Dodaj do ulubionych

Jakie imię dla pieska???

IP: 212.106.6.* 04.06.02, 08:07
Obserwuj wątek
    • Gość: sicilian Re: Jakie imię dla pieska??? IP: 212.106.6.* 04.06.02, 08:09
      Coś mi sie poplątało z wysyłaniem.
      Proszę o pomoc. Przybłąkał się do mnie mały, czarny piesek płci żeńskiej,
      bardzo przyjazny. Zdecydowałam że u mnie zostanie, ale nie mam pojęcia jak ją
      nazwać. Będę wdzięczna za propozycje
      • lastka Re: Jakie imię dla pieska??? 04.06.02, 08:18
        Moja suczka wabi się Sonia, albo jeszcze Sabinka.
        • Gość: sicilian Re: Jakie imię dla pieska??? IP: 212.106.6.* 04.06.02, 08:25
          Podoba mi się Sabina, ale myslałam żeby ja nazwać tak by pasowało do jej
          ubarwienia (cała czarna jak smoła), niestety nic nie przychodzi mi do głowy
      • Gość: Vilfredo Re: Jakie imię dla pieska??? IP: *.acn.waw.pl 04.06.02, 22:11
        OCZYWIŚCIE "FREDA"
    • rodzyneczka Re: Jakie imię dla pieska??? 04.06.02, 08:23
      Tez miałam ostatnio takie zadanie, wymyslić imię dla psa i nazwałam go Brylant,
      dla suczki nie pasuje, ale pole do popisu jest spore.
      • 8_obcy_pasazer_nostromo Re: Jakie imię dla pieska??? 04.06.02, 08:53
        rodzyneczka napisał(a):

> Tez miałam ostatnio takie zadanie, wymyslić imię dla
        psa i nazwałam go Brylant,
        >
        > dla suczki nie pasuje, ale pole do popisu jest spore.

...brylantyna!!!:-)))
    • bernacha Nie masz innych problemow? 04.06.02, 08:26
      • Gość: Hejku Re: Nie masz innych problemow? IP: 195.117.18.* 04.06.02, 08:48
        Skoro jest czarna to można ją nazwać imieniem jakiejś czarnej wolalistki.
        Fajne jest też zwykłe Kala, Tina. A dla "faceta" - Frędzel:-)))))))))
        • lastka Re: Nie masz innych problemow? 04.06.02, 08:49
          Gość portalu: Hejku napisał(a):

> Skoro jest czarna to można ją nazwać imieniem jakiejś czarnej wolalistki.
          > Fajne jest też zwykłe Kala, Tina. A dla "faceta" - Frędzel:-)))))))))

albo Budyń

• muszek0 Re: Jakie imię dla pieska??? 04.06.02, 08:34
      azor, burek
    • catalina1 Re: Jakie imię dla pieska??? 04.06.02, 08:52
      moja jest Nuka - ale mam propozycję weż mitologię grecką lub rzymską i wybierz
      stamtąd imię jakiejś boginni (ja tak robiłam przy poprzednich psach wybierałam
      imiona dla psów z Faraona - były więc Ramzes, Saba, Kama - trzy owczarki) albo
      atals gwiazd - w ten sposób moja koleżanka wybrała imię dla swojej suni (Adara)

Pozdrawiam
      • Gość: sicilian Re: Wielkie dzięki dla wszystkich IP: 212.106.6.* 04.06.02, 09:10
        Adara jest śliczne, chyba zrobię tak jak mi radzisz - Mitologia grecka i
        rzymska będzie najlepsza.
        Buziaki :))))))))
        • Gość: gr Re: Wielkie dzięki dla wszystkich IP: *.digest.com.pl 04.06.02, 10:29
          Moja piekna suczka nazywa sie Dafne - tak ja nazwali w
          schronisku. A gdybym nadawala imie sama, to bylaby Buna,
          po amharsku kawa. Pasowaloby i do mojej brazowej i do
          Twojej czarnej. Ale Adara tez ladnie, tylko chyba
          wygodniejsze sa imiona dwusylabowe. Usciski dla suczki.
          gr.
          • catalina1 Re: Wielkie dzięki dla wszystkich 04.06.02, 11:53
            Gość portalu: gr napisał(a):

> Ale Adara tez ladnie, tylko chyba
            > wygodniejsze sa imiona dwusylabowe.

Nie chodzi nawet o to czy wygodniejsze - ale pies na takie dwusylabowe lepiej
            reaguje, imie do tego powinno kończyć się na samogłoskę bo w brzmieniu jest
            istotna róznica od komend nakazujących typu idź, stój, równaj, chodź - te słowa
            konczą się na spółgłoskę i psy to lepiej rozróżniają wtedy.

> Usciski dla suczki.

Ja też się dołaczam do nich ;-)

Cat.

• Gość: droppie Re: Wielkie dzięki dla wszystkich IP: *.speed.planet.nl 04.06.02, 12:18
              catalina1 napisał(a):

> Gość portalu: gr napisał(a):
              >
              > > Ale Adara tez ladnie, tylko chyba
              > > wygodniejsze sa imiona dwusylabowe.
              >
              > Nie chodzi nawet o to czy wygodniejsze - ale pies na takie dwusylabowe lepiej
              > reaguje, imie do tego powinno kończyć się na samogłoskę bo w brzmieniu jest
              > istotna róznica od komend nakazujących typu idź, stój, równaj, chodź - te słowa
              >
              > konczą się na spółgłoskę i psy to lepiej rozróżniają wtedy.

no to w takim razie Dropi,konczas sie na samoglaske,dobrze
              pasuje..hahaha,sorry,ale mi sie naprawde podoba...

• Gość: Agata Re: Wielkie dzięki dla wszystkich IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 10:44
            Buna - ślicznie. A może jakieś inne kawowe imie - po polsku, po prostu Kawa.
            Albo Neska :-))))))))) (Neska w porównaiu z Buną wypada bardzo blado :-))
    • Gość: lo Re: Jakie imię dla pieska??? IP: *.acn.waw.pl 04.06.02, 10:40
      Wg zaleceń kynologów imię powinno być maksymalnie dwusylabowe. Zalecane jest,
      aby zawierało jakąś dobrze słyszalną głoskę np. "s", "cz", "r".
      Przyjmij wyrazy uznania, za przygarnięcie suni.
      Pozdrawiam
      • Gość: sicilian Re: Jakie imię dla pieska??? IP: 212.106.6.* 04.06.02, 10:49
        Dzięki bardzo. Sunia jest słodka, i zaczynam podejrzewać że ktoś ją wyrzucił,
        bo jej sierść jeszcze nie zdążyła zmatowieć. Na razie jest trochę poobijana,
        pogryziona, ale według lekarza niedługo powinna poczuć się lepiej. Ale za to
        jej oczy....Nie można jej niczego odmówić.
        Coś czuję że jednak z tym imieniem będę mieć problem
        buziaki
        • Gość: ~mika Re: Jakie imię dla pieska??? IP: 213.134.142.* 04.06.02, 10:51
          Bardzo się cieszę, że sunia znalazła dom i przyjaciela!!!
          Pozdrawiam Cię i ściskam pieska:)))
          • Gość: droppie Re: Jakie imię dla pieska??? IP: *.speed.planet.nl 04.06.02, 11:07
            ja wiem..ja wiem..my mamay tez szczeniaka.i on sie wabi Droppie( wymawia sie
            Dropi),to zarowno dla suczji jak i dla pieska imie...a najfajniejsze w tym,ze w
            holandii Drop to taki czarny smaczny cukierek,wiec..czemu nie Dropi..takiego
            imienia nie spotyka sie czesto,nawet w holandii

• Gość: droppie Dropi to jest to..slodki,czarny cukiereczek :0) IP: *.speed.planet.nl 04.06.02, 11:09

• bukowski27 korek, kamel albo warkot 04.06.02, 12:14
    • Gość: fi Re: Jakie imię dla pieska??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 12:26
      Proponuje Zdzisław, można wtedy wołać "Zdzichu, Zdzichu do nogi"
      • Gość: to ja:) Re: Jakie imię dla pieska??? IP: *.11.vie.surfer.at 04.06.02, 20:35
        Jak juz calkiem nie masz pomyslow to wybierz jeden z nickow forumowych:)
    • Gość: Michu Re: Jakie imię dla pieska??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:58
      Gość
      Najlepsza jest Pchełka:)

• Gość: monika Re: Jakie imię dla pieska??? IP: 62.233.173.* 04.06.02, 21:40
      TOLA
      • aniutek Re: Jakie imię dla pieska??? 05.06.02, 02:52
        Fuga, Kajka, Fendi, Tifanka, Dora, Gracja- suczki mego zycia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka