźnię, jeżeli chodzi o pisanie na forum.

Zaraz się znowu na mnie obrazi, hihi.
      • wiarusik Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 11:35
        stokrotka_a napisała:

> A dlaczego pytanie kierujesz tylko do mężczyzn?

widzę przebłyski skandynawskiej szkoły głupoty u ciebie. ale tutaj akurat masz rację. czy jesteś tolerancyjny? czy jesteś tolerancyjna? czy to co ty jesteś jest tolerancyjne?
        i szafa gra, tyle że w tytuł się nie zmieści.
        • stokrotka_a Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 15:38
          wiarusik napisała:

> widzę przebłyski skandynawskiej szkoły głupoty u ciebie.

U ciebie widzę zalew polskiego zidiocenia.

> czy jesteś tolerancyjny? czy jesteś tolerancyjna?

Nie ty jesteś autorem tytułowego pytania i nie do ciebie skierowałam swoje pytanie.
        • konwalia55 Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 21:30
          wiarusik zostaw, nie warto...
          • stokrotka_a Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 21:44
            konwalia55 napisała:

> wiarusik zostaw, nie warto...

A co warto? Seksistowskie uwagi rzucać warto?
    • r.snuff Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 11:44
      Jestem.
      Warto.

Nie przejmuj się hejtem głupio-mądrych.
      • konwalia55 Re: czy jestes tolerancyjny? 11.02.18, 21:32
        Nie przejmuj się hejtem głupio-mądrych.

Juz sie nie przejmuje, ale dziekuje :)
    • derff Re: czy jestes tolerancyjny? 12.02.18, 10:17
      Nietolerancja to świadectwo ograniczenia umysłowego. Szkodzi najbardziej nietolerancyjnemu bo zatruwa mu zycie. Tak samo jest z małostkowością, że przez drobiazgi delikwent ma pretensję do wszystkich i najbardziej szkodzi sobie (depresja albo napady złego humoru)
      • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 12.02.18, 15:26
        ograniczenie umysłowe jest wtedy, kiedy tysiące możliwości wrzuca się do jednego wora, podsumowując jednym nieprawdziwym, prymitywnym zdaniem
        • konwalia55 Re: czy jestes tolerancyjny? 12.02.18, 21:30
          dlaczego jestes taka niemila? :(
          • derff Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 08:40
            To przypadek kliniczny, nie warto odpowiadać. Zatruje się własnym jadem.
            • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 10:20
              >nie warto odpowiadać.

Z poziomem "argumentacji" który prezentujesz, faktycznie nie warto.
              Jesteś w stanie obrazić, ale nie jesteś już w stanie odpowiedzieć.
          • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 10:11
            Konwalio, jeśli jesteś trollem, to szacun, bo wchodzisz na poziom abstrakcji, którego na tym forum jeszcze nie było.
            Jeżeli jednak jakimś cudem piszesz poważnie, odpowiem.

Derff w swoim poście obraża wszystkich ludzi, którzy na dany temat, mogą mieć inne zdanie od niego.
            Opinia derffa to szkodliwe uproszczenie, nic nie jest nigdy tylko białe albo tylko czarne.
            Derff obrażając wszystkich ludzi, którzy mogą mieć inne zdanie od niego, udowadnia, że sam jest nietolerancyjny.

Podsumowując: derff napisał w poście treść, która nie jest prawdziwa, obraża ludzi, którzy mogą mieć inne zdanie od niego i udowadnia, że derff sam jest nietolerancyjnym hipokrytą.
            Odpowiadam więc derffowi na jego posta, tak jak na to zasługuje, ale nie zniżając się do argumentów, które mogłyby go obrazić personalnie, tak jak on to robi w stosunku do mnie, w poście niżej.
            A ty robisz smutną minkę i mówisz, że to ja jestem niemiła?
            Serio? :D
            • obrotowy czy ty jestes tolerancyjna? 13.02.18, 10:23
              odpowiadam, bo viem.

con-valia smeci
              bo jej sie nudzi
              bo lubi
              i szlifuje (nie wiadomo po cco)
              sfuj j. polski.
              • piataziuta Re: czy ty jestes tolerancyjna? 13.02.18, 11:38
                czyli to z tobą się spotyka w realu?
                ;P
                • obrotowy niestety, nie 13.02.18, 21:15
                  piataziuta napisała:
                  > czyli to z tobą się spotyka w realu?

- niestety nie.
                  proponoowalem jej kiedys spotkanie (dawno to bylo), ale odmowila.

wyobraz sobie, ze ona JEDYNA z forumowiczek tego foro dala mi odmowe.
                  inne na niezowiazujace spotkanie przy kawie chetnie i bez problemow przystaly.
                  - nic z tego potem nie wynikalo, ale byly to mile spotkania, a uwazam, ze dobrze wiedziec
                  i WIDZIEC z kim sie na foro rozmawia.
              • konwalia55 Re: czy ty jestes tolerancyjna? 13.02.18, 21:55
                Hmm...
                • obrotowy jestes tolerancyjna? - hiba nie... 14.02.18, 00:50
                  konwalia55 napisała:
                  > Hmm...

nie przejmuj sie.
                  - to ludzka przywara.
            • wieczornica [...] 13.02.18, 21:17
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • konwalia55 Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 21:48
              Przeciez to co napisalas jest dokladnie o tobie.
              • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 21:54
                konwalia55 napisała:

> Przeciez to co napisalas jest dokladnie o tobie.

Sądzisz, że wezmę pod uwagę zdanie osoby, która ciągle zakłada wątki z jakimiś idiotycznymi pytaniami ?
                • konwalia55 Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 21:57
                  A wydawalo mi sie, ze odpisalam do piatejziuty, To ty??? ;-)
                  • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 22:34
                    Powiedzmy, że moje mentalne alter ego, choć nie jest ono mym doskonałym lustrzanym odbiciem, ponieważ różni nas kilka aspektów (nie ma ludzi identycznych, mogą być co najwyżej bardzo podobni). Tak czy inaczej, samo utożsamianie mnie z Ziutą jest błędem.
                    • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 09:19
                      >powiedzmy, że moje mentalne alter ego

Chciałabyś, maleńka, lecz nie ma w tym nawet odrobiny prawdy.

Myślałam, że konwalia to twoje kolejne alternatywne wcielenie, a tu takie rozczarowanie.
                      Co nam przygotujesz w najbliższym czasie wieczornico?
                      • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 09:41
                        piataziuta napisała:

> Co nam przygotujesz w najbliższym czasie wieczornico?

Przekonasz się. Będziesz mogła obserwować całą sytuację. Choć już odniosłam sukces i jawnie triumfuję, wszystko podsumuje jeszcze jedno działanie przez które ostatecznie ucierpią pewne osoby.
                        • obrotowy ten damski boks 14.02.18, 09:52
                          was obie bawi ?
                          • piataziuta Re: ten damski boks 14.02.18, 10:39
                            Kto się boksuje? Coś straciłam?
                            Nie widziałam co napisała wieczornica, zanim skasowano jej posta :(
                        • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 10:35
                          Dobrze, będę czekała.
                          Ale powiesz kiedy?
                          Bo boję się, że jak nie powiesz, to nie zauważę, że to już.
                        • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 10:37
                          A i pochwal się jaki to sukces, żebym mogła razem z tobą świętować, okej?
                          • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 10:54
                            Raczej nie pochwalę się tym, bo znikam z tego forum (przynajmniej dopóki nie będę miała potrzeby komuś pokazać gdzie jego miejsce).
                            Nie za bardzo jara mnie tracenie swojego czasu na coś takiego. Moja misja została zakończona, a ja mam inne cele w życiu, które muszę zrealizować. Wolę zająć się czym wartościowym ( samoudoskonalanie psychiczne i fizyczne) niż brać udział w jakiejś gów_#burzy, która nie przyniesie mi żadnego pożytku.
                            • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:04
                              No dobrze, dobrze, ale powiedz proszę przed odejściem co to był za sukces, żebym mogła wypić twój toast herbatką, dobrze?
                              • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:07
                                I czy nie obiecałaś w poście wyżej, że przygotujesz coś specjalnego i będę mogła obserwować całą sytuację??
                                Czy chcesz powiedzieć, że mnie okłamałaś? :..(

(Echh, konwalia mnie chyba inspiruje)
                                • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:11
                                  Wiesz co mam na myśli, więc przestań mnie prowokować.
                                  Wszystko dowiesz się w swoim czasie.
                                  • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:16
                                    Tobie się chybanaprawdę wydaje, że jestem twoim alter ego, tymczasem ja nie wiem i się nie domyślam!
                                    Błagan powiedz, to dla mnie bardzo ważne, inaczej chyba rzucę się z krawężnika!

Jesli mi teraz powiesz, pozwolę ci mówić, że jesteś do mnie podobna!
                                    • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:22
                                      Odnoszę wrażenie, czy chcesz podzielić los Derffa ?
                                      Sądzisz, że oczekuję takiego pozwolenia ? Ziuto, ja stwierdzam jedynie fakt. Przywołałabym tutaj fragment wiadomości z opisem Twojego charakteru, ale nie pamiętam pod którym postem to napisałaś.
                                      Samo sprzeczanie się o tą kwestię jest bezcelowe.
                                      • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:28
                                        A co zrobiłaś derffowi?
                                        Zbiłaś go? I dlatego teraz pisze o agresji?
                                        Znowu wszystko przegapiłam :(

Odpowiedziałam ci na tego posta już wiele razy, kochana. Tylko jakoś nie rejestrujesz informacji.
                                        A powiedz mi jeszcze, może to pomoże mi zrozumieć twą jakże złożoną osobowość:
                                        czy lajw zachowujesz się bardziej jak wieczornica, czy jak adriana ada?
                                        • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:43
                                          Akurat ja podejrzewam, że Ada Adriana jest Twoim drugim kontem, ale okay XDDDD
                                          Odnoszę wrażenie, że Derff ma jakieś skłonności masochistyczne. Z tego co kojarzę, dziś jest premiera Nowego Oblicza Greya, więc będzie miał okazję, żeby zobaczyć ten film, a potem spróbować wcielić się w rolę bohaterki. Za to, Ty Ziuto pasujesz mi na Greya :D Możecie zawsze na forum umówić się na spotkanie i razem wypróbować zabawy jak w filmie.
                                          • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 12:00
                                            Już pisałam ci słoneczko, że mam tu tylko jedno konto, to samo od 10 lat, znowu zapomniałaś!

A ty swoim stylem pisania przypominasz mi bardzo moją znajomą, która jest bardzo głupia, ale bardzo próbuje stwarzać pozory, że jest mądra. Masz może na imię Karolina?

Nie mam nic z Greya.
                                            Może tylko krótkie nóżki.
                                            • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 12:13
                                              A ja cieszę się, że w końcu udało mi się Ciebie sprowokować :)
                                              W takim razie do zobaczenia,Ziuto :D
                                              • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 13:37
                                                Do tego żebym z tobą porozmawiała?
                                                Ciesz się ciesz, bo nie wiadomo kiedy zmienię zdanie.
                                                Buziaczki paaaa
                                          • adriana_ada Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 14:25
                                            Dla wyjasnienia, nie mam nic wspolnego ani z nickiem wieczornica ani z pita ziuta. To moj ostatni nick, jaki mi pozostal, bo wszystkie z ww mi pokasowali. Bardzo rzadko tu bywam, bo juz zwyczajnie mi sie nie chce, zagladam z sentymentu do przybytku, ktory znam od poczatkow jego istnienia
                                            • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 14:34
                                              A jakie miałaś wcześniej?
              • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 09:14
                >Przeciez to co napisalas jest dokladnie o tobie.

Cóż.
                Mam nadzieję, że twoje zdolności językowe rekompensują brak umiejętności logicznego myślenia. ;)
    • wez_zesz Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 19:25
      Im starsza tym coraz bardziej nie, to logiczne nawet.
      • stokrotka_a Re: czy jestes tolerancyjny? 13.02.18, 20:50
        wez_zesz napisał(a):

> Im starsza tym coraz bardziej nie, to logiczne nawet.

Wprost przeciwnie - to alogiczne.
    • evro44 Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 09:56
      Jestem tolerancyjna w określonych ramach tzn. do momentu aż spotkam na swej drodze osobę nietolerancyjną czyli taką która bez żadnej przyczyny skreśla ludzi ze względu na inność od niej samej. Następnie nie toleruję ludzi którzy pastwią się nad zwierzętami lub są głusi na ich potrzeby. Brakiem tolerancji wykazuję się również w przypadku bezpodstawnego ataku skierowanego bezpośrednio na mnie przez osoby którym wydaje się, że są diabelnie inteligentne i dowcipne a robią to dla poczucia wyższości( to forum się w tym specjalizuje ). I jeszcze nie ma u mnie zgody na zwyczajną ignorancję i głupotę więc wychodzi, że chyba jestem nietolerancyjna :)
      • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 10:41
        Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź.
    • derff Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 10:08
      Autor wątku zadał jeszcze pytanie, czy warto być tolerancyjnym. Oczywiście że warto bo to zjednuje przyjaciół i daje pogodę ducha.
    • krystynkaczarodziejka Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 10:40
      Staram się, są pewne sprawy, które mnie dotykają lub denerwują, ale zawsze staram się o nich porozmawiać.
    • koronkovelove Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 11:45
      Tak, ale nie toleruje zła, wszystko inne ok. Czy warto?To tak samo jakby ktoś zapytał mnie "czy warto jeść owoce?"...
    • adashofman1 Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 13:41
      "Tolerancja" to jest słowo którego znaczenie zostało wypaczone przez lewactwo, człowiek tolerancyjny po normalnemu to jest człowiek który nie szkodzi tym którzy są inni, człowiek tolerancyjny po lewacku to jest człowiek który inność wynosi na piedestał i traktuje inność jako glejt dający przyzwolenie na wszystko.
      • wieczornica Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 15:46
        Widzę, że w końcu zawitał na to forum ktoś racjonalnie myślący.
        Propsy za cytat w sygnaturce.
      • stokrotka_a Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 19:52
        adashofman1 napisał:

> "Tolerancja" to jest słowo którego znaczenie zostało wypaczone przez lewactwo,

Tolerancja to słowo, którego znaczenie zostało wypaczone przez prawactwo w duchu moralności Kalego. Prawacy tolerują więc własne świństwa w imię tzw. "wartości", a ludzi o innych poglądach odsadzają od czci i wiary za co się da, a nawet gdy się nie da.
        • piataziuta Re: czy jestes tolerancyjny? 14.02.18, 20:09
          love

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka