Gość: mario2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 11:02 co (jesli w ogole) grozi za cos takiego? Bo namierzenie panienki nie bylo trudne... :o)) "Poczytaj raczej co Hitler Mario2 pisze" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kukielka Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:12 Czym ty sie przejmujesz. Gdyby tutaj kazdy bral sobie do serca to, ze ktos mu nawrzucal, to mielibysmy fale samobojstw i morderstw, a jak cie boli, to napisz do admina. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:15 Nie jestem konfidentem. I nie boli mnie to co idioci wypisuja. Ale uparlem sie dac dziecku nauczke. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
pleple Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:16 Gość portalu: mario2 napisał(a): > co (jesli w ogole) grozi za cos takiego? > Bo namierzenie panienki nie bylo trudne... > > :o)) > > "Poczytaj raczej co Hitler Mario2 pisze" jeśli namierzanie jest zgodne z prawem i nie wychodzisz poza ustawe o ochronie danych osobowych to nic ci nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 11:16 no wiesz mysle ze spadkobiercy Hitlera mogliby wystapic o ochrone jego dobr osobistych , narazonych na uszczerbek przez porownanie z mario :))) .. zart Odpowiedz Link Zgłoś
pleple Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:18 właśnie nazwisko to właściwie mógłby sobie zmienić to nie taki znów problem Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:21 AH nie mial spadkobiercow. Zreszta Trybunal Norynberski raz na zawsze te kwestie uregulowal. A namiary sa pollegalne. :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:23 Maryś, zamiast karcić biedne dzieci lepiej pierogi mi lep!! Jutro już o tej porze będę w Wawce:) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:25 o tym to ja wiem... :o)) Barek tez juz pelny oczekuje... W kwestiach prawnych pociagne cie za jezyk na lajbie :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:26 Jak będę przytomna, może coś wydusisz.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 11:29 Gość portalu: Pom napisał(a): > Maryś, zamiast karcić biedne dzieci lepiej pierogi mi lep!! Jutro już o tej > porze będę w Wawce:) Pom w wa-wce !!? toz tu sami krawaciarze ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:32 Trudno się mówi i kocha sie dalej.:) pomka - żeński krawaciaż :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:36 krawaciarz czy krawaciaż?? chyba jednak krawaciarz... (wstyd!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 11:36 a jakas imprezka sie szykuje bardziej otwarta, czy tylko dla wtajemniczonych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:38 Hmmm... z tego co wiem, to bardziej otwarta, ale nie jestem gospodarzem i pewności nie mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 11:40 wiec nabierasz wody w usta :) .. no dobra ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:43 Nie nabieram żadenj wody w żadne usta.:) Podejrzewam, że nie będzie problemu. Jeśli chcesz to zapytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 11:45 jakbys byla tak mila to zapytaj, co ? .. bo ja na jutro chyba bez planow , wiec moze bym wpadl ... Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:55 Wiec ja odpowiem, bo to dla mnie Pomka Wawke odwiedza. Jestesmy na Zegrzu na osrodku Wojskowym. Mamy zamiar troche pozeglowac. Co pozniej? Nie wiem- zalezy gdzie zalegniemy :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 12:02 Maryś, wredoto.:) Dla Majki przyjeżdżam!!!! Nor, nie słuchaj Go. A z tym Zalewem to nie wiem, co bedzie, bo właśnie do niej dzwoniłam i co innego zeznawała! Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:11 do niej przyjezdzasz a ze mna spisz? ciekawe! :o)) Z zalewem jest sprawa prosta: tak czy siak sie zalejemy :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:57 Właśnie zapytałam. Jasne, że możesz tylko już sama nic nie wiem... czy to ma być na łajbie, czy w domu... Podaj mi maila, to wiecej szczegółów zapodam! Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:00 Kwik!! Bedziesz tez??? Zapodaj komorke na @ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:06 wy jedziecie rano, ja wieczorem.. bede raczej na brzegu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:11 no tak, ale chyba gdzies sie na piffko zatrzymacie? Nie masz zamiaru z nami grogu sie napic? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:14 dzieki ale moze innym razem. jutro mam napiety program:) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:19 jak mam byxc mezczyzna, skoro kobieta mi odmawia...??? :o( Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:21 normalnie. badz mezczyzna jak kazda kobieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:51 mario2 napisał(a): > jak kazda kobieta z jajami? > :o) i w chustce na glowie. a jaja p 0,30 na volumenie jakby komus brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:53 To sa jedyne jaja jakie mozesz zaoferowac? He, he, a my bedziemy grali na gitarze!! Moze to Cie przekona??? :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:57 > To sa jedyne jaja jakie mozesz zaoferowac? ja nie oferuje. tylko wskazuje droge potrzebujacym, jesli czytaja. > He, he, a my bedziemy grali na gitarze!! i kto gra i czy bedzie nioslo po wodzie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:58 no coz, zagram ja. A czy sie bedzie nioslo po wodzie to nie wiem. W kazdym razie wedke tez biore :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:00 spiewac tez bedziesz? czy jakies rybki? Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:00 Jak sie odpowiednio znieczule, to nawet zatancze :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:05 ja...??????????? :o)) ale ze mnie bardzo malo osob tanczacym widzialo, to fakt. Nawet na wlasnym weselu ni kawalka nie zatanczylem Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:07 taki mi sie wlasnie wydawalo. bedzie relacja w wieczornych faktach? Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:09 ba, co ci sie zdawalo? hę? P.S. No press Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:10 ze nie tanczysz. ps. sa jeszcze parapazzi Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:12 moja ex byla zawodowa tancerka.... reszte se dospiewaj.... ;o) P.S. goryle nie dopuszcza ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:15 zycze dobrej zabawy i zalewu bez zalewy :) moze was uslysze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:19 Jestes niesamowita. Ja na Twoim miejscu chcialbym nas poznac.... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:29 mario2 napisał(a): > Jestes niesamowita. Ja na Twoim miejscu chcialbym nas poznac.... ;o) to teraz ja: ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:59 Brawo Pomka. Wiec umowa sprzed 5 min wyglada tak: Rano o 8 jestesmy ze Slawkiem nad woda, Wy dojezdzacie ok 11.30 Potem sie integrujemy im wiecej tym lepiej moze wieczorem na koncert pojdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 12:08 Brawo Maryś. Oto, co Majka powiedziała 10 min. temu: przyjeżdzam ok.11.00, zwalam się się najpierw do Niej. Musze po drodzę załatwić jedną sprawę (niedługo). Imprezama być też u niej ok. 19.00. Wódka, żarcie trzeba przynieść. Maryś, błagam ustalcie coś wspólnie bo idzie zwariować!! Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:12 Bedziemy imprezowac. Po wodce idzie nam latwiej :o)) Jasminka tez zglaszala akces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 12:06 podaje : ... facet6@wp.pl zagle ? byloby super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 12:18 mario2 napisał(a): > Podaje ci nr kom na @ z gory dzieki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 12:25 Maryś, ale proszę, porozmawiaj jeszcze z Majką, dobrze? Żeby potem nie było niedomówień i niejasności, o pretensjach nie wspomnę:) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:50 Badz spokojna Pom, dla ciebie nawet do kosciola pojde :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 12:57 Ta deklaracja mnie zwaliła z nóg... :))) Tak na marginesie: do którego pójdziesz? Chyba na który wypadnie na tego bęc.:) Uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:00 Do jutra kochana Pomko:o)) Mam nadzieje, ze ten kosciol mi odpuscisz! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 12:18 Wysłałam maila. Niewiele wyjaśnia, ale...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 12:19 dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:37 A skad wiesz,ze dziewcze piasalo z polski (wogole skad wiesz, ze to dziewcze) jesli z poza Polski powiedzmy z Rio, trzeba najpierw ustalic, czy nazwanie kogos Adolfem jest przestepstwem rowniez w Brazylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:39 Gero... piątek dziś... jeszcze chwila i dzień pracy się skończy... litości.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 11:42 dlaczego ? pomowmy o prawie karnym w Brazylii :)) a tak na margonesie to nazwanie gokos Adolfem to nawet w Polsce przestepstem nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 11:45 Ale on/ona nazwała go Hitlerem, nie Adolfem. Kwestia kontekstu, upublicznienia określenia, dobra osobiste a internet... aaaaa....!! nie dziś, prosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 11:50 no juz tylko slowko ... ale przestepstwo ? no moze znieslawienie , zniewaga jezeli juz ... ale dla mnie nie za bardzo .. znikoma spoleczna szkodliwosc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 12:00 No dobrze, w tym wypadku sie zgodzę. Ale karne swoje a cywilne swoje. Tu by można podrążyć temat.:) Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:47 nazwanie ogólnie kogoś Adolfem ma tyle ładunku perioratywnego ile nazwanie kogoś powiedzmy Józkiem, ale nazwanie kogoś konkretnym Adolfem to mozna sie już zastanawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 11:58 Uzyte bylo slowo Hitler, nie Adolf. Przypominasz sobie procesy o nazywanie kogos :Goebelsem stanu wojennego" lub "Brezniewem Watykanu"? Mam ochote sprobowac tej slodyczy :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 12:02 przypominam sobie ... ale co innego nazwac Geoblsem stanu wojennego konkretnego J. Ubana a co innego Hitlerem witualnego mario ... powiem tak wolalbym byc prawnikiem tej drugiej strony podczas procesu ewentualnego .. wieksza szansa na uniwinienie niz skazanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:10 Ja nie jestem prawnikiem, dlatego sie Was radze :o) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:21 możesz skierować do sądu prywatny akt oskarżenia i grozi za to grzywna, albo napisać pozew (wtedy sprawa cywilna) i domagać się zadośćuczynienia za naruszenie Twojego dobra osobistego jakim jest cześć i godność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 12:24 uwazasz ze nick jest dobrem osobistym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Kochani prawnicy IP: 2.4.STABLE* 05.07.02, 12:30 Teraz się nie doszukam, ale swego czasu (zimą?) toczyła sie ostra dyskusja na temat... Jak Maryś się uprze to wyciągnie linki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 12:52 Pomka. Nie chce mi sie szukac w tych wrewdnych sprawach. Normalny: tu chodzi raczej o osobe, obojetnie jak sie wabi... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kochani prawnicy IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 12:58 mario2 napisał(a): > Pomka. Nie chce mi sie szukac w tych wrewdnych sprawach. > > > Normalny: tu chodzi raczej o osobe, obojetnie jak sie wabi... > > :o) wiesz mario rozstrzygniecie kwestii (moim zdaniem kontrowersyjnej) czy nick jest dobrem osobistym ma zasadnicze znaczenie prawne dla twoich ewentualnych roszczen cywilnych, chyba sie zgodzisz Pom ? Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:02 Przeciez ja sie na tym nie znam.... Tak sobie tylko mysle, ze to przeciez nicki sie rezerwuje, ze sa one poprzez hasla przypisane do konkretnych osob. Ale od czego prawnicy...? :o)) Jutro przy znieczuleniu postaram sie wiecej dowiedziec :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom W przelocie IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 15:51 Zgadza się. Podstawą jest utożsamianie danego nicka czy longinu z konkretną osobą. Tak teraz przyszło mi na myśl zniesławianie danych osób przez dziennikarzy w mediach (a internet można jako mediu potraktować), którzy niekoniecznie muszą daną osoba znać, czy ją widzieć... rzucam luźno temat tylko. Reszta jutro, po kilku głębszych dobrze mi się myśli.:) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:17 SN wypowiedział się, że pseudonim jest dobrem osobistym Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 13:20 Dzieki kochanie. Chyba zrobie dla draki z tego uzytek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Do lalki74 ... IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 13:32 nie chce mi sie teraz deliberowac specjalnie , wiec ja tylko zadam lalce 74 konkretne pytanie: czy w sytuacji maria uwazasz ze proces o naruszenie dobr osobistych jest raczej do wygrania, czy raczej nie (wiadomo nie pytam tak - nie, bo zaden prawnik pozadny nie odpowie w ten sposob na to pytanie , pytam raczej w ta , czy w ta)... jak myslisz ? ja uwazam , ze nie bylo by latwo wygrac , a powalczyc mozna zawsze ... mario z Ciebie pieniacz sadowy widze sie robi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Do lalki74 ... 05.07.02, 13:40 nie wiem dokładnie o co chodzi w sytuacji Maria - po pierwsze naruszenie dóbr musi być bezprawne - i to naruszający musi udowodnić, że bezprawne nie było. Po drugie jeśli chcemy zadośćuczynienia (czyli art 448 kc) a nie tylko odwołania (czyli 24 kc) to naruszenie musi być zawinione - wystarczy nawet najmniejszy stopień winy czyli culpa levissima, a czy Mario ma szanse - nie mam pojęcia. Faktem jest, że nazwanie kogolwiek Hitler jest obiektywnie obraźliwe a zgodnie z SN tym należy się kierować. Nie ma na pewno szansy na odszkodowanie - chyba, że wykaże, że nazwanie go Hitlerem spowodowało uszczerbek majatkowy - w co wątpię. Pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Do lalki74 ... IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 13:48 dzieki .., juz jasne wszystko ... wiesz bo z twoich wczesniejszych postow odnioslem wrazenie, ze dla ciebie ta sprawa jest oczywista i do sadu mozna isc jak w dym .. :))) Wez pod uwage takze 5 KC (ewentualne wzajemne naruszenia), biorac pod uwage jak sie generalnie mario tutaj wypowiada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Do lalki74 ... 05.07.02, 13:51 powiem szczerze - staram się omijać posty, w których ktokolwiek kogokolwiek obraża. A poza tym nie chcę mi się teraz za dużo myśleć bo jestem zła i smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Do lalki74 ... 05.07.02, 14:01 Lalus, kochanie, nie smuc sie. Moze jutro na zaglach sie wszyscy spotkamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Do lalki74 ... IP: *.umirm.gov.pl 05.07.02, 14:02 a czemu zla .. a co gorsze smutna ? .. cos trzeba z tym zrobic !!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 14:43 bo życie daje w kość! I co z tym zrobić? Mario - a gdzie będziesz na żaglach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Kochani prawnicy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 17:37 Zegrze. I nie przejmuj sie, nie tylko Tobie ono daje w kosc! Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 17:39 Gość portalu: mario2 napisał(a): > Zegrze. > I nie przejmuj sie, nie tylko Tobie ono daje w kosc! ale to sie leczy. tzn. gips zaklada. pare chwil-dni-tygodni i sie zrasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Kochani prawnicy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 17:42 Ja wole to zalac Gipsem, by nie bylo niedomowien :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:09 lalka74 napisał(a): > a nie lepiej na Mazury? teraz trwa usuwanie skutkow burzy Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:11 ale w koncu chyba usuna te skutki - i wtedy Mikolajki i Gizycko Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:12 lalka74 napisał(a): > ale w koncu chyba usuna te skutki - i wtedy Mikolajki i Gizycko ciekawiej jest miedzy mikolajkami a gizyckiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:13 lalka74 napisał(a): > czyli ??? NA WODZIE!!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:14 no tak - wykazalam sie brakiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:23 lalka74 napisał(a): > no tak - wykazalam sie brakiem...:) nie przejmuj sie, to wszystko wina piatku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:25 i to obrzydliwie deszczowego piatku Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kochani prawnicy 05.07.02, 18:28 u mnie teraz swieci, u ciebie nie? i ma swiecic do niedzieli tralalalalala:) Odpowiedz Link Zgłoś