Gość: xxxx IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.04, 17:03 ...najpierw polskie dzieci, a jak będą najedzone to możemy pomagać Afryce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxxx Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.04, 17:09 ...i co Pani mysli, że polskie dzieci nie są głodne? Ja Panią rozumię, ale koszula bliższa ciału? Najpierw polskie dzieci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.04, 19:02 Co za durne nazistyczne myslenie ?! Dzieci to dzieci, niewazne czy polskie. Maja prawo by godnie zyc, jesc i dorastac. Kazdy wolontariusz to skarb, nie wazne czy pomaga dzieciom, starcom, zwierzetom, bezdomnym, inwalidom czy jest dzialaczem ekologicznym. Nie wazne gdzie to robi i w jaki sposob; czy pomaga swoim wkladem pracy, datkami itd.. Wazne, ze POMAGA. A wy zamiast krytykowac ruszcie tylki i sami pomozcie. Cenie kazdego wolontariusza, dzieki takim ludziom jest nadzieja na lepszy swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maros Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce IP: 80.51.176.* 23.10.04, 23:21 Ważne jest, by sama Pani Ochojska, zanim zajmie się medialną oprawą swojej akcji nie krzywdziła innych ludzi , o których pracy także dla dobra innych nie mqa pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieklikajwpajacyka Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:16 ja proponuje zeby pani ochojska jak i inni pracownicy tej medialnej organizacji podzielili sie rowniez z biednymi bo tego co sie orientuje wiecej czerpia oni z tego korzysci (nie tylko materialnych) niz sie poswiecaja. Podobnie jak z fundacja kwasniewskiej czy owsiaka nalezaloby sie przyjrzec dokladniej finansowaniu tego typu przedsiewziec- jest tu wielkie pole to wszelkiego rodzaju malwersacji. Ile z uzbieranych pieniedzy idzie na administracje i pensje a ile naprawde trafia do potrzebujacych - ile bylo akcji totalnie chybionych? Moze ktos kiedys zada tego typu niewygodne pytania- zamiast wiecznego towarzystwa wzajemnej adoracji? I druga kwestia- czy nie jest dwuznaczne moralnie - praca jakby nie patrzec spolecznikowska i branie za to pieniedzy znacznie wyzszych niz srednia krajowa - dotyczy to wszytskich organizacji charytatywnych ze szczegolnym uwzglednieniem Pah. Nie bede tu wspominac o innych kwestiach-warto sie jednak przyjrzec nazwiskom najblizszych wspolpracownikow pani o.- nie chce zostac posadzony o antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce 24.10.04, 16:55 > bo tego co sie orientuje wiecej czerpia oni z > tego korzysci (nie tylko materialnych) niz sie poswiecaja Wynika z tego, że się w ogóle nie orintujesz, a wypowiedziami w tym stylu tylko się ośmieszasz i chyba doskonale o tym wiesz, skoro chowasz sie za idiotycznym nickiem. > Podobnie jak z > fundacja kwasniewskiej czy owsiaka nalezaloby sie przyjrzec dokladniej > finansowaniu tego typu przedsiewziec- jest tu wielkie pole to wszelkiego > rodzaju malwersacji. > Ile z uzbieranych pieniedzy idzie na administracje i > pensje a ile naprawde trafia do potrzebujacych No to się przyjrzyj, kto ci broni? Łatwo jest rzucać oskarżenia, nie pofatygowawszy się, żeby je sprawdzić. No bo po sprawdzeniu mogłoby się okazać, że trzeba podkulić pod siebie ogon i się zawstydzić, że się takie głupoty wypisywało... Akurat w pahu, a podejrzewam, że w innych organizacjach pozarządowych też, większość pracy wykonują wolontariusze i dlatego prawie wszystkie datki idą bezpośrednio na pomoc. Oczywiście nie da się uniknąć płacenia za elektryczność, wynajem biura czy skromne (dużo poniżej średniej krajowej) pensje dla kilku etatowych pracowników. Zresztą nie ma powodu, żeby to ukrywać. Kompletnie nie rozumiesz roli, jaką odgrywają w Polsce i na świecie organizacje pozarządowe. Chyba nie oczekujesz, że państwo wszystko załatwi i wszystkim pomoże, a może każdy powinien patrzeć tylko na czubek własnego nosa? No, ale historia zna wiele takich przypadków, że wielkie i szlachetne przedsięwzięcia są zupełnie nierozumiane przez miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieklikajwpajacyka Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 20:06 Wlasnie podkulilem moj ogon miernoty... Z tego co wiem forum sluzy do wyrazania swoich opinii wiec pozwol ze pozstane przy swojej - nawet gdyby nie wiem jak ona byla niesprawiedliwa i glupia dla ciebie. Zadalem pytania na ktore wydaje mi sie warto byloby poznac odpowiedz. Stwierdzenie ze moj nick jest idotyczny osmiesza raczej ciebie niz mnie. Wlasnie dlatego ze wiem jak wyglada funkcjonowanie tego typu organizacji w naszym kraju uwazam ze pozostawia ono wiele do zyczenia-jest to blizsze harcerstwu niz powaznej dzialanosci- szczegolnoie jesli chodzi o kwestie finansowe i powtorze to jeszcze raz -stwarza ogromne pole manewru do naduzyc. Gratuluje swietnego samopoczucia - najlatwiej wyzwac kogos od glupkow nie majac zadnych konkretnych argumentow. Wole jednak sam pomoc osobie w potrzebie niz wspomagac organizacje typu pah o ktorych mam wyrobiona negatywna opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce 25.10.04, 14:11 Oczywiscie, wszyscy moga tu publikowac swoje wypowiedzi, ale nie znaczy to, ze jesli ktos wypisuje bzdury, to bedzie poglaskany po glowie. Powiedz prosze, na jakiej podstawie opierasz swoje poglady w tej kwestii, bo trudno jest dyskutowac z tym, co do tej pory napisales. Chcesz wiedziec, ile pieniedzy idzie na co - zadzwon do organizacji, do ktorej masz zastrzezenia albo umow sie na rozmowe i popros o przedstawienie ci rozliczen. Nie maja prawa odmowic. A najlepiej popracuj jako wolontariusz, to ci sie oczy otworza na wiele rzeczy. Ok, twoj nick nie jest idiotyczny - jest bezmyslny. Nikogo nie wyzywam od glupkow, szczegolnie dotyczy to osob, ktorych nie znam. Natomiast zastanawiajace jest to, ze od razu wszystko wziales do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieklikajwpajacyka Re: Janina Ochojska: Wolontariusz w Afryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:41 ok-staralem sie byc mily-ale widze ze z takimi bezmyslnymi indywiduami jak ty sie nie da... jesli chcialbym byc poglaskany po glowie to na pewno nie przez Ciebie - poniewaz nie wydajesz mi sie osoba godna takich karesow. dziekuje za wszelkie rady- z reguly jednak wypowiadam sie na tematy o ktorych mam pojecie- tak jest i w tym przypadku- nie musze wiec nigdzie dzwonic poniewaz swietnie sie orientuje jak dzialaja te organizacje- powtarzam-jest to chory system-nie widze tez powodow zeby opowiadac o tym na forum. Ciekawy za to jestem jakie ty masz doswiadczenia jesli chodzi o organizacje tego typu-skoro tak bezmyslnie je zachwalasz- pewnie zansz je tylko z tv i na tej podstwie wyrobilas sobie poglad- otoz musze cie zmartwic- rzeczywistosc nie jest taka rozowa jak ci sie wydaje. Nie zdziwie sie jesli za chwile uslyszymy o jakiejs aferze zwiazanej z organizacja charytatywna- ciekawe co bedziesz wtedy pisac Odpowiedz Link Zgłoś