trzydziecha1 04.02.05, 13:13 czy dany numer tel. kom. to taki z abonamentem czy na kartę pre paid? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagis Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 13:15 Zadzwonić do BOK'u? Jeśli nie jest zarejestrowany, to na pewno na kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 13:26 Nie wiem, czy mi powiedzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:38 zadzwoń do BOK-u, ściemnij że to jakiś klient i nie możesz się dodzwonić bo jest dziwny sygnał albo w ogóle bez sygnału, i chciałaś się jedynie dowiedzieć czy telefon jest na stałe wyłączony czy tylko poza zasięgiem - w BOKach inny operator udziela informacji o tel. na abonament a inny i np. POPie, więc jeśli ten pierwszy powie ci że nie ma takiego abonenta to już wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:40 Dzięki :) Ja cienka jestem w ściemnianiu... ale rada świetna, zebym tylko jeszcze wyszła wiarygodnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:45 Taką ogólną informację może podadzą Ci. Kiedyś próbowałam się skontaktować z kimś, kto długo nie odzywał się i myśleliśmy, że coś stało się tej osobie. Miała ta osoba cały czas wyłączoną komórkę, a poczta była przepełniona. Wykonywała taką pracę w terenie, a nie wiadomo było, gdzie jest. Zadzwoniłam do BOK'u Idei, ponieważ ma ona taką usługę umożliwiającą zlokalizować, gdzie jest ta osoba z tym telefonem. Udzielono mi informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:47 Informacji o lokalizacji danej osoby można owszem sobie aktywować, ale wyłącznie za zgodą posiadacza danego numeru i pod warunkiem, ze jest na abonament. A ja nie wiem, do kogo należy pewien numer tel., i chciałabym sie dowiedzieć, czyj on jest, albo przynajmnie, że jest pre paid. Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:50 Nie chodziło o uruchomienie tej usługi. Ja po prostu zadzwoniłabym do odpowiedniego BOK'u i zapytałabym się, czy ten nr jest na abonbament, czy na kartę. Spróbuj, a może ktoś powie Ci to. Albo, możesz też rzucić ten temat na forum telefonia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:51 Masz rację, zrobie tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:48 ale jak jest zarejestrowany, to nie ma pewności - ja np. swoejgo pre-paida zarejestrowałam - i parę osób w Polsce chyba też Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:51 Ale fgdzie zarejestrowałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: czy można sprawdzuć... 04.02.05, 14:51 Jak jest niezarejestrowany to też będzie wiadomo, że nie jest na abonament. Chyba, że jest coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: czy można sprawdzuć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:42 Oficjalnie nie można... ale... jak masz znajomego pracującego w danej sieci, to zrobi to dla ciebie w kikanaście sekund grzebiąc w swoim komputerze. Ja mam dojście do 2 sieci... a jak dobrze poszukam to i do 3 znajdę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś