25.04.05, 12:10
czy znacie jakies skuteczne metody na lenistwo? Potrzebuje jakiejs skutecznej
mobilizacji do wstania rano (dzisiaj tez jeszcze do konca nie wstalam), do
napisania mojej pracy licencjackiej (termin lada dzien a jeszcze nie
zaczelam), do sprzatania (tone w gorze kurzu i smieci), do gotowania (jem
tylko kebab i pizze na zamowienie), do uprawiania sportu, do uczenia sie do
egzaminow (za kilka tygodni, a tez jeszcze nie zaczelam).
Jak ktos ma jakis sprawdzony sposob na zwalczenie lenistwa to bylabym
wdzieczna za porade.
Obserwuj wątek
    • lena_zet Re: Lenistwo 25.04.05, 12:12
      o, też bym chętnie z jakiś metod skorzystała, bo już mi wstyd przed chłopem :(
      • mary_an Re: Lenistwo 25.04.05, 12:14
        No ale w co trudno uwierzyc to moj jest jeszcze bardziej leniwy niz ja
        (tworzymy pod tym wzgledem straszna pare) - spi po 14 godzin, ogolnie to nic a
        nic nie robi (tez "pisze" prace magisterska juz od roku chyba) ehhh plusem jest
        to, ze uwaza mnie przez to za osobe bardzo dynamiczna i energiczna :)))) jak
        zolw ze slimakiem
        • lena_zet Re: Lenistwo 25.04.05, 12:16
          no widzisz.A mój drze się ostatnio tylko, że leń ze mnie straszny.I że za
          niedługo to mnie samą kurz pokryje.On też zawsze leń był-teraz coś mu się
          pomieszało w główce.W sobotę zrobił błysk w mieszkaniu, w niedzielę obiad
          ugotował.Normalnie, co mu jest? :( no i oczywiście ile muszę się nasłuchać, że
          nierób ze mnie :)))
          • mary_an Re: Lenistwo 25.04.05, 12:20
            Chyba po prostu lenie musza sobei znalezc pracowitych pratnerow, inaczej to nie
            ma szans na sukces. Nie wyobrazam sobie mieszkania z moim facetem, bo jakby
            skumulowac balagan z mojego mieszkania z jego balaganem to chyba bysmy po
            tygodniu mieszkali jak na wysypisku smieci, my wsrod tego strasznego balaganu
            zajadajacy pizze na zamowienie (po ktorej karton wyladowalby gdzies na ziemi i
            tam lezal do konca swiata)
    • trzydziecha1 Re: Lenistwo 25.04.05, 12:13
      Bacikiem ktoś musi cie pogonić ;))
      • mary_an Re: Lenistwo 25.04.05, 12:16
        wlasnie nie mam nikogo takiego, nie mam zadnej mobilizacji. np. jak dzisiaj
        zamiast isc na zajecia przeleze caly dzien w lozku to nic a nic sie nie stanie
        i nikt tego nie zauwazy nawet ;( musze sie zmobilizowac sama do nauki, co
        usiluje robic od 2 lat, ale jakos mi nie wychodzi :(
        • trzydziecha1 Re: Lenistwo 25.04.05, 12:19
          Dziewczyno, wyznacz sobie jakiś cel w życiu, pomysl, że im później skończysz
          studia, tym gorzej będzie Ci na zawodowym starcie! Nie chcesz być
          nieudacznikiem? Biedakiem na bezrobociu, utyskującym na wiecznego pecha???
          • mary_an Re: Lenistwo 25.04.05, 12:21
            Wlasnie moim problemem jest chyba to, ze mialam zawsze za duzo szczescia i jak
            bardzo bym sie nie obijalo to wszystko konczylo sie zawsze dobrze. Zobaczymy,
            jak to bedzie tym razem...
    • oneexit Re: Lenistwo 25.04.05, 12:17
      wmówienie sobie, że się zaraz udusisz, jeżeli
      nie zrobisz tego czy tamtego od ręki, a później
      - systematyczność.
      Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka