kasitza 04.05.05, 12:41 na najlepszy pomysl, co zrobic z bialkiem z jajka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: konkurs 04.05.05, 12:42 ne mój pomysł, ale może będę pierwsza - bezy Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: konkurs 04.05.05, 12:47 ja wczoraj bezy robiłam, nawet wyszły w mordę jeża-bo kucharka ze ,mnie straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee Re: konkurs 04.05.05, 12:49 Ja zawsze mam problem co zrobić z żółtkiem, bo ulubionym ciastem w mojej rodzinie jest piegusek. składniki: 8 białek 1 szklanka maku 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka rozpuszczonej margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia bakalie (rodzynki, płatki migdałowe, kandyzowana skórka z pomarańczy) obtoczone w mące Białka miksujemy na sztywną pianę, dodajemy wszystkie inne składniki, płynną masę wlewamy do formy (około 30x10x7) pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około godziny sprawdzając wykałaczką czy ciasto w środku nie jest jeszcze surowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: konkurs 04.05.05, 12:54 dzieki za fajny przepis, nie umiem piec, a piegusek wydaje sie byc nieskomplikowanym ciastem, wiec moze mi sie uda. z zoltka mozna zrobic sobie kuracje na wlosy mieszajac owo z oliwa z oliwek. nakladasz na wlosy i tak siedzisz 15 minut. potem pod prysznic glowe i splukac woda. na nastepny dzien rano (oczywiscie wlosy nie wygkadaja na poczatku jak z reklamy) myjesz jak zwykle. to jest oczywiscie straszna paciara i na pewno trzeba umyc lazienke po tej kuracji, ale wlosy sa rzeczywiscie miekkie i puszyste. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka75 Re: konkurs 04.05.05, 13:21 No to białko można zarzyciż na biust. Podobno się ujędrni. Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: konkurs 04.05.05, 13:23 to tez mysl. ja znam maseczke z ubitego bialka z dodatkiem soku z cytryny na pysk - ujedrnia i wygladza. dyc na biuscie tez bedzie funkcjonowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: a to białko to z jajka ludzkiego czy kurzego? 04.05.05, 12:55 to tak a propos twojej pisanki? Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: a to białko to z jajka ludzkiego czy kurzego? 04.05.05, 12:57 no nie chodzi o nagrodę, bo z jednym białkiem mozna zrobić co innego a z drugim co innego:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: a to białko to z jajka ludzkiego czy kurzego? 04.05.05, 12:59 nagroda jest usmiech prezesa, wiec moze nie poswiecaj jajek, ktore jeszcze moglyby sie przydac. Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: a to białko to z jajka ludzkiego czy kurzego? 04.05.05, 13:06 ja niczego nie będe poswiecal, rozwazania są na razie czysto teoretyczne - to jakie to białko? Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: a to białko to z jajka ludzkiego czy kurzego? 04.05.05, 13:07 no wiec bialko z jajka kurzego, znoszonego przez kure nioske Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: a to białko to z jajka ludzkiego czy kurzego? 04.05.05, 13:16 no więc ma ono wiele zastosowań, najprostrzym jest zrobienie korka do zlewu, wlewasz białko do zlewu i woda ci nie ucieka:) mozna też wylać sąsiadowi (nielubianemu) na samochów w upalny dzień dobrze przylega i mocno trzyma:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: a to białko to z jajka ludzkiego czy kurzego? 04.05.05, 13:19 :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:02 www.gotowanie.wkl.pl/przepis182.html ale z ciebie leniuch-szukac się nie chce?? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:04 ślicznie dziękuję.Ano leniuch ze mnie straszny, stąd ksywa, dlatego lena na mnie gadają.Powiem ci, że jak znajdę kilka przepisów, a nie daj boże czymś się różnią, to siedzę godzinę, dwie i zastanawiam się z którego skorzystać, straszne to jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:05 to ty z tych jestes? moja kolezanka taka jest. nigdy z nia nie chodze do miasta, bo moglabym zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:07 tak, jestem z tych właśnie durnowatych bab.Aż dziwo mnie bierze, że ten mój chłop jeszcze mi noża w plecy nie wbił podczas zakupów he Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:10 ja jestem typem szybko sie decydujacym i opanowanym w czasie zakupow (w innych sytuacjach mniej, hehe), dlatego wiem, jak faceci musza cierpiec w czasie zakupow z takimi kobietami. z ta moja przyjaciolka to jest tak, ze jak ona nie wie, ktore spodnie kupic, to prowadzi to u niej do zalamania nerwowego w kabinie, a ja w tym momencie moglabym dokonywac okrutnych morderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:06 nie musisz mi mowić-nad przepisami siedze godzinami a teraz nad przyprawami-dokładnie-w którym momencie nalezy je dodawać-ważna sprawa! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:09 cholera, skąd ja to znam :( a wiesz, najgorsze jest to, że cały czas muszę zaglądać w przepis.Chociażbym gotowała siódmy dzień pod rząd tą samą potrawę, to zawsze muszę zaglądać z ten pieprzony przepis, bo jak nie, to na 100% czegoś zapomnę dodać.Jak zzamieszkaliśmy z moim ł, to przez pierwszy rok gotowałam ogórkową z ziemniakami (nic innego nie umiałam).Przysięgam, że bez przepisu była "niezjadliwa"-to ziemniaków nie dałam, to przecieru ogórkowego, to soli, to śmietany itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:11 jezu, lena, daj mi przepis na ta twoja zupe ogorkowa - ja tu jak sobie polskiego jadla sama nie zrobie, to nikt mi nie zaserqwuje! Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:13 niestety, nadaję z roboty.Jak wrócę do domu to podam ci przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: kokosanki/nt. 04.05.05, 13:15 super, bo wlasnie czasem mam takiego smaka na zupe ogorkowa, a moja mama takiej nie umie robic. mozesz mi najlepiej wyslac na @, jesli masz ochote, to napewno go dostane. k. Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: konkurs 04.05.05, 13:30 ticoqp juz podobne wyjscie zaproponowal. ja nie wiem, czy zauwazyles, ale jestes posiadaczem 3-go anala Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: konkurs 04.05.05, 13:39 Nie. Przez dwie godziny byłem zajęty. A za co? I od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: konkurs 04.05.05, 13:44 dobrze, ze sobie sam odpowiedziales, bo jak ja napisze "ode mnie za orgazm pochwowy", to mozny by bylo zle zrozumiec, :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: konkurs 04.05.05, 13:56 po zastanowieniu musze przyznac, ze gdyby sformulowac sprawe obszerniej, jeszcze ciezej by sie bylo z tego wyplatac: dalam ci anala z orgazm pochwowy... :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś