Gość: nube IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 17:44 Czy ktoś z Was ma jakieś pomysły, sugestie lub propozycje (bądź jeszcze coś innego), jak się spożywa te owoce. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi. Pozdrowienia nube Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Chirimoya i kiwano IP: *.tele2.pl 01.02.03, 18:34 kiwano to jest rodzja melona, sama nie jadlam, ale ponoc przypomina w smaku troche kiwi, a troche banana i je sie go po prostu lyzeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Chirimoya i kiwano 01.02.03, 22:01 Kiwano w smaku przypomina banana i lime.Nadaje sie do salatek owocowych i do serwowania z krewetkami. Cherimoya w smaku przypomina truskawki ze smietana lub sosem waniliowym.Owocu dodaje sie do salatek owocowych,deserow i lodow. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nube Re: Chirimoya i kiwano IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 23:16 Dzięki za info. Jadłam obydwa. Przyznam, że znacznie bardziej smakowało mi kiwano. Przypominało mi w smaku banana. A chirimoya była dla mnie troszkę zbyt mdła. Pozdrowienia nube Odpowiedz Link Zgłoś