kotekkk 20.12.04, 10:20 święta? zaznaczam, że nie będę mogła korzystać z piekarnika potrzebuje jakiś wykwintny i średnio skomplikowany przepis na świąteczną potrawę z łososia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lawina Re: CO ZROBIC Z ŁOSOSIEM ??? fajna potrawa na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:17 Polecam tatar z łososia - rewelacja, u mnie w domu serwowany przy kazdej imprezie i znika szybko ze stolu. Jak sie robi- postaram sie dowiedziec, ale chyba tak jak zwykly tatar, oczywiscie zmieast miecha - łosos. PYCHOTA! Polecam i rzycze smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawina Re: CO ZROBIC Z ŁOSOSIEM ??? fajna potrawa na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:18 miało byc: Życze smaczengo..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: CO ZROBIC Z ŁOSOSIEM ??? fajna potrawa na 20.12.04, 11:19 dzięki... ja też robię błedy... ale chodziło mi o coś na ciepło z winem może do białego wina coś bardziej na taki obiadowy posiłek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawina Re: CO ZROBIC Z ŁOSOSIEM ??? fajna potrawa na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:24 Aaaa..... To oprocz doprawienia go ziolami i usmazenia na patelni (bez zadnej panierki) nic mi nie przychodzi mi do glowy...... Smacznego i pozdrawiam A tatara tez radze kiedys sprobowac - jest naprwde rewelacyjny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: CO ZROBIC Z ŁOSOSIEM ??? fajna potrawa na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:24 wejdz na www.o2.pl tam jest duzo przepisów,moze coś znajdziesz dla siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: CO ZROBIC Z ŁOSOSIEM ??? fajna potrawa na 20.12.04, 11:35 chodziło mi właśnie o coś takiego : :))) zobacze jak wyjdzie... Łosoś jak na Alasce Autor: doswiadczona:) Data publikacji: 2002-11-15 06:21:55 Porcje: ? Koszt: ? zł Trudność: bardzo trudny Czas: 40 min. Kalorie: ? Składniki: - łosoś bez ości (wyfiletowany), - ogromna cebula, - 15 zielonych oliwek ze słoika, - pół butelki białego wina (pinot giorgio jest w sam raz), - sól cebulowa, - przyprawa do ryb, - bazylia. Jak przyrządzić? Łososia pokrojonego na kawałki o wielkości kęsa kładziemy na patelnię, posypujemy bazylią, solą i przyprawą do ryb, po czym calość pokrywamy cebulą pokrojoną w plasterki i wrzucamy na wierzch oliwki. Zalewamy winem, przykrywamy pokrywką i robi się samo. Potrzebne przybory: Duża patelnia teflonowa. Jak podawać? Podawać ciepłą, ale nie goracą!! Uwagi: Do łososia najlepiej pasuje ryż i duszone brokuły, kalafiory i marchewka. Plus koniecznie winko białe jako napój chłodzący. Odpowiedz Link Zgłoś
kopov moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 11:38 bierzesz łososia kroisz w kwadraciki wielkości saszetek herbacianych, przewlekasz nitkę przez każdy kwadracik, na końcu nitki moze byc guzik zamiast papierka jak w herbacie ekspresowej, wkładasz do szklanki i zalewsz wrzątkiem. Mozna pic z cytyna lub cukrem:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 11:49 hmmm... i naprawdę smaczne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:01 Na pewno rybą śmierdzi:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:08 jak pijesz z cytryna to nie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:12 Cytryna zabija zapach ryby? Eskimosi pewnie piją herbatę z rybą, to dobrze o tym wiedzą:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:28 cytryna zabija wiele zapachów:) nie wiedziałaś?:) to mój ulubiony owoc (nie do jedzenia) tylko jego zapach i własciwości bardzo mi odpowiadają:) Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:07 świetnie grzeje z kropla brendy:) eskimosi bez herbatki łososiowej nie przetrwali by zimy (tak jak my bez kostki knorra:)))))))))))) a pija ja równiez na weselach:) Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:18 Jeśli poważnie piszesz, to trafiłam co?:-))) Czy brandy zawitała do Eskimosów? Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:30 noooooo;) brandy od czasów Hilarego juz jest im znana, maja swietną wode ze sniegu stąd najlepsza jest eskimoska brendy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:39 Potrzebny jest im taki rozgrzewacz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:46 lasy im sie spaliły i teraz nie ma drzewa do kominków:) a musza się czyms grzać:) Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 12:49 Grzeją się też wszyscy razem w iglo:-)Podobno jest w nim tak ciepło, że na golasa tam są. Chodzić może nie mogą, bo za niskie jest:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 13:22 grzeja i parzą:)))))tak jest gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: moze herbata z łososia?:) 20.12.04, 17:06 Czy Ty Kopov jesteś eskimosem?:-))) ---- O czym powinien pamiętać mały eskimosek? Aby, nie jeść żółtego śniegu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: CO ZROBIC Z ŁOSOSIEM ??? fajna potrawa na 20.12.04, 11:51 Tutaj masz link do strony z różnymi przepisami rybnymi. I na łososia jest wiele:-) kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=4 Smacznych Swiąt życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: Ja przeczytalam co zrobic z LOSIEM :DDD... 20.12.04, 13:28 nie no co zrobić z losiem to przeciez bym wiedziała! Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: Ja przeczytalam co zrobic z LOSIEM :DDD... 20.12.04, 13:29 A co? :D Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: Ja przeczytalam co zrobic z LOSIEM :DDD... 20.12.04, 13:33 alez dociekliwa jestes... kazdy ma swój osobisty sposób na losia przeciez! ja go biore za rogi, wsadzam do kąta aż skruszeje a potem podaje na surowo z surówka z rabarbaru pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: Ja przeczytalam co zrobic z LOSIEM :DDD... 20.12.04, 13:38 Ja jeszcze swojego sposobu na losia nie mam :) ale cos pomysle :D Odpowiedz Link Zgłoś