Gość: ona IP: *.238.84.14.adsl.inetia.pl 13.10.04, 08:40 ludzie to nie do pomyslenia zamiesciłam ogłoszenie ze poszukuje pracowników przyszło 4 oferty czy to normalne zjawisko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mario2 Re: brak rak do pracy 13.10.04, 08:44 A placisz powyzej minimum socjalnego? Czy chcesz zatrudnic kogos, kto musi zarejestrowac swoja firne i bawic sie w czysciciela dzwonkow w cudzych mieszkaniach? - oczywiscie za godna prowizje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: brak rak do pracy IP: *.238.84.14.adsl.inetia.pl 13.10.04, 08:46 nie okreslam wynagrodzenia w ofercie poszukuje ludzi po prawie ekonomii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: brak rak do pracy 13.10.04, 08:47 wiesz wszystko zalezy od tego co zawiera oferta pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: brak rak do pracy IP: *.238.84.14.adsl.inetia.pl 13.10.04, 08:49 oferta standardowa wczesniej jak dawałam przychodziło wiele ofert ze trudno było obrobic a teraz kicha Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: brak rak do pracy 13.10.04, 09:00 Piszesz enigmatycznie, ale to Twoja sprawa. Przeslij te oferte do mnie- znam kilku ktorzy sa po ekonomii i jakos nie sa szczesliwi w swoich pracach Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: brak rak do pracy 13.10.04, 08:48 Gość portalu: ona napisał(a): > nie okreslam wynagrodzenia w ofercie poszukuje ludzi po prawie ekonomii itp. Ale ja koncze AE w Poznaniu:) I cos wiecej mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: brak rak do pracy 13.10.04, 08:46 A jakie do ogloszenie? Bo ja juz tu nie moge wytrzymac!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: brak rak do pracy 13.10.04, 08:56 Gość portalu: ona napisał(a): > ludzie to nie do pomyslenia zamiesciłam ogłoszenie ze poszukuje pracowników > przyszło 4 oferty czy to normalne zjawisko Nie gorączkuj się tak. Ja zawsze aplikuję 3 lub 4 dnia po ogłoszeniu, żeby moje było na wierzchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: brak rak do pracy 13.10.04, 08:57 A dlaczego ja nie dostałam odpowiedzi?:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: brak rak do pracy IP: *.238.84.14.adsl.inetia.pl 13.10.04, 08:58 szukam pracowników ze ślaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: brak rak do pracy IP: *.238.84.14.adsl.inetia.pl 13.10.04, 09:00 a nie wiem odpowiedziałam gdzie skad szukam pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: brak rak do pracy 13.10.04, 09:01 A rozumiem:)A może jednak w Wielkopolsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamlet Re: brak rak do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:10 podaj więc treść tego ogłoszenia oraz info kiedy zamieściłaś ogłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
edmundzia Re: brak rak do pracy 13.10.04, 10:02 ee dla mnie to codzienność... jako odpowiedź na ogłoszenie przychodzi zazwyczaj kilka cv, z czego połowa to chyba jakaś pomyłka. boję się, że ludzie się tak zniechęcili brakiem odpowiedzi, że już pracy nie szukają... Odpowiedz Link Zgłoś
niuniek6 Re: brak rak do pracy 13.10.04, 11:15 Jesli nie szukasz ani prawnika ani np gl ksiegowego to nie wiem po co ci akurat ludzie po prawie lub ekonomi? - to dwa tak rozne kierunki ze jak widac teoretyczna, specjalistyczna wiedza nie jest az tak niezbedna i jest to jakies stanowisko wymagajace raczej ogolnej wiedzy. A jak wynika z mojego doswiadczenia to w zasadzie na takich stanowiskach wystrczy dyplom jakiejkolwiek innej specjalnosci poswiadczajacy jedynie to ze ktos potrafi byc w miare systemetyczny i pojetny. I o dziwo na takich stanowiskach najlepiej radza sobie ludzie o calkiem niezwiazanym wyksztalceniu. Znam wielu ludzi po filozofii, politologii, lingwistyce czy nawet muzykologii i innych ktorzy radza sobie w zarzadzaniu, sprawach handlowych czy nawet w dzialkach specjalistycznych o wiele lepiej niz ich koledzy z dyplomami w danej dziedzinie. Naucza sie akurat tego z czym pracuja i nie zagnie ich z tego zaden doktor specjalizujacy sie w tym temacie. Dlatego taki apel do pracodawcow ... nie badzcie schematyczni. Dokladnie przemyslcie najpierw wymagania. Jesli to np praca w kredytach - nie piszcze o Ekonomi tylko dlatego ze kredyty to czesc ekonomi itd itp. Mozna zaznaczyc ze ... wyksztalcenie ekonomiczne MILE WIDZIANE ale nie ze wymagane. Pomyslecie Dobrze. Sa sprawy ktore da sie nauczyc, natomiast sa takie rzeczy jak charakter, kontaktowosc, przebojowosc i tego w zyciu nie nauczycie nawet najlepszego absolwenta jesli on tego w sobie nie ma. I jesli to nie jest zawod ogolnie zajmujacy sie WIELOMA aspektami ekonomi to ekonomsta jest tu zbedny. No i jeszcze najbardziej mnie smiesza wymagania typu znajomosc jezykow w firmie bez kapitalu zagranicznego, nie majaca kontaktow z firmami zagranicznymi i nie planujaca takich kontaktow. Ty tez takie cos zamiescilas w wymaganiach? To sie potem nie dziwcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmundzia Re: brak rak do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:10 eh, watek znajomości języka to temat - rzeka. mnie w tej kwestii chyba prześladuje pech:( jesli tylko potrzebuje kogoś z dobrym językiem angielskim (co zaznaczam w ofercie), to na bank 99% dokumentów pochodzi od osób o podstawowej znajomości... Odpowiedz Link Zgłoś
niuniek6 Re: brak rak do pracy 13.10.04, 13:35 A to wlasnie przez to ze kazdy wypisuje ze jezyk potrzebny a potem ani tego nie sprawdzaja anie do nieczego nie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś