Dodaj do ulubionych

Onkologia Kielce biopsja endometrium

15.12.19, 21:01
Witajcie dziewczyny. Poszukuję osób, które miały robioną biopsję endometrium (macicy) w Kielcach na onkologii. Nie zostałam poinformowana jak to badanie dokładnie wygląda a trochę się niepokoję. Z powodu mięśniaków i silnych przedłużających się miesiączek lekarka zdecydowała rezonansie magnetycznym oraz biopsji endometrium. Czy jest na forum ktoś kto mógłby mi to po ludzku wyjaśnić? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Onkologia Kielce biopsja endometrium 15.12.19, 21:26
      pobierają próbkę, zasysając ją takim czymś próżniowym. zapytaj, czy możesz wziąć przedtem coś przeciwbólowego i weź jak pozwolą, gdyż jest to nieco nieprzyjemne, ale warto się poświęcić w słusznej sprawie. badanie trwa ok. pięciu minut.
      • kokaina2018 Re: Onkologia Kielce biopsja endometrium 15.12.19, 22:29
        Dziękuję za odpowiedź. Bałam się jakiegoś okropnego bólu, który nie pozwoli mi przetrwać całego badania. Czy mogę Cię prosić o rozwinięcie stwierdzenia "nieco nieprzyjemne"? Wybacz że tak uparcie wypytuję ale chce wiedzieć co mnie konkretnie czeka.
        • mmagi Re: Onkologia Kielce biopsja endometrium 16.12.19, 16:03
          a tak ogólnie to przyjemne jest grzebanie w pochwie przez lekarza,jakimiś narzedziami?? czy raczej nieco nieprzyjemne?
          • kokaina2018 Re: Onkologia Kielce biopsja endometrium 22.12.19, 15:35
            mmagi napisała:

> a tak ogólnie to przyjemne jest grzebanie w pochwie przez lekarza,jakimiś narze
            > dziami?? czy raczej nieco nieprzyjemne?
            Lepiej się poczułaś po tym komentarzu? Człowiek chce znać dokładny opis badania a tu zawsze się znajdzie ktoś złośliwy kto nic kompletnie nie wnosi do dyzkusji oprócz siania zamętu...
        • six_a Re: Onkologia Kielce biopsja endometrium 16.12.19, 21:16
          konkretnie coś pomiędzy szczypaniem a kłuciem. da się to przeżyć w każdym razie. i zabierz ze sobą podpaski, bo potem przez jakiś czas się krwawi, ale bardziej jak po skaleczeniu, nie jakoś tragicznie, coś tam będzie, więc żebyś sobie nie ubrudziła bielizny po prostu. To jest jak badanie gin, tylko samo pobranie trochę trwa te kilka minut.
          polecam jakiś przeciwbólowy, to na pewno trochę pomoże, jak się bardzo boisz bólu.
          • kokaina2018 Re: Onkologia Kielce biopsja endometrium 22.12.19, 15:33
            O takie wyjaśnienie dokładnie mi chodziło. Z całego serca dziękuję Ci za ten opis. Ciężko było sobie to wyobrazić więc strach był o tyle większy. Jestem zdecydowana i pójdę teraz na to badanie bez żadnych większych obaw. Dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka