29.09.25, 19:01
Chciałabym nie musieć nic robić, przez tydzień chociaż. Niczym się nie przejmować, niczego nie planować i nie pilnować. Samo leżenie w łóżku z książką, ewentualnie wyjście do biedy czy Lidla po jakieś jedzenie. I żeby nikt nic ode mnie nie chciał. Ktoś jeszcze ma takie marzenia?
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Lenistwo 29.09.25, 19:10
      Właśnie mam taki tydzień za sobą smile
    • elinborg Re: Lenistwo 29.09.25, 19:10
      Ja. Tylko jeszcze rower/spacery/basen do tego.
      • milva24 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:15
        Basen czy rower to nie, ale jesienny spacer na przwietrzenie głowy też mógłby być, tak między jedną książką a drugą
        • marta.graca Re: Lenistwo 29.09.25, 19:16
          A nie udałoby Ci się choć 1-2 dni wygospodarować takich?
          • milva24 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:19
            Niestety nie bardzo. Może w listopadzie się uda, albo na emeryturze 😉
            • milva24 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:19
              Ale lubię sobie pofantazjować.
            • marta.graca Re: Lenistwo 29.09.25, 19:23
              Do listopada już blisko, ani się obejrzysz smile
    • mysiulek08 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:29
      w lenistwie jestem 'miszczynia' od dziecka tongue_out
    • andallthat_jazz Re: Lenistwo 29.09.25, 19:30
      Mialam tak przez ostatni rok. Stan permanentnego wyczerpania. Teraz zaczynam 3 tydzien przerwy. Powiem Ci, ze pierwszy tydzien byl okropny... Chcialo mi sie spac a jak tylko udalo sie zasnac meczyly mnie koszmary takie, ze zlana potem sie budzilam. Pierdziulily sie dni tygodnia, dzien z noca. A i organizm zaczal pokazywac co w ostatnim czasie znosil. Glowe rozsadzalo, zoladek bolal, ciagle skurcze czy lydek, czy stop, czy dloni tak, ze az wykrecalo a lzy same lecialy z bolu. Koszmarnie wspominam tamten tydzien. Ale drugi juz spoksik do weekendu. Przyszla ochota na ksiazki, suplementacje, spacery i gotowanie. W sobote zaliczylam dol przez hormony pms. Ale juz niedziela byla oki. Dzis znow fajny dzien. Rozpisalam sie po to, zeby podkreslic, ze tydzien to za malo na regeneracje po wyczerpaniu baterii. Gdybym miala wrocic po tamtym pierwszym tygodniu do starego mlyna, to nic z tego wolnego bym nie odczula. Teraz powolitku przybywa energii. Dpopieszczam dobrowolnie mieszkanko, mam czas na wszystko i wszystko moge a nic nie musze. Pewnie bede tesknic za tym stanem. Moja byla szefowa zawsze twierdzila, ze urlop zaczyna sie od 3-go tygodnia. I moge sie pod tym podpisac.
    • nuka_2 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:32
      Trzeba uważać z takimi życzeniami😉 Kiedyś sobie marzyłam o takim weekendzie przeleżanym z książka i się spełniło tyle ze przeleżałam go w szpitalu
    • primula.alpicola Re: Lenistwo 29.09.25, 19:34
      Wystarczy że wylądujesz w szpitalu. Uważaj czego sobie życzyszwink
      • marta.graca Re: Lenistwo 29.09.25, 19:39
        Dokładnie. Mój mąż ciągle powtarzał, że nie chce pracować i żebym go utrzymywała... sad
        • primula.alpicola Re: Lenistwo 29.09.25, 19:59
          marta.graca napisała:

> Dokładnie. Mój mąż ciągle powtarzał, że nie chce pracować i żebym go utrzymywał
          > a... sad
          >
          A teraz powtarza żebyś go zostawiła.
          Naprawdę, niech uważa czego sobie życzy
      • milva24 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:44
        E, miałam kiedyś taką fantazję, zeby mnie na cos niegroźnego wzięli do szpitala big_grin ciężkich chorob to jednak nie chcę a na niegroźne nie biorą...
        • marta.graca Re: Lenistwo 29.09.25, 19:50
          Mogą wziąć na badania smile Ale wtedy nie będzie, że nikt nic od ciebie nie chce. No i to budzenie o 5.
      • daniela34 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:56
        Moja przyjaciółka kilka lat temu, siedząc przy moim stole, powiedziała, że chciałaby iść na L4. Pamiętam jakby to było dziś, że byl piątek. W sobotę złamała nogę.
        Próbowałyśmy następnie przy tym samym stole mówić, że chcemy wygrać w totolotka. Nie zadziałało, cholera!
        • hanusinamama Re: Lenistwo 29.09.25, 20:04
          Moze dobrze...jeszcze by ci sie włamali zeby stół ukraść. Albo byś miała pielgrzymki do stołu
          • milva24 Re: Lenistwo 29.09.25, 20:12
            big_grin jakby się sprawdzało to też poszłabym na pielgrzymkę.
    • klaramara33 Re: Lenistwo 29.09.25, 19:48
      O taak
    • eagle.eagle Re: Lenistwo 29.09.25, 21:18
      Ja jestem strasznie leniwa, od zawsze, może dlatego moim marzeniem jest taki tydzień, abym była sama w domu, i bym sobie sprzątała wink
      Covidowa kwarantanna była moim najlepszym urlopem ever, choć szkoda że nie w swoim domu. Byłam sama przez tydzień.
    • eva_evka Re: Lenistwo 29.09.25, 21:30
      Takich nie, ale bardzo bym chciała spędzić caly dzien na zakupach ciuchowych. Jak juz przychodzi taki dzień, to wtedy jest mi szkoda czasu na spędzenie do na zakupach 🙃
    • alpepe Re: Lenistwo 29.09.25, 21:36
      Też bym tak chciała. Albo przynajmniej tak po prostu mieć urlop i absolutnie nie mieć nic wspólnego z pracą. A nie mogę sobie na to pozwolić niestety.
    • danaide2.0 Re: Lenistwo 29.09.25, 21:43
      Takie to już jakiś czas temu zrealizowałam. Tylko zamiast Lidla czy Biedry codziennie chodzę do knajpy. Porcje spore jak dla mnie, więc co jakiś czas jakiś dzień odpuszczam.

Nie masz komu dzieci podrzucić choćby raz na rok?
    • trampki-w-kwiatki Re: Lenistwo 29.09.25, 22:40
      O tak! Mam takie marzenia. Ja w ogóle jestem bardzo leniwym człowiekiem uwięzionym w ciele bardzo pracowitego człowieka 🙄 No i przez to nie mam kiedy się prawdziwie wybyczyć!
      • qrka Re: Lenistwo 30.09.25, 08:11
        trampki-w-kwiatki napisała:

> jestem bardzo leniwym człowiekiem uwięzionym
        > w ciele bardzo pracowitego człowieka 🙄

Piękne!
    • princy-mincy Re: Lenistwo 29.09.25, 22:48
      Uważaj, czego sobie życzysz 😉
      Kiedyś wróciłam z trzytygodniowego urlopu (dzieci miały 4 i 8 lat), urlop był super udany, bardzo aktywny, z różnymi osobami i w różnych miejscach.
      Po powrocie mówię do meza- oj, przydałby mi się teraz taki tydzień, żeby sobie poleżeć i poczytać (na wakacjach nie było kiedy). No i poslizgnelam się, silnie obilam rękę. Chirurg na SOR mi powiedział, że teraz przez tydzień mogę sobie leżeć i czytać 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka