24.05.05, 21:39
od kilku dni zyje w stresie i niepewnosci. zrobilam test, ale nie do konca
wedle skazowek. wyszedl na tak. bylam u ginekologa wczoraj - zbadal,
pogadalismy (to fantastyczny lekarz), powiedzial ze z uwagi na moj
stanzdrowotny raczej nie powinno to byc prawda. zbadal mnie tez, uznal, ze nie
wyglada to na ciaze, dodajac ze "kilkudniowej nie wykryje", choc oczywiscie
mowil tez o tym, ze z calkowita odpowiedzialnoscia moze stwierdzic lub
wykluczyc ciaze dopiero po dluzszym czasie. powiedzial mi jak zrobic test
kolejny (okazuje sie ze to co pisza na ulotkach to bzdura - wrrr!), ze czesto
zdarzaja sie bledne wyniki testu wlansie z racji zlego przeprowadzenia... mam
fantastycznego faceta, ktory bardzo chce, ja jednak... jestem przerazona ta
mysla choc tez... przygotowana w jakis sposoib na nia. jeszcze do niedawna
rozwazalabym aborcje - obecnie absolutnie ja wykluczam,rowniez z racji tego ze
moj facetj ets b. przeciwny - jego zdanie jest tu tak samo wazne jak moje...
powiedzcie cokolwiek co byloby adekwatne do mojej sytuacji (sorry, mam ciezki
wieczor, smaotny, powinnamgo spedzic nad ksiazkami bo sesja, a jakos... nie
moge:/)... bylyscie w sytuacji ze test zrobil wam psikusa? albo nawet - co
wazniejsze - mlode mamy, z wpadki - jak dalyscie sobie rade/ ja przede
wszystkim jestem przerazona tym ze nic o ciazy wlasciwie nie wiem... boje sie
ze jakas wiedze powinnam miec juz, od razu, na wstepie, jeszcze "zanim"... z
gory dzieki za "rozmowe". PS ..i bardzo prosze nie dolowac mnie glupimi
wpisami bo to nie ten moment kiedy mialabym na to cierpliwosc i sile -
LITOSCI, jednym slowem...:)
Obserwuj wątek
    • tracja4 Re: ciaza..? 24.05.05, 21:50
      nerwy szkodzą zdrowiu, zrób test, miej pewność i wtedy się martw jak sobie
      poradzisz.
    • kinga044 Re: ciaza..? 24.05.05, 21:59
      Wiwsz co?Zaszlam w ciaze z wpadki jak bylam na 2 roku studiow.Teraz jestem na 4
      mam poltoraroczna sliczna coreczke kochajacego czulego meza i jestem
      szczesliwa...Naprawde...O niczym nie zaluję,bylo troche ciezko ale teraz jest
      ok!Jak bedzesz chciala pogadac,to napisz mi na mail gazetowy,podam Ci moj nr
      g/g.Pozdrawiam serdecznie!i Nie przejmoj sie tak!
      • pimpek_sadelko Re: ciaza..? 24.05.05, 22:11
        idz do laboratorium i oznacz sobie beta hcg z krwi. wszystko sie wyjasnie. nie
        ma co gdybac, bo od tego odpowiedzi nie dostaniesz.
        a dlaczego mowisz ze zle zrobilas test?
        prawidlowo nalezy w odpowiednie okienko wlac 2-3 krople moczu ( jesli przed
        terminem miesiaczki to poranny, jesli po terminie to obojetnie jaki) po 3-5
        minutach odczytac wynik. wyniku nie odczytywac po 15 minutach.
        co mozna zrobic tu zle? nie kumam.
        • kamakszi Re: ciaza..? 24.05.05, 22:28
          rozmawialam z moim lekarzem - powiedzial ze wl;asnie zrobienie testu to wcale
          nie taka prosta sprawa jak sie wydaje. to samo np z dobraniem rezerwatywy - to
          inny temat oczywiscie, ale swiadczacy o tym ze rzeczy pozornie proste okazua sie
          bardziej skomplikowane...
          • pimpek_sadelko Re: ciaza..? 24.05.05, 22:34
            kamakszi napisała:

> rozmawialam z moim lekarzem - powiedzial ze wl;asnie zrobienie testu to wcale
            > nie taka prosta sprawa jak sie wydaje. to samo np z dobraniem rezerwatywy - to
            > inny temat oczywiscie, ale swiadczacy o tym ze rzeczy pozornie proste okazua
            si
            > e
            > bardziej skomplikowane...

pieprzy ten lekarz... z calym szacunkiem. test pokazuje obecnosc lub brak hcg w
            moczu.
            jedyny problem przy pozytywnym tescie to fakt czy to ciaza na 9 miesiecy, czy
            tez taka, ktora ma wiele kobiet i nie testujac o niej nie wie a potem dostaja
            spoznionego o kilka dni okresu.
            • kamakszi Re: ciaza..? 24.05.05, 22:43
              nie. po pierwsze - zle reaguyje na obrazzqnie mojego lekazra bo jest swietny.:)
              po drugie- test moze pookazac wynik prawidlowy, ale wykluczacjac roznego
              rodzqaju choroby u kobiety. ja np mam calkiem sporo ostatnio nagromadzonych
              problemow z moim orgaznizmem (nie bede sie rozwodzic nad tym poki co) i moga one
              wplynac na bledny wynik. poza tym: testy b. czesto pokazuja zle wuyniki wlasniez
              powodu zlego przeprowadzenia... choidzi o gestosc moczu - moj lekarz powiedzial
              ze test zeby byl prawidlowy prawie na te 99% ktore firmuja na pudelkach testow -
              nalezy go zrobic tak ze poprzedniego dnia nic nie pijesz od powiedzmy 18-20..
              rano wtedy jest mozliwie najbardziej zageszczony mocz i wychodzi prawie pewny
              wynik. przy takich problemach zdrowotnych jakie mam - zriobnie testu wedle
              wskazan zawartych na ulotce jest loteria. pozdrawiam, naprawde, nie zawsze to co
              proste jest takie rzeczywscie..
              • pimpek_sadelko Re: ciaza..? 24.05.05, 22:48
                jest jedna jedyna choroba, ktora moze zafalszowac wynik testu, mysle, ze Twoj
                lekarz o tym wie.
                ta choroba jest rak jajnika. tylko on oprocz ciazy wydziela hormon wykrywany
                testem ciazowym.
                gestosc moczu? o czym Ty mowisz?
                nie ma czegos takiego w diagnozowaniu ciazy. dalej bede mowic, ze albo Ty zle
                rozumiesz / przetwarzasz to co mowi lekarz, albo on bajki opowiada.gdyby byl
                rzetelny dawno skierowalby cie na zrobienie beta hcg a nie prawil moraly o
                gestosci moczu ( mocz to nie galaretka, to CIECZ).
                tym piciem to dalas do piec:)
                dziewczyno, piszesz takie dziwne rzeczy, ze buzia sama sie smieje.
                • kamakszi Re: ciaza..? 25.05.05, 07:33
                  ..to daj sobie spokój i nie dyskutuj. mnie zkolei denerwują osoby wiedzące
                  wszystko niby najlepiej. wybacz, bardziej wierzę mojemu lekarzowi ktoirego z
                  takim zapałem chcilbys odsadzic od czci i wiary, niz tobie.
                  a co do chorob - mowisz bzdury. zachowujesz sie jakbys wierzyl w nieomylnosc
                  czegokolwiek, na tymn przykladzie testow. to tez smieszne.
                  • pimpek_sadelko Re: ciaza..? 25.05.05, 07:49
                    jestem kobieta. to po pierwsze, po drugie omylna jestem( ale nie w tej kwestii,
                    bo sprawa jest pryszczasta. test z krwi lub moczy wystarczy na 100% do
                    potwierdzenie lub wykluczenia ciazy, chyba ze Twoj lekarz medycyne w kongo
                    konczyl i ma metody szamanow jako wzorzec diagnostyki), ale za to twoj lekarz
                    to david coperfield, jesli jego zdaniem siuski do testusa za rzadkie lub za
                    geste.
                    pytasz na forum to licz sie z odpowiedziami, ktore niekoniecznie sa zgodne z
                    Twoja opinia. poza tym podkreslasz, ze lekarz taki super, hiper itd, ze mu
                    ufasz. to po co tu pytasz czy jestes w ciazy? gdzie to ZAUFANIE?
                    co do choroby, ktore falszuje wynik hcg to nie napisalam bzdur. zapytaj swojego
                    lekarza a zobaczysz sama.
              • six_a Re: ciaza..? 25.05.05, 10:13
                błędny wynik testu to będzie raczej na nie niż na tak, jeśli pokazał na tak, to
                albo ciąża, albo... i więcej możliwości raczej nie ma.
      • kamakszi Re: ciaza..? 24.05.05, 22:26
        hej. dzieki wielie. bardzo chetnie pogadam... nie bardzo jestem tu w gazecie
        obeznznan bo niby mam konto ale dopiero teraz poczulam potrzebe pogadania z
        kims... ja mam 22 lata (23 w tym roku), strasznie bym chciala cie posluchac,
        mysle ze mozesz mnie... nno, podbudowac po prostu:) moj numer gg 1534808. jakbys
        sie odezwala to super... nawet jak mnie nie bedzie-wyslij wiadomosc ze to ty,
        jakos sie zgramy.buziak. dzieki raz jeszcze.
        • pimpek_sadelko Re: ciaza..? 24.05.05, 22:35
          moje gg:559322. jeszcze chwile ede, a jakbys nie zdazyla to rano.
    • krysica Re: ciaza..? 25.05.05, 07:52
      Jeśli nawet to jest ciąza to jeszcze nie koniec świata....nerwy mogą wpłynąć na
      terminowość okresu....głowa do góry i skup się na nauce....pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka