IP: 217.11.133.* 15.05.02, 08:37
Prosze powiedzcie ile to kosztuje i moze znacie jakies adresy. ja jestem
z W-y. Za wszelkie informacje jestem wdzięczna.. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: aborcja IP: 195.94.198.* 15.05.02, 14:37
      Kup sobie " Gazete Wyborczą" i w ogłoszeniach pod hasłem " Lekarze" znajdziesz
      ogłaszających sie ginekologów.Niestety nikt nie udzieli Ci informacji, bo jak
      wiadomo aborcja nie jest w Polsce legalna.Ale prawie każdy z tych lekarzy ją
      wykonuje,chociaz jawnie nie jest to napisane.
      Aborcję wykonuje się najwczesniej od 6-7 tyg., bo wtedy już cokolwiek widać.
      Przygotuj sie na koszt pierwszej wizyty u ginekologa 50-70 PLN,jeżeli ginekolog
      ma USG to koszt jest wliczony w tą cenę, jeśli nie to musisz wydać kolejne 50
      PLN na to badanie, aby potwierdzić ciążę i ocenic kształt macicy.
      Sam zabieg kosztuje 1300-1500 PLN ,w zależności, czy życzysz sobie
      znieczulenie, anestezjologa podczas zabiegu itd.
      Jedz na ul. Witta Stwosza 40 ( www.ginekolog-gemini.pkt.pl), mają tam tez
      USG.Wizyty bez zapisów, zostaniesz przebadana , możesz porozmawiać i zapytac o
      radę.
      Trzymaj się ............
    • Gość: marina Re: aborcja IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 15.05.02, 19:05
      Moze jest inne rozwiazanie ?Masz w sobie czlowieka ,ktory sie boi.Napisz
      marina2@gazeta.poczta.pl . M
      • Gość: Akacja Aborcja IP: *.abo.wanadoo.fr 15.05.02, 22:34
        Och jejku, plakac mi sie chce.
        Jestem lekarzem, sama mam czteroletnia coreczke i nie chce mi sie wierzyc, ze
        sa kobiety, ktore poddaja sie aborcji. Ja ich nie potepiam, wiem jakie jest
        zycie, ale tak po prostu nie moge zrozumiec, jak moga pozwolic na to by
        doslownie wydrapano(!)im z lona dziecko. Boze moj, przeciez to dziecko juz
        potrafi odczuwac bol...
        Kiedy widze na monitorze plod przyszlej mamy i objasniam jej gdzie jej
        malenstwo ma raczki i nozki, i kiedy widze usmiech i blysk w jej oczach to mi
        sie normalnie nie chce wierzyc, ze nie wszystkie kobiety reaguja tak samo.

Przychodza do mnie rozwodki, mezatki, panny, czesto przerazone kiedy oznajmiam
        im, ze sa w ciazy. Ale kiedy pokazuje im poruszajacy raczkami plod, zachodzi w
        nich jakas zmiana. Zaczynaja kochac to "nieplanowane" dziecko. To jest milosc,
        ktora rodzi sie w nich powolutku, z kazda kolejna wizyta jest coraz wieksza.
        Kobiety te stopniowo przestaja sie martwic, ze bedzie problem z pieniedzmi, ze
        dziecko jest nieslubne, ze to dziecko splodzone z zonatym mezczyzna, ze
        niewiedza kim jest ojciec ich dziecka. Szukaja pomocy ze strony rodziny,
        panstwa etc. Niesamowite, ile energii moze wykrzesac z niezaradnej 18-letniej
        panienki milosc do swojego "wpadkowego" dziecka.

• Gość: Belas Re: Aborcja IP: *.abo.wanadoo.fr 15.05.02, 22:46
          Akacja ! Widze ze mieszkasz we Francji. Czy mozesz cos wiecej powiedziec czy
          jestes ginekologiem czy pediatra. Jestem w ciazy i mieszkam w Paryzu. Chetnie
          znalazla bym sobie pediatre /polskiego/ dla mojej malej pociechy. Daj znac na
          czy prowadzisz gdzies praktyke lekarska moj e-mail: helas11@poczta.onet.pl
        • Gość: Aga Do Akacji IP: *.acn.waw.pl 16.05.02, 07:50
          Wiesz, M. to chyba chciała konkretów, bo już się zdecydowała...
          • Gość: em Re: Do Akacji IP: 62.148.83.* 16.05.02, 08:09
            cóż za takt w liście do zdesperowanej dziewczyny
            • Gość: marina Re: Do Akacji IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 16.05.02, 08:47
              Takt?A co z czlowiekiem ,ktorego dziewczyna chce pozbawic zycia?Jak ktos wam
              stanie z siekiera nad glowa to kto bedzie nietaktowny ?Ten kto was bedzie
              bronil czy kat?W glowach wam sie miesza.Zupelnie spokojnie jestem w stanie
              zrozumiec,ze ktos nie jest w stanie wychowywac czlowieka -sa adopcje .Sie nie
              zabija czlowieka.M
              • Gość: em Re: IP: 62.148.83.* 16.05.02, 10:18
                nie tędy droga, nie przekonasz jej by zmieniła decyzję porównując do kata
                tylko i tylko o to mi chodziło
                nie polemizuję z tym, że aborcja jest złem
                temat jak zwykle wywołuje zacietrzewienie, a w przypadkach jw nie jest dobrym
                doradcą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka