Gość: Nina2 IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 22.01.05, 02:40 No, fajne! Ta to znalazla cel w zyciu i na pewno sie nie nudzi. Ani nie marudzi. Mnisi buddyjscy sa cool! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.wlink.com.np / *.wlink.com.np 22.01.05, 11:31 Jestem teraz w Klasztorze w Ktm ,dzielnie pracuje. Dziekuje za wydrukowanie tego tekstu.Pozdrowienia z Dachu Swiata !!! Agata Turkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 22.01.05, 14:09 i o to chodzi, i o to chodzi jak bede mogl w jakis sposob pomoc to bardzo chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goga Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.h.pppool.de 22.01.05, 14:56 Ja rowniez podziwiam i chetnie pomoglabym, ale nie wiem jak. Gdyby mnie bylo stac na taki objazdowy gabinet, araz bym kupila, ale niestety narazie jestem bezrobotna studentka :( Jesli zalozycie fundacje, chetnie doloze swoje pare zlotych raz na jakis czas. Nie wiem czy moge zrobic cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Do gogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 07:02 Tja.. gdyby miała (pieniądze) to byś kupiła (gabinet) ale to twoje zapewnienie jest nic nie warte bo pieniędzy nie masz. Nic nie warte jak i ty sama - bezrobotny darmozjad.. gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beee Re: IP: 138.227.189.* 24.01.05, 09:37 Taki z ciebie kolek, ze az przykro. Dziewczyna wykazauje zainteresowanie i dobra wole, ale dla kolka jest to stanowczo za malo... Odpowiedz Link Zgłoś
oraw Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 22.01.05, 21:15 Coś jak z Lema( ten wiersz sdf...ssssssssssssssssssssss) ON jest OŚWIECONY głową do ZIEMI prze Tobą AGATO trzeba wyczyścić wszystko w ... sobie a potem już tylko JA ONE TASTE Janusz BMJ:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania z Poznania Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:57 Agatko! Serdecznie pozdrawiam,życzę miłych i uśmiechniętych pacjentów. Do głowy by mi nie przyszło,że będę mogła tą drogą Cię pozdrowić. Hania O. z Lasera /Matejki/. Mocno całuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milar link: www.freemed.pl IP: *.echostar.pl 22.01.05, 16:22 www.freemed.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonia Re: Do Pani Agaty IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 23.01.05, 04:02 Pani Agato, Wybieram sie do Nepalu, mam pieniadze na zbyciu, prosze o kontakt e- mailowy; antoni555666. Pilne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonia Re: Do Pani Agaty IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 23.01.05, 04:08 Sorry, zle podalam adres e-mailowy> Poprawny - antoni555666@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rkd breslauer Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.crowley.pl 23.01.05, 13:27 Karmapa Czienno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:44 Czytając ten tekst JESTEM DUMNY,ŻE JESTEM POLAKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturoj Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:09 Serdecznie pozdrawiam z dalekiej i zimnej Polski.Czy na dachu świata poznanianka pamięta ciepłe, miękkie trawy Polan Surowicznych?Cieszę się z tego,że znalazłaś swoje miejsce...Życzę dużo szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: 217.97.132.* 28.01.05, 09:50 Dzień dobry Pani Agato! Od momentu ukazania się artykułu w Wysokich Obcasach próbuję nawiązać z Panią kontakt, co przyznaję nie jest łatwe. Toteż kiedy zobaczyłem Pani post w onecie postanowiłem spróbować tą drogą. Mam pewną ofertę związaną z Pani wspaniałą szczytną działalnością i jeśli chciałaby Pani nawiązać bardziej prywatny kontakt- nie na całym forum onetu to bardzo proszę o pusty e-mail na adres shark44@op.pl i wtedy odpiszę dokładnie o co mi chodzi. Zaznaczam, że jest to poważna sprawa. Z góry dziękuję i łączę pozdrowienia, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 14:06 P. Agato - b. podziwiam to, co pani robi, jednak mam pytanie i z góry przepraszam jeśli wyda się ono niegrzeczne - czy nie mogłaby pani leczyc za darmo zębów biednym ludziom np. w polskich dawnych PGR-ach? Oni też często nie mają pieniędzy na leczenie. Może warto zacząć pomoc od swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet Do Marty IP: *.bredband.comhem.se 22.01.05, 14:13 Dziwie sie, Marto,ze nawet wobec tej kobiety osmielasz sie robic tego typu uwagi. Znajdz sobie taka pasje jak ona, to zrozumiesz, ze kazdy ma swoj los, swoja droge. Nie tobie to oceniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Do Marty IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:15 hmm, uczciwe pytanie wymaga uczciwej odpowiedzi, a nie powolywania sie autorytet. Wiec nie gan Marty...z tego co pamietam, nauka Buddy zaklada podwazanie wszystkich autorytetow, nawet Buddy..a a zadawanie niewygodnych pytan tylko pomaga zamookresleniu sie pytanemu. Pytanie Marty jest lepszym prezentem dla pani Agaty, nie twoje pochwaly i to tyle mojego medzenia, lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malyposx Re: Do Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:09 tylko ,ze pani Agata Turkiewicz juz odpowiedziala na to pytanie w tekscie. Pracuje tam bo: "Kiedy tam jestem, jestem szczęśliwa. Ja im leczę zęby, oni mi dają swoją obecność - czuję, że jestem na swoim miejscu." Ta pani placi za to ,zeby tam byc, zeby byc w egzotycznym nepalu i byc szczesliwa[ludzie doceniaja jej prace, jest czescia spolecznosci], a nie w zalkoholizowanej Polsce[nfz by pewnie olal,a kazdy czlowiek ma prawo do szczescia i wolnosci]. Szczerze mowiac nie ma sie co dziwic wyborowi. 3mamy kciuki , aby pani pracy towarzyszyla sila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Do Marty IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.05, 22:27 Marto,a jak Ty pomagasz ludziom z popegeerowskich wsi? Lub w ogóle, komukolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWE Re: Do Marty IP: *.boanxx16.adsl-dhcp.tele.dk 22.01.05, 22:38 www.benchen.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Do Marty IP: *.249.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 23.01.05, 12:36 Uwaga moze niestosowna, w koncu p. Agata powiedziala dlaczego to wszysko robi. Odnajduje tam potrzebny jej spokoj, wiec cos za cos. Przeciez nie deklaruje sie jako polski dr. Judym, gdyby to robila, to w rzeczy samej pytanie o nasze srodowisko po-pegerowskie w tym kontekscie byloby na miejscu. Reasumujac, Azja potrafi sie odwdzieczyc za czyjs wysilek, i dlatego tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chello.pl 22.01.05, 15:10 p. marto - a może dla p. Marty "swoimi" są własnie mnisi z drugiego końca świata, a nie zapijaczone mordy z pgr??? jak rozumiem Marto, cały swój czas i majątek poświęcasz na dokarmianie biednych dzieci z polskich wsi ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chello.pl 22.01.05, 15:11 ups pomyłka mnisi są "swoimi" p. Agaty oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:18 a co masz przeciw zapijaczonym gebom z pgr-ow? sa taksamo ludzmi jak swietobliwy mnich lewitujacy podczas sniadania... a zeby ich bola taksamo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chello.pl 22.01.05, 15:25 mnisi i gęby z pgr tak samo są ludźmi, ale nie są TAKIMI SAMYMI ludźmi. jedna z przyjemniejszych rzeczy na swiecie to możliwość wybierania sobie towarzystwa, tadziu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:32 towarzystwa tak, ale pogagac powinnismy tym ktorzy tego potrzebuja, nie patrzac specjalnie na geby... a tak poza tym, czasem pijaczek z pgr-u rozumie swiat lepiej niz mnich, ksiadz i milicjant razem wzieci... Cholera truje jak Stachura, lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chello.pl 22.01.05, 15:41 tadziu, to obejrzyj sobie przy okazji "Viridianę"Bunuela. tam jest tak ładnie pokazany stosunek między tymi, co pomgają, a tymi, którym "powinniśmy pomagać". daje do myslenia, zapewniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:49 a chetnie bym obejrzal, ale w miejscu gdzie jestem Bunuela nie daja:) ostatni jego film widzialem 15 lat temu:( jak wyjechalem z kraju. Tutaj daja tylko p. Moore'a, lol znowu, tyle zalezy od intencji... Pare lat temu zostalem oskubany przez staruszke ktorej pomoglem, ale "who cares" jak mowia hiszpanie, za duzo mi przy tym nie ubylo, ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:29 wszystko zalezy od intencji, jezeli p. Agata robi to z potrzeby pomagania ludziom, to wspaniale, i dobrze to o niej swiadczy. Jesli robila by to jak duza grupa ludzikow na zachodzie, zeby byc cool, to by byla inna sprawa... Mysle ze Marta chciala zadac takie pytanie, tylko w delikatny sposob... z drugiej strony ani to moj ani wasz biznes...lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: P. Marta - odezwij się IP: *.chello.pl 22.01.05, 15:35 kobieto, powiedz nam jakie były Twoje intencje... bo mnie się zdaje, że jesteś z tych, co to lubią ludzi na każdym kroku pouczać, ale żeby sobie się przyjrzeć, to już nie bardzooo no chyba że się okrutnie mylę też może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: P. Marta - odezwij się IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:37 I myslalem o intencjach pani Agaty nie pani Marty...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niniuś Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.u-strasbg.fr 22.01.05, 15:42 Sznowna Pani Marto, czuję zawiść w Pani słowach. Nie wiem czy Pani zdaje sobie z tego sprawę że "biedi ludzie np. w polskich dawnych PGR-ach" mają dostęp do darmowej opieki medycznej, a w Katmandu jak pisała Pani Agata taka pomoc jest niemożliwa z wielu przyczyn. Proszę o uszanowanie wyboru Pani Agaty i bardziej wnikliwe spojrzenie na własną zdolnośc do współczucia. Dobrego dnia i dużo dobrych energii BRAWO DLA PANI AGATY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:53 jak Klimuszko, czujesz prady... Przeczytaj tekst p. Marty raz jeszcze i zobacz czy jeszcze czujesz "zawisc w slowach". Ja raczej czuje tam pytanie o intencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniuś Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.u-strasbg.fr 22.01.05, 16:21 No może i racja... ale posty czyta się do końca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 15:57 warto czasem nie wnikac w "dobre energie", tylko czytac i szukac "co autor chcial powiedziec". Zupelnie jak w liceum... Dobra energia to energia elektryczna... atomowa tez nie jest najgorsza, byle nie z czarnobyla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniuś Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.u-strasbg.fr 22.01.05, 16:26 A kim Szanowny Pan jest żeby mi pisać w co wnikać a w co nie i która energia jest dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 16:43 ani ja pan, ani szanowny... tyle tylko ze w elektrowni robie, i musze fach popierac... o nie lubimy niunius jak inni maja swoje poglady, a dotego nie takie jak wlasne, oj nie lubimy, oj ego nam wychodzi, oj wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniuś Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.u-strasbg.fr 22.01.05, 16:51 Oj nie lubimy tadek jak ktoś nam kit na siłe wciska bo to ani zalepi na stałe ani przyjemne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 16:58 kit, uhmmm, nie mialem zamiaru sprawiac Ci przyjemnosci... nie przepadam za towarzystwami wzajemnej adoracji, gdzi wszyscy sprawiaja sobie przyjemnosc... czy moj kit cos zapepi zalepi to zalezy od Ciebie, nie ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 17:04 widzisz niunius, po 20 latach na tz. zachodzie mam troche wypaczony swiatopoglad na buddyzm w wykonaniu bialych. Zaduzo w tym mody, "dobrych energi", ogolonych glow, i przyklejonych sztucznych "usmiechow mnicha". Duzo gadania o medytacji i nirvanach, a zamalo medytacji in nirvany. Zachodni buddyzm pachnie Molierem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniuś Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.u-strasbg.fr 22.01.05, 17:09 Generalizujesz Tadek tak że aż śmierdzi... a Twoje 20 lat na zachodzie nie wzrusza ani nie zachwyca, może nieco śmieszy jak o tym wspominasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 17:17 oj nerwowy jakis sie robisz niunius... slowek nieladnych uzywac zaczynasz, oj nie dobrze, nie traktuj wszystkiego tak personalnie... czy na zachodzie czy na wschodzie to niema roznicy... poza jest poza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 17:19 generalizacja, moze i generalizacja... poczytaj Cohena zobaczysz o co mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.249.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 23.01.05, 12:40 Swietnie to ujales. Masz racje duzo w tym prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniuś Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.u-strasbg.fr 22.01.05, 17:05 Ani w Tobie humoru, ani polotu Tadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 17:10 jakiego mnie panie boze stworzyles, takiego mnie masz... ani nie prubuje byc smieszny ani polociasty, niunius... nie przypuszczam aby to byl obowiazek...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 17:11 opsss, czyzbym nadepnal Ci na odcisk, lol Odpowiedz Link Zgłoś
rafib Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 23.01.05, 08:08 ej niunius ales ty naiwna, darmowa opieka medyczna to jest w Polsce mit!! czytalas o materialach najwyzszej jakosci stosowanej w Katmandu??? jak tak sytuacje znajdziesz u nas za pieniadze NFZ to sam gotowy jestem sie tam leczyc. mam dos juz placenia i placenia. ja jestam zdania jak i Marta, ze u nas nie brakuje ludzi ktorym trzeba pomoc. dlaczego nie zaczac od swojego podworka? oczywiscie nie ten klimat i nie ta egzotyka. pewnie sam chcialbym wyjechac. kazdy ma swoje cele i priorytety. tylko nie mam tyle jeszcze kasy zeby sie tam utrzymac. A najezdzania na Marte za to ze sie zapytala!! to nie swiadzczy za dobrze o co poniektorych. mam wrazenie ze krzycza na forum bo w zyciu im nie wychodzi. dobry sposob na wyladowanie na koms swojej flustracji!! to na tyle. rafal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melo pani marto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:28 a dlaczego pani nie zorganizuje pomocy dla ludzi z bylych pgerow? malo to dentystow w polsce? prosze kogos namowic! jak czytam o pomocy 'dla swoich' to mi sie slabo robi. banda egoistow i leni ktorzy potrafia tylko krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:11 Gość portalu: Marta napisał(a): > P. Agato - b. podziwiam to, co pani robi, jednak mam pytanie i z góry > przepraszam jeśli wyda się ono niegrzeczne - czy nie mogłaby pani leczyc za > darmo zębów biednym ludziom np. w polskich dawnych PGR-ach? Oni też często nie > mają pieniędzy na leczenie. Może warto zacząć pomoc od swoich? U podstaw pani wypowiedzi tkwią dwa ukryte, i moim zdaniem błędna, założenia: Pierwsze to, idealistyczna wizje altruizmu, ostro przeciwstawianego egoizmowi, wszelkiej miłości własnej. W myśl tego założenia od każdej osoby robiącej coś „bezinteresownie” ( tj. bez oczekiwania z tego tytułu żadnych korzyści materialnej), mamy prawo wymagać każdego rodzaju poświęcenia dla innych (jest tym myśleniu coś z zawiści: „skoro zgrywasz się na takiego altruistę to, to pokaż”). Tymczasem, o wiele lepiej przyjąć skromniej i bardzie zgodnie z psychologiczną prawdą o człowieku, że „egoista” jest w prawie każdym z nas (chyba że właśnie osiągnęliśmy stan oświecenia), a zatem pomoc innym nigdy nie jest i nie musi być do końca bezinteresowna. Dając coś z siebie innym, coś również w zamian otrzymujemy, i nie ma w tym nic złego, po prostu taka jest istota miłości, dawania, dzielenia się z innymi czymkolwiek. Kryterium oceny ludzkich czynów nie powinno być zatem, to, czy działają oni z pobudek egoistycznych, czy też czysto altruistycznych, gdyż zawsze wtedy uda nam się zdemaskować „kryptoegoistów”, i zdyskredytować wszelkie dobro, ale to, jaki charakter ma to „w zamian”, które otrzymujemy i o które zabiegamy, a więc czy np. są to korzyści materialne, czy też chodzi nam być może o jakieś dobra duchowe. Drugi błąd tkwi w założeniu, iż każda jednostka musi odczuwać jakąś szczególną więź, z członkami jakiejś obiektywnie określonej lokalnej społeczności, w tym szczególnie własnego tak czy inaczej definiowanego narodu. Otóż – choć mam świadomość, że dla wielu zabrzmi to jak najgorszy rodzaj herezji - nie ma żadnego powodu zmuszać kogokolwiek do uznawania „za swoich”, obywateli kraju w którym żyje, szczególnie w sensie administracyjnie wyznaczonych granic, i to w stopniu większym niż reprezentantów innych ludzkich zbiorowości. (chyba, że naprawdę chcemy wierzyć, że istnieje obiektywny, narzucany jednostce z góry „porządek miłości”). Oznacza to, że każdy ma prawo samodzielnie dokonać wyboru, osobiście uznać, iż ta ludzka wspólnota jest mu najbliższa, że z tą, a nie inną zbiorowością chce się utożsamiać, i nikt nie ma prawa czegokolwiek mu w tej kwestii narzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miluszka Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:14 Kolejne pytanie z tej serii; mozna zadać komuś , kto za darmo leczy zęby w byłym PGRz-e: " Pani Agato, a może zacząć od biednych dzieci z Łodzi, których też nie brakuje? Następne: A może by pnai, zmiast jeździć na Bałuty , naprawiać zęby tamtejszym dzieciom zaczeła od naszej dzielnicy - tu też jest wiele biednych dzieci? Itd, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bruczek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 22.01.05, 14:36 Brawo to Pani!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwa Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.cm-upc.chello.se 22.01.05, 15:18 Agata i Wojetek...to wspaniali ludzie!!! Kocham pasjonatow!!! Koniecznie musicie zalozyc fundacje! Bede pierwsza ofiarodawczynia! Zazdroszcze tej pasji i zaparcia, ja tez czasem chcialabym cos zrobic dla innych, czuje ze to dobry poczatek. Pozdrawiam Was i dziekuje Bogu ze jestescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volski Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chartertn.net 22.01.05, 15:58 Nie chce polewac na p.Agaty parade, ale jej zycie jest forma ucieczki od rzeczywistosci. Co nie jest zle, bo kazdy tego potrzebuje od czasu do czasu. Ale trzeba prawdzie spojrzec w oczy - zycie w Polsce jest tak trudne, ze trzeba zwiac na pare miesiecy i pomedytowac z mnichami by zachowac zdrowie psychiczne. Natomiast owijanie tego w romantyke, to gruba przesada, chociaz charakterystyczna dla Polski. Pewnie pozostalosc idealu szlacheckiego lub cos podobnego. Ciekaw jestem ile jeszcze stuleci uplynie zanim ludzie typu Wolski od Prusa beda uznani bardziej za przegranych niz wygranych. Zycze powodzenia p.Agacie - wyglada, ze 3 miesiace w kraju 3-go swiata rocznie, to dobra dzialalnosc charytatywna, z ktorej jest pozytek w postaci nauk mnichow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 16:06 wybacz wolski, ale trujesz gorzej niz ja, a to niedopuszczalne, lol. Czy ucieka czy nie TO JEJ BIZNES. Zycie w Polsce jest trudne?! Tylko na tyle ana ile je sobie utrudnisz... Kurcze, jak hrabiny, potrzebujemy soli do wachania bo zycie trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volski Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chartertn.net 22.01.05, 17:27 Gość portalu: tadek niejadek napisał(a): > wybacz wolski, ale trujesz gorzej niz ja, a to niedopuszczalne, lol. > Czy ucieka czy nie TO JEJ BIZNES. Zycie w Polsce jest trudne?! Tylko na tyle > ana ile je sobie utrudnisz... Kurcze, jak hrabiny, potrzebujemy soli do > wachania bo zycie trudne... Panie Tadku, Rzeczywiscie, to jej byznes (i to niezly), ale mozna krytykowac Gazete i czesc dyskutantow za opiewanie uciekinierow od zycia. Krytykowanie p.Agaty nie jest zbyt eleganckie, ale jej zbyt entuzjastycznych piewcow jak najbardziej. Volski, a nawet Dobrovolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:07 drogi panie, każde życie jest formą ucieczki od rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.canreg.ca 22.01.05, 16:47 a mow pan za siebie, ja tam rzeczywistosc lubie... zwlaszcza ta okreslana jako plec piekna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volski Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chartertn.net 22.01.05, 17:33 ******* Gość: tadek niejadek 22.01.2005 16:47 + odpowiedz a mow pan za siebie, ja tam rzeczywistosc lubie... zwlaszcza ta okreslana jako plec piekna... ****** Panie Tadku, A czy sa inne rzeczywistosci godne 100% uwagi niz ta, ktora Pan wspomnial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneri Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: 193.138.140.* 22.01.05, 16:00 gratuluje,wprawdzie nie jestem lekarzem ale tez chetnie bym popracowala na takich zasadach.jestem rusycystka i szkoleniowcem.lubie ludzii mam wiele podziwu dla Tybetanczykow.TASHI DELEY Pozdrawiam Pania i Pani Pacjentow. Aneri Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milar Nr konta dla zainteresowanych IP: *.echostar.pl 22.01.05, 16:17 Oto numer konta fundacji,jesli ktos chce wesprzeć klinię przy klasztorze Benchen Stowarzyszenie Studenci dla Wolnego Tybetu ul.Podgórna18/19, 03-157 Warszawa nr konta:4621300004200102696656000 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawe Re: www.freemed.pl IP: *.boanxx16.adsl-dhcp.tele.dk 22.01.05, 17:46 benchen.org/freeclinic.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malyposx Szczescia sie nie mierzy, szczescie jest indywidua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:12 lna sprawa kazdego czlowieka. Moze dla ciebie szczesciem bedzie zycie w luksusie, a dla innych zycie w oswieceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod A czy ja komus bronie robic za Budde. IP: *.a.pppool.de 23.01.05, 18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
kolorka2 Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 22.01.05, 19:20 Pani Agato! Podziwiam Pani zapał, pasję i drogę, jaką Pani wybrała! Życzę dużo pomyslności i wytrwałości! Niesamowita z Pani kobietka! Odpowiedz Link Zgłoś
zosl Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 22.01.05, 19:45 Cudnie !! Ot tak , zrealizowć sens swego bytowania na tym padole .Z potrzebnym ludziom zawodem !. Ideał życia dla mnie szarej , przecietnej i ze strachem aby marzyć o takim wyzwaniu....Głośno przyznaję sie do własnej nijakości, ale patrząc na takie kobiety , to tylko tyle mogę powiedzieć. Z /niestey/.. zazdrościa pozdrawiam bohaterkę reportażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlotabeczka Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.akademiki.uni.torun.pl 22.01.05, 22:39 To napradę wspaniała historia. Zawsze podziiałam ludzi, mających pasję, jakiś cel w życiu. Mam nadzieję, że uda się zebrać pieniądze na potrzebny sprzęt.zyczę powodzenia1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirusi, Olsztyn Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.05, 23:51 No, jak czyta się ten artykuł, to aż łza w oku się kręci. Cieszy, że na świecie są jeszcze tacy altruiści, jak Agata. Może sensem życia jest właśnie taka praca. Apropo, też mam kłopoty z zębami i bardzo boję się dentystów i dentystek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynik Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.chartertn.net 23.01.05, 01:43 A moze sensem zycia jest naciaganie wspolobywateli na bajki na tyle nowoczesne, ze z kontem bankowym w tekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: hehe jak to milo sobie kupic range spoleczna IP: *.broker.com.pl 23.01.05, 02:48 wystarczy pojechac do biednego kraju stare kolonialne ciagoty moze jakis mnich zamiast medytacji przyjechalby do polski skonczyl studia i borowal zeby rodakom 12 miesiecy w roku za same przeloty mozna kupic sporo materialu do wypelnien :-) czy jak jade w alpy to tez sie nalezy zachwycac ze dzieki temu miejscowych stac na dentyste? wg porabanych czytelnikow gazety wybiorczej na to wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_rangą_społeczną Re: hehe jak to milo sobie kupic range spoleczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:31 >jak to milo sobie kupic range spoleczna< Jezeli tak uważasz to zrób to.Czemu nie zrobiłeś do tej pory.Jesteś żałosny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek_sz Re: hehe jak to milo sobie kupic range spoleczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:55 Do Polski owszem przyjeżdzają Tybetańczycy studiowac, jeśli ktoś załatwi im stypendium, by mogli się za to utrzymac, bo z forsą to nie jest tam za dobrze. Są jednak i tacy, którzy studiują, a potem wracają i leczą swoich - nie jest ich oczywiście zbyt wilelu. A swoją drogą , to w tych wszystkich postach Volskiego, tadka itp to pobrzmiewa taka nuta ( zadrości?) i widać tu myślenie typu: "ale ona jest inna niż wszystcy, to jednak tak można zyć dla innych - my tego nie potrafimy, to przywalmy jej,że powinna żyć inaczej! Najlepiej nich bedzie jak my - niech patrzy za własnym interesem, bo przez to,że jest taka inna, to widać ,że ja też mógłbym zyć inaczej, a mi się nie chce". I stąd pojawiają się te durne argumenty, typu,że buddyzm na zachodzie to moda (może dla kogoś moda, ale nie dla Agaty, która nie załuje od lat własnej forsy i czasu, żeby zrobić coś konkretnego), albo ,że izoluje się od życia(ha, ha,rzeczywiście izoluje się od zycia w ludnym Kathmandu, biorac się za barki z chrobami i dolegliwościami jego mieszkańców). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:nie inna tylko stara chata wuja toma, landrynko IP: *.broker.com.pl 23.01.05, 20:35 landrynkowy obraz swiata, lansowany jako sposob na zycie w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoine Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.ppp.tiscali.fr 23.01.05, 13:56 Cale szczescie, ze sa na swiecie ludzie, ktrorzy widza innych, a nie tylko pieniadze - choc i one sa potrzebne do dzialania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współobywatel Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:41 > A moze sensem zycia jest naciaganie wspolobywateli na bajki na tyle nowoczesne,ze z kontem bankowym w tekscie.< Ty oczywiście na to się nie nabierzesz.Ale czy potrafisz przekonać wspólobywateli,że to bajeczka.A jeżeli nie potrafisz, to milcz i medytuj. PS konta w tekscie nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.sc.rr.com 23.01.05, 17:52 Strzal w dziesiatke panie Cynik. Bajki z przechwalkami na poziomie nastolatkow. Konto bankowe za to bardzo realne. Az dziw ze ludziom to sie podoba - pozytywne komentarze. Widocznie powoduje to nasza chec altruizmu. Ale jak byc altruista kiedy nie ma co wlozyc do gara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek_sz Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:58 Skoro przeszkadza ci numer konta bankowego, to może po prostu załatwisz i wyślesz do Kathmandu trochę materiałów dentystycznych? A moze Agata ma zalepiać dziury w zębach mnichów gliną? A skoro nie masz co włozyc do gara, to według nauk Buddy jest to związane z tym,że stworzyłeś przyczyny, by takie rezultaty uzyskac, co znaczy,że kiedyś tam ( w poprzednim lub obecnym zywocie) kradłeś lub byłeś chciwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.sc.rr.com 23.01.05, 19:18 Dzieki Bogu mam co wlozyc do gara. Krasc potrafie w tym zyciu ale tez lubie sie dzielic z innymi Na serio uwazam ze na wiekszy podziw i uznanie zasluguja ludzie ktorzy pomagaja bezdomnym i uzaleznionym w Polsce Popieram Juraka Owsiaka i pomoc chorym dzieciom. Nie mam nic przeciwko Pani Marcie i zycze jej wspanialej egzotycznej przygody. Juzek uwazaj na portfel Z uszanowaniem realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 09:26 A może by tak u nas znaleźć zapadłą dziurę i popracować za darmo, dla dobra innych, biednych, opuszczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.wlink.com.np / 202.79.62.* 23.01.05, 09:32 Odpowiedz dla Marty : w Polsce tez wspieram i lecze dzieciaki. Nepal jest egzotycznym krajem, ale zycie tutaj jest bardzo trudne. Czasami tesknie za wygodami zycia w Polsce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postkomunista Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.telprojekt.pl 23.01.05, 10:10 nawet internet tam macie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 23.01.05, 15:10 Pani Agato! Z przyjemnością przeczytałam artykuł o Pani. Podziwiam to, co Pani robi. Każdy ma swoje życie i ma prawo robić to co chce. Nie mogę pojąć ograniczenia osób tu komentujących. Dlaczego trzeba pomagać ludziom z byłych pegeerów? Każdy ma prawo żyć tak jak chce i gdzie chce. Życie jest po to, by je wykorzystać dla dobra innych, ale przede wszystkim dla siebie. Podziwiam i życzę wytrwałości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: 209.247.222.* 24.01.05, 03:25 Agato, Bardzo to piekne co robisz ale ja mam jeszcze pytanie. Moja zona jest tez Turkiewicz z Lodzi a Turkiewiczow nie ma za duzo wiec moze jestescie rodzina. m.pakulski@worldnet.att.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.adsl.hansenet.de 23.01.05, 12:12 Pani Agato, podziwiam! i zycze dalej duzo energii, chociaz sama wiem, ze wlasnie takie wyjazdy strasznie "energizuja", cudownie jest zdobyc sie i byc szczesliwym robiac cos takiego, wystarczy po prostu chciec :-) (a wszelkie komentarze w stylu dlaczego nie w Polsce sa naprawde bardzo plytkie i wcale nie chodzi o to, ze mozna zadac kazde pytanie...) dziekuje za takie zyciorys :-) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:25 qwerty_debil-z-tarnowa14 zęby Cię bola? Czy nie lubisz dentysty i i nie masz jedynek przednich? Weź tabakę z wapnem.Pomaga,na rozum też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:01 Jestem pod wrażeniem! Dzięki za to co robisz dla tych ludzi. Pozdrawiam i życzę Ci wiele zdrówka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: 217.17.46.* 24.01.05, 11:00 Chyba niewielu ludzi odnajduje w życiu szczęście. Niektórym nie jest to pisane, inni sami nie wiedzą co może ich uszczęśliwić. Czasem na szczęście trzeba sobie zasłużyć, czasem zaryzykować, aby je osiągnąć. Pani Agata odnalazła je akurat na "końcu świata". A że dodatkowo może nieść wymierną pomoc innym - tym piękniej. Tylko szczęśliwi ludzie chcą i potrafią pomagać. Historia Pani Agaty to życie w pełnej symbiozie z sobą (a to jest bardzo ważne) i z otoczeniem (to z kolei jest niezwykle szlachetne). To bardzo inspirująca historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosca Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:54 Gratulacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gori Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.spectranet.com 27.01.05, 05:54 DO REDAKCJI-pudza-budyjski rytual , to okreslenie niescisle!pudza to generalnie rzecz biorac modlitwa lub inny obrzadek religijny zarowno w buddyzmie jak i hinduizmei a takze w innych religiach Azji. W Indiach tak sie okresla wszelka modlitwe kazdej religii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wzruszony Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.lngs.infn.it 31.01.05, 18:06 Jaki pozytywny artykul! Tak fajnie Pani opowiada o swoim zyciu i o tybetanczykach. Az sie milo robi na sercu. Serdecznosci, Wzruszony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.vic.veridas.net 05.02.05, 03:48 Cudowne zycie pani Agato, pewnie ze nie warto marnowac zycia na oszczedzaniu, pogoni za tym czy tamtym jesli ma sie tak wspaniale cele. Ja mieszkam na drugim koncu swiata, ale w Himalajach jeszcze nie bylam, chetnie po drodze do Polski wpadne, slyszlam ze mozna spotkac tam b ciekawych Polakow. Wynika z tego artykulu ze nie byly to tylko plotki. Serdecznie pozdrawiam wszystkich tak otwarcie myslacych rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:40 GRATULUJĘ POMYSŁU NA ŻYCIE I NIECO ZAZDROSZCZĘ MOŻLIWOŚCI.MYŚLAŁAM JUŻ DAWNO O TAKIEJ PRACY A TERAZ WIEM , ŻE NIE ZAROBIĘ NA NIĄ.POZDRAWIAM , ŻYCZĘ DUŻO ZDROWIA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.05, 20:49 Nie można związać swojego życia z życiem innego człowieka za pomocą książki.Zwłaszcza gdy jest to podręcznik histologii... Po wielu latach ma się czasem ochotę pogadać.Podobno na rozmowy nikt nie ma dziś czasu choć kto wie...Przecież w Tybecie,Himalajach czas jest zupełnie czymś innym...Jeszcze raz bardzo serdecznie pozdrawiam;jeśli"Pani Agata"pamięta,chce i ma trochę cierpliwośi to proszę o kontakt.Artur J.Bydgoszcz-arturoj@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Turkiewicz Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:23 Cześć Agato to ja twój kuzyn ze Strzelec Kraj. pozdrawiam Cię bardzo serdecznie przypadkiem trafiłem na dyskuję o twoje pracy poza granicami naszego kraju Całusy przesyłam wraz z żoną Ewą i córką Martą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
resmar Re: Agata Turkiewicz, dentystka pracująca w buddy 21.03.05, 06:21 uważam ,że gdyby na świecie było więcej takich ludzi jak Ta Pani stomatolog ,to życie byłoby o wiele piękniejsze i łatwiejsze. resmar (marek univers). Odpowiedz Link Zgłoś