Dodaj do ulubionych

cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie?

06.04.05, 12:00
jakie tematy okresla sie mianem kobiece? jesli dobrze rozumiem z wypowiedzi niektorych to watki ktore nie maja do czynienia z podpaskami, rozterkami milosnymi, bialymi rajtkami i markami kosmetykow sa niekobiece.
tak sie sklada, ze kobieta to istota, ktora rowniez czyta, interesuje sie polityka, jezdzi na rowerze etc etc.
prosze wszystkich o rozsadek i umiar w rzucaniu kamieniami na oslep.
Obserwuj wątek
    • krysica Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:03
      Też się zastanawiałam dlaczego kobiety kojarzą się tylko z podpaskami i
      tamponami i tymi wszystkimi które wymieniłaś..pozdrawiam...
      • kobieta_na_pasach Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:06
        krysica napisała:

> Też się zastanawiałam dlaczego kobiety kojarzą się tylko z podpaskami i
        > tamponami i tymi wszystkimi które wymieniłaś..pozdrawiam...

a proszki do prania to pryszcz?
        ja wiem! to wszystko wina reklam!
    • kobieta_na_pasach to pewnie przez zespol PSM 06.04.05, 12:05
      wybaczmy tej, o ktorej pisze Kasitza. wszak nie wiedziala, co czyni:)))))

kasitza napisała:

> jakie tematy okresla sie mianem kobiece? jesli dobrze rozumiem z wypowiedzi
      nie
      > ktorych to watki ktore nie maja do czynienia z podpaskami, rozterkami
      milosnymi
      > , bialymi rajtkami i markami kosmetykow sa niekobiece.
      > tak sie sklada, ze kobieta to istota, ktora rowniez czyta, interesuje sie
      polit
      > yka, jezdzi na rowerze etc etc.
      > prosze wszystkich o rozsadek i umiar w rzucaniu kamieniami na oslep.
      • klara-klara PSM>>>>???? 06.04.05, 12:07

• kobieta_na_pasach Re: PSM>>>>???? 06.04.05, 12:10
          klara-klara napisała:

>
          zespol napiecia przedmiesiaczkowego, chyba tak to w skrocie fachowo brzmi, nie?
          • klara-klara Re: PSM>>>>???? 06.04.05, 12:13
            nie fachowo, tylko po angielsku..chodzilo chyba raczej o PMS
            • kobieta_na_pasach Re: PSM>>>>???? 06.04.05, 12:22
              klara-klara napisała:

> nie fachowo, tylko po angielsku..chodzilo chyba raczej o PMS
              >
              masz racje, zreflektowalam sie post factum:)
              • klara-klara Re: PSM>>>>???? 06.04.05, 12:25
                :)
          • adgonzo Mylicie się !!! 06.04.05, 12:28
            Kobieta to najwspanialsza istota na Świecie, to dla niej, my-faceci czasem
            cierpimy....życie bez kobiet niemiałoby sensu, dlatego liczymy sie z waszymi
            zdaniami, prosimy o wypowiedź na różne tematy.
            • kobieta_na_pasach Re: Mylicie się !!! 06.04.05, 12:31
              adgonzo napisał:

> Kobieta to najwspanialsza istota na Świecie, to dla niej, my-faceci czasem
              > cierpimy....życie bez kobiet niemiałoby sensu, dlatego liczymy sie z waszymi
              > zdaniami, prosimy o wypowiedź na różne tematy.

no i masz u mnie fory:) lubie kiedy mi facet kadzi. nawet nieszczerze:)))
      • kasitza Re: to pewnie przez zespol PSM 06.04.05, 12:12
        odpowiem rymujac:
        lecz niech wiedza admini
    • rainer_calmund Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:12
      Dobre pytanie kasica.
      Bierzesz udzial w dyskusjach, wiec (przypuszczam ) inaczej odbierasz slowa
      (swojsko?), niz ja. Z gory zastrzegam, ze nie znam odpowiedzi, ale byc moze
      zechcesz spojrzec na tematy na forum K przez moj pryzmat: bez emocji, z
      dystansu, ograniczonym czasie. Wlaczam FK i widze ( od gory zakreslilem
      fragment tematow zapowiadajacych dyskusje, bez specjalnego zalozenia ilosci).
      Tak widza FK inni, ktorzy niekiedy zgladaja, o forumK pisaly inne gazety,
      cytowaly wypowiedzi kobiet. Spojrz zatem i pomysl (jak wspomnialem nie wiem,
      nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie):

szczery list do niej (30) facett 06.04.05, 12:04
      • Obłęd na forum kobieta? (10) krysica 06.04.05, 12:03
      • mam nadzieje,ze tego watku admin mi nie wyrzuci (38) kobieta_na_pasach
      06.04.05, 12:00
      • aniaaa (1) takaa 06.04.05, 12:00
      • Czy zauwazyliście ze, (103) landrynka8 06.04.05, 11:57
      • katolików przesladowano w 45-89 tak jak i mnie (24) boski.zawodowiec
      06.04.05, 11:54
      • Nowoczesna kobieta czy materialistka ??? (21) adgonzo 06.04.05, 11:52
      • Obsesyjne myslenie o śmerci - pomocy (15) rachela180 06.04.05, 11:51
      • Bandyta- potrąciłą szczeniaka i odjechał!!! (32) kkkkk4 06.04.05, 11:47
      • Moja przyjaciolka ma ochote na mojego chlopaka (37) maliwinca 06.04.05,
      11:45
      • Cholera... (19) sweetytweety 06.04.05, 11:37
      • to forum ma niski iloraz inteligencji (61) kobieta_na_pasach 06.04.05,
      11:35
      • Jakoś się dziwnie poczułam (12) rachela180 06.04.05, 11:35
      • mały/ duży kłopot z facetami pomóżcie..... (4) majka11111 06.04.05, 11:27
      • Wykańcza mnie to psychicznie........ (18) kw17 06.04.05, 11:26
      • Czwartek 21:00 - ulice i ronda JPII (6) kklamerka 06.04.05, 11:24
      • *** NIE MA SPRAWIELIWOŚCI NA TYM ŚWIECIE!!! (14) a.g9910 06.04.05, 11:21
      • no! w końcu wierzga :) (44) niedzwiedzica_sousie 06.04.05, 11:20
      • SEX... MAM PROBLEM (42) natalia_warszawa 06.04.05, 11:20
      • Kobiety - pomóżcie facetowi Was zrozumieć ;-) (16) pilikowiec 06.04.05,
      11:18
      • Pytanie dotyczące powołania do wojska (10) ona_matrona25 06.04.05, 10:59
      • Nie jestem prawdziwą kobietą??? (26) meeg1 06.04.05, 10:00
      • Problem z kumplami chłopaka (18) ewa210 06.04.05, 08:59
      • Nostradamus - wierzycie w przepowiednie? (21) szara_mysia 06.04.05, 07:57
      • [*] (21) lena_zet 06.04.05, 01:16
      • co sie tu dzieje czy nie ma tu moderatora?? (1) amanda32 06.04.05, 01:08
      • prosze o pomoc w pilnej sprawie... (3) puniao11 06.04.05, 00:10
      • Potrzebne mi sa do pracy mgr.fotki Joanny Heidtman (5) iza1981iza
      06.04.05, 00:08
      • Czy ktos moze polecic wrozke z trojmiasta? (7) gajbet 05.04.05, 23:45
      • rachela, powiedz coś o tradycjach cygańskich (19) xy2 05.04.05, 23:27
      • LENA !!!!! (20) tygrysio_misio 05.04.05, 22:59
      • kobiety publikujące swe nagie zdjecia w internecie (37) andrzej391
      05.04.05, 22:45
      • Myśle,że powinnaś być ostatnią osobą (1) ruda9991 05.04.05, 22:32
      • Nie do wiary... (43) rachela180 05.04.05, 22:29
      • soczewki...szybka odpowiedź (5) ryba.r 05.04.05, 22:21
      • czy VAMEA działa? (4) esensja9301 05.04.05, 21:50
      • Bez komentarza (11) sms9 05.04.05, 21:34
      • czy kobieta kupuje prezerwatywy? (32) dybbuk
      • rainer_calmund Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:20
        A teraz, gdybym byl mlody i wciaz ciekawy swiata, pragnalbym dowiedziec sie
        czegos o kobietach, podjac dyskusje zatrzymywalbym sie tak (na podstawie tego
        samego wycietego fragm. tematow):

• katolików przesladowano w 45-89 tak jak i mnie (24) boski.zawodowiec
        06.04.05, 11:54
        • Nowoczesna kobieta czy materialistka ??? (21) adgonzo 06.04.05, 11:52
        • Obsesyjne myslenie o śmerci - pomocy (15) rachela180 06.04.05, 11:51
        • Czwartek 21:00 - ulice i ronda JPII (6) kklamerka 06.04.05, 11:24
        • *** NIE MA SPRAWIELIWOŚCI NA TYM ŚWIECIE!!! (14) a.g9910 06.04.05, 11:21
        • Kobiety - pomóżcie facetowi Was zrozumieć ;-) (16) pilikowiec 06.04.05,
        11:18
        • Pytanie dotyczące powołania do wojska (10) ona_matrona25 06.04.05, 10:59
        • Nostradamus - wierzycie w przepowiednie? (21) szara_mysia 06.04.05, 07:57
        • [*] (21) lena_zet 06.04.05, 01:16
        • prosze o pomoc w pilnej sprawie... (3) puniao11 06.04.05, 00:10
        • rachela, powiedz coś o tradycjach cygańskich (19) xy2 05.04.05, 23:27

Nudne, nie? Z ww watkow przejrzalem dwa.

Zestarzalem sie, czyzby kobiety mnie juz nie intrygowaly? Mozliwe.
        • kobieta_na_pasach Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:25
          rainer_calmund napisał:
          kobiet na cale zycie nie poznaje sie w dyskotekach i w internecie.
          kazdy mlody, dobrze wychowany mezczyzna o tym wie. aczkolwiek sa wyjatki od
          regul.gdybym ja w realu chciala byc taka, jaka jestem tutaj, do dawno bym
          wyladowala pod mostem.

> A teraz, gdybym byl mlody i wciaz ciekawy swiata, pragnalbym dowiedziec sie
          > czegos o kobietach, podjac dyskusje zatrzymywalbym sie tak (na podstawie
          tego
          > samego wycietego fragm. tematow):
          >
          > • katolików przesladowano w 45-89 tak jak i mnie (24) boski.zawodowiec
          >
          > 06.04.05, 11:54
          > • Nowoczesna kobieta czy materialistka ??? (21) adgonzo 06.04.05, 11:5
          > 2
          > • Obsesyjne myslenie o śmerci - pomocy (15) rachela180 06.04.05, 11:51
          >
          > • Czwartek 21:00 - ulice i ronda JPII (6) kklamerka 06.04.05, 11:24
          > • *** NIE MA SPRAWIELIWOŚCI NA TYM ŚWIECIE!!! (14) a.g9910 06.04.05, 1
          > 1:21
          > • Kobiety - pomóżcie facetowi Was zrozumieć ;-) (16) pilikowiec 06.04.
          > 05,
          > 11:18
          > • Pytanie dotyczące powołania do wojska (10) ona_matrona25 06.04.05, 1
          > 0:59
          > • Nostradamus - wierzycie w przepowiednie? (21) szara_mysia 06.04.05,
          > 07:57
          > • [*] (21) lena_zet 06.04.05, 01:16
          > • prosze o pomoc w pilnej sprawie... (3) puniao11 06.04.05, 00:10
          > • rachela, powiedz coś o tradycjach cygańskich (19) xy2 05.04.05, 23:2
          > 7
          >
          >
          >
          > Nudne, nie? Z ww watkow przejrzalem dwa.
          >
          > Zestarzalem sie, czyzby kobiety mnie juz nie intrygowaly? Mozliwe.
          • rainer_calmund Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 13:06
            rainer_calmund napisał:
            kobiet na cale zycie nie poznaje sie w dyskotekach i w internecie.
            kazdy mlody, dobrze wychowany mezczyzna o tym wie. aczkolwiek sa wyjatki od
            regul.gdybym ja w realu chciala byc taka, jaka jestem tutaj, do dawno bym
            wyladowala pod mostem.

Wybacz, ale kompletnie nie rozumiem o czym mowisz.

Jezeli przymierze sie jednak do Twoego ostatniego zdania rozumuje (nie sledze
            Twoich wpisow, nie mam zdania), ze kreujesz swoj byt wirtualny daleki od
            realnego..? Byty wirtualne nie musza byc kopia naszych kilogramow z reala, ale
            czy powinny byc tworzone z mysla naruszajaca z zalozenia prawo wlasnosci do
            siebie samego( wiecej w moim wpisie do kasicy)...? To pytanie, kieruje je
            rowniez do siebie.

R.C.
        • kasitza Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:26
          powtorze to co napisalam, jeszcze raz: tu masz przekroj spoleczenstwa, a kobiety ktore ci intryguja to ograniczona grupa o pewnym wieku, pewnym wyksztalceniu, inteligencji i aparycji. chodzac po miescie ogladniesz sie co najwyzej za co setna kobieta. tak jak i tu.
          a tak przy okazji: najfajniejsze forumowiczki gdzies pouciekaly ostatnio.
          • kobieta_na_pasach Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:32
            kasitza napisała:

> powtorze to co napisalam, jeszcze raz: tu masz przekroj spoleczenstwa, a
            kobiet
            > y ktore ci intryguja to ograniczona grupa o pewnym wieku, pewnym
            wyksztalceniu,
            > inteligencji i aparycji. chodzac po miescie ogladniesz sie co najwyzej za co
            s
            > etna kobieta. tak jak i tu.
            > a tak przy okazji: najfajniejsze forumowiczki gdzies pouciekaly ostatnio.

zaloba, co chcesz.
      • kasitza Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:22
        to bylo raczej pytanie retoryczne. chodzi o to, ze wzmaza sie krytytka watkow, jesli nie dotycza one podpasek, problemow natury sercowej, kulinarnych oraz wygladu zewnetrznego. ograniczanie kobiety do schematu jest tym, co mnie tu bulwersuje, a zwlaszcza fakt, ze czesto czynia to same kobiety. wiadomo, zhe moze na pierwszy rzut oka, jesli ktos rzadko zaglada, mozna bardzo latwo tendencyjnie udowodnic "kobiety jednak sa glupie" itd itp. przy czym po pierwsze: to normalne, ze tylko maly procent bedzie pisal "madre rzeczy na madre tematy", bo takie jest spolecztenstwo. wyksztalconych lub madrych bedzie zawsze mniej niz niewyksztalconych czy bezmyslnych. nie rzutuje zatem przekroj tematow fk na kobiety, tylko jest jakims tam odbiciem spoleczenstwa.
        po drugie to nie o to chodzi czesto o czym sie pisze, ale jak sie pisze.
        nie robcie z kobiet debili - to jest moj apel
        • rainer_calmund Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:59
          Z mojej inicjatywy zostaly na forum "Kobieta" zaproszone trzy panie. Czytaly
          wpisy przez tydzien . Byly zdziwione poziomem dyskusji oraz tematyka, jaka
          odpowiada rozmowczyniom. Tylko jedna z nich znala moje osobiste odczucia. Dwie
          pozostale wziely udzial w eksperymencie (nie piszac, a sledzac), nastepnie
          mialy podzielic sie wrazeniami. Zaznaczam, ze nie chodzilo o eksperyment
          naukowy, lecz o wykazanie wlasciwosci tego miejsca w opinii osob
          niezaangazowanych. Doszedlem bowiem kiedys do wniosku, ze moze ja niewlasciwie
          odczytuje intencje pisujacych tutaj kobiet.
          Wszystkie panie (moja postawa jak najbardziej pasywna, rowniez przy moderowaniu
          pytan) zwrocily uwage na: nieprawdopodobne uzaleznienie kobiet od mezczyzn wg
          wciaz obowiazujacego w Polsce konserwatywnego modelu "akceptacji dla pana i
          wladcy". Wnioski wysnuly w oparciu o powtarzajace sie prawie w kazdym watku (a
          i wielokrotnie w jednym tylko temacie) sformulowania: "moj mezczyna to..". "moj
          maz powiedzial to" "moj chlopak mysli tak", "wg mojego faceta jest tak", " bo
          moj facet lubi to" , bo "moj", bo "on", bo "jemu". I choc ja wiem (zaciskajac
          usta, jak babcie kocham!), ze niekiedy powyzsze sformulowania mogly byc
          napisane czysto ironicznie, to w ocenie innych tutejsze kobiety nie maja
          wlasnego "ego". To tak jakby wziac do obserwacji dwie obraczki tej samej
          wielkosci. Jesli trzymasz je w dwoch dloniach widzisz dwie sztuki- jednakowo
          wielkie , blyszczace i piekne, jesli je zblizysz, tak by czesciowo zachodzily
          na siebie uzyskasz "czesc wspolna". Jesli natomiast nalozysz obraczki na siebie
          zobaczysz tylko jedna z nich. I mowa tu bynajmniej nie o podobienstwach,
          wspolnych zainteresowaniach (ww"czesc wspolna"), lecz o utracie wlasnego
          indywiduum. Osobiscie dawno juz zauwazylem te niebezpieczna tendencje, przyznam
          jednak, ze sam bylem zaskoczony tak szybko wysnutym wnioskiem przez inne
          kobiety. I tu, kasica, masz racje- nie wolno "robic z kobiet debili". Ale jak
          przekazac im komunikat, zeby niekiedy pamietaly, iz wypowiadajac sie w miejscu
          publicznym odwiedzanym przez czytelnikow, swoimi wypowiedziami kreuja
          wizerunek Polki i Kobiety, pod ktorym inne panie z duma podpisza sie lub
          odwroca glowe z zniesmaczeniem. O drugiej reakcji informowano juz na lamach
          innych czasopism.
          Dodam, ze testujace panie prezentowaly przecietna wieku, wyksztalcenia. Ot,
          Polki pracujace, majace rodzine (jedna singiel), zainteresowania, lubiace zart
          i ludzi. Nie mowie, iz nalezy zmieniac swoje poglady tylko dlatego, ze ktos
          jeszcze czyta. W koncu w zyciu realnym funcjonujemy juz x-lat (od urodzenia
          podobno) w okreslonej grupie spolecznej i obecnosc ludzi nie zagrazala jak do
          tej pory wlasnemu jestestwu..? Dlaczego inaczej dzieje sie w necie?

R.C.
          • katarzyna_fi Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 13:26
            rainer_calmund,
            pytasz co mysli kobieta-katarzyna- odpowiem. czasami chce sie nam poszalec,
            powyglupiac, pisac rzeczy, o ktorych nie wypada wspominac w realu- oto przewaga
            internetu.
            nie kazdego interesuja tematy o wyzszosci tamponow nad podpaskami, terminach
            miesiaczek poszczegolnych uczestniczek, to fakt. musisz jednak wziac poprawke
            na pewna rzecz- to co dla ciebie jest istotne, moze byc blahe dla innych i
            odwotnie, czyli wazkie moze stac sie pytanie jakich podpasek nalezy
            uzywac "dnia trzeciego". nie istnieje odpowiedzialnosc zbiorowa, choc czesto
            mowi sie o takowej w kontekscie netu. jezeli lubisz kobiety i traktujesz je ze
            specjalna oprawa nie zmieniaj swojego do nich nastawienia. kobiety sa fajne,
            naprawde! moze dobieraj (jesli musisz- i od tego zaczelabym dyskusje z toba)
            watki, ktore cie interesuja i te czytaj. po kilku umiejetnie wyselekcjonowanych
            i przeczytanych ze zrozumieniem tekstach zamkniesz forum z usmiechem, a nie ze
            skrzywieniem twarzy. wszyscy beda zadowoleni, lacznie z toba: kobiety dowiedza
            sie , ze skrzydelka mial nie tylko ikar, a tampony nie sluza do zaparzania
            herbaty , a ty podtrzymasz mysl, iz kobiety w polsce sa piekne, inteligentne i
            intrygujace.

pomysl.. w zyciu realnym dokonujesz wyborow i selekcji..moze i tu tez tak
            trzeba?

katarzyna
            • rainer_calmund Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 13:40
              Kasiu,
              ja mam bardzo dobre zdanie o kobietach, wierz mi. W ogole lubie ludzi. I
              chcialbym, zeby tak bylo zawsze. Byc moze mam zle ustawiona opcje "moje forum"
              i przy otwieraniu zahaczam o tematy, ktore lewituja o mile swietlne ode mnie.
              No, ale masz moze i racje. Mnie skrzydelka kojarza sie z jedzeniem, francuskim
              filmem z L.D., tez Ikarem i mitologia oraz Germanwings. I dopiero na namolne,
              20x powtorzone pytanie : " No i z czym jeszcze? Z czym jeszcze, prosze pana,"
              kojarza sie skrzydelka?!" wymienie wszystkie znane ptaki z atlasu ptasznego,
              dorzuce aniola, by na koncu dodac sakramentalne: skrzydelka..? No tak..Always!!!

Pomysle nad innym ustawieniem forum, jesli a priori chce tu zagladac.
              R.C.
              • katarzyna_fi Re: rc 06.04.05, 13:47
                no widzi rainer,
                ja skrzydelka always wymienie na czwartym miejscu tuz przed germanwings, a
                raczej "lotem blizej", bo trzeba wiedziec, ze samolot tez ma skrzydla i to
                polskie skrzydla sa! (wymieniam od razu naszego orla polskiego w godle, on tez
                ma skrzydla w negatywie do waszego).

jak przemyslisz juz kwestie "a priori" to daj znac. nowe ustawienie forum
                byloby pomocne, ale sam juz bedziesz musial zadac sobie pytanie,
                czego oczekujesz lub czego poszukujesz wchodzac na fk(k)..?

katarzyna
          • kasitza Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 14:26
            ok. troche mam mieszane uczucie co do tego co napisales i nie wiem gdzie
            zaczac...
            po pierwsze to sformulowania "moj chlop", mezczyzna itd, mam wrazenie, wywodza
            sie z tego faktu, ze wiekszosc na forum posiada partnera i cos tam o nim
            opowiada. zdanie wlasne i wlasne ego, ma tu zdecydowana wiekszosc, o czym
            swiadcza liczne dyskusje na rozne tematy.
            w ostatnim czasie forum bylo traktowane przez wiekszosc jako punkt zbiorki
            wirtualnej ludzi ktorzy sie znali i umilali sobie czas wspolnymi rozmawami,
            wiec zdeydowanie brakowalo kwestii pokoju na swiecie, zastopowania recesji czy
            tez dylematow moralnych wspolczesnego spoleczenstwa typu aborcja czy eutanazja.
            to zjawisko zostalo jednakze wywolane min. przez brak kultury dyskusji osob
            wypowiadajacych sie na tematy "powazne", a zdecydowana czesc luczi tu nie miala
            ochoty na wieczne utarczki na temat slub cywilny i co teraz, bo szkoda na to
            zycia. o wiele milej rozmawialo sie na temat nudnosci grubaski, rachelinych
            pomyslow kulinarnych czy tez wypadkow w tramwaju mamdylemat. jesli wiec
            eksperyment naukowy przeprowadzaliscie w czasie dzialalnosci tzw. kolka
            rolniczego, tematy mogly wydac sie komus blache, bo byly bardzo codzienne.

jesli jakies gazety cytuja to forum lub ludzie wysnuwaja wnioski czytajac te
            tematy, to (i tu zacytuje Big Lebowski) it's just your opinion. man. Z ocena
            socjologiczna, fachowa sytuacji to nie ma nic wspolnego, bo metoda jest
            nienaukowa. pisze to, bo pani socjolog ze mnie poniekad.

ale wlasnie, jedno na pewno ci przyznam - podoba mi sie twoja kultura dyskusji,
            bo sie nie unosisz i nie zacietrzewiasz i mimo ze sie z toba nie zgadzam, milo
            mi sie z toba rozmawia.
            :)
            • katarzyna_fi Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 14:57
              kasitza, rainer_calmund wyszedl juz z sieci, wnioskuje po wylaczonym gg.

wrocil do pracy lub tez poszedl na spacer, by popatrzec na kobiety smiejace sie
              do siebie w kafeteriach, biegnace za taksowka, czytajace gazete podczas
              saczenia c.latte. kobiety! on je naprawde kocha.

katarzyna
              • katarzyna_fi Re: jeszcze jedno 06.04.05, 15:40
                kiedy czytam wypowiedzi niejakiego marcinanumerobozowycostam, ktorego przed
                chwila pani admin spoleczna wyciela, i ponownie czytam komentarz rainera:
                "(..)zwrocily uwage na: (..) Wnioski wysnuly w oparciu o powtarzajace sie
                prawie w kazdym watku (a
                i wielokrotnie w jednym tylko temacie) sformulowania: "moj mezczyna to..". "moj
                maz powiedzial to" "moj chlopak mysli tak", "wg mojego faceta jest tak", " bo
                moj facet lubi to" , bo "moj", bo "on", bo "jemu". I choc ja wiem (zaciskajac
                usta, jak babcie kocham!),(..)" to zastanawiam sie w jaki spoosb mozliwe jest
                takie zachowanie kobiet i czy one same nie kreca bicza na wlasny grzbiet?

czy rainer zrozumie i podzieli moje watpliwosci odnosnie mezczyzn? nie wiem,
                pewnie nie widzial wpisu marcina.. ani mu podobnych w przeszlosci w stosunku do
                roznych kobiet. to sa moje wlasne watpliwosci i wspomne je jeszcze sobie
                dzisiaj przy kolacji z rodzina, z ktora wczorajszy wieczor spedzilam na
                rozmowach o papiezu.

katarzyna
            • rainer_calmund Re: kasitza 06.04.05, 16:02
              Nie bylo mnie, bylem na spacerze popatrzec na kobiety, ale juz odpisuje, choc
              na szybko.

Kobiety nie musza w kazdym zdaniu potwierdzac wlasnje przynaleznosci do kogos.
              Niekiedy warto podzielic sie komentarzami pochodzacymi od bliskich, gdyz staja
              dodatkowym glosem w dyskusji, niosa ze soba nowa jakosc . Umiar bylby jednak
              wskazany. Oto kwintesencja uwag obserwatow.

Klaniam sie,
              R.C.
      • krysica Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:38
        Nie czuję się urazona - ale pytać mi jeszcze wolno ...chyba?
    • adgonzo Re: cenzura, ciasnota umyslowa czy zacofanie? 06.04.05, 12:32
      a ja jestem szczery :):) zawsze mowie prawdę
    • rapsodiagitana Moment!!! 06.04.05, 13:24
      • rapsodiagitana Re: Moment!!! 06.04.05, 13:29
        Sorki, wysłało mi się puste ;)
        Przecież tutaj jest masa forów tematycznych, obejmujących kuchnię, literaturę,
        kino, politykę, podróże, samochody i co tylko chcesz!! Na forum Kobieta
        pozostaje tylko żalić się na faceta i bolesne okresy... Z poważniejszymi
        problemami idzie się gdzie indziej ;) Zajrzyj na forum Mężczyzna. Mądrzej jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka