zbyfauch Re: Zabawa na plaży 04.03.18, 09:36 Filmik zamieściłem bez komentarza również na ebachorku. Ciekaw jestem komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 08:58 Niby 53 "oglądy" i zero reakcji. W takim razie napiszę, o co mi chodzi. Dzieci widoczne na filmiku prawdopodobnie pierwszy raz w życiu mają w ręce zabawki. Chłopczyk z lewej ma wanienkę dla lalek a drugi ładowarkę budowlaną chyba (nie jestem budowlańcem). I obaj nie mają pojęcia, co właściwie z tymi przedmiotami robić. Ten pierwszy nieudolnie próbuje z wanienki z robić wiaderko i foremkę (obserwowałem też inne dzieci, które były bezradne wobec foremek, łopatek i grabek) a drugi dopiero pod koniec wydaje się odkryć kółka w pojeździe, ale też tylko na sekundę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 10:49 No, niby... bo kogo w zimie interesuje plaża z dziećmi bawiącymi się śmiecmi? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 11:43 no zastanawiałam się nad sensem. Okey, zauważyłam, że dzieci jakoś tak sztywno się bawiły, przyznam, ale nie wiedziałam, co napisać. zbyfauch napisał: > Niby 53 "oglądy" i zero reakcji. > W takim razie napiszę, o co mi chodzi. > Dzieci widoczne na filmiku prawdopodobnie pierwszy raz w życiu mają w ręce zaba > wki. Chłopczyk z lewej ma wanienkę dla lalek a drugi ładowarkę budowlaną chyba > (nie jestem budowlańcem). I obaj nie mają pojęcia, co właściwie z tymi przedmio > tami robić. Ten pierwszy nieudolnie próbuje z wanienki z robić wiaderko i forem > kę (obserwowałem też inne dzieci, które były bezradne wobec foremek, łopatek i > grabek) a drugi dopiero pod koniec wydaje się odkryć kółka w pojeździe, ale też > tylko na sekundę. > Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 13:13 Nie wiem, o jakie komentarze ci chodzi. W porównaniu z tym, przez co przechodzą dzieci w Syrii lub Jemenie to nagranie przedstawia sielankę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 13:30 stokrotka_a napisała: > Nie wiem, o jakie komentarze ci chodzi. W porównaniu z tym, przez co przechodzą > dzieci w Syrii lub Jemenie to nagranie przedstawia sielankę. Wyszedłem z niewłaściwego założenia, że prawie każda kobieta, a forumowa w szczególności, rzuci się gnana wewnętrznym parciem naturalnej pasji psychologicznej na materiał i zanalizuje zachowanie dzieci. W końcu psychologia i pedagogika były ongiś (nie wiem, jak dziś) kierunkami babą oblężonymi. A tu dupa. :) Na ebachorku mieszkają matki, które obchodzi jedynie ich własne potomstwo, resztę w najlepszym wypadku tolerują, dlatego tam brak odzewu mniej mnie zdziwił. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:10 a dlaczego prawie każda kobieta ma analizować zachowanie dzieci? zbyfauch napisał: > stokrotka_a napisała: > > > Nie wiem, o jakie komentarze ci chodzi. W porównaniu z tym, przez co prze > chodzą > > dzieci w Syrii lub Jemenie to nagranie przedstawia sielankę. > > Wyszedłem z niewłaściwego założenia, że prawie każda kobieta, a forumowa w szcz > ególności, rzuci się gnana wewnętrznym parciem naturalnej pasji psychologicznej > na materiał i zanalizuje zachowanie dzieci. W końcu psychologia i pedagogika b > yły ongiś (nie wiem, jak dziś) kierunkami babą oblężonymi. A tu dupa. :) Na eba > chorku mieszkają matki, które obchodzi jedynie ich własne potomstwo, resztę w n > ajlepszym wypadku tolerują, dlatego tam brak odzewu mniej mnie zdziwił. > > Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:28 znana.jako.ggigus napisała: > a dlaczego prawie każda kobieta ma analizować zachowanie dzieci? Bo "każda" kobieta jest w głębi duszy psychologiem i psychoanalitykiem, w szczególności od tzw. "związków" ale w porównawalnym stopniu również względem dziecków. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:34 Np puszczając film, musisz liczyć się z tym, że każdy zauważy coś innego, bo ma inny filtr. Ja np wraz z moją obsesją niefotografowania się, zastanawiałam się, czy te dzieci wiedzą, że je filmujesz i czy tego chcą. Bardzo bowiem cenię sobie miejsca, w których jest i to egzekwowany, zakaz fotografowania i filmowania innych. zbyfauch napisał: > porównywalnym > Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:39 znana.jako.ggigus napisała: > (...) czy te dzieci wiedzą, że je filmujesz i czy tego chcą. (...) "Reportaż" rzeczywiście nieautoryzowany, niemniej bardziej anonimowo nie dałoby się tego sfilmować. Pod słońce rozpoznawalne są jedynie sylwetki. Nic nie wskazuje też na czas i miejsce nagrania. Nie sądzę, żebym w najmniejszym stopniu naruszył czyjąkolwiek prywatność. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:43 To wspaniale, że tak sądzisz. Natomaist tego nie wiesz. Oczywiście widać, że dzieci pokazane są, aby nie widać było ich twarzy. Ale mimo to nie spytałeś, nie powiedziałeś, że je tutaj i na innym forum umieścisz. zbyfauch napisał: > znana.jako.ggigus napisała: > > > (...) czy te dzieci wiedzą, że je filmujesz i czy tego chcą. (...) > > "Reportaż" rzeczywiście nieautoryzowany, niemniej bardziej anonimowo nie dałoby > się tego sfilmować. Pod słońce rozpoznawalne są jedynie sylwetki. Nic nie wska > zuje też na czas i miejsce nagrania. Nie sądzę, żebym w najmniejszym stopniu na > ruszył czyjąkolwiek prywatność. > Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:52 zbyfauch napisał: > Nie sądzę, żebym w najmniejszym stopniu na > ruszył czyjąkolwiek prywatność. Naruszyłeś - być może przekonałbyś się otym, gdyby rodzice tych dzieci przyłapali cię na filmowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 15:16 stokrotka_a napisała: > Naruszyłeś - być może przekonałbyś się otym, gdyby rodzice tych dzieci przyłapa > li cię na filmowaniu. W taki sposób naruszane są codziennie prawa milionów, a od momentu wynalezienia fotografii miliardów ludzi. Nie czuję się winny. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:31 czyli wg ciebie mężczyznę zaprzątają śrubki i d..pki, a kobietę serduszka i garnuszki? No to witaj w świecie stereotypów. zbyfauch napisał: > znana.jako.ggigus napisała: > > > a dlaczego prawie każda kobieta ma analizować zachowanie dzieci? > > Bo "każda" kobieta jest w głębi duszy psychologiem i psychoanalitykiem, w szcze > gólności od tzw. "związków" ale w porównawalnym stopniu również względem dzieck > ów. > Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 14:47 zbyfauch napisał: > Bo "każda" kobieta jest (...) Wrzucanie wszystkich kobiet do jednego worka to dość wygodne podejście, ale to po prostu pójście na łatwiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Zabawa na plaży 05.03.18, 15:12 stokrotka_a napisała: > Wrzucanie wszystkich kobiet do jednego worka to dość wygodne podejście, ale to > po prostu pójście na łatwiznę. Pamiętasz ten dowcip o chusteczce, z czym się miała dzieciom w klasie kojarzyć? Odpowiedz Link Zgłoś