Dodaj do ulubionych

Święty Graal i tolerancja

IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.11.04, 01:29
No i kto jeszcze w Polsce, nawet bez goraczki i grypy umialby napisac tak
zabawny felieton? Ni kto?
Zapraszam do skladania propozycji.
Prezeska Klubu Wielbicieli Kingi Dunin, Buba.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.11.04, 10:08
      Mnie też się podobało!!! Brawo Pani Kingo!
      Chetnie zpisze sie do Klubu -
      POzdrawiam
      kaja
      • Gość: Anna Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 18:23
        Kto zalozy ten klub? juz sie zapisuje!.
        • Gość: m Okropny babochłop z lewackimi obsesjami. Brrr... IP: *.crowley.pl 07.11.04, 16:37
          Gdyby było więcej takich "kobiet" to mielibyśmy mocno ujemny przyrost naturalny.
      • Gość: magda.gdansk Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 07.11.04, 09:04
        Gość portalu: kaja napisał(a):

> Mnie też się podobało!!! Brawo Pani Kingo!
        > Chetnie zpisze sie do Klubu -
        > POzdrawiam
        > kaja

Ja w tym klubie jestem juz od dawna.
        Pozdrowienia dla Kingi Dunin i dla Klubowiczow.
        Magda
        • Gość: AAA Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.04, 15:46
          Ja tez chce byc w tym Klubie!!!
    • alpepe Re: Święty Graal i tolerancja 06.11.04, 10:18
      poczekajmy na miczurina i jego jad na przedszolaczki i ich przedszkolankę... na
      pewno się zjawi.
    • Gość: Pawel Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.tpnets.com 06.11.04, 10:47
      Biedna, nieszczesliwa, dyskryminowana pani Dunin... jaka ona dzielna, mimo tej
      grypuy, ktora zeslali na nia pewnie wrdeni katole z Opus Dei. Pani Dunin, pani
      sie nie daje! Pani jest taka madra i dzielna! Ze o urodzie juz nie wspomne, bo
      to kazdy widzi i podziwia!
      • Gość: Buba Pawle, duuuza klasa! Gratuluje dowcipu, IP: 213.122.215.* 06.11.04, 12:28
        subtelnosci ironii, nieprzecoietnego intelektu. Kobiety z pewnoscicia nie moga
        sie tobie oprzec - wiem, ze ja bym sie nie oparla. Powiedz jeszcze cos madrego,
        pleeeease!
        • Gość: rzymianin nie warto... IP: *.chello.pl 06.11.04, 15:58
          ...wielbicielkom panny Duninowny mowic czegokolwiek madrego. nie zrozumieja. to
          przeciez feministki. zamiast rozumu maja morze nienawisci...
          • Gość: Anna Re: nie warto... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 18:26
            MENTALNOSC Rzymska tez masz? w 21. wieku?
          • Gość: raav Re: nie warto... IP: *.chello.pl 07.11.04, 16:06
            Dobry pretekst jesli sie nie ma argumentow. Znane mi feministki nie zieja
            nienawiscia, natomiast sensownie motywuja swoje postulaty. Moze dlatego czasem
            tez mysle o sobie, ze jestem feminista. Ale moze Rzymianie woleli spolegliwe
            Rzymianki bez prawa do glosu.....
      • rozaola Re: Święty Graal i tolerancja 06.11.04, 12:35
        A co z twoja uroda, misiaczku? Jakie masz oczka i wloski? Czysta masz cere czy
        pryszcze? Czy jestes typowym polskim-katolskim brzydalem czy moze jednak mozna
        na tobie zawiesic oko bez bolu?
        A teraz powaznie: ludzie, czy wy nigdy nie zrozumiecie, ze kwestia wygladu
        osoby ktora sie wypowiada w prasie ma sie nijak do meritum? Czy Dunin pisze do
        jasnej cholery o kosmetykach i maseczkach czy o spreawach spoleczno-
        politycznych? Czy nigdy nie porzestaniecie sie kompromitowac uwagami na temat
        urody albo jej braku u kobiet ktore cos pisza albo mowia publicznie? Dlaczego
        misiu nie przypieprzasz sie do wygladu politykow-mezczyzn, dlaczego nie
        rozwazasz z zapalem czy kaczynski nie moglby byc wyzszy, a Wachowski moze
        moglby zgolic brode, bo mu nie dotwarzy, a czy Kwasniewski jest wedlug ciebie
        ladny??? A Glemp, czy jest sliczny i przystojny? A moze Rokicie brakuje urody?
        Dlaczego cie to tak nie podnieca jak kwestia wygladu Dunin?
        Przestancie w koncu w kolko o tym smedzic bo to juz jest zenujace, ta stara
        oklepana litania o urodzie lub jej braku. Jak nie macie nic do powiedzenia,
        albo nie umiecie skleic sensownych kontrargumentow do tresci wypowiedzi, to
        milczcie, zamiast pieprzyc o wygladzie. Albo popatrzcie w lstro i opisujecie
        swoje wlasne facjaty.

• alpepe Re: Święty Graal i tolerancja 06.11.04, 12:36
          szkoda na chłoptasia czasu i tak mu nie przetłumaczysz, on po prostu nie moze
          pojąć, mówi się trudno...
        • Gość: Pawel Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.tpnets.com 06.11.04, 13:28
          >A co z twoja uroda, misiaczku? Jakie masz oczka i wloski? Czysta masz cere czy
          >pryszcze? Czy jestes typowym polskim-katolskim brzydalem czy moze jednak mozna
          >na tobie zawiesic oko bez bolu?

Dzieki, nie narzekam. Wolabym sie jednak bolesnie uszkodzic tempym narzedziem
          niz byc obiektem zawieszania oka twojego lub kolezanek z TWA.

>A teraz powaznie: ludzie, czy wy nigdy nie zrozumiecie, ze kwestia wygladu
          >osoby ktora sie wypowiada w prasie ma sie nijak do meritum? Czy Dunin pisze do
          >jasnej cholery o kosmetykach i maseczkach czy o spreawach spoleczno-
          >politycznych?

Ona o tym pisze? A nie o swoich fobiach i wyobrazeniach jedynie? Nie o swoim
          widzeniu swiata?

>Czy nigdy nie porzestaniecie sie kompromitowac uwagami na temat
          >urody albo jej braku u kobiet ktore cos pisza albo mowia publicznie?

Pewnie nigdy. Meskie szownistyczne swinie bez krzty rozumu juz tak maja.

>Dlaczego
          >misiu nie przypieprzasz sie do wygladu politykow-mezczyzn, dlaczego nie
          >rozwazasz z zapalem czy kaczynski nie moglby byc wyzszy, a Wachowski moze
          >moglby zgolic brode, bo mu nie dotwarzy, a czy Kwasniewski jest wedlug ciebie
          >ladny???

Wiesz, myszko dlaczego? Ano dlatego, ze kazdy z wymienionych cos mowi, ma jakies
          poglady, cos z czym mozna sie zgadzac lub nie. A Dunin w kolko o jednym i tym
          samym - jaka to ona jest biedna, nieszczesliwa, dyskryminowana, uciskana,
          tlamszona, niszczona itp. Ciagle jeden temat. Zero zmian. Zywe, chodzace
          nieszczescie.

>A Glemp, czy jest sliczny i przystojny?

Odstajace ma uszy za bardzo.

>A moze Rokicie brakuje urody?
          >Dlaczego cie to tak nie podnieca jak kwestia wygladu Dunin?

Wybacz, ale nie mozne mnie podniecac cos, co nie istnieje.

>Przestancie w koncu w kolko o tym smedzic bo to juz jest zenujace, ta stara
          >oklepana litania o urodzie lub jej braku. Jak nie macie nic do powiedzenia,
          >albo nie umiecie skleic sensownych kontrargumentow do tresci wypowiedzi, to
          >milczcie, zamiast pieprzyc o wygladzie.

Oki, to moze daj zestaw tematow zakazanych i dopuszczonych.

To ciekawe, ze cos co nie jest wazne, powoduje taka zywa rekacje...
      • Gość: karolina Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.crowley.pl 06.11.04, 15:20
        No głupi ten felieton jak nieszczęście, ale Twój prztyczek do urody
        jeszcze głupszy. Wstydź się!
      • Gość: penis Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 02:16
        taka urocza, że chętnie bym umoczył, szkoda że to lezba, ale może by się nawróciła
    • Gość: katoliczka Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.rabka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 11:12
      Jasne; katolicy to albo głeboka prowincja, albo ludzie niewykształceni...
      ("przynajmniej w wielkich miastach, w klasie ludzi bardziej wykształconych"). I
      p.Dunin mówi o tolerancji...
      • rozaola Re: Święty Graal i tolerancja 06.11.04, 12:39
        Gość portalu: katoliczka napisał(a):

> Jasne; katolicy to albo głeboka prowincja, albo ludzie niewykształceni...
        > ("przynajmniej w wielkich miastach, w klasie ludzi bardziej wykształconych").
        I
        >
        > p.Dunin mówi o tolerancji...

Jak widac nic nie zrozumialas z tego co przeczytalas. Dunin nie pisze ze
        katolicy to prowincja. Ona pisze ze katolicy maja syndrom oblezonej twierdzy.
        Jak to mozliwe, ze sa w Polsce wiekszoscia ktora rzadzi, a jednoczesnie uzalaja
        sie, ze sie ich dyskryminuje? Czujesz sie jako katoliczka dyskryminowana? Moze
        jacys komunisci wpadaja do twojego parafialnego kosciola i bejsbolami rozwalaja
        ci w drobny mak oltarz i swiete obrazk i na scianach, tak jak to robia katole
        fundamentalisci na wystawach sztuki, zamazujac obrazy dlugopisem? Moze to jacys
        lewicowcy wloka cie przed sad za to ze sie modlisz? Nie, to katolskie oszolomy
        oskarzaja przed sadem artystow za urojone obrazanie waszych "wartosci". Ja jako
        ateistka nie mam zadnych wartosci, ktore mozna by obrazic, glupio nie?
        • Gość: ulajka Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.net.flashnet.pl 06.11.04, 13:27
          nooo glupio, wspolczuje ci...
          • Gość: tete Re: Święty Graal i tolerancja IP: w3cache.* / *.2-0.pl 08.11.04, 10:52
            rozaola napisała:
            Ja jako ateistka nie mam zadnych wartosci, ktore mozna by obrazic, glupio nie?

Baaaaardzo głupio. Jeśłi rozumiesz ateizm jako brak wartości to wprost
            beznadziejnie. Jako niekatolik ale nie widzę powodu bym wywyższał się tym nad
            katolikiem. I jako niemuzułamanin chcę tolerancji dla islamu. I jako nieżyd chcę
            tolerancji dla Żydów choć wiele nauk judaizmu uważam za totalną bzdurę i nie
            moge zrozumieć jak można w to wierzyć. Ale zachowuję to dla siebie. Tak jak nie
            uważam homo za normalność i nie lubię ich ale nie widzę powodu by ich
            dyskryminować.
            Felieton Dunin bardzo mi się podoba. Jakbym odzyskał wiarę, że naczelna
            feministka przestaje machać siekierą na oślep. To już drugi felieton gdzie Dunin
            zdaje się ROZRÓŻNIAĆ . Można już spokojnie bez jadu pisać o aborcji, można o
            wierzących. Poprzednie felietony sprawiały wrażenie, że za wszelką cenę Dunin
            chce doj...ć facetom i katolikom, z których każdy jest rydzykowcem. A nic mnie
            tak nie wku..a jak tępe podziały tworzone przez inteligentnych "ludzi kultury".
            Taka powszechna dość postawa inteligentnego wykształconego chama.
            Moje uznanie za kamyczek do własnego ogródka (święcenie stołowki Agory)!
            Moje uznanie za wyjście poza ww. schematy pisarskie. Ludzie prawdziwie myślący i
            odważni nie boją się napisać czegoś "od nowa" a solidarność jajników nie określa
            - tak jak w partii - tego co znajduje się u kobiety powyżej jajników.
            Nie zgadzam się tylko z domniemaniem, że ten ogół pseudokatolików źle się czuje
            w katolickim państwie. Ludzie lubią instytucjonalne formy zewnętrzne nawet jeśli
            ich nie przestrzegają. Ot taki paradoks. Jak z sexem - chcemy jak najwcześniej
            i najwięcej ale jak dorośniemy to młodzieży zabraniamy :-)
        • froggie Re: Święty Graal i tolerancja 06.11.04, 18:11
          Nie wiem czy katoliczka zrozumiala wymowe tekstu bo o tym nie pisze, natomiast
          zauwazyla cos bardzo waznego czego ty rozaolo nie dostrzeglas. Do jakich
          prostych uogolnien, zeby nie powiedzeic trywialnych stereotypow dochodzi Dunin,
          piszac,o katolikach. Jest to i obrazliwe i neprawdziwe (jak to stereotyp).
          • magic00 Re: Święty Graal i tolerancja 07.11.04, 16:39
            Powiedziałabym, że K.D. pisze o tym, że w sferze publicznej, politycznej,
            bardzo się uważa, aby nie urazić uczuć religinych itd., natomiast w sferze
            prywantej, przynajmniej w wielkich miastach, gdzie dominiują ludzie obojętni
            religijnie, otrodoksyjny katolik może się czuć dość dziwnie i obco, jak ta
            czytelniczka Maśka, czy jakaś, domagająca się tolerancji - przecież K.D.
            przyznała jej rację. Tu chodzi o rozbieżność, rozjazd, schiz, między oficjalnym
            traktowaniem kościoła i wiary, a tym praktycznym. Chodzi tu a jakąś dziwną
            atmosferę w mediach i polityce wokół spraw religi, a nie o żaden stereotyp
            katolika.
            Czytam felietony K.D. regularnie i nigdy nie zauważyłam, aby nabijała się z
            wiary jako takiej, albo twierdziła, że jak ktoś chodzi do kościoła to ma
            nierówno pod sufitem. Ona nie pisze, że np. wszystkie dewotki cierpią na
            syndrom niedoje..ia, którym to wyrażeniem, właśnie na tym forum nie raz
            odbarzyli K.D. różni "wrażliwcy" nie mogący znieść jej napastliwego tonu.
        • Gość: jcc Katolicy chca rzadzic dusza i cialem 100% ludzi IP: *.client.comcast.net 06.11.04, 19:22
          rozaola napisała:
          > katolicy to prowincja. Ona pisze ze katolicy maja syndrom oblezonej twierdzy.
          > Jak to mozliwe, ze sa w Polsce wiekszoscia ktora rzadzi, a jednoczesnie
          > uzalaja sie, ze sie ich dyskryminuje? Czujesz sie jako katoliczka
          > dyskryminowana? Moze jacys komunisci wpadaja do twojego parafialnego kosciola
          > i bejsbolami rozwalaja ci w drobny mak oltarz i swiete obrazk i na scianach,
          > tak jak to robia katole fundamentalisci na wystawach sztuki, zamazujac obrazy
          > dlugopisem? Moze to jacys lewicowcy wloka cie przed sad za to ze sie modlisz?
          > Nie, to katolskie oszolomy oskarzaja przed sadem artystow za urojone
          > obrazanie waszych "wartosci".

Moze jednolitosc kosciola katolickiego to pozor. Protestanci dziela sie na
          baptystow, metodystow itd. Katolicy nie moga formalnie podzilic sie, bo z
          definicji podlegaja papiezowi. Ale w praktyce mamy katolikow tolerancyjnych i
          tych, ktorzy chca zbomardowac kraje muzulmanskie uzywajac bomb neutronowych.
          Mamy tych co chodza do kosciola na slub i chrzciny i czasem na Boze Narodzenie.
          Mamy tych co chodza trzy razy w tygodniu.

Kosciol chcrzescijanski rozszerzyl sie na cala Europe, bo cesarz rzymski uznal,
          ze jedna religia pozwoli mu lepiej rzadzic. Wiekszosc panstw kilkaset lat temu
          pozwalalo na jedna religie. Potrzeba dominacji i rzadzenia jest w naturze
          czlowieka. Wiec katolicy chca rzadzic i wiele praw obowiazujacych w Polsce
          zostalo wymuszone przez hierarchie katolicka. A ze nie ma jeszcze inkwizycji -
          to powod do narzekan i oskarzania o dyskryminacje.

• Gość: garnek ?? Re: Święty Graal i tolerancja IP: 212.122.214.* 06.11.04, 21:43
          Współczuję Ci jako ateista, gdyż w przeciwieństwie do Ciebie mam pewne wartości
          których, tak uważam, należy bronić. Wśród nich jest między innymi ludzkie życie
          które jest wartością nadrzędną i nikt nie ma prawa do decydowania o jego biegu
          nawet gdy wydaje mu się że to tylko druga wątroba... A przywoływanie jakiś
          ekstremistów z LPR-u to Twój problem. Jesteś taką samą ekstremistką jak oni,
          gdyby było inaczej nie odwoływałabyś się do ich przykładu a zastanwiała nad
          istotą problemów. Pani Dunin to nieszczęśliwa kobieta, gdyby na świecie nie
          miała wrogów z pewnością zgodziłaby się na eutanazję... Czego jej jednak nie
          życzę :))
          • rs_gazeta_forum Re: Święty Graal i tolerancja 07.11.04, 14:21
            Chyba nie zrozumiałeś u rozaoli sarkazmu, gdy pisała o jej braku wartości,
            a w związku z tym twój post uderza nie tam gdzie powinien.
            • Gość: ricka Re: Święty Graal i tolerancja IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:35
              to był sarkazm? Ty chyba z kolei nie rozumiesz znaczenia tego właśnie słowa...
              • rs_gazeta_forum Re: Święty Graal i tolerancja 07.11.04, 16:16
                sarkazm (SJP)
                «złośliwa ironia; drwina, szyderstwo»
                Przeczytałem post rozaoli jeszcze raz, masz rację, że nie ma tam złośliwej
                ironii, jest raczej gorzka ironia...
        • Gość: Lilia Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.adsl.pi.be 07.11.04, 14:04
          Ale o jakich katolikach mowa? Takich co to do kosciola tylko z okazji, chrztu,
          komunii i slubu chadzaja (chadzaja, nie chodza)? Takich, dla ktorych od
          celebrowania wigilijnej wieczerzy wazniejsze jest ordynarne nawalenie sie? Tacy,
          co to modla sie rano i wieczorem, ale zupelnie nie przeszkadza im to byc
          swiniami i oszustami? Moja droga, Jankowski, Rydzyk, Giertych i ich przydupasy
          to moze i ludzie brylujacy w mediach i nadajacy ton pewnemu nurtowi spolecznemi,
          ale na Boga, to nie sa wcale katolicy. Na takiej samej zapewne zasadzie, jak nie
          kazda lesbijka (przepraszam za przyklad, ale wszystko w tym watku kreci sie
          wokol orientacji seksualnych) chcialaby byc kojarzona z jakims napakowanym
          babochlopem o sylwetce lekkoatletki z b. NRD.
          Serdecznie pozdrawiam,
        • Gość: irka Re: Święty Graal i tolerancja IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:33
          rozaola, jesteś pewna, że Ty jesteś tolerancyjna! Przeczytaj jeszcze raz swój post
      • Gość: McGoo Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.telkab.pl 06.11.04, 18:30
        Tak tak - katolicy zyja glownie na wiochach i nie potrafia zliczyc do trzech -
        ale za to moze katoliczki nosza staniki jak im sie piersi wyciagna. To ciekawy
        kierunek w prezentowaniu kobiety - moze niedlugo co niektore przytwierdza sobie
        do brodawek cegly ... Zdjecie pani Kingi jest bolesnie oblesne - ale chyba o to
        wlasnie chodzi :)
    • Gość: Krzytom chętnie sie przyłaczę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:35
      nikt, nikt by nie potrafił :-) Kinga jest najlepsza! :-)
      do klubu chętnie się przyłaczę! :-)
    • Gość: karolina Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.crowley.pl 06.11.04, 15:29
      Gość portalu: PKWKD Buba napisał(a):

> No i kto jeszcze w Polsce, nawet bez goraczki i grypy umialby napisac tak
      > zabawny felieton? Ni kto? Zapraszam do skladania propozycji.

Miłość jest ślepa jak widać :-> Dunin notorycznie klepie te same kawałki
      z myślą przewodnią: tradycja i chrześciaństwo jest be, a laicyzm,
      pederaści etc, cacy. Nuda. Poza tym pisze bardzo przeciętnie pod względem
      formy.

Chcesz dobrych felietonów? Poczytaj takiego Kisiela czy Ziemkiewicza.

• Gość: rzymianin no wlasnie! IP: *.chello.pl 06.11.04, 16:01
        i Rybinskiego!!!
        • Gość: jerzy gawel Re: no wlasnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:27
          Dunin pisze jak stara nudziara, nie sposob przeczytac do konca tych madrosci
        • Gość: bebe Re: no wlasnie! IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 18:33
          A moze "Moralnosc pani Dulskiej"?
        • Gość: koza Re: no wlasnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:07
          Ziemkiewicza? HA-HA
          • Gość: niniel Re: no wlasnie! IP: 195.205.228.* 07.11.04, 10:16
            Ziemkiewicza. świetnie pisze.
      • Gość: do Karoliny Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.04, 15:48
        Kon by sie usmial. Kisiel bardzo dobry, ale co za porownanie. I po co? Przeciez
        nie tylko Kisiela trzeba czytac. A Dunin jest madra dziewczynka i dobrze pisze.
        • Gość: karolina Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.crowley.pl 07.11.04, 23:01
          Żadne porównanie, a przykład dobrej, przede wszystkim pod względem
          formy, felietonistyki. Duninowa może się wydawać i mądra i nawet
          zdolna, ale tylko wtedy jak się nie ma porównania. No, ale to też
          kwestia gustu, więc nie ma się nad czym rozwodzić.
      • Gość: Maruti Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:29
        Daj spokoj... przeciez Ziemkiewicz i Kisiel są beznadziejni i bez jakiejkolwiek ikry....
        • Gość: ert Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 17:05
          bez ikry ale...z jajami.
    • Gość: do nauki! uczyć się rzemiosła! uczyć! IP: *.idg.com.pl / *.idg.com.pl 06.11.04, 18:09
      Pani Kinga pisze w sposób nudny i do bólu powtarzalny. Jakim cudem dostaje
      własną stronę w Gazecie? Czy naprawdę wystarczy być po stronie wierzących
      inaczej, kochających inaczej, walczących inaczej (o prawa kobiet) i myślących
      inaczej, by być dobrym dziennikarzem? Otóż nie. Cięty, ale trafny dowcip,
      kultura językowa, błyskotliwe spotrzeżenia - to jest potrzebne, a nie
      światopogląd.

A główna teza felietonu po prostu zwala z nóg. Tolerancja ma dotyczyć tylko
      obłąkanego feminizmu, wolności seksualnej, ateizmu itd.? A nie musi dotyczyć
      ortodoksyjnego katolicyzmu? Czyli katolik/tradycjonalista/niewykształcony
      mieszkaniec wsi powinien odnosić się do homoseksualistów, obłąkanych
      feministek, ateistów i wyzwolonych kobiet z wielkich miast w duchu tolerancji,
      a oni/one mogą go wyśmiewać i mieszać z błotem? Ciekawe rozumowanie.
      • magic00 Re: uczyć się rzemiosła! uczyć! 07.11.04, 16:45
        Pani Kinga pisze w sposób nudny i do bólu powtarzalny. Jakim cudem dostaje
        > własną stronę w Gazecie?

A takim, że jak widać, wiele się tu o jej felietonach dyskutuje. Niektórzy
        nawet snują przypuszczenia jak wyglada prywatne życie Pani Kingi...
        • Gość: ert Re: uczyć się rzemiosła! uczyć! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 17:03
          Jest taka gazeta, która zamieściła zdjęcie martwego dziennikarza byle o niej
          dyskutowano.

Ponadto, felieton p.Dunin zamieszczono na pierwszej stronie portalu, gdyby nie
          był reklamowany a jedynie spoczywał w WO to połowa z obecnych tu osób by go nie
          przeczytała
          • magic00 Re: uczyć się rzemiosła! uczyć! 07.11.04, 17:42
            Czytają, czy się zamieszcza na pierwszej stronie czy nie.
            A już ci co Kingi nie znoszą, z niecierpiliwością czekają na jej felietony, na
            ten swój pretekst, aby kogoś obluzgać.
            Są też tacy co jej nie czytają, a nienawidzą, bo usłyszeli, że jest feminstką i
            to im wystarczy.
    • Gość: k Re: Święty Graal i tolerancja IP: 212.182.32.* 06.11.04, 18:12
      O JAKA ONA GLUPIA....
    • Gość: Anna Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 18:20
      Swiete slowa dobrodziejko, swiete slowa!!! Wiecej takich jak Dunin a
      przynajmniej oddychac - no bo nie zyc - bedzie latwiej, przyjemniej, z nadzieja.
      Na pohybel CIEMNOGRODOWI!!
    • Gość: jarry Bubu King IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:33
      Dunin kończy swoją pogadankę złowieszczą przestrogą:"O tolerancji porozmawiamy, jak
      będziemy mieli równe prawa" (domyślam się: Zieloni i katolicy).
      Jeden z przykładów owej nierówności, czyli panoszenia się katolików w Polsce, wg Dunin jest
      taki:
      otóż jakiś ksiądz poświęcił stołówkę w Agorze.
      Wdarł się tam nieproszony z kropidłem i poświęcił? Jesli tak to istotnie jest to przykład
      nieokiełznanego terroryzmu.
      Dunin chce bronić przed tym terroryzmem ludzkość ze szczególnym uwzględnieniem
      "zlaicyzowanego i dość liberalnego społeczeństwa w wielkich miastach w klasie ludzi bardziej
      wykształconych".
      Rzeczywiście, coraz trudniej znależć kogoś kogo możnaby bronić.
      Giertych zajął sobie do bronienia katolików.
      Borowski, Janik, Pol i ktoś tam jeszcze bronią masy pracujące miast i wsi (od 5 tys. mieszkanców
      w górę, bo mieszkanców miejscowości poniżej 5 tys. broni PSL)
      Dunin zostali do bronienia: ateiści, kobiety w niechcianych ciążach, fauna, flora oraz
      homoseksualiści.
      Liczba partii broniących ludzkość będzie więc w przyszłym Sejmie prawdopodobnie jeszcze
      większa niż w obecnym.
      Grozi to oczywiście jeszcze wiekszym paraliżem państwa ale chyba niema na to rady.
      W walecznym ferworze spotęgowanym gorączką Pani Dunin chlapnęła coś, czego na zimno
      nigdy by nie zdradziła.
      Więc najpierw ma być pokaz walki o równe prawa, a później dopiero, ewentualnie zechce Pani
      Wychowawczyni wypowiedzieć sie "w temacie tolerancji"
      Póki co, trwa przyklejanie ludziom etykietek, aby Pani Buba (akt strzelisty do Wychowawczyni
      już o wpół do drugiej w nocy!!!) i inne wyrosnięte przedszkolaki wiedziały kogo brać pod obcas
      w ramach walki o równouprawnienie.
      "Nie chodzi o to by złapać kroliczka ale by gonić go"
      Zawsze wyczuwałem u Pani Dunin staranne, komunistyczne wychowanie.

• Gość: Total Re: Bubu King IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 18:45
        Skoro macie TYLE wspanialych wartosci do obrazania i obrony to czemu charczecie
        slina i robicie z dyskusji spluwaczke zamiast (w zgodzie z PAROMA z tych
        WARTOSCI) isc do kosciolka i pomodlic sie za Pania Dunin, zeby Jej Wielki Bog
        wybaczyl bo was niestety ani Bog ani wasz kosciolek tego nie nauczyl. "Miluj
        blizniego swego..." Ona na nikogo w tym artykule nie napadala i nie obrazala.
        Pokazala tylko przyklady nonsensownych i demagogicznych wypowiedzi. Pa.
        • Gość: X LEWACKA WIZJA SWIATA IP: *.crowley.pl 06.11.04, 20:21
          ...nie napadla??? z kazdego jej slowa zieje nienawic buta i pogarda do
          wszyskich (nie tylko katolikow) ktorzy nie zgadzaja sie z jej
          LEWACKA wizja swiata!!!!!!!
          • magic00 Re: LEWACKA WIZJA SWIATA 07.11.04, 16:51
            Ludzie, gdzie wy widzicie tę nienawiść i pogardę w tekstach K.Dunin?
            Nietkórym wystarczy dać lekki prztyczek w nos, a panikują jakby ich kto
            mordował.
            Ja tam widzę więcej nienawiści i pogardy w tekstach jej zajadłych, toczących
            pianę przeciwników.
        • Gość: a garnek :)) Re: Bubu King IP: 212.122.214.* 06.11.04, 21:49
          Jaka ta Dunin biedna jest i nieszczęśliwa.. Boli ją że jakiś ksiądz stołowkę
          pokropił. Nie wiem czy się śmiać czy płakać... Współczuję pani z całego serca,
          pozostaje chyba domowa zupka :))
      • Gość: Buba Wiesz co, jarry? Nie mialam zamiaru odpowiadac na IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.11.04, 23:48
        twoj post, bo cie i tak nie przekonam, ale ostatnie zdanie sprowokowalo mnie do
        oswiadczenia rezczy nastepujacej:
        Jestes albo mlodym i nierozumnym gowniarzem, ktory nie wie czym sie zajmowala
        Kinga Dunin w czasie trwania w Polsce komuny, albo jestes lajdakiem. Tyle.
        • Gość: jarry Re: Wiesz co, Buba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 08:55
          Rzeczywiście nie wiem czym sie zajmowała Pani Dunin w czasach komuny.
          Z tego co piszesz, domyślam się, że zajmowała się walką o obalenie komuny.
          A teraz zajmuje się czymś dokładnie odwrotnym.
    • Gość: law O pani Dunin: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 18:33
      Ta pani posiada:
      zero tolerancji dla myslacych inaczej niz ona
      zero poszanowania zdania innych
      zero sklonnosci do uznania innych ludzi do myslenia inczej...
      mnostwo tupetu
      mnostwo zlego gustu
      mnostwo zlosliwosci na innych ludzi

Po co Wyborcza drukuje takie bzdury?

• Gość: bolo Re: O pani Dunin: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:59
        precz z katolami !!!!!!
        inni (niekatole) też mają prawo do życia
        • kataryna.kataryna Re: O pani Dunin: 06.11.04, 21:55
          Gość portalu: bolo napisał(a):

> precz z katolami !!!!!!
          > inni (niekatole) też mają prawo do życia

"Też" czy "tylko"? Bo nie wiem jak rozumieć pierwsze zdanie.
          • Gość: law Re: O pani Dunin: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:12
            Gość portalu: bolo napisał(a):
            >
            > > precz z katolami !!!!!!
            > > inni (niekatole) też mają prawo do życia

To pierwsze zdanie to kwintesencja tzw. polskich feministek - to skutek
            dziecego buntu przeciw otacajacej rzeczywistosci. To tak, jak dzici buntujace
            sie przeciw "dyktatowi" rodzicow, ktorzy zabraniaja im sie spotykac z
            podejrzanymi ludzmi lub chodzic w niewskazane miejsca - po prostu dzici
            zrozumieja to pozniej, ze bylo to dla ich dobra...\

Co do zwolennikow pani Dunin -
            -pozwalajcie (zachecajcie) wasze dzieci do zwiazkow homoseksualnych (bo niby sa
            takie same jak hetero),
            -zachecajcie je do wczesnej inicjacji seksualnej (bo jest to wyraz dojrzalosci
            spolecznej),
            -zapewnijcie waszym corkom wolnosc co do wyboru ich partnerow (bo nie jestescie
            zwolennikami dulszczyzny),
            -krytykujcie w czambul wszystkie normy moralne (bo po co wam one)...

TYLKO KTO Z WAS, TZW. WYZWOLONYCH, TAK POSTAPI...?
            • magic00 Re: O pani Dunin: 07.11.04, 16:56
              -zachecajcie je do wczesnej inicjacji seksualnej (bo jest to wyraz dojrzalosci
              > spolecznej),

Gdzie Kinga Dunin pochwalała wczesną inicjację seksulaną??? Gdzie i kiedy, coś
              ci się nieźle pomieszało. Co wy ludzie wymyślacie na temat tej Kingi?
      • Gość: es Re: O pani Dunin: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:01
        W talibów w Klewkach wierzy Lepper, a Dunin w Świętego Graala
        Ludzie! O kim my tu rozmawiamy...
    • Gość: antydunin Dunin w kolko powtarza te same bzdury, ale IP: *.dialsprint.net 06.11.04, 19:13
      powtarzanie nie zmieni glupot w prawde. Dunin, jeden dobry stosunek zakonczony
      orgazmem, a ten caly twoj feminizm wyparuje w kilka sekund. Nie martw sie,
      ozieblosc da sie leczyc.
    • Gość: Zbyszek Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:20
      'Jedyny punkt odniesienia" nie powstał z zemsty przeciwko kobietom.
      Decydowała "historia". Żaden spisek czarnych czy samców. Wiekszośc dokonań
      ludzkich, w tym określona obyczajowość, zostały przyjete, gdyż były zgodne z
      celami ludzi, z realizacją ich potrzeb, ZGODNE Z NATURĄ. Prawo nadawało temu
      ramy-nie było sprzeczności, jakiejś wielowiekowej niewoli totalitarnej czarnych
      etc. Ludzie tak chcieli! W wymiarze ludzkim dopuszczali niedogodności /nie mogę
      zabić, to jest złe, bo rodzi złe skutki, nie moge ukraść-do czasu Lenina..-nie
      mogę i muszę powściągnąć swoje chucie czy zachcianki/-ale wiedzieli /w swej
      demokratycznej większosci../, że tak trzeba. To się nazywa-KULTURA. Wielką rolę
      w cywilizowaniu odegrał kościól-czy to się podoba, czy nie. Dzisiaj ludzie
      akceptuja dotychczasowy /zalecany/ system wartości itd. z tego samego powodu.
      Co takiego zaszło w rozwoju człowieka, że nagle sprawdzone cechy mają być złe?
      ŻE TRZEBA ODRZUCIĆ MĄDROŚĆ dotyczącą człowieka i jego doświadczenia. Że trzeba
      przewartościować kulturę? Nic. Tylko ci, co maja zachcianki itd. dostali
      mozliwość postawienia na swoim. Bez sensu, bez patrzenia na koszty społeczne,
      na prawa rozwoju. To utopia, nie stworzy Pani lepszego świata, a odwrotnie,
      zepsuje Pani. Ale trzeba widzieć dalej niż czubek własnego nosa..Są rzeczy do
      poprawienia-agresja, przypadki bitych kobiet, mozna znależć wiecej-ale to da
      sie zrobić W RAMACH TEJ KULTURY /a zresztą, te przypadki są w części winą
      wcześniejszych rozwalaczy kultury/. Nie potrzeba tworzyc fikcji, że kot jest
      lwem, a baran owcą. I tylko w tym zakresie mozna mówić o tolerancji, to JEST
      PRAWDZIWE. I jeszcze jedno. Co w zamian? Kto posłucha nowego-sprzecznego z
      doswiadczeniem ludzkim prawa. Co bedzie wspólną podstawą? Kto ustali, że te
      zachcianki to juz zeczywiście przesada i nie można się na nią zgodzić. Bo nigdy
      nie da się wszystkim dogodzic...Otóż nic. A jak się komus nie będzie podobać,
      to...Nowy totalitaryzm. Pierwszą jaskułkę tej nowej tolerancji juz widzieliśmy-
      Buttiglione...
      • Gość: Total Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 22:32
        Zbyniu! a o Grecji, Atenach, Mezopotamii, Inkach i innych kulturach SLYSZALES?
        Nie wszyscy zyli w jednej i niezmiennej kulturze. Jak wszystko inne,kultury sie
        Z M I E N I A J A, obyczaje sie zmieniaja, KK TEZ sie zmienia tyle ze bardzo
        wolno -vede Giordano Bruno. Tylko ty i tobie podobni nie sa w stanie
        zaakceptowac zmian. Czy mozgu nie staje czy po prostu twoje rozumowanie wynika
        z akceptacji DEMAGOGII innych popartej 2000-cami lat ciemnoty?
    • pierres Re: Święty Graal i tolerancja 06.11.04, 19:49
      Wydaje mi się, że autorce ta grypa bardzo dokuczyła, a i pewno mózg od gorączki
      się zagotował. Napisane jest nielogicznie i tendencyjnie; boć właśnie
      niekatolicy, a głównie niewierzący zawsze chcą mieć rację. Przestańcie się w
      końcu czepiać wiary katolickiej. Gdyby nie Kościół katolicki, to gdzie byśmy
      dzisiaj byli? Nawet bardzo znani działacze opozycjonijni korzystali w latach
      sprzed 89 roku z gościnności Kościoła - właśnie katolickiego. Gdzie była
      enklawa wolności w tych czasach? Kto poruszył sumienie narodu jak nie Papież?
      Inna sprawa niestety to to, że nie wszyscy katolicy postępują zgodnie z nauką
      Kościoła Świętego. Uważam, że nam trzeba wiary prawdziwej, a nie ustaw
      podporządkowanych tej wierze. Jeżeli wiem co dobre, to żadna ustawa nie zmusi
      mnie do popełnienia grzechu. Jednakowóż ustawy nie mogą być również
      antykatolickie, gdyż wtedy byłyby odzwierciedleniem narastającej walki z
      Kościołem katolickim. Nie będę więcej się rozpisywał, aczkolwiek temat ten
      należy traktować bardzo poważnie i bez uprzedzeń.
      • ceboolka Re: Święty Graal i tolerancja 06.11.04, 20:24
        pierres napisał:

> Wydaje mi się, że autorce ta grypa bardzo dokuczyła, a i pewno mózg od
        gorączki
        >
        > się zagotował.
        o, co za wspaniale konstruktywna krytyka! Ciekawe, czy zgodna z prawdziwa wiara
        katolicka, w ktorej szanowny pierres widzi jedyna szanse na zachowanie ladu
        spolecznego i porzadku ....?

Napisane jest nielogicznie i tendencyjnie; boć właśnie
        > niekatolicy, a głównie niewierzący zawsze chcą mieć rację.

A powyższe zdanie az ocieka logiką i obiektywizmem....

> Przestańcie się w
        > końcu czepiać wiary katolickiej.
        Tu sie zgadzamy. Ja też jestem za tym, żeby ja zostawic w spokoju. Tyle ze tam
        gdzie jej miejsce - w kosciolach. Chcialabym doczekac czasow, kiedy ksieza nie
        beda sie wpychali wszedzie z buciorami, przestana stawiac wszedzie swiete
        krzyze (na moim osiedlu postawili taki wielki - w nocy podswietlany - krzyz
        miedzy kioskiem ruchu a przystankiem i nie wiem, czy to jest bardziej smieszne
        w swojej groteskowosci czy wkurzajace, jest to na pewno narzucanie jakiejs tam
        wizji swiata wszystkim klientom kiosku i pasazerom autobusow, a to jest nie
        fair)

Gdyby nie Kościół katolicki, to gdzie byśmy
        > dzisiaj byli?
        O, to juz bardzo filozoficzne pytanie, na ktore odpowiedziec nie sposob. Mozna
        by tez zapytac: gdyby nie wynalezienie sznurowek, gdziebysmy dzisiaj byli? Moze
        w tym samym miejscu, tylko z innym typem obuwia?

> Inna sprawa niestety to to, że nie wszyscy katolicy postępują zgodnie z nauką
        > Kościoła Świętego.
        Oj, brzydko, brzydko... Jak w ogole moga lamac swiete zasady. ja bym ich
        ekskomunikowala na miejscu papieza

Uważam, że nam trzeba wiary prawdziwej, a nie ustaw
        > podporządkowanych tej wierze. Jeżeli wiem co dobre, to żadna ustawa nie zmusi
        > mnie do popełnienia grzechu.

tu chyba autorowi udzielila sie grypa K.Dunin i na powaznie mu zaszkodzila....
        (albo to ksiadz jakis czy co)
        • Gość: cebula do ceboolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:57
          Wiesz Ceboolka, cięta jesteś...
          Płakać się chce
          • Gość: law Re: do ceboolki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:21
            ceboolko,
            powinnas sie pogodzic z rzeczywistoscia - 95% Polakow deklaruje w ANONIMOWYCH
            sondazach, ze jest katolikami. Nikt ich do tych deklaracji nie zmusza, nikt nie
            zmusza ludzi do slubow koscielnych, do chrzczenia dzieci, itd.

Czemu obrazasz wielu (miliony) mlodych, wyksztalconych ludzi, ktorzy widza inna
            droge od tej obranej przez Ciebie, K. Dunin i innych (czasem wartosciowych)
            ludzi z polskiej lewicy...?
            • Gość: aquire Re: gebelsik ? IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 11:39
              > powinnas sie pogodzic z rzeczywistoscia - 95% Polakow deklaruje w ANONIMOWYCH
              > sondazach, ze jest katolikami.

1)I co z tego ? A wódka ma 40%... Równie dobrze możnaby ci odpowiedzieć:
              powinienieś pogodzić się z rzeczywistością - nie wszyscy Polacy są katolikami
              (chciałbyś żeby tak było co?). Ale chyba nie o tym był felieton ?

A dlaczego niby ceboolka powinna "się pogodzić" ? A gdzie ona napisała, że
              np. "bardzo ją to boli" ? Tu nie ma nic "do pogodzenia się" (mnie np. zwisa
              kalafiorem to jaki ten procent jest - pogódź się z tym ).
              Pogódź się też, że jeżeli owe 95% czuje się dyskryminowana to jest to śmiech na
              sali. I o tym pisze m.in słusznie Kinga Dunin. ZNAKOMITY felieton ! A że prawda
              w oczy kole...

>Czemu obrazasz wielu (miliony) mlodych, wyksztalconych ludzi, ktorzy widza
              inna.. etc.

2)Nie zauważyłem, żeby ceboolka kogoś obraziła. To raczej ty obrażasz
              zarzucając coś takiego (klasyczna technika "odwracania kota ogonem" wywodząca
              się ze średniowiecznej scholastyki, stosowana skutecznie przez wszelkiej maści
              oszołomów).

Plus znana technika manipulacji - powoływanie się na fakt (95%), sugestia że z
              jego obiektywności wynika dalsza część wywodu.

Tak się rozmawia z oszołomami ceboolko.
              • Gość: law do aquire IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 12:46
                A wiec Twoje motto to:
                tzw. katole to oszolomy, klamcy, ciemnogrod i zacofanie,

a rownoczesnie: lewica, homo, inni (pod warunkiem, ze krytykuja Kosciol) to
                ludzie nowoczesni i cool?

Takie poglady mieli Twoi pogladowi protoplasci czyli Lenin i Stalin - tez
                uznawali, ze religia to opium dla mas...a dzialacze partyjni to cool...

W tej "zacofanej" Polsce rowniez i liberalowie sa zacofani , bo np. w
                superliberalnych USA ludzie rowniez chodza do swiatyn, wierza w Boga, a nawet
                (moze nie uwierzysz) przysiegaja w sadzie na Biblie...

... ale przeciez SLD wie lepiej, prawda?
                • Gość: aquire Re: do aquire IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 13:01
                  > A wiec Twoje motto to:
                  > tzw. katole to oszolomy, klamcy, ciemnogrod i zacofanie,

nie napisałem tego. proszę nie ptzypisywać mi żadnych mott.

> a rownoczesnie: lewica, homo, inni (pod warunkiem, ze krytykuja Kosciol) to
                  > ludzie nowoczesni i cool?

również nie napisałem (zapewne czesć z nich jest cool, część nie). przypomnę,
                  że topicem jest felieton Kingi Dunin.

> Takie poglady mieli Twoi pogladowi protoplasci czyli Lenin i Stalin

oni nie są moimi protoplastami "poglądowymi". Odbiegasz od wątku.

> - też uznawali, ze religia to opium dla mas...a dzialacze partyjni to cool...

też (jak ja?) - może oni tak uważali - ja nie

> W tej "zacofanej" Polsce rowniez i liberalowie sa zacofani , bo np. w
                  > superliberalnych USA ludzie rowniez chodza do swiatyn, wierza w Boga, a nawet
                  > (moze nie uwierzysz) przysiegaja w sadzie na Biblie...
                  >
                  > ... ale przeciez SLD wie lepiej, prawda?

nie wiem - nie należę do SLD

odbiegasz od tematu, szkoda z tobą gadać.
              • Gość: waga Re: gebelsik ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:33
                aquire-oszołomku czy pracując wydajnie w F i M, zrozumiałeś sam co wysłałeś
                innym do zrozumienia? Pogoń za śmierdzącymi pieniędzmi monstrualne ma wymiary!
                • Gość: aquire Re: waguś ? IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 21:51
                  > aquire-oszołomku czy pracując wydajnie w F i M, zrozumiałeś sam co wysłałeś
                  > innym do zrozumienia? Pogoń za śmierdzącymi pieniędzmi monstrualne ma wymiary!

nie rozumiem tego popapranego bełkotu.
                  nie pracuję w F i M
            • magic00 te 95% to mydlenie oczu 07.11.04, 17:17
              Większość, deklaruje tak z przyzwyczajenia, bo chcą dostawać śluby kościelne,
              tylko dlatego, że ten cywilny nie jest taki uroczysty, aby dzieci poszły do
              komunii, bo jak będa wyglądały na tle klasy? itd. itp.
              Ja też w jakiś tam statystykach figuruję jako katoliczka, bo mnie ochrzczono i
              posłano do komunii, a katoliczką jednak nie jestem. Wśród tych 95% tak
              naprawdę niewielu wierzy i praktykuje uczciwie. Wszyscy o tym dobrze wiemy i to
              widzimy, że te 95% to lipa, księża też. Te chrzciny i śluby są wyrazem
              przywiązania do tradycji, czegoś znanego i lubianego, a nie przemożnej chęci
              naśladowania Chrystusa.
      • Gość: jelon Re: Święty Graal i tolerancja IP: 212.244.72.* 07.11.04, 11:14
        pierres napisał:

> Wydaje mi się, że autorce ta grypa bardzo dokuczyła, a i pewno mózg od gorączki
        >
        > się zagotował. Napisane jest nielogicznie i tendencyjnie; boć właśnie
        > niekatolicy, a głównie niewierzący zawsze chcą mieć rację. Przestańcie się w
        > końcu czepiać wiary katolickiej.

Czy to aby nie jest przegiecie w druga strone. Kazda osoba niezalznie czy
        katolik, czy niekatolik uwaza ze ma racje i chce ja zamanifestowac na kazdym
        kroku. Dyskusje swiatopogladowe sa na tyle specyficzne ze nie da sie przytoczyc
        argumentu ktory przemowilby do drugiej strony.

> Gdyby nie Kościół katolicki, to gdzie byśmy
        > dzisiaj byli? Nawet bardzo znani działacze opozycjonijni korzystali w latach
        > sprzed 89 roku z gościnności Kościoła - właśnie katolickiego. Gdzie była
        > enklawa wolności w tych czasach? Kto poruszył sumienie narodu jak nie Papież?

Jasna sprawa, KK ma niewatpliwe zaslugi, ale znowu czy przez wzglad na dawne
        zaslugi nalezy na jego dzialalnosc patrzec przez palce?

> Inna sprawa niestety to to, że nie wszyscy katolicy postępują zgodnie z nauką
        > Kościoła Świętego. Uważam, że nam trzeba wiary prawdziwej, a nie ustaw
        > podporządkowanych tej wierze. Jeżeli wiem co dobre, to żadna ustawa nie zmusi
        > mnie do popełnienia grzechu. Jednakowóż ustawy nie mogą być również
        > antykatolickie, gdyż wtedy byłyby odzwierciedleniem narastającej walki z
        > Kościołem katolickim.

Ustawodawstwo powinno funkcjonowac w calkowitym oderwaniu od swiatopogladu. Nie
        uwazam za stosowne umieszczanie (na drodze rozporzadzenia czy ustawy)
        jakichkolwiek symboli religijnych w jakichkolwiek instytucjach panstwowych. Tak
        samo jest z nauczaniem religii, albo wszystkie, albo zadna.

> Nie będę więcej się rozpisywał, aczkolwiek temat ten
        > należy traktować bardzo poważnie i bez uprzedzeń.

Popieram, niestety na tym forum w wiekoszosci postow da sie wyczytac uprzadzenia.

P.S. Z rosnacym przerazeniem czytam wypowiedzi Kaczynskiego, tak zacietrzewiony
        czlowiek aspiruje do roli meza stanu, smutne...
        • Gość: karolina Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.crowley.pl 07.11.04, 11:32
          Gość portalu: jelon napisał(a):
          > Ustawodawstwo powinno funkcjonowac w calkowitym oderwaniu od swiatopogladu. Nie
          > uwazam za stosowne umieszczanie (na drodze rozporzadzenia czy ustawy)
          > jakichkolwiek symboli religijnych w jakichkolwiek instytucjach panstwowych. Tak
          > samo jest z nauczaniem religii, albo wszystkie, albo zadna.

Zdefiniuj "całkowite oderwanie od światopoglądu", krzyże czy nauczanie religii
          to dużo za mało. A jak już zdefiniujesz, jak nazwiesz ową definicję, jak nie
          światpoglądem właśnie?
          • Gość: jelon Re: Święty Graal i tolerancja IP: 212.244.72.* 07.11.04, 12:53
            > Zdefiniuj "całkowite oderwanie od światopoglądu", krzyże czy nauczanie religii
            > to dużo za mało. A jak już zdefiniujesz, jak nazwiesz ową definicję, jak nie
            > światpoglądem właśnie?

Nie zgadzam sie na umieszczanie symboli religijnych z tego wzgledu ze jest to
            dzialanie inspirowane swiatopogladem wlasnie. Oczywiscie mozna odwrocic logike
            twierdzac ze nieumieszcanie syboli jest takim dzialaniem. Uwazam jednak ze jest
            to bledne rozumowanie z prostej przyczyny. Otoz umieszajac te symbole
            usatysfakcjonowana jest tylko jedna grupa ludzi (wyznanie). Natomiast w
            przypadku braku jakichkolwiek symboli wszyscy stoja na takiej samej pozycji.
    • Gość: Życzliwy Brak tolerancji IP: *.petrus.com.pl 06.11.04, 20:01
      *Życzę zdrowia Pani Dunin.
      **Heteroseksualni Polacy katolicy z wyższym wykształceniem to najbardziej
      dyskryminowana grupa społeczna w naszym "liberalnym" kraju. Włoch kandydujący do
      KE ma kontrowersyjne poglądy, bo mówi, że powołaniem kobiety jest macierzyństwo.
      ("w klasie ludzi bardziej wykształconych" - he he he "i mogą czuć się nieswojo")
      Wielkomiejska autorka jest enteligentna, a katolik to kmiot z wiochy z trzema
      klasami szkoły powszechnej.
      *** Gazeta Wyborcza ośmiesza się swoimi publikacjami w sprawie wyborów w USA
      (redakcji wydawało się, że załatwi Kerremu Biały Dom łech łech.., a 4 lata temu
      atakowała Busha i szpaltę obok pisała o egzekucjach w Texasie oraz odsiadce tam
      niewinnego Polaka (że to w domyśle wina gubernatora G.W.Busha) Trochę POKORY !!!
      ****Piszecie na 1 stronie o "domniemanych kontaktach Oleksego z Ałganowem"
      TAKIE TO WASZE DZIENNIKARSTWO JAK ŚLEDZTWO SMOLEŃSKIEGO W SPRAWIE
      MICHNIK-RYWIN-MILLER
      • Gość: Miłka Re: Brak tolerancji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 14:18
        redakcji wydawało się, że załatwi Kerremu Biały Dom łech łech..,

Ty chyba miałeś hroniczną grypę przynajmniej od czasu ekspedycji do Iraku.
        Wybiórcza podrzegała do tej wojny, dała popracie Kwachowi, wprowadziła wśród
        dziennikarzy cenzurę na info z wojny, które mogłyby zaszkodzić wizerunkowi
        kmiota busza i czerwonych łachmytów. Nie wiem czy to było spowodowane udziałami
        Agory w jakiś koncernach zbrojeniowych, czy może faktowi, że Michnik należał do
        żydowskiego lobby na rzecz wojny (Było o tym dużo na forum, gazeta nie raczyła
        się do tego odnieść, a info zaczerpniete zostało ze strony niezależnego serwisu
        informacyjnego indymediów, podane przez przyjaciółkę Michnika z czasów, kiedy
        gazeta była nielegalna, czyli z czasów komuny). Gazeta nigdy nie poprła
        Kerrego, a wręcz przez cały okres kampani pojawiały się przedruki felietonów z
        amerykańskiej prasy konserwatywnej, czyli prorepublikańskiej.
    • Gość: rzymianin Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.chello.pl 06.11.04, 20:05
      o poziomie tej kobiety swiadczy juz fakt, ze wziela do reki takiego gniota i w
      dodatku go przeczytala.
    • Gość: x KINGA PIERWSZA YNTELEKTUALYSTKA Z ELYTY IP: *.crowley.pl 06.11.04, 20:08
      stale w dobrej formie:)))
      oj no i jak tu zyc w tym kraju. no jak?
      Gdy takie mamy elyty i takie yntelektualystki ...
    • Gość: wspolczuje Czy p. Dunin juz trzeba leczyc?? IP: *.crowley.pl 06.11.04, 20:12
      sam nie wiem.
      Szkoda z nia polemizowac.
      TAK KATOLICY SA DYSKRYMINOWANI!!! PRZYKLAD-KOMISARZ BUTTILIONE
      NOWA RELIGIA MA BYC WG PANI POLITYCZNA POPRAWNOSC KTORA WSZYSKICH CHCE ZMIENIC
      W SZARA BEZKSZTALTNA MASE.
      • rs_gazeta_forum Re: Czy p. Dunin juz trzeba leczyc?? 07.11.04, 12:40
        Tak trochę obok tej dyskusji -
        czytam i czytam te posty i już w drugim ze zdumienia oczy przecieram
        - nasi katolicy zdaje się UE nie lubią, a tu p. Buttiglione
        jest przywoływany jako przykład prześladowania katolików w POLSCE
        - czyżby jednak utożsamienie się z Europą postępowało?
    • Gość: oj dunin dunin Ciemnogrod w Polsce!!!!! IP: *.crowley.pl 06.11.04, 20:17
      Obawiam sie, ze to yntelektualne pisamaczki z elyty typu Dunin buduja w Polsce
      ciemnogrod zdecydowanie skutecznej niz jakikolwiek fundamentalista i dewotka
      religija razem wzieci.
      Co za dno...
    • Gość: V Gdyby p. Dunin miala wladze...ech IP: *.crowley.pl 06.11.04, 20:54
      ...jaki swiat byly wtedy prostacki, plaski, obludny, szary,
      TOTALITARNY!!!!!!!!!!
      Prawdziwy Orwell 1984.
      Tak tak "postepowcy" "yntelektualysci"-PRAWDZIWY ORWELL!!
    • Gość: załamana Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.petrus.com.pl 06.11.04, 20:54
      po co my wszyscy piszemy opinie na temat twórczości Kingi Dunin? Otóż mamy
      nadzieję, że przejrzy ona na oczy, że coś lub ktoś sprawi, że ją olśni?
      Poroniony pomysł i płonne nasze nadzieje. Pani Kinga dobrze się miewa, dobrze
      zarabia, dobrze żyje w swoim oświeconym, wielkomiejskim hajlajfie. Po co
      miałaby zmieniać poglądy. Są to przecież poglądy gazety wyborczej. Taki jest
      jej profil, światopogląd. Trzeba po masońsku i żydowsku zmiękczać, zmiękczać
      katolicyzm w każdym momencie. Nawet książki dla dzieci wysokie obcasy polecają
      w tym tonie. Bo przecież na całym świecie dzieci czytają np. o dziewczynce
      wychowywanej przez dwie ciocie-mamusie i nic im się złego nie dzieje, a w
      Polsce to jesteśmy zacofani, bo nasze zieci nie mają dostępu do takich
      głębokich, fascynujących lektur. A przecież już dzieciom trzeba wsączać i
      rozmiękaczać,żeby wyrosło nam totalnie juz głupie i zrelatywizowane moralnie
      społeczeństwo.
      pani Kingo, bardzo niekulturalne jest pani dziennikarstwo. To tak jednym
      słowem. Jest pani po prostu nierozgarnięta, co widać i czytać.
      Może się pani śmiać z naszego kościoła, księży. Pewnie na to zasługują, bo żyją
      swoim życiem, są nieskromni i właśnie tych których pani wyśmiewa mają w zadzie.
      Święcą wiadukty, jeżdżą drogimi i bardzo drogimi samochodami, mają gosposie i
      stworzeni są do rzeczy wyższych. Dobrze sobie żyją. Mam tylko ostatnie pytanie
      do pani: czym oni różnią się od pani i pani gazety? Poziomem intelektualnym?
      Ciężkim życiem? W dodatku podobnie traktujecie biednych, uczciwych ludzi. Może
      ostatnich w tym kraju?
      • Gość: total Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 22:53
        czy Pietrus to jakis klasztor czy programowa grupa ideologiczna Radia Maryjka?
        Zabroncie swoim gosposiom i kuchtom klasztornym, co wam gotuja i nie dyskutuja
        z PANAMI KSIEDZAMI, dostepu do Internetu bo robia z tego - albo WY SAMI -
        dyskusyjna kloake.
      • Gość: aquire Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 12:09
        >Trzeba po masońsku i żydowsku zmiękczać, zmiękczać
        > katolicyzm w każdym momencie.

> pani Kingo, bardzo niekulturalne jest pani dziennikarstwo. To tak jednym
        > słowem. Jest pani po prostu nierozgarnięta, co widać i czytać.
        > Może się pani śmiać z naszego kościoła, księży

itp. itd. ble, ble bełkot - czy ja cię już przypadkiem w rydzyjku nie
        słyszałem ?
      • magic00 Re: Święty Graal i tolerancja 07.11.04, 17:38

załamana napisała:
        "Trzeba po masońsku i żydowsku zmiękczać, zmiękczać
        > katolicyzm w każdym momencie"

Bardzo to intelektualne...

A to, że księża:

" Święcą wiadukty, jeżdżą drogimi i bardzo drogimi samochodami, mają gosposie i
        > stworzeni są do rzeczy wyższych"

rozwaliło mnie zupełnie.
    • Gość: Mimikra Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:55
      Ta pani Misia nie dała żadnego powodu, żeby identyfikować Ją z poglądami pana
      Kaczyńskiego i odstrzeliwać. Oczywiste jest że się zaszczuwa ludzi wyznających
      tradycyjne poglądy i wartości - robią to m. n. dziennikarze wpływowych mediów,
      którzy w ponad 90% mają liberalno-lewicowego fioła. Gładko przełykają każde
      świństwo i niesporawiedliwość, którą wyrządza się ludziom wierzącym, pacyfikują
      w zarodku ich protesty, równocześnie wyolbrzymiając urojone często problemy
      różnego typu tzw. mniejszości. Dedykuję pani red. Dunin historię mojej
      znajomej. Jest zamężna, powodzi jej się bardzo dobrze. Gdy poszła rodzić 7
      dziecko, usłyszała przypadkowo jak jedna pielęgniarka mówi do drugiej, że takim
      jak ono powinno się podwiązywać jajniki. Bo rodzina wielodzietna postrzegana
      jest z założenia jako patologiczna i już. I podejrzewam że pani Dunin też ma w
      tym swój udział.
      Problem takiego postrzegania tradycyjnych wartości czy rodzin wielodzietnych
      wydaje mi się zresztą głębszy i mający swoją przyczynę m.in. w preferowaniu ich
      w hitlerowskich Niemczech. To samo tylko na odwrót dotyczy też mniejszości
      homoseksualnych. Zauważam tę prawidłowość w tzw. opiniotwórczych środowiskach.
      • alpepe Re: Protestuję przeciw manipulacji- 06.11.04, 20:59
        Jedno mnie zaciekawiło. Jaki wpływ na postrzeganie negatywne rodzin
        wielodzietnych (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam), miało preferowanie tego
        rodzaju rodzin w nazistowkiech Niemczech?
        • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:29
          To coś w tym stylu, że lewicowy rząd nie jest w stanie wybudować w Polsce
          autostrad. A przyczyną jest być może m.in. podświadoma niechęć do Hitlera,
          który budował je tysiącami kilometrów. A tak bardziej poważnie chodziło mi o to
          że Hitler krótko mówiąc, bardzo dołożył ówczesnym środowiskom lewicowo-
          liberalnym, których protoplaści teraz, będąc grupami medialnie
          uprzywilejowanymi, biorą niejako odwet i walą równo oraz nieselektywnie. To co
          preferował gnoją, to czego nie lubił afirmują.
          • alpepe Re: Protestuję przeciw manipulacji- 06.11.04, 21:44
            widzisz, tak sie składa, że niejako z racji wykształcenia się bardzo interesuję
            stosunkami polsko-niemieckimi. Drogi mamy złe, jak podawały niemieckie źródła,
            chyba już od 17 w., nie pamiętam przyznaję. Więc teoria z awersją do Hitlera tu
            akurat bierze w łeb. Natomiast co do dzieci: moje teściowa nic o Twojej teorii
            nie słyszała, Hitlera sobie chwali (nie komentujmy tego, mam już inne powody,
            by jej nie znosić), a uważa, że bieda bierze sie z nadmiernego rozmnażania się
            osób, które nie są dostatecznie sytuowane, aby mieć kilkoro dzieci. I to jest
            typowe chłopskie myślenie. Na przekór stereotypom, że majątkiem chłopa są jego
            dzieci. Czasy się zmieniły i zdaje mi się, że nie trzeba być potomkiem ongi
            przez Hitlera uciskanych elit, jak rozumiem również żydowskich, aby żywić
            niechęć do "dzieciorobów". Mnie szlag trafia, jak widzę apele matek
            dziesięciorga dzieci o pomoc, bo mają dzieci upośledzone, i to nie to ostatnie.
            Myślę sobie może i pysznie, że mnie stać na jedno, niestety. Fakt, przytoczony
            w jednym z postów komentarz pielęgniarek był w TYM przypadku co najmniej nie na
            miejscu, ale w wielu wypadkach takie podwiązanie jajników zapobiegło by
            utrzymywaniu przeze mnie (pośrednio, oczywiście) czyichś dzieci.
            • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:07
              Niestety obawiam się, że w rzeczywistości do której usiłuje zaprowadzić nas
              pani red. Dunin, w końcu nie będzie miejsca dla jakichkolwiek dzieci.
              • alpepe Re: Protestuję przeciw manipulacji- 06.11.04, 22:17
                Już pewnie zauważyłaś, że ja raczej sie zaliczam do jej zwolenniczek, czasem
                faktycznie przegina, ale jakby nie była taka kontrowersyjna, to wielu ludzi
                wcale nie zastanawiałoby się nad tym, czy sami są za, przeciw, czy za a nawet
                przeciw. Dopiero jak dorosłam, a potem wyszłam za mąż i urodziłam dziecko,
                zaczęły mi opadać zasłony z oczu,bynajmniej nie dzięki Duninowym felietonikom.
                Zauważyłam straszny ciemnogród i nietolerancję ze strony koscioła katolickiego.
                Ja, kobieta, która zawsze kierowała się nauka Kościoła, która wypełniała
                szczerze i z oddaniem praktyki religijnie i która miała iść do zakonu.
                Oczywiście oczy mi sie otwierały stopniowo. Przepychanki z księdzem, który
                musiał mojemu niewierzącemu mężowie pokazać, kto tu rządzi, przepychanki z
                księdzem, kiedy chiałam chrztu takiego, aby nie urazic też uczuć niereligijnych
                mojego meża i nieosobiste: pycha hierarchów, którzy na pewno nie przejdą przez
                Ucho Igielne :), bronienie księży pedofilów a nie przejmowanie się dziećmi, co
                mnie jako matkę boli strasznie i wiele wiele innych.
                Mnie się wydaje coś innego, niż Tobie: to, że jeśli zapanuje kiedyś taki
                porządek, o jakim pisze Dunin, to będzie lepiej.
                • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:22
                  Dla red. Dunin- na pewno tak. A ciekawe też do jakiego zakonu się wybierałaś -
                  czy tam kluczową postacią zamiast Boga miał być ksiądz? Niestety, cokolwiek by
                  nie pisać o prawdziwej lub nie tzw. nietolerancji takich czy innych duchownych,
                  to krótko mówiąc nie oni są zagrożeniem dla wolności. Do Kościoła można iść,
                  Kościół można olać. Ale gdy zapanuje porządek pani Dunin , to może już być
                  mniej wesoło. Być może praktykujący katolicy staną się w Polsce tak jak za
                  komuny ludźmi II-giej kategorii. Tak jak jest teraz w Parlamencie Europejskim,
                  nie będzie im wolno zajmować niektórych stanowisk publicznych. Tak jak teraz we
                  Francji nie będą mogli w określonych miejscach nosić symboli religijnych. Tak
                  jak w Szwecji, gdzie niedawno pastor został skazany na miesiąc więzienia w
                  zawieszeniu za zacytowanie w świątyni fragmentu z Pisma Św. dotyczącego
                  homoseksualizmu, będą karani więzieniem za najmniejszy, nawet werbalny przejaw
                  tzw. nietolerancji. Co więcej będą zobowiązani prawem do radosnego uczestnictwa
                  w paradach gejów i lesbijek, z obowiązkową ilością transparentów. Być może pani
                  Jaruga Nowacka przeforsuje np. ustawę o parytecie ilościowym na imprezach o
                  charakterze religijnym, i katolicy będą podbierani z przed swoich kościołów,
                  pakowani w autobusy i wywożeni na spotkania Ruchu Hare Kriszna, lub Świadków
                  Jehowy. A być może tak jak to było w ZSRR, czy Czechosłowacji, za udział we
                  Mszy Św. będzie ich czekać daleka i długa wycieczka do jakiegoś obozu pracy.
                  Będzie się też im odbierać oczywiście dzieci i w specjalnych jednostkach
                  reedukacyjnych "uczyć" tolerancji. Tak że niestety, ponieważ historia lubi się
                  powtarzać, ten nowy porządek według pani red. Dunin może właśnie wyglądać jak
                  powyżej.
                  • Gość: aquire Re: biedactwo IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 11:50
                    To już katolików nie tylko w Polsce ale w całej Europie prześladują ??? -
                    biedactwa, a Ty wśród nich...
                    Uciekaj na Madagaskar !
                    • Gość: Mimikra Re: biedactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:57
                      A dlaczego ja mam uciekać. Nie mam prawa wymagać żeby było normalnie tam gdzie
                      mieszkam? Zresztą Madagaskar jest już zastrzeżony dla ludzi o innych poglądach.
                  • magic00 Re: Protestuję przeciw manipulacji- 07.11.04, 17:54
                    Mimikra napisał(a)
                    Ale gdy zapanuje porządek pani Dunin , to może już być
                    > mniej wesoło. Być może praktykujący katolicy staną się w Polsce tak jak za
                    > komuny ludźmi II-giej kategorii. Tak jak jest teraz w Parlamencie
                    Europejskim,
                    > nie będzie im wolno zajmować niektórych stanowisk publicznych.
                    Co więcej będą zobowiązani prawem do radosnego uczestnictwa
                    >
                    > w paradach gejów i lesbijek, z obowiązkową ilością transparentów. Być może
                    pani
                    >
                    > Jaruga Nowacka przeforsuje np. ustawę o parytecie ilościowym na imprezach o
                    > charakterze religijnym, i katolicy będą podbierani z przed swoich kościołów,
                    > pakowani w autobusy i wywożeni na spotkania Ruchu Hare Kriszna, lub Świadków
                    > Jehowy. A być może tak jak to było w ZSRR, czy Czechosłowacji, za udział we
                    > Mszy Św. będzie ich czekać daleka i długa wycieczka do jakiegoś obozu pracy.

Żartujesz?? Ironizujesz?? Mam nadzieję, że tak, bo jeśli to na poważanie, to
                    jest to przykład katolickiego syndromu oblężonej twierdzy. (Nie uważam, że
                    wszyscy katolicy na to cierpią) Czego się tu bać? Przecież was, katolików jest
                    95%, a nas, tej reszty, co was pragnie uciskać tylko 5%!
                    • Gość: P.S.J. ostrożnie ze statystyka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 19:39
                      > Żartujesz?? Ironizujesz?? Mam nadzieję, że tak, bo jeśli to na poważanie, to
                      > jest to przykład katolickiego syndromu oblężonej twierdzy. (Nie uważam, że
                      > wszyscy katolicy na to cierpią) Czego się tu bać? Przecież was, katolików
                      jest
                      > 95%, a nas, tej reszty, co was pragnie uciskać tylko 5%!

Wiekszosc zawsze moze bac sie mniejszosci - zobacz, ile osob (procentowo) stalo
                      po stronie rewolucjonistow, a ilu po stronie ancient regime'u w czasie
                      Rewolucji Pazdziernikowej...
                    • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:17
                      Żart to jest te 95%. To zresztą nie ma aż takiego znaczenia. W Rosji
                      przedradzieckiej było rzeczywiście ok. 90% ludzi wierzących ale co z tego. Po
                      1917 r. okazało się ile mieli do powiedzenia. Co do "oblężonej twierdzy", to
                      większość z tego co napisałem, to są fakty. Reszta jest moim proroctwem.
                  • alpepe Re: Protestuję przeciw manipulacji- 07.11.04, 22:48
                    to miał być zakon norbertanek. Co do reszty, hmmm, ja nie mam kompleksu
                    oblężonej twierdzy, fakt, może p. Dunin go zaczyna mieć.
                    W sprawie przykładów zza granicy nie będę się wypowiadać, ale co jakiś czas
                    czytuję Niedzielę i wiem, że propaganda to również broń katolików.
                    Interpretacja każdego faktu może być krańcowo różna, w zależności od tego, kto
                    się jej podejmie.
                  • Gość: IrMa Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 08.11.04, 22:21
                    A na to wszystko jeszcze z góry, zamiast zasmażki, JEŻDZIEC APOKALIPSY,
                    koniecznie na czerwonym koniu! I wiśta wio!!!!! Bosze, ty nie jesteś głupi, Ty
                    jesteś poprostu chory.
                    • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:49
                      Dzięki
      • Gość: Total Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 23:11
        Mimikra, ty mowisz nie na temat. Pani Dunin nic nie mowila o Rozmnazaniu
        krolikow. A pielegniarka MA PRAWO miec swoje zdanie o krolikach. Sama piszesz,
        ze wypowiedziala je do swojej kolezanki. Nie naublizala twojej znajomej, nie
        zucila w nia kamieniem (co zdarzylo sie w Krakowie) ani jej nie obrazila. To
        twoja znajoma PODSLUCHALA czyjas rozmowe - a fe! podsluchiwac? - i wyrazila
        oburzenie ze ktos ma inna opinie o krolikach niz ona. To NIE JEST
        NIETOLERANCJA, to jest INNY punkt widzenia i opinia. A co to ma do P. Dunin to
        tylko Pan Bog wie, bo ani my ani ty nie masz pojecia.
        • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:31
          Ja piszę nie na temat? O królikach to było miesiąc temu w Wirtualnej Polsce. To
          Ty piszesz nie tylko nie na temat, ale też o wiele za późno i nie tam gdzie
          trzeba.
          • Gość: Total Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 06.11.04, 23:40
            czy ty wogole PAMIETASZ od czego zaczela sie dyskusja? czy Altzhaimer ci nie
            pozwala. O jakich krolikach a WP ty mowisz? bo ja o multirozmnazaniu! ale tylko
            z powodu twojego glupiego przykladu - nie na temat zreszta.
            • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:14
              Wiem co trzeba wiedzieć, problem jest raczej w tym, że jesteś zbyt sztywny w
              podejściu do tematu i chyba nie masz poczucia humoru, albo nie odbierasz na
              tych falach, na których nadaję.
            • Gość: aquire Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 11:54
              Podrąż trochę, zaraz zacznie pisać że w Ameryce Murzynów biją...
        • Gość: aha2 Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.welnowiec.net 07.11.04, 10:00
          wku..ly mnie w koncu twoje przeinaczajace rzeczywistosc brednie:
          1. Pielegniarka MA PRAWO miec swoje zdanie o królikach - ale NIE MA PRAWA
          wyrazac go przy pacjencie (który, bedac unieruchomiony, i tak musi slyszec, co
          sie przy nim mówi - ZALOSNY MANIPULANCIE);
          2. Z tym "naublizaniem" tez jest dokladnie odwrotnie,bo - mówiac cos tak, zeby
          ona to slyszala - wlasnie jej "naublizala" i "rzucila w nia kamieniem";
          3. Cala reszta tego, co piszesz - to próba zalosnego, LOGICZNIE PALANCKIEGO
          pólglowku, usprawiedliwienia wlasnie NIETOLERANCJI (ze strony takich, jak ty);
          4. Najlepwsza terapia z takich postaw bedzie krótki pobyt w towarzystwie
          Islamistów - POLECAM.
          • Gość: Mimikra Re: Protestuję przeciw manipulacji- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:46
            Właściwie to pielęgniarka powiedziała o jajnikach. Skąd te króliki?
          • Gość: aquire Re: nie nerwujssa aha2 IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 12:02
            Total dobrze pisze i rzeczowo. O twoich "argumentach" w rodzaju

>Cala reszta tego, co piszesz - to próba zalosnego, LOGICZNIE PALANCKIEGO
            > pólglowku, usprawiedliwienia wlasnie NIETOLERANCJI (ze strony takich, jak ty);

... to szkoda nawet gadać...
    • Gość: załamana Dziennikarstwo Kingi Dunin IP: *.petrus.com.pl 06.11.04, 20:59
      po co my wszyscy piszemy opinie na temat twórczości Kingi Dunin? Otóż mamy
      nadzieję, że przejrzy ona na oczy, że coś lub ktoś sprawi, że ją olśni?
      Poroniony pomysł i płonne nasze nadzieje. Pani Kinga dobrze się miewa, dobrze
      zarabia, dobrze żyje w swoim oświeconym, wielkomiejskim hajlajfie. Po co
      miałaby zmieniać poglądy. Są to przecież poglądy gazety wyborczej. Taki jest
      jej profil, światopogląd. Trzeba po masońsku i żydowsku zmiękczać, zmiękczać
      katolicyzm w każdym momencie. Nawet książki dla dzieci wysokie obcasy polecają
      w tym tonie. Bo przecież na całym świecie dzieci czytają np. o dziewczynce
      wychowywanej przez dwie ciocie-mamusie i nic im się złego nie dzieje, a w
      Polsce to jesteśmy zacofani, bo nasze zieci nie mają dostępu do takich
      głębokich, fascynujących lektur. A przecież już dzieciom trzeba wsączać i
      rozmiękaczać,żeby wyrosło nam totalnie juz głupie i zrelatywizowane moralnie
      społeczeństwo.
      pani Kingo, bardzo niekulturalne jest pani dziennikarstwo. To tak jednym
      słowem. Jest pani po prostu nierozgarnięta, co widać i czytać.
      Może się pani śmiać z naszego kościoła, księży. Pewnie na to zasługują, bo żyją
      swoim życiem, są nieskromni i właśnie tych których pani wyśmiewa mają w zadzie.
      Święcą wiadukty, jeżdżą drogimi i bardzo drogimi samochodami, mają gosposie i
      stworzeni są do rzeczy wyższych. Dobrze sobie żyją. Mam tylko ostatnie pytanie
      do pani: czym oni różnią się od pani i pani gazety? Poziomem intelektualnym?
      Ciężkim życiem? W dodatku podobnie traktujecie biednych, uczciwych ludzi. Może
      ostatnich w tym kraju?
      • Gość: pawel Re: Dziennikarstwo Kingi Dunin IP: *.adsl.xs4all.nl 06.11.04, 22:01
        wg badan rynkowych przeprowadzonych w tym roku blisko 50% praktykujacych katolikow i 85%
        niepraktykujacych wypowiedzialo sie za kara smierci. mysle ze polscy katolicy to najwieksi hypokryci
        wsrod wszystkich religii i nie widze przeszkod do tego by albo Pani Kinga albo ktokolwiek inny pisal
        takie bzdury na swoj temat. a kazdy kto teraz sprobuje zaprzeczyc i mnie zniewazyc za odmiennosc
        pogladow i wlasne zdanie, jak to w jest tutejszym zwyczaju, niech najpierw sprawdzi czy ma Biblie na
        polce...
      • Gość: aquire Re: i po co się powtarzasz? IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 12:16
        już wyżej przecież wstawiłaś ten bełkot.
        ctrl-v, ctr-c ćwiczysz ?
      • Gość: Anna Re: Dziennikarstwo Kingi Dunin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:47
        Nie wiem czy tu jeszcze zajrzysz ale mysle ze powiedzialas lepiej to co probuje
        od jakiegos czasu cala reszta. Brawo za to. I za to kim jestes, kimkolwiek bys
        nie byla, trzymaj sie!!
    • Gość: Mr Zebra Re: Święty Graal i tolerancja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.11.04, 21:09
      niektóre wypowiedzi tutaj są po prostu kapitalne!:)
      w miażdżącej większości po stronie anty- naturalnie...
      podoba mi się ostatnie: nowa religia to polityczna poprawność
      Wysokie Obcasy to Nasz Dziennik oczywiście w formie uładzonej, nienapastliwej,
      czyste paznokcie i piękny język, jednak poziom szmatławstwa idealnie ten sam;
      to pięny przechył w drugą stronę: tak nienawidzimy braku tolerancji że wpadamy
      w nietolerancję;
      mógłbym jeszcze pobełkotać pseudointelektualnie ale po co ?
      może Kinga zrób tak i Ty ?
      pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka