Dodaj do ulubionych

piersionek zaręczynowy

27.03.05, 22:20
Witam

Mam zamiar poprosić moją Miłość o rękę i w związku z tym potrzebowałbym rady
co do pierścionka, bo nie wiem co się obecnie "nosi"...:(

Czy piękne Panie mogłyby mi pomóc - jakieś swoje typy, brylant czy coś innego,
wielkość kamienia, ewentualne zdjęcia lub linki z przykładowymi modelami...

wszelka pomoc będzie nieoceniona!!:)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anahella Re: piersionek zaręczynowy 27.03.05, 22:28
      Podpytaj swoja sympatie - ona przeciez wie najlepiej co lubi, albo: pozycz od
      niej jej ulubiona bizuterie, i pojdz z nia do sklepu, niech Ci sprzedawca
      poradzi, widzac co dziewczyna najchetniej nosi dobierze cos w podobnym guscie.

To ma jej sie podobac przez lata, a nie byc modne przez ten sezon:)
    • katiaa1 Re: piersionek zaręczynowy 27.03.05, 22:45
      cześć, wiesz zgadzam sie z przedmówczynią;]
      to musi być taki pierścionek, który jej się bedzie podobać

ps
      jakby co to dodam, ze mi osobiście podobaja sie z zółtego złota,
      a nie z białego:P
      poza tym to ładnie prezentują się takie skromne,
      tzn z jednym oczkiem lub trzema małymi w stylu obraczki..
      no i radze wziąć pod uwagę, ze jeśli ma jej długo słuzyc to powinien pasowac do
      każdej biżuterii;]
      dlatego skłaniała bym sie do diamentu lub brylantu:D
      tansza też ładnie sie prezentujaca jest cyrkonia;)
      bo jak kupisz rubin,czy szmaragd jak moj kuzyn swojej nazeczonej:P
      to teraz jego laska nie moze juz nosic kolczykow z innym oczkiem bi nie za
      bardzo pasuja;(

ps2
      nie oszczedzaj i tak kupuje sie go tylko raz;]

powodzenia
      • szymusss Re: piersionek zaręczynowy 27.03.05, 22:51
        Ok - cenne uwagi - moja Luba nosi tylko i wylacznie zolte zloto

Czy za cene 1500-2000 dostane cos ladnego, czy moze nalezy poczekac z m-c i
        kupic cos za 2000-3000 ?
        • katiaa1 Re: piersionek zaręczynowy 27.03.05, 23:06
          :] uuu.. myśle,ze wystarczy..
          jesli należysz do osób rozliczajacych sie w trzeciej grupie podatkowej to nie
          ma obaw jesli kupisz drozszy:D
          ale jesli twoja luba ma sie bać o niego..
          tzn ze np go zniszczy, zgobi czy jej ukradna..
          tfu, tfu.. odpukać!
          to wystarczy kupić rozsądnie i z klasą coś ładnego, ale bez przesady..
          odrazu zaznaczam ze cyrkonia jest tanim kamieniem, wiec o niego nie pytaj,
          bo pierscionek bedzie rzedu 400zl :P
          co do rozmiaru..
          wiem ze tym co powiem moze nie warto sie kierowac..ale radze tez zwrocic uwage,
          zeby nie byl stop złota zóltego z elementami bialego,czy tez matowione elementy
          i radze odrazu zapytac jubilera czy w razie czego da sie zmniejszyc..
          ewentualnie powiekszyc
          gdzyz w wyzej wymienionych wypadkach jest to niemozliwe, bo grozi zmiana np
          koloru pierscionka:]
          • szymusss Re: piersionek zaręczynowy 27.03.05, 23:49
            moze polecalabys jakiegos jubilera? Coś mi kiedys przeknelo kolo ucha o Kruku...

nie znam sie - w koncu pierwszy raz prosze dziewczyne o reke:P
    • kogelmogell Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 00:05
      Skoro nosi żółte złoto, to kupuj żółte, nie ma problemu. Ja bym radziła jednak
      skonsultować to z twoją wybranką, nie będzie wtedy wprawdzie niespodzianki ale
      efekt na pewno lepszy bo:
      1. pierścionek na pewno będzię się jej podobał, będzie w jej stylu
      2. dowiesz się jaki ma rozmiar i kupisz właściwy a wiem z doświadczenia, że to
      ważne. Ktoś pisał, że jak są połączone różne rodzaje złota to nie da się
      zmniejszyć lub zwiększyć i to prawda, tak samo jest w przypadku niektórych
      kamieni oraz gdy jest ich więcej niż jeden. Poza tym zmiana rozmiaru nawet
      o 1 osłabia pierścionek.
      Za cenę, którą wymieniłeś kupisz coś spokojnie, naprawdę ładnego i gustownego
      a co do jubilera to Kruk jest chyba drogi. Natomiast jeśli nie zdecydujesz się
      skonsultować z dziweczyną, to w takich firmowych sklepach zgadzają się na ewentualną wymianę rozmiaru więc warto się wcześniej dowiedzieć.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • aputnam Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 03:32
      Jak dla mnie zareczynowa klasyka
      www.diamond.com/detail.asp?pf_id=2671
      www.diamond.com/detail.asp?pf_id=13285
      http://www.diamond.com/PBRDetail.asp?Sn=395036422&ring_id=4394&pf_id=133835&carat=0.3&carat2=0.35&stone_color=1&stone_color2=2&stone_clarity=3&stone_clarity2=5&shape=4&low_price=350&high_price=550www.apart.pl/
      www.diamondscenter.net/product_info.php?cPath=62_33&products_id=330

www.diamondscenter.net/product_info.php?cPath=62_33&products_id=228
    • szymusss Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 11:54
      Wielkie dzieki za pomoc:)

Teraz kolejne pytanie - jesli ma byc to niespodzianka to w jaki sposob go dac?

Planujemy wyjazd w pazdzierniku na Teneryfe, albo do poludniowej afryki - wiem
      ze bylby to najopdowiedniejszy moment - tylko czy warto tyle czekac...? Dosyc
      czesto spotykam sie z tekstami dziewczyn: "Juz rok z nim mieszkam a on jeszcze
      mi sie nie oswiadczyl" - a u nas wlasnie minie w maju rok odkad razem mieszkamy.
      Tylko ze niestety do pazdziernika nie ma szans abysmy gdzies razem mogli wyjechac:(

Moze wiec romantyczna kolacja - tylko ze to u nas zadna nowosc - standardowo raz
      w m-cu urzadzamy sobie taki wypad - ostatnio bylismy w Miradorze - taka
      hiszpanska knajpka - jesli ktos chce miec romantyczny wieczor to POLECAM!:)
      Zwlaszcza piatki - m.in. pokaz flamenco. Co do cen, to znosnie - mnie taki
      wieczor ze wszystkim (jedzenie, napoje, napiwek) wyniosl 200 pln - wiec chyba
      warto:)

Wiec mam brak pomyslow co do momentu jego wreczenia:( Pomocy...;)
      • katiaa1 Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 12:58
        hej:)
        z tego co piszesz to masz kase:P
        ja bym na Twoim miejscu nie czekala az do pazdziernika.. bo to kupa czasu;)
        proponuje dlugi majowy weekend, my z moim chłopakiem wybieramy sie do Pragi:D
        bo blisko
        jesli duzo pracujesz to moze chociaz jednodniowy wypad?
        jesli moge cos zaproponowac, to..
        moze np kupisz bilety lotnicze w obie strony do Paryza? polecicie, dasz jej
        pierscionek na Wieży Eiffla, tam na drugim pietrze jest restauracja;D
        zjecie i wrocicie.. lub np zostaniecie na noc,
        koszt zabawy wyjdzie ok1500zł na pierscionek wydaj 2000zl
        a gwarantuje Ci ze bedziecie mieli co opowiadac swoim dzieciom:]
        pierscionek radze kupic w Aparcie, bo Kruk nie ma super wzorow (moim zdaniem),
        choc czasem znajda sie jakies perełki:P
        zwroc tez uwage na to, ze w kazdym Aparcie jest co innego..
        tzn niekrore wzory sie powtarzaja ale ogolnie to warto zajzec do paru..
        polecam Apart Exclusive, tam sa czasem unikaty:]

eh.. tez bym chciala zeby mi sie juz moj chłopak oswiadczył;(

pa
        • szymusss Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 13:15
          :)

Problem z tym, ze wierza Eiffla jest juz zaklepanym miejscem - kolezanka mojej
          kobiety tam wlasnie dostala swoj pierscionek zareczynowy...:( Wiec dlatego musze
          znalezc jakies inne miejsce

A co do tego czy mam kase - to wszystko zalezy od punktu widzenia, wedlug mnie
          zyje na srednim poziomie...
          • szymusss Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 17:57
            ps- wlasnie dostalismy zaproszenie od znajomych na weekend majowy do Norwegii -
            tylko nie wiem czy wypada prosic o reke dziewczyne, gdy jestesmy na wyjezdzie u
            znajomych...
            • isabelle7 Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 19:26
              fajny wątek. Jak prawdziwy problem to powiem tyle, że daj jej w miejscu które
              ona lubi. Może lubi park wieczorem, może gwiazdy w górach. Fajnie np w zimie,
              wsrod osniezonych gor i choinek kiedy noc ma 24:00 na zegarze. i wy dwoje na
              szlaku itp:)) pamieta sie potem takie chiwle. Moja Dagmara miała w Egipcie, ale
              to było z zaskoczenia. Druga tak jak pisałam i to drugie lepiejmi sie
              podobało:)) latem to moze byc plaza noca, łabedzie itp W koncu Ty nzasz swoja
              dziewczyne:))
              • mijaczek Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 19:41
                Z autopsji.
                Malz moj kazal mnie samej wybrac sobie pierscionek. Na poczatku bylam zazenowana
                i skrepowana, bo uwazalam, ze sam powinien cos takiego kupic. W koncu znalazlam
                idealny pierscionek. Gdy juz go kupilismy, dowiedzialam sie, ze gdybym zmusila
                go do samodzielnego zakupu dostalabym pierscionek, ktory jest idealnym
                przykladem brzydactwa dla mnie [nie lubie zoltego zlota, nie lubie pierscionkow
                z jednym wielkim kamieniem posrodku].
                Dzieki temu jestem szczesliwa... fakt..mialam troche problemow ze znalezieniem
                odpowiednia obraczki [nasze obraczki sa "nie do pary"], ale okazalo sie, ze
                mozna zamowic cos specjalnego i teraz jestem bardzo zadowolona :o)
              • szymusss Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 22:47
                Tak- znam ja i tu jest problem:P bo ona lubi rzeczy szalone:)

Kiedys sobie zartowalismy ze poprosze ja o reke skaczac ze spadochronem, a wtedy
                ona... odetnie sobie reke i mi ja odda :) Widzicie wiec Panie ze nasz zwiazek
                jest dosyc wesoly ;)

Po tych postach ktore zostaly dolaczone do tego watku mam jeden podstawowy
                wniosek - musi to byc zrobione w takim miejscu i momencie by mozna bylo
                opowiadac to pozniej przez cale zycie! Tylko wlasnie czy taki zwykly wyjazd do
                norwegii jest czyms takim... raczej niestety nie:(

Hm... ktoras z Pan podsunela mi tutaj oswiadczyny w samolocie - pomysl dosyc
                oryginalny zwlaszcza z tym kapitanem:)

Zastanawiam sie wlasnie jeszcze nad inne potencjalnymi momentami na
                oswiadczyny... moze piekne Panie mi pomoga? :)
    • orange10 Re: piersionek zaręczynowy 28.03.05, 19:52
      Witam, popatrz sobie spokojnie na pierscionki, ich kształt i cene, poradz sie
      znajomych i sie zdecyduj
      www.allegro.pl/showcat.php?id=5425
    • althea35 Zareczyny! 28.03.05, 21:18
    • althea35 Zareczyny! 28.03.05, 21:22
      Cos mi sie kliknelo i wyslal mi sie tylko tytul... ale do rzeczy. Zareczylismy
      sie 10 dni temu, w samolocie do Paryza! Bylo super! Lecielismy SASem i wydawali
      sie bardzo zadowoleni z dodatkowych atrakcji na pokladzie. Moj chlopak
      wczesniej do nich zadzwonil i zamowil szampana, ktorego dostalismy w prezencie
      (4 butelki), sniadanko tez nam zafundowali, chociaz tez trzeba bylo placic.
      Wspominam bardzo milo i pewnie jeszcze dlugo bede! Pani z obslugo robila nam
      zdjecia, a kapitan pogratulowal przez mikrofon!
      • szymusss Re: Zareczyny! 28.03.05, 22:41
        :)

Bardzo fajnie - zwlaszcza ten kapitan - ciekawe czy wam pogratulowal po polsku -
        wtedy reszta zalogi nie zrozumiala;)

A tak powaznie - to naprawde fajny pomysl, teraz wlasnie wybieramy sie do
        norwegii, a jeszcze nie wybralem linii ktora bedziemy leciec, wiec mowisz SAS :)

Tylko z drugiej strony - samolot oznacza setke osob w okolo, a ja chyba wolalbym
        bysmy byli sam na sam

dzieki za fajna podpowiedz:)
        • kanye Re: Zareczyny! 28.03.05, 23:18
          tu napewno cos znajdziesz,pozdrawiam
          gangstagold.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka