Gość: Em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:44 co za piękne uczucie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasica Re: JESTEM PEŁNOLETNIA!!! IP: *.ecofis.de 15.02.05, 09:45 daj ci panie Boze zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandi.ole Re: JESTEM PEŁNOLETNIA!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.02.05, 09:45 za kilka lat będziesz chciała znów mieć naście lat, bez obowiązków, odpowiedzialności, podejmowania ważnych decyzjii... ale mimo wszystko witamy w gronie pełnoletnich :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: JESTEM PEŁNOLETNIA!!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.02.05, 20:25 Dziwne ale ja jakos nigdy nie tesknie za tym okresem podporzadkowania sie w szkole, na studiach juz raczej traktuja cie jak dorosła wiec jest troche lepiej. Dziecinstwo miałam wspaniałe, ale nie okresliłabym tego jako lata bez problemów i obowiazków. Zreszta wsrod nastolatkow jest chyba najwiekszy procent samobojstw wiec raczej jest to dramatyczny okres życia niz łatwy i przyjemny. Pewnie ze z perspektywy 10 czy 20 lat wszystkie problemy tego okresu wydaja sie błahe, ale musze powiedziec ze duzo lepiej mi sie zyje jako 25 latka niz w wieku 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: JESTEM PEŁNOLETNIA!!! 15.02.05, 09:56 niedługo przestaniesz sie z tego cieszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: JESTEM PEŁNOLETNIA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:58 pozdrawiam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: JESTEM PEŁNOLETNIA!!! 15.02.05, 09:59 Wszystkiego najlepszego i życzę samych dojrzałych-trafionych decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: JESTEM PEŁNOLETNIA!!! 15.02.05, 10:06 Aha, poczekaj az zasmakujesz doroslego zycia. Zatesknisz jeszcze za ochronka, oj zatesknisz. Dorosly? grogreg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Dziekuję IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 20:10 Dzieki za życzenia, zwłaszcza te odnośnie zdrowia, bo się przyda :) Pewnie, że niedłguo pojawią się problemy, odpowiedzialność itp. Ale raczej nie czuję, żebym miala tęsknić za byciem niepełnoletnią. Mam wielką ochotę na tę odpowiedzialność, chcę być dojrzała, rozsądna i samodzielna. To może nie będzie łatwe... Ale nie chcę teraz o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: Dziekuję 16.02.05, 20:11 Wszystkiego dobrego !!!! Milego wieczoru i nie rozrabiaj za duzo... Beata __________________________________ Chetnie rozsadzam sprawy miedzy wrogami niz miedzy przyjaciolmi, bo z przyjaciol w kazdym razie jedna strona stanie sie moim wrogiem, z wrogow jedna ze stron przyjacielem. Bias z Prieny (VI / V w. p.n.e.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureliana Re: Dziekuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:14 mnie, w dniu osiagnieciu pelnoletnosci, ojciec powiedzial: ' teraz bedzie juz tylko gorzej'. no.. ale poza tym jest calkiem ok;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Już tydzień :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:50 Czuję się jakaś dorosła. Jestem na swoim miejscu, ta dziewczynka od bajek i zabawy lalkami to po prostu nie ja, jakaś inna Em z przeszłości. Wiem, że to brzmi jak schizofrenia, ale ja po prostu nie identyfikuję się już z tamtą mną. Nie czuję, że to byłam ja ;) Teraz jestem dojrzałą osobą, podejmuję decyzje, jestem odpowiedzialna sama za siebie. Czuję to. Cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś