Dodaj do ulubionych

ZAWSZE JEJ ZLE :(((((((

IP: *.elpos.net 12.01.05, 11:23
mam 19 lat ucze sie srednio raz lepiej raz gorzej jak chyba kazdy. ale za kazdym razem jak dostane 3 czasem jest bardzo ciezko to od swojej matki zawsze slysze a czemu tak slabo. zamiast mnie pocieszac zawsze mnie doluje :( tak samo jest w sprawach ze mna i z moim facetem ostatnio mielismy rocznice a ona zamiast sie cieszyc ze tak dlugo ze soba jestesmy mowi mi " napewno niedlugo ciebie zostawi" tak powinna zachowywac sie matka?? jak cos do niej powiem ze moglaby niektorych rzeczy mi nie mowic to od razu mowi ze jestem debilka ze do niczego sie nie nadaje ze jestem p i e r d o l nieta wyzywa mnie itd. i jak z taka zyc??
Obserwuj wątek
    • Gość: Isabelle Re: ZAWSZE JEJ ZLE :((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:07
      Wiesz. Twoja mama zna życie, i może stąd jej cynizm. Może woli nie zapeszać i
      tak mówi. A może ma problemy i tak mówi. Oczywiście nie jest to powód do ,,
      wyżywania się na drugim człowieku''. Myśle, że coś ją trapi, może kłopoty
      osobiste, może finansowe. Goni Cię do nauki, bo chce abyś miała lepiej niż
      ona. Tyle tylko, że nie może Ci stawiać za wysokich wymagań. Może w jej
      mniemaniu stać Cię na wiecej niż 3, moze gdybyś usiadła i pouczyła się
      wcześniej byłaby 4. I oto chodzi mamie. To dobrze, że uważa, iż stać Cię na
      więcej. Wyzywanie od debili pominę, bo wynika to raczej z tzw, sfrustrowania,
      przemęczenie i tego, że życie układa się inaczej niz chcemy.

A rada dla Ciebie: Poucz się wcześniej to przynajmniej z niektórych przedmiotów
      będziesz mieć lepszą ocene. Na fuknięcie mamy: dlaczego tak słąbo: Odpowiedz
      bez złośliwości, bo taki nastrój udziela się wszystkim: Następnym razem będzie
      4. Albo coś w stylu żartobliwym.
      Jak wyzywa od debili to myślę, że najlepiej sie nie odzywaj. Pogada, pogada i
      pójdzie. Nie ma sensu zaostrzać i tak napiętego konfliktu. Zresztą moze mama
      ma mały zasób słownictwa więc używa słówka, które tak jej wpadło w słowotok.
      Musisz byc bardziej wyrozumiała. Debilem nie jesteś, bo uczysz się, masz
      stopnie.
      Debilizm to niedorozwój podobnie jak kretynizm, to jest najniżej w skali IQ coś
      chyba ok 25 IQ. Nie pamiętam. Poza tym masz chłopaka. I on też widzi Twoje
      zalety, a nie tylko wady.
      Nie wiem może Twoja mama nie lubi Twojego chłopaka i tak się odgrywa na Tobie.
      I jestem skłonna stwierdzić, że to oto chodzi.
    • sagis Re: ZAWSZE JEJ ZLE :((((((( 12.01.05, 12:19
      Nikt nie jest doskonały. A, Twoja mama też może mieć jakieś problemy i przelewa
      je na Ciebie. Musisz ją zrozumieć i zachować więcej dystansu do siebie i
      innych. Starać się, jak najlepiej, ale też nie przyjmować od razu wszystkiego,
      co ktoś mówi. Szczególnie, jak już ktoś zaczyna przesadzać i wyzywa Cię od
      jakiś tam.
      Musisz być obiektywna do siebie i dla siebie starać się, jak najlepiej coś
      robić. Czyli też jak najwięcej nauczyć się. To jest najlepsze dla Ciebie i
      Twojej przyszłości.
      Rodzice szczególnie chcą jak najlepiej dla nas, ale nie zawsze też zdają sobie
      sami sprawę, gdzie jest granica tylko ich ambicji.
    • Gość: mm Re: ZAWSZE JEJ ZLE :((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:20
      Jedno co mozesz zrobić to po prostu słuchać jej gadania z przymruzeniem
      oka,wiem ze ci moze byc przykro i chciałabyś być czasen tez i chwalona ale ona
      taki ma charakter i sie nie zmieni,nie licz na to,znam podobne matki.Jak juz
      nie bedziesz mogła wytrzymać to spytaj ja dlaczego to robi,dlaczego jest
      wiecznie z ciebie niezadowolona i powiedz jej to co czujesz w zwiazku z takim
      jej trakowaniem.Ona cie kocha ale niestety taka już jest a moze to wynikać z
      wielu spraw.Trzymaj się;-)
      • sagis Re: ZAWSZE JEJ ZLE :((((((( 12.01.05, 12:25
        Szczególnie poproś ją, aby nie wyzywała Ciebie, bo nie jest to przyjemne.
        Twoja mama też może nie zdaje sobie sprawy z tego wszystkiego i co Ty w takim
        momencie czujesz.
    • miang Re: ZAWSZE JEJ ZLE :((((((( 12.01.05, 12:41
      nie mow jej o wszystkich ocenach, ja sie tego nauczylam juz w podstawowce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka