Dodaj do ulubionych

Mam problem z kotem

14.01.05, 12:59
Miesiąc temu obchodziłem urodziny i dostałem od znajomych kotka.Problem nie
był to żaden.Kot się przyzwyczaił nawet spał u mnie na poduszce.I właśnie
tutaj rozpoczyna się problem.Kot w nocy leży koło mojej głowy i puszcza
okropne bąki,byłem z nim u weterynarza i stwierdził że ten typ tak ma i nic
się nie da z tym zrobić.Co robić ??????????????.
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: Mam problem z kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:05
      Zapraszam na gazetowe prywatne forum Koty
    • Gość: mm Re: Mam problem z kotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:07
      a Ty co??? bąków nie walisz???;-)))
      zwierzaki tak się zachowują po sztucznym karmieniu,moja kuzynka miała jamniczkę
      i tamta jak sobie pozwoliła to do razu chowała się pod łózko bo wiedziała ze
      beda wrzaski,w sumie to śmiszne:-))
      • gandalf9 Re: Mam problem z kotem 14.01.05, 13:13
        Może i smieszne ale ja juz prawie wymiotuję nie moge jej przepedzić z łóżka a
        tym bardziej z poduszki, jak ja zacznę wyganiać to idzie, jak tylko usypiam
        kładzie sie koło mnie jak by nigdy nic a jej zapachy około odbytnicze są
        poprostu nie do wytrzymania no i te bąki qrwa jestem już cały żólty jak bym
        wyszedł z solarium,a smród jaki bije o demnie jest poprostu nie dowytrzymania i
        to nie dlatego że się nie myję to dla czepiajacych się.
        • Gość: mm Re: Mam problem z kotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:19
          głupi Ty,nie przesadzasz ciutek???to ją naucz zeby swój pyszczek trzymała koło
          twojego a nie swoje kocie dupsko;-))))
      • Gość: agata Re: Mam problem z kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:43
        powiem ci jedno - zmen mu karme. zadnych tam kitkatow, łiskasow czy friskisow.
        ja mam kotka od roku, w ogole pomijam akcje jakie z nim milam, operacje ktore
        przechodzil itd. az trafilam na babke wterynarza z powolania ktora mi
        powiedziala ze w tych sasetkach czy puszkach czy karmach ogolno i wszedzie
        dostepnych jest sam syf i odpadki i ze jak zalezy mi na tym zeby zyc w zgodzie
        z kotem zebym kupowala mu jedzenie wterynaryjne. od kiedy zmienilam na taka
        karme skonczylo sie rzyganie, puszczanie bakow i wszystko inne. p.s. moj kot je
        tylko sucha karme i nie jest mu zle, wszyscy sie nim zachwycaja.
    • kopov połóż poduszke pod dupe:)))nt 14.01.05, 13:15

• six_a Re: Mam problem z kotem 14.01.05, 13:17
      pewnie żre to samo, co ty i dlatego tak ma.
      • gandalf9 Re: Mam problem z kotem 14.01.05, 13:24
        jak w tej chwili żresz to lepiej przestań bo ity jeszce się podesrasz po
        siebie ,jak masz dawać głupkowate odpowiedzi na twoim poziomie to lepiej idz
        sie przespać wałku.
        • Gość: mm Re: Mam problem z kotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:25
          ale miły facecik ;>>
    • niedzwiedzica_sousie Re: Mam problem z kotem 14.01.05, 13:28
      są takie spraye antykotne - gdzie popiskasz, tam kot nie włazi.
      poza tym puszczanie bąków u kotów to objaw zaburzeń, zdrowy kot na dobrej
      diecie tego nie robi :)
    • grogreg Re: Mam problem z kotem 14.01.05, 14:05
      Nie dawaj mu mleka.
      Dorosly kot moze i lubi mleko, ale nie potrzebuje go. A zdrowe dla nie go nie
      jest.
    • edzia-fredzia Re: Mam problem z kotem 14.01.05, 20:28
      A kot z jajeczkami czy bez? :DDD...
    • Gość: *** Re: Mam problem z kotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:40
      a tu odwrotny problem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=18322168&v=2&s=0

Zajrzyj na forum KOTY. Tu na pewno otrzymasz poradę fachową:)
      Pozdrawiam
      • Gość: Tomek Re: Mam problem z kotem IP: *.icpnet.pl 14.01.05, 21:45
        Oddaj komuś innemu.
        A jak nikt nie bedzie chciał to.............
    • daimona zmień karmę! 14.01.05, 22:01
      czym go zazwyczaj karmisz?

Dawaj mu po pierwsze np.: pokrojone mięsko wołowe, z odrobiną oliwy z oliwek
      (takiej łagodnej) lub oleju sojowego, wymieszane z gotowanymi płatkami owsianymi
      - w proporcji 1/3 płatki, 2/3 mięsa. Możesz do tego dodać także odrobine
      ugotowanych i pokrojonych warzyw.
      Ja to robię tak, że raz na tydzień lub dwa gotuje wiekszą ilość tych płatków,
      mieszam z rozdrobnionymi i ugotowanymi warzywami, dzielę na porcyjki i zamrażam.
      Na co dzień więc wystarczy pokroić mięsko i dorzucić rozmrożonej "papki", polac
      to odrobinką oliwy i wsio. Nie zabiera to dużo więcej, niz otworzenie puszki z
      jakimś świństwem typu "Łiskas".

A do tego sucha karma np.: Royal Canin. I będziesz miał spokój zarówno z bąkami
      u kota, jak i ewentualnymi niestrawnościami/zatwardzeniami etc. A i zwierze
      będzie zdrowe.
      • Gość: agata Re: zmień karmę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:12
        ty ne badz taki elokwent, bo ja to juz napisalam 15 minut przed toba. a jak
        masz serce dawac kotu oliwe z oliwek to powodzenia, wspolczuje kotu.
        • daimona to sobie poczytaj o prawidłowym żywieniu kotów 14.01.05, 22:29
          że nalezy dodawać oliwę/olej (w niewielkiej ilości) do posiłku.
          koty.nowiny.pl/weterynarz/wet_dieta.html#3
          A nie się wymądrzaj.
    • Gość: Megewiola Re: Mam problem z kotem IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 14.01.05, 22:20
      Nie dawaj kotu zadnego zarcia typu kitiket i łiskas, to zabojstwo dla niego.Moj
      kotek je to od kilkunastu lat i na starosc ma problemy uczuleniowe!! m.in. ma
      strupy na szyi i je rozdrapuje, a jakis czas temu zaczela sobie tez siersc
      skubac...okropne, bo nie mozna jej za bardzo pomoc:(pani wet.powiedziala ze
      mozna ewentualnie kotka w kolnierz zamknac:)i czasem posmarowac, to mniej
      bedzie swedziec. Kotka jadla takze inne rzeczy poza karmami, ale teraz nie moge
      juz jej od nich odzwyczaic czyli dalej je to co ja uczula.Bledne kolo, ale jak
      kotek jest maly to mu mozna smialo zmieniac diete. Powodzenia:)
      • Gość: aa Re: Mam problem z kotem IP: *.chello.pl 14.01.05, 22:36
        wywal kota z a okno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka