Gość: renata IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 01:51 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalka74 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze 25.05.02, 01:53 Nie płacz, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 01:55 ok :)) Ty tez jestes za granica czy mi sie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze 25.05.02, 01:56 jestem w Polsce, ale bardzo długo byłam za granicą, i też tęskniłam, a teraz tęsknię do tej zagranicy - więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:00 wiem wiem, wiem jak to jest, nic nie mow, clowiek to glupi jest, nie dogodzisz czlowiekowi, a juz na pewno mnie ;) jak mam to to chce tamtego, jak mam tamto to wolalabym miec to z powrotem, boshe, co sie dzieje, cos mi dzisiaj w nocy wali na dekiel widze.... Lalka, ty tez jestes fajna, dzieki za towarystwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie por IP: *.extern.kun.nl 25.05.02, 02:01 reniu jestem z Toba :-) P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie por IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:03 witaj Pola:) widze ze ty tez obroad, wiec wiesz o czym mowie... a w ogole to czemu nie spisz kobito, wiesz ktora jest godzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie por IP: *.extern.kun.nl 25.05.02, 02:04 taki ze mnie nocny marek, nie chce mi sie spac jakos tak... ale chyba sie poloze, bo jutro pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrek Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 02:03 Pozdrawiam cię lastka - matrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrek Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 02:02 Świetnie Cię rozzumiem, mieszkałem przez 7 lat w NY - płakałem nocami. Kochałem Polskę taK, JAK żadną kobietę - ryczłem jak bóbr. Teraz żyję w warszawie i nie docdeniam tego, choć gdy o tym pomyślę, oddałbym życvie za swój kraj, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:05 Matrek, nie dobijaj mnie, ty wrociles, a je tu kurw mac zostane na amen raczej nie wroce juz do polski łeeeeeeeeee:((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze 25.05.02, 02:08 Reniu, tak po prostu ułozyło się życie ... ale to nie powód do płaczu. Matrek - a Ty mnie pozdrawiasz czy Lastkę i jak tam stan wstawienia lekkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:13 lalka74 napisał(a): > Reniu, tak po prostu ułozyło się życie ... ale to nie powód do płaczu. Wiem, tylko ta noc taka naprwade dziwna, rozmawiam na gg z przyjacielem z polski, tylko tyle zamiast prawdziwego piwa, niech to cholera wezmie... :(( > Matrek - a Ty mnie pozdrawiasz czy Lastkę i jak tam stan wstawienia lekkiego? hihi wlasnie nic nie chcialam mowic, ale matreka wstawienie lekkie chyba mu zmienilo literki w niczku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze 25.05.02, 02:14 Ale przynajmniej masz gg i masz z kim rozmawiać - a to już duże plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:19 a tam, to siedzenie w necie jest tylko namiastka, wole real spotkania, pomysl, moglybysmy teraz siedziec i gadac o facetach, to by bylo fajnie, a tak nawet nie wiem jak wygladasz, a czuje, ze fajna laska z ciebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze 25.05.02, 02:21 Ja też wolę real i dlatego postanowiłam sobie, że nigdy w sieci nie będę kreowała swojej osoby tylko po prostu będę normalna - taka jak w życiu. A o facetach chętnie pogadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:33 faceci sa beznadziejni, jak heterycy to zdradzaja, a jak nie zdradzaja, to znowu geje i tak kolko sie zamyka.... ech, zycie, dobra ide spac, bo juz nic nie wymysle dzisiaj, moze jak sie przespie to bedzie lepiej, co? caluje, jakbysmy sie juz dzisiaj nie kontaktowaly :)) ty tez sie poloz kobito , zobacz ktora godzina :)( Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze 25.05.02, 02:36 Ja się jeszcze nie położę, a faceci są ... niestety. Mnie zdradzał jeden przez kilka lat. Całuję Reniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek No juz, Renata, uszy do gory IP: *.sympatico.ca 25.05.02, 02:30 To przechodzi. Na chwilke. Ale przeciez masz tak blisko... Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: No juz, Renata, uszy do gory IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:34 Wiem, Motek, po rpostu noc taka dziwna, spytaj lalki jak nie wierzysz.... :))) milej soboty wszystkim! i sija jutro w lepszej formie bede, obiecuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Re: No juz, Renata, uszy do gory 25.05.02, 02:39 Wierze. Ale spytam. Dobranoc (to dla Ciebie, bo u mnie jeszcze jasno). mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekler Re: No juz, Renata, uszy do gory IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.05.02, 02:34 Płacz,to pomaga..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: No juz, Renata, uszy do gory IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 02:41 Gość portalu: lekler napisał(a): > Płacz,to pomaga..... zabierze mnie to stad do polski, do mamy, do starych dobrych szkolnych lat? jesli tak to moge ryczec i pol dnia, oddam wszystko za chwile powrotu do przeszlosci, serio, ma ktos perpetuum mobile? gdzie to mozna kupic i ile trzeba zaplacic? nie bede sie targowac, zaplace kazda cene, powaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 11:31 Reniu, to normalny stan u normalnych ludzi, ktorym przyszlo zyc na emigracji. Jutro chandra Ci przejdzie. Uspia ja klopoty zycia codziennego. Cholera odezwie sie znowu za kilka dni lub tygodni. Nie ma na to lekarstwa. Wracasz do Polski, albo mordujesz sie dalej. Innej alternatywy nie ma. Wierz mi- praktykowalem to przez 12 lat ... :o( Odpowiedz Link Zgłoś
ciepluutka Re: Ja tez jestem w Australii i usycham 25.05.02, 11:48 ..i nie znam Polakow tutaj..:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Ja tez jestem w Australii i usycham 25.05.02, 11:49 No to Cie serdecznie pozdrawiam, tez jestem w Australii i bardzo tesknie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ciepluutka Re: Ja tez jestem w Australii i usycham 25.05.02, 12:04 dundee_girl napisał(a): > No to Cie serdecznie pozdrawiam, tez jestem w Australii i bardzo tesknie:-)) Ja Melbourne a Ty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Ja tez jestem w Australii i usycham 25.05.02, 12:24 Ja NSW, Hunter Valley, to jakies 180km od Sydney. Dlugo jestes w Oz? Odpowiedz Link Zgłoś
ciepluutka Re: Ja tez jestem w Australii i usycham 25.05.02, 17:38 dundee_girl napisał(a): > Ja NSW, Hunter Valley, to jakies 180km od Sydney. Dlugo jestes w Oz? kolo 20 lat. Bylam w Polsce kolo 9 mies temu i teeeeeeesknie :(((( Ale Australie tez lubie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Ja tez jestem w Australii i usycham IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 11:50 nie zawsze ci Polacy na obczyznie, to jest wlasciwe lokowanie emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze 25.05.02, 12:45 Ja tez tak mam co jakis czas. Gdybys nigdy nie tesknila to wtedy bylo by to dziwne. Mam nadzieje ze dzisiaj w Grecji piekne sloneczko swieci i juz Ci troche lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bateman A ja zdycham w rajchu IP: 134.106.135.* 25.05.02, 13:23 ale jesienia wracam do kraju!!!!!!!!!!! hurrrra!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma ja zyje tylko wakacjami IP: *.ppp.get2net.dk 25.05.02, 15:22 bo wtedy opuszczam Danie i jade do ukochanego Wroclawia.pozdrawiam wszystkich teskniacych,dotad myslalam ze to tylko ja taka jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Reniu trzymaj sie! IP: *.11.vie.surfer.at 25.05.02, 15:36 Wiecie ja jestem w Austrii 13 lat i wlasciwie dopiero teraz gdy mam duze grono znajomych, gdy moja coreczka ma 8 lat i wszystko sie ustabilizowalo moje tesknoty uspokoily sie nieco. Zapisalam mala do polskiej szkoly, wiec kontaktu mam wystarczajaco duzo. W miare czesto jezdze tez do Polski, na wszystkie swieta (tzn Boze Narodzenie i Wielkanoc) i to wlasnie daje mi nasycenie. Tutejsza Polonia jak wszedzie wiec no comments. Renia trzymaj sie - mysle ze Tobie po prostu jest zle i chcesz stamtad uciec, wiec mocno mocno trzymam za Ciebie kciuki. Masz tam jakichs przyjaciol? Odpowiedz Link Zgłoś
piega97 Tesknota za Polska???!!!!!!!!!! 25.05.02, 16:07 A ja kazdego dnia MARZE o wyjezdzie z tej Polski, za ktora Ty teskinisz.:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Tesknota za Polska???!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 16:24 Tak moze napisac tylko ktos, kto nie byl nigdy na dluzej poza granicami kraju. Ja wrocilem i .... jestem szczesliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Re: Tesknota za Polska???!!!!!!!!!! IP: *.11.vie.surfer.at 25.05.02, 16:32 Mario, Ty tez uciekles moze od sytuacji nie od miejsca... Zreszta nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Tesknota za Polska???!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 18:07 Nigdzie nie uciekalem! To byl dobrowolny i swiadomy wybor. W Niemczech mialem dobra prace i niezle perspektywy. Ale brakowalo tego nieokreslonego "czegos" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom no to sorry mario IP: *.11.vie.surfer.at 25.05.02, 18:11 To w sumie gratuluje odwagi, ja chyba teraz juz bym sie bala wracac do Polski, wszyscy strasza bezrobociem. Nota bene jak bede sie wybierala do wawki to dam znac, moze jakis grill znowu - bedziesz w wakacje, czy gdzies sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: no to sorry mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 21:39 Wakacje? Ano bede po trochu w Wa-wce, po trochu w Jaworkach, po trochu w Norwegii i po troch u cory w Stuttgarcie. Dawaj znac kiedy bedziesz- nie ma o czym gadac :o) Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Tesknota za Polska???!!!!!!!!!! 25.05.02, 18:20 piega97 napisał(a): > A ja kazdego dnia MARZE o wyjezdzie z tej Polski, za ktora Ty teskinisz.:-))))) Wszystkim ktorzy tak mowia zawsze powtarzam, ze powinni wyjachac z Polski na jakis czas i przekonac sie na wlasne oczy, ze nigdzie nie jest idealnie. Tylko malo kto wyjezdza, bo w sumie latwiej sobie od czasu do czasu pomarudzic niz ruszyc d... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Och... ja tez tak bardzo tesknie... 25.05.02, 18:37 A jeszcze jutro jest Dzien Matki i bede mogla z Mama tylko przez telefon pogadac... I tez tesknie okropnie za Polska, za moja rodzina, za moim ukochanym i za wszystkim w ogole... Zle mi tutaj... Na szczescie za niecaly miesiac jade na urlop do domu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Och... ja tez tak bardzo tesknie... IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 25.05.02, 18:47 Ja tez jade na wakacje do domu -w prawdzie dopiero w sierpniu, ale juz sie ogromnie ciesz..... Pozdrowienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Ja tez pozdrawiam...:-))) 25.05.02, 18:49 Wszystkie i wszystkich teskniacych za Polska!:-))) Jakos tak nie uswiadamiamy sobie mieszkajac w Polsce, ze mozna za nia tak tesknic, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Och... ja tez tak bardzo tesknie... IP: *.nyc.rr.com 25.05.02, 18:50 Kurcze, no ja tez bede dzwonic do domu na Dzien Matki... Tesknie okrutnie, ale co zrobic ? :-( Renia nie placz, bo i ja zaczne :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom sms o polnocy do...mamy :) IP: *.11.vie.surfer.at 25.05.02, 19:02 jutro wszyscy beda dzwonic:) ludzie ja mojej juz o polnocy smsa wysle - nauczyla sie smsowac i trzaskamy az milo>:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: sms o polnocy do...mamy :) IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 25.05.02, 22:21 Gość portalu: liloom napisał(a): > jutro wszyscy beda dzwonic:) > ludzie ja mojej juz o polnocy smsa wysle - nauczyla sie smsowac i trzaskamy az > milo>:) Liloom dzieki za tamtego maila, nie odpisywalam, bo po prostu nie mialam sily, nie mialam ochoty tego roztrzasac, ale dzieki za niego. To raz. Dwa, jutro to ja wole nawet nie sluchac o tym dniu matki, no mam nadzieje, ze mnie dzieciarnia jakos doceni, ale sama to nie wiem co zrobie, nawet nie moge zaniesc bukietu kwiatow na Jej grob :(((((( Zadzwonie przynajmniej do Taty. Trzy, kwestia przyjaciol, moja najlepsza przyjaciolka na calym swiecie jest w kanadzie ,a ta, z ktora spedzilam cala podstawowke i ogolniak przestala nia byc jakies 9 lat temu, kiedys z tego powodu rozpaczalam, teraz mi to wisi jak kilo kitu, Tutaj mam znajomych i mimo iz nazywam ich przyjaciolmi, to sa to po prostu dobrzy znajomi, w wiekszosci zreszta Polacy, ale chyba to nie sa juz takie prawdziwe przyjaznie jakie zawiera sie w szkole i one trwaja, nawet na kilka tysiecy kilometrow. W wakacje spotkalam sie z Ewka z Kanady i to bylo szalenstwo piwa i radosci :))))))))) Wiesz, ta chandra trwa juz od dluzszego czasu, rozwija sie, jedno pociaga za soba drugie, troce sie tego nazbieralo, ale pocieszam sie, ze kiedys minie ten 2002 rok i bedzie lepiej, duzo lepiej... :)) CO NIE? Pozdrawiam, r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Grecja moze daleko, ale... IP: *.11.vie.surfer.at 26.05.02, 18:49 Renia, wlasnie mi sie przypomnialo ze mam kolezanke Polke gdzies w Grecji, reemigrantka...jak tak napisalas o znajomych to mi sie Kryska przypomniala i podobno tez strasznie tesknila. Gdzie Ty jestes? Nikt Cie nie odwiedza? Grecja moze daleko, ale w koncu ida wakacje. Przestan bo mi tak smutno, ze wsiade w samochod i przyjade Cie pocieszac i bedziesz miala mnie na karku (!) Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka2 Re: Grecja moze daleko, ale... 26.05.02, 22:03 Droga liloom, nie jest tak strasznie zle ze mna, nie przesadzajmy, moze ja troche przesadzilam, no nie wiem. Dobra zmieniamy nastroj nie ma co ryczec, jutro przyjdzie wierna, przeczyta, poplacze sie kobieta, juz raz przeze mnie plakala, a w pracy zaplakana jak bedzie chodzic? trzeba pomyslec o wspolforumowiczkach. Chyba zaloze watek z kawalami znowu. Juz kiedys byl, ale smiech to zdrowie, a nie jakies marudzenie juz drugi dzien tak marudze, wywalic mnie z tego forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.dyn.optonline.net 27.05.02, 07:09 A ja mieszkam od 10 lat w USA,i nawet nie chce mi sie myslec o powrocie do komuny.Szkoda mi tylko ludzi tam mieszkajacych,ktorzy w wielu przypadkach sa bezsilni,gdyz system i kupa zlodzieji u wladzy nie pozwala ludziom godnie ZYC.pOLSKA to zascianek cywilizowanego swiata i nie ma za czym tesknic.Chandra przejdzie i chlodna kalkulacja powinna wziac gore(nie mowie o pieniadzach).Tam nie ma czego szukac-20% bezrobocia,glodowe stawki za prace,itd.Mysle,ze wielu ludzi w Polsce chcialo by sie z Toba zamienic miejscami................Glowa do gory,bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 27.05.02, 08:33 Gość portalu: max napisał(a): .Mysle,ze wielu > ludzi w Polsce chcialo by sie z Toba zamienic miejscami................Glowa > do gory,bedzie lepiej. Wiem, wiem... Juz wszystko oki, jest poniedzialek, trzeba myslec o codziennych obowiazkach, nie ma czasu na jakies tesknoty i szmery bajery, life is busy, pozdrawiam, dobrego tygodnia zycze wszystkim, r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liver Re: Tak cholernie tesknie za Polska, chyba sie porycze IP: 157.25.84.* 27.05.02, 09:17 „A ja mieszkam od 10 lat w USA,i nawet nie chce mi sie myslec o powrocie do komuny.Szkoda mi tylko ludzi tam mieszkajacych,ktorzy w wielu przypadkach sa bezsilni,gdyz system i kupa zlodzieji u wladzy nie pozwala ludziom godnie ZYC.pOLSKA to zascianek cywilizowanego swiata i nie ma za czym tesknic.Chandra przejdzie i chlodna kalkulacja powinna wziac gore(nie mowie o pieniadzach).Tam nie ma czego szukac-20% bezrobocia,glodowe stawki za prace,itd.Mysle,ze wielu ludzi w Polsce chcialo by sie z Toba zamienic miejscami................Glowa do gory,bedzie lepiej.” A ja byłem dwa lata w Stanach na kontrakcie z mojej firmy i w życiu nie chciałbym mieszkać na stałe w USA. Po powrocie stwierdziłem – TYLKO EUROPA, żadne Stany. Europa to przede wszystkim kultura i stara cywilizacja a Stany ? Eeeeee tam. A co w większości wykonuje Polonia w Stanach ? Odpowiem Ci, praca fizyczna. Kontraktorka i babysiter lub sprzątanie domków. Po za tym, coś dawno w Polsce się nie było, co ? Pieprzenie o komunie daruj sobie. System się zmienił, i jak ja to mówie, nie wiadomo co to jest - ni pies ni wydra coś na kształt świdra. Złodzieje są i po prawej stronie. I może jeszcze więksi. Bezrobocie owszem jest i niskie pensje, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Renia, wiem co to znaczy. 27.05.02, 09:22 Sam kiedyś przezywalem to samo. Jeśli nie zamierzasz wrcić, to nie ma innej rady - trzeba przecierpieć. Albo, przyjechac choc na chwilę, aby nią pooddychać. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Renia, wiem co to znaczy. 27.05.02, 09:55 matrek napisał(a): > Sam kiedyś przezywalem to samo. Jeśli nie zamierzasz wrcić, to nie ma innej > rady - trzeba przecierpieć. Albo, przyjechac choc na chwilę, aby nią pooddychać > . O ile zdążyłam poznać życie Reni, to chyba nie ma szans na powrót, bo mąż się zgodzi. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Renia, wiem co to znaczy. IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 27.05.02, 11:17 wierna1 napisał(a): > O ile zdążyłam poznać życie Reni, to chyba nie ma szans na powrót, bo mąż się > zgodzi. Czy to prawda? Wierna, skarbie, zgodzi nie zgodzi, mozesz mi powiedziec za co szescioosobowa rodzina ma zyc w Polsce, w ktorej nie mamy zadnych plecow, w dodatku baza o ile mozna tak powiedziec jest w Galicji? Rozsadek musi wziac gore nad emocjami, ja to wiem ale chyba wolno sobie troche potesknic, pomarudzic, pomarzyc? Tutaj nie jest zle, jest fantastyczny klimat, jest morze ktore wszyscy uwielbiamy od maja do pazdziernika plywamy plywamy plywamy w kazdy niemal weekend, jest otwartosc ludzi i swietne jedzenie, oliwki, oliwa, feta,mnostwo owocow i warzyw za tanioche, wielu rzeczy stad bymmnie zamienila na polskie warunki, serio, po prostu nie ma idealow, ani idealnych sytuacji, no cmok:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Renia, wiem co to znaczy. 27.05.02, 12:45 Gość portalu: renia napisał(a): > wierna1 napisał(a): > > > O ile zdążyłam poznać życie Reni, to chyba nie ma szans na powrót, bo mąż > się > > zgodzi. Czy to prawda? > > Wierna, skarbie, zgodzi nie zgodzi, mozesz mi powiedziec za co szescioosobowa > rodzina ma zyc w Polsce, w ktorej nie mamy zadnych plecow, w dodatku baza o ile > > mozna tak powiedziec jest w Galicji? Rozsadek musi wziac gore nad emocjami, ja > to > wiem ale chyba wolno sobie troche potesknic, pomarudzic, pomarzyc? Tutaj nie je > st > zle, jest fantastyczny klimat, jest morze ktore wszyscy uwielbiamy od maja do > pazdziernika plywamy plywamy plywamy w kazdy niemal weekend, jest otwartosc lud > zi > i swietne jedzenie, oliwki, oliwa, feta,mnostwo owocow i warzyw za tanioche, > wielu rzeczy stad bymmnie zamienila na polskie warunki, serio, po prostu nie ma > > idealow, ani idealnych sytuacji, no cmok:)) Moja jest trzyosobowa, a ledwo "przędziemy", więc nie musisz mnie pytać, jak przeżyje 6-cio. Chodziło mi o to, że Twój mąż, jako Grek (bo tak kiedyś zrozumiałam) nie zgodzi się nigdy wyjechać do Polski. Przynajmniej omijają cię depresje z braku słońca, na które ja cierpię. A jak do depresji dojdą kłopoty finansowe to wszystkiego się odechciewa. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liver Re: Renia, wiem co to znaczy. IP: 157.25.84.* 27.05.02, 12:59 Ale czy to oznacza, że zaraz powinniśmy pakować manatki i wyjeżdżać za granicę. Przecież tam jesteśmy obywatelami drugiej kategorii. Pomijam kobiety, które wyszły za mąż oraz osoby, które uzyskały obywatelstwo danego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś