Dodaj do ulubionych

gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji

16.07.02, 13:47
podjelam juz decyzje, dlatego prosze powstrzymajcie si eod potepiania mnie,
mam swoje zdanie na ten temat i raczej go nie zmienie
chcialabym tylko wiedziec gdzie mozna tego dokonac w miare bezpiecznie i za
ile, czy trzeba brac zwolnienie, czy mozna po isc do domu
nie podniecaja mnie male wrzeszczace stworzenia ani sliczne bobasy, nie mam
ochoty przemieniac sie w wielkiego ociezalego stwora
wiem, ze jestem egoistka, ale to jest moja decyzja i wiem, ze chce tego
Obserwuj wątek
    • norma_jean Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 16.07.02, 13:50
      I teraz zaczną najeżdżać.... aż sobie dodam do ulubionych, zeby po raz kolejny
      przekonać się jakie mamy społeczeństwo.
      • Gość: frisky2 Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: 62.233.139.* 16.07.02, 14:18
        norma_jean napisała:

> I teraz zaczną najeżdżać.... aż sobie dodam do ulubionych, zeby po raz
        kolejny
        > przekonać się jakie mamy społeczeństwo.
        >
        >
        • fionna Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 16.07.02, 14:48
          nie to nie jest prowokacja - naprawde szukam pomocy, mam pare adresow
          znalezionych na tym forum, ale nie wiem czy to nie jest z kolei prowokacja
          przeciez to jest paranoja - musze uciekac sie do ukrywania sie pod jakims
          pseudonimem zamiast po prostu pojsc do lekarza i zalatwic sprawe
          jesli nie chcecie kolejnej dyskusji na temat za i przeciw aborcji to prosze
          info na mojego priva
          inne opcje nie wchodza w gre - dopiero zaczelam nowa prace i nie chce jej
          stracic, poza tym finansowo mnie na to nie stac i nigdy nie chcialam miec
          dzieci i przede wszystkim przerazaja mnie te dodatkowe kilogramy, zylaki,
          pekniecie krocza, rozstepy i tym podobne atrakcje
          • Gość: Liver Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: 157.25.84.* 16.07.02, 15:54
            Tak to jest, gdy dzieci mogą mieć dzieci.
            Poza tym, który lekarz dokona aborcji skoro może iść za to za kratki ?
            Pewnie są tacy kamikaze ale póki co, aborcja jest w Polsce zabroniona.
          • Gość: Liver Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: 157.25.84.* 16.07.02, 15:54
            Tak to jest, gdy dzieci mogą mieć dzieci.
            Poza tym, który lekarz dokona aborcji skoro może iść za to za kratki ?
            Pewnie są tacy kamikaze ale póki co, aborcja jest w Polsce zabroniona.
    • dziewczyna1 Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 16.07.02, 15:13
      jezeli jestes przerazona to wejdz na info.onet.pl/523562,11,item.html to
      dopiero bedziesz przerazona!!!
      • fionna Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 16.07.02, 15:46
        czy to znaczy ze porownujesz mnie z ta kobieta - chora psychicznie kobieta
        zmuszona do urodzenia tych dzieci (oprocz tego dwolatka w mieszkaniu bylo
        jeszcze kilkumiesieczne niemowle), oczywiscie - jak urodzisz to na pewno
        bedziesz je kochac
        wlasnie takich sytuacji chce uniknac
        • dziewczyna1 Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 16.07.02, 15:59
          chcialam zebys przeczytala wypowiedzi ludzi na ten temat(tych madrych
          wypowiedzi),aborca=morderstwo-wojtas.s.....
    • Gość: Aton Żałuj za grzechy. Jeszcze możesz się wycofać. n/t IP: 195.94.207.* 16.07.02, 15:43
    • Gość: Aton Żałuj za grzechy. Jeszcze możesz się wycofać. n/t IP: 195.94.207.* 16.07.02, 15:43
    • Gość: sagan Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.pd.infn.it 16.07.02, 18:13
      Fionna, skoro tak bardzo nie chcesz miec dzieci i wyglada
      to na
      decyzje "przemyslana", to powiedz mi, dlaczego jestes w
      ciazy?
      przeciez istnieja najrozniejsze zabezpieczenia, wiedzac,
      ze sie nie chce absolutnie miec dzieci, mozna stosowac
      ich po kilka naraz i wtedy naprawde trudno zajsc w
      ciaze...
      oczywiscie, zawsze moze zdazyc sie jakis "cud" i kilka
      metod zawiesc na raz, ale to jest bardzo malo
      prawdopodobne i jakos mam wrazenie, ze te niechciane
      ciaze na ogol wynikaja z niefrasowliwosci i
      zaniedbania... oczywiscie, mozna podjaz dojrzale decyzje,
      ze sie nie chce dzieci, ale wtedy rowniez dojrzale nalezy
      sie zabezpieczyc przed tym. aborcja nie jest srodkiem
      antykoncepcyjnym.
    • melitele Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 16.07.02, 19:27
      Aż dziwne, że jeszcze na ciebie nie napadły przedstawicielki naszego pełnego
      hipokrytów społeczeństwa. Obawiam się, że tu rady nie znajdziesz, ale z tego co
      wiem, wykonawcy aborcji ogłaszają się w prasie, w sposób nieco zakamuflowany,
      ale da się ich znależć.
      A tak z drugiej strony - trochę cię rozumiem, bo sama nie zamierzam mieć
      dzieci, ale skoro już popełniłaś błąd (jakieś niedopatrzenie w antykoncepcji?),
      to chyba powinnaś ponieść jakieś konsekwencje, nie kosztem kogoś innego.
      Podobno jak się urodzi dziecko, to instynkt macierzyński wzrasta - jeśli moxna
      tak powiedzieć.Nie każda kobieta ma po ciąży te wszystkie kłopoty, o których
      piszesz, poza tym, nie są oneprzecież takie ważne. Przemyśl to jeszcze, może
      lepiej byłoby to dziecko oddać kiedyś kochającej, spragnionej malucha rodzinie?
      me
    • _luizjana_ Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 16.07.02, 19:30
      no i norma_jean miala racje
      • Gość: czeko Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.chello.pl 16.07.02, 19:47
        Widziałam ten film, który dano było obejżeć któremuś z poprzedników przypadkiem
        i gdyby był w kolorze (jakims cudem telewizor się zepsuł) to nie dotrwałabym do
        końca.

Ja bym na pewno urodziła (i najwyżej oddała), ale potrafię zrozumieć twój
        wybór. Aborcja widnieje w pierwszej lepszej gazecie (weżmy np GW) w dziale
        ogłoszeń zdrowie. Wystarczy zadzwonić pod "bezproblemowe wywołewanie okresu".
        • Gość: Efcia Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 07.08.02, 13:32
          ...szkoda mi Twojej Fasolki
    • fionna Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 17.07.02, 10:26
      mimo stosowania najlepszych zabezpieczen (tabletek) naprawde mozna zajsc w
      ciaze - zawsze mozna wymiotowac, miec rozwolnienie itd.
      oczywiscie musi byc wina i kara - chcialam sie kochac, to teraz musze cierpiec
      i trzeba ponosic konsekwencje swoich czynow - wierze, ze kazdy z nas zawsze
      bedzie ponosil konsekwencje, nigdy sie nie wymiga, zawsze bedzie dobrym
      obywatelem, nie sklamie odda znalezione pieniadze, ustapi miejsca w tramwaju
      itd. w jakim wspanialym kraju zyje
      a ja jestem straszna egoistka i nie lubie ponosic odpowiedzialnosci i kiedy
      tylko mozna chce sie wymigac nie mam poczucia jakiejs misji do spelnienia (jako
      Matka - Polka)
      aha, a gdybym urodzila to dziecko - to bym go na pewno nie oddala
      • Gość: Aton Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: 195.94.207.* 17.07.02, 11:12
        fionna napisała:
        > a ja jestem straszna egoistka i nie lubie ponosic
        odpowiedzialnosci

Qrde, nikt nie lubi, ale Ty się tu przechwalasz, że
        chcesz zabić człowieka, a na dodatek porównujesz to do
        kwestii ustępowania miejsca w tramwaju.
        A fe, nieładnie!
      • Gość: ga Re: trzymaj się! IP: *.acn.waw.pl 17.07.02, 11:17
        Fionna, trzymaj się. Nie poddawaj się żadnym naciskom. Dziecko powinno być
        planowane i oczekiwane, bo to nie zabawka, którą można odstawić, gdy się
        znudzi. Masz pełne prawo układać sobie życie wg własnego scenariusza. Głowa do
        góry! Nie czując w sobie przypływu uczuć macierzyńskich, postępujesz
        słusznie.
        • Gość: Aton Rób, co dobre IP: 195.94.207.* 17.07.02, 11:25
          Gość portalu: ga napisał(a):

> Dziecko powinno być
          > planowane i oczekiwane, bo to nie zabawka, którą można
          > odstawić, gdy się znudzi.

Otóż to, otóż to. A co dopiero zabijać.

> Masz pełne prawo układać sobie życie wg własnego
          scenariusza.

Święta prawda, z tym że kiedy pewne rzeczy już się
          ułożyły w pewnym sensie same, to nie można posuwać się do
          zbrodni, żeby je z powrotem poprzestawiać tam gdzie były
          wcześniej.

> Głowa do góry! Nie czując w sobie przypływu uczuć
          > macierzyńskich, postępujesz słusznie.

Postępuj sobie jak chcesz, ale nie łudź się, że robisz
          dobrze. Nie sądź, że coś to naprawi.

Ciągle masz szansę się wycofać. Rób, co słuszne.
        • Gość: renia Re: trzymaj się! IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 17.07.02, 11:26
          Gość portalu: ga napisał(a):

! Nie czując w sobie przypływu uczuć macierzyńskich, postępujesz
          > słusznie.

...znaczy usuwajac ciaze. Wiekszy idiotyzm trudno znalezc. Nie zamierzam
          wypowiadac sie w sprawie fionny, ale gdyby sluszna decyzja bylo usuwac ciaze
          poniewaz nie czuje sie przyplywu uczuc macierzynskich, to wiekszosci z nas nie
          byloby na tym swiecie. Uczucia to uczucia, w pewnych sprawach trzeba podejmowac
          DECYZJE a nie bazowac na uczuciach. ga, kimkolwiek jestes, pomysl zanim
          palniesz kolejna glupote.
          • bo1 Re: trzymaj się! 17.07.02, 13:08
            Gość portalu: renia napisał(a):

>
            > ...znaczy usuwajac ciaze. Wiekszy idiotyzm trudno znalezc. Nie zamierzam
            > wypowiadac sie w sprawie fionny, ale gdyby sluszna decyzja bylo usuwac ciaze
            > poniewaz nie czuje sie przyplywu uczuc macierzynskich, to wiekszosci z nas
            nie
            > byloby na tym swiecie. Uczucia to uczucia, w pewnych sprawach trzeba
            podejmowac
            >
            > DECYZJE a nie bazowac na uczuciach. ga, kimkolwiek jestes, pomysl zanim
            > palniesz kolejna glupote.

Akurat ty masz najmniejsze prawo ferowania wyroków, co jest głupie. Swoją
            mizerię umysłową dałaś poznać w jednym z dawniejszych wątków, gdzie proponowałaś
            uśpienie wszystkich zwierząt w schronisku, bo przecież nikt ich nie chce. Idąc
            za ciosem i kierując się taką logiką powinnaś jeszcze zaproponować uśpienie
            dzieci w domach dziecka, bo ich też przecież nikt nie chce. I nie wrzeszcz, że
            dzieci to nie psy, bo ja o tym świetnie wiem. Mnie chodzi o twój sposób
            myślenia. Ty wolisz rodzenie dzieci za wszelką cenę, nawet jeśli przybędzie
            tych niechcianych przez nikogo. Ty przecież najlepiej wiesz, co dla kogo jest
            dobre i jak należy postępować. Jesteś żałosna.

• Gość: renata Re: trzymaj się! IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 17.07.02, 14:17
              bo1 napisała:

> Gość portalu: renia napisał(a):
              >
              > Akurat ty masz najmniejsze prawo ferowania wyroków, co jest głupie.

Mam rozuiec, ze twoje prawo ferowania takich wyrokow jest wieksze? Niby
              dlaczego tak uwazasz

Swoją
              > mizerię umysłową dałaś poznać w jednym z dawniejszych wątków, gdzie
              proponowała
              > ś
              > uśpienie wszystkich zwierząt w schronisku, bo przecież nikt ich nie chce.

Dla jednych to mizeria, dla innych schabowy , nie wiem co ma piernik do
              wiatraka.

Idąc
              > za ciosem i kierując się taką logiką powinnaś jeszcze zaproponować uśpienie
              > dzieci w domach dziecka, bo ich też przecież nikt nie chce.

Hłe hłe hłe, mam plakac czy sie smiac z tego?

I nie wrzeszcz,

Sam(a) nie wrzeszcz, ja nie wrzeszcze, nie mam takiego zwyczaju

że
              > dzieci to nie psy, bo ja o tym świetnie wiem. Mnie chodzi o twój sposób
              > myślenia. Ty wolisz rodzenie dzieci za wszelką cenę,

Kto ci cos takiego powiedzial??? Nie wole rodzenia dzieci za wszelka cene, w
              komentowanym przez ciebie poscie wyrazilam tylko zdanie, ze decydowanie o
              urodzeniu dziecka na podstawie przyplywu czy odplywu jakichkolwiek uczuc uwazam
              za idotyzm, nic wiecej.

>nawet jeśli przybędzie
              > tych niechcianych przez nikogo. Ty przecież najlepiej wiesz, co dla kogo jest
              > dobre i jak należy postępować.

Nie wiem najlepiej co dla kogo jest dobre, dlatego, racz zauwazyc, ze nie
              powiedzialam ani zdania do Autorki wątku, fionny, w zaden sposob nie odzegnuje
              jej od zamiaru, ktory podjela, Powtarzam, skomentowalam tylko czyjes
              stwierdzenie o przyplywie uczuc jako miarodajnym wskazniku usuwania bądz
              zatrzymywania ciazy. CZytaj uwaznie zanim zaczniesz wyzywac.

> Jesteś żałosna.

Uwazam, ze to Ty jestes zalosny, czy tez zalosna nie bedac w stanie ogarnac
              swym umyslem tego co wyrazilam w paru nieskomplikowanych zdaniach, przypisujac
              mi jakims urojonym przez Ciebie prawem sposob myslenia, ktory nie jest moim
              sposobem myslenia, nigdy i nigdzie nie powiedzialam ze nalezy rodzic dzieci za
              wszelka cene , a kiedys nawet wyrazilam zrozumienie dla kobiet, ktore decyduja
              sie na aborcje i przyznalam sie, ze nie moge powiedziec czy sama nie zrobilabym
              czegos takiego. Kto tu jest zalosny......
            • Gość: renia bo 1 IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 17.07.02, 14:42
              Jeszcze zwroce Ci uwage, ze w wątku, o ktorym wspominasz , proponujac uspienie
              bezdomnych zwierzat mialam nie wszystkie zwierzeta na mysli, a motywy, ktorymi
              sie kiruje proponujac takie rozwiazanie sa nieco inne niz to, ze nikt ich nie
              chce. Poczytaj uwaznie, albo nie zabieraj glosu, skoro nie wiesz o co chodzi.
              Odrobina rzetelnosci nie zawadzi, prawda?

Ps. Skad w tobie tyle zlosci na mnie? zrobilam Ci jakas krzywde, czy co?

Zycze udanego lata,r
            • Gość: ga Re: trzymaj się! IP: *.acn.waw.pl 17.07.02, 17:05
              Bo! Ja też czytałam ten wątek o zwierzętach w schronisku. Aż mnie zemdliło, jak
              czytałam wypowiedzi renaty. To zły człowiek. Szkoda z nią gadać. Jeszcze jedna
              naiwna idiotka, której wydaje się, że wszyscy muszą myśleć tak jak ona.
              • Gość: renata Re: trzymaj się! IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 17.07.02, 18:08
                Ga, od czego w moich wypowiedziach tak Cie zemdlilo, powiedz. I po czym
                stwierdzasz z taka pewnoscia, ze jestem zlym czlowiekiem? Powaznie pytam, bo
                moze powinnam sie z czegos poprawic i nie zdaje sobie sprawy. Dzieki, jesli
                mnie oswiecisz, skoro tak jednoznacznie mnie oceniasz. Na pewno jestes dobrym
                czlowiekiem i nie odwrocisz sie plecami do kogos kto jest zly, ale przeciez w
                zaden sposob Ci nie zagraza, zatem jako czlowiek dobry zechciej mi pomoc
                wstapic na droge dobra. czekam na swiatlo, renata
      • Gość: Nell Czy to nie ty, czasem pytalas,kiedy seks po IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 11:35
        aborcji???:))))
        ps. Jeszcze jeden smieszny watek..
    • fionna Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 17.07.02, 11:26
      dzieki wszystkim za slowa wsparcia
      sorry - ale nie uwazam aborcji za zabicie czlowieka, gdybym tak uwazala to
      byloby to moredrstwo, ale mam troche inne poglady i uwazam ze czlowiek zaczyna
      sie troche pozniej
      nie chcialabym zaczynac tu dyskusji na ten temat wiec koncze (ale zaraz odezwa
      sie majacy monopol na prawde)
      kurcze, nie moglam wytrzymac - a co z zabijaniem matki przez dziecko
      nie kazda matka musi kochac swoje dziecko i na odwrot - poczytaj sobie prase
      codzienna
      • Gość: Aton Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: 195.94.207.* 17.07.02, 11:29
        fionna napisała:

> sorry - ale nie uwazam aborcji za zabicie czlowieka,
        gdybym tak uwazala to
        > byloby to moredrstwo, ale mam troche inne poglady i
        uwazam ze czlowiek zaczyna
        > sie troche pozniej

Fakty są faktami, niezależnie od Twoich poglądów.
        Nie rób tego, proszę Cię. Nie pakuj się w głębsze gówno
        niż Ci się zdaje.
      • Gość: renia fionna kiedy to jest "troche pozniej"? IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 17.07.02, 11:32
        sorry, nie zaczynam dyskusji tylko tak z ciekawosci pytam.
        • Gość: realistka Re: fionna kiedy to jest IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.07.02, 11:34
          chyba nie sądzisz ,że na necie ktoś poda adresy gabinetu?
          • Gość: Nell Re: fionna kiedy to jest IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 11:41
            Gość portalu: realistka napisał(a):

> chyba nie sądzisz ,że na necie ktoś poda adresy gabinetu?

Ona tak nie sadzi, kazdy temat dobry, by wywolac burzliwa dyskusje..o to jej chodzi.
            Tym bardziej w kazdej gazecie mozna znalezc tego typu ogloszenia. Wystarczy miec troche pieniedzy, a
            wyskrobia kazdego, czy moze kazda.

• Gość: realistka Re: fionna kiedy to jest IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.07.02, 11:34
          chyba nie sądzisz ,że na necie ktoś poda adresy gabinetu?
    • fionna Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 17.07.02, 11:44
      nie bede dyskutowac, szkoda, ze w tym chorym spoleczenstwie nie ma sie prawa do
      swoich pogladow - moze zlych, moze glupich, ale moich
      chcialabym miec prawo do popelniania bledow moze kiedys bede tego zalowac, ale
      zostawcie to mnie
      wy - znajacy jedyna sluszna prawde - nie bedziecie sie za mnie smazyc w piekle
      o.k. na forum nikt nie poda adresu (choc pare tygodni wczesniej byl jakis
      podany ) - ciekawe czy juz byl tam nalo "czarnych" ?
      ale wydawalo mi sie dziwne, ze sa ogloszenia w gazetach (to niby jest zakazane)
      i sa tam podane adresy
      • Gość: Nell Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 11:48
        Kup kotku gazetke, przejrzyj, ogloszen gdzie w wawie mozna dokonac aborcji znajdziesz z 20...
    • fionna Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 17.07.02, 12:58
      przejrzalam juz gazete, tylko oprocz teg gdzie zadalam jeszcze pare innych pytan
      i szczerze mowiac liczylam na pomoc glownie w tych kwestiach
      nie napisalam - nie wiem co zrobic - waham sie, nie chcialam tez kolejnej
      dyskusji na temat aborcji zycia zabijania - dlatego prosilam o info na priva
      czytalam kiedys o tym jak to zalatwic i przypominalo to film szpiegowski,
      dlatego chcialam wiedziec czy dalej tak jest przesiadanie sie z samochodu do
      samochodu, zmiana lokali itd., czy po prostu przychodze pod pierwszy adres z
      gazety i mowie - chcialam usunac ciaze?
      • Gość: czeko Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.chello.pl 17.07.02, 13:11
        Raczej dużo się nie zmieniło. Oni się po prostu boją odpowiedzialności. Będzie
        jak w tanim kryminale- domofony, zmowy milczenia and so. Dla nich równie dobrze
        możesz byc panna nadesłana przez policję, więc sprawdzą cię kilka razy.
      • Gość: Kati Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: 2.4.STABLE* 17.07.02, 14:36
        Myslę ze w kazdym lepszym (czyli drozszym) gabinecie ginekologicznym mozesz bez
        problemu przerwac ciaze. oczywiscie za odpowiednia cene (z tego co slyszalam
        ok.2-3tys.zl) Po prostu pojdz do jakiegos gabinetu (ktory wydaje ci sie
        najbardziej "zaufany" tzn. czysty, z nowoczesnym sprzetem i mila pania doktor)
        i powiedz o co chodzi. jestem pewna, ze w 90% gabinetow dokonuje sie takich
        zabiegow.(a z tym zakazem to wiadomo jak jest: hipokryzja do kwadratu, bo i tak
        wszyscy wiedza ze aborcji sie dokonuje wszedzie, tyle ze za pieniadze i nie
        oficjalnie- czyli papierki do kosza i po klopocie).
        Pozdrawiam, trzymaj sie i nie przejmuj sie idiotycznymi tekstami tzw. pro-
        lajfowcow. Masz do tego prawo, i mozna cie tylko pochwalic za swiadoma i
        rozsadna decyzje.
    • aronia Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 17.07.02, 13:49
      Abstrahując od wszelkich ideologicznych dyskusji - ja bym sie chyba bała
      dokonać aborcji w Polsce, gdzie jest to nielegalne, więc siłą rzeczy wykonuje
      sie to pokątnie, nie dbając o zdrowie pacjentki (bo po co? jest zdesperowana,
      więc usunie za wszelką cenę, nie będzie wybrzydzać, bo liczy się czas,
      zaakcetpuje każde warunki, nawet najbardziej niehigieniczne). Sensowniejszym
      rozwiązaniem wydaje mi się wyjazd do bardziej liberalnego pod tym względem
      kraju (nie wiem - Francja? Grecja?), choć sama nie miałabym zielonego pojęcia,
      jak sie za to od strony techniczno-przygotowawczej zabrać. Gdzie dzwonić? jak
      to wygląda na miejscu? Ile to kosztuje? Etc. Życzę powodzenia, ale mam
      nadzieję, że sama nigdy nie będę musiała stanąć przed tak dramatyczną decyzją
      • Gość: forty Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: 213.134.136.* 17.07.02, 14:40
        FIONO, jeśli uważasz, że to konieczne - zrób to, w końcu decyzja należy do
        Ciebie. Dziecko radykalnie zmienia życie, zwłaszcza kobiety i nic nie jest
        wtedy proste i łatwe.Nie wspomnę o kosztach utrzymania - z samej miłości do
        dziecka nie da się wyżyć.
        Jeśli ktoś nie uznaje aborcji - nie musi tego robić, ale niech nie decyduje za
        samą kobietę. To jej sprawa.
        Co do braku higieny, sterylności itp. to nie żyjemy już w latach 50-tych bez
        przesady.
        Głęboko współczuję tym, którzy nie mogą mieć dzieci, moje zdanie na temat
        aborcji nie ulegnie zmianie. Jest to ostateczność i nikt nie powinien musieć
        podejmować takiej decyzji, ale bywają sytuacje ekstremalne i pytanie dlaczego
        nie uważałaś nie bardzo pomoże.
        • Gość: sagan Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.pd.infn.it 17.07.02, 16:07
          Gość portalu: forty napisał(a):

> Głęboko współczuję tym, którzy nie mogą mieć dzieci,
          moje
          > zdanie na temat aborcji nie ulegnie zmianie. Jest to
          ostateczność i
          > nikt nie powinien musieć podejmować takiej decyzji, ale
          bywają
          > sytuacje ekstremalne i pytanie dlaczego nie uważałaś
          nie bardzo
          > pomoże.

hmmm... moze pomoze "na przyszlosc"? ja tez uwazam, ze
          taka decyzja jest bardzo dramatyczna i nie zazdroszcze.
          ale pytalam o uwazanie, poniewaz w takiej sytuacji czesto
          sa watpliwosci DLACZEGO ta niechciana ciaza... jesli to
          przez glupote i zaniedbanie, to, choc tym razem nic nie
          pomoze, to moga byc jeszcze nastepne razy... i tutaj moje
          pytanie BARDZO pomoze.
          oczywiscie mogla to byc "przypadkowa wpadka", ale rowniez
          wtedy warto pomyslec, co zrobic, by to sie znow nie
          zdarzylo... pigulka moze nie zadzialac, gdy sie
          wymiotuje albo cos podobnego, ale przeciez istnieja tez
          inne srodki, a o wymiotach sie wie... mozna sie
          zabezpieczyc dodatkowo.
      • forty Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji 17.07.02, 14:42
        FIONO, jeśli uważasz, że to konieczne - zrób to, w końcu decyzja należy do
        Ciebie. Dziecko radykalnie zmienia życie, zwłaszcza kobiety i nic nie jest
        wtedy proste i łatwe.Nie wspomnę o kosztach utrzymania - z samej miłości do
        dziecka nie da się wyżyć.
        Jeśli ktoś nie uznaje aborcji - nie musi tego robić, ale niech nie decyduje za
        samą kobietę. To jej sprawa.
        Co do braku higieny, sterylności itp. to nie żyjemy już w latach 50-tych bez
        przesady.
        Głęboko współczuję tym, którzy nie mogą mieć dzieci, moje zdanie na temat
        aborcji nie ulegnie zmianie. Jest to ostateczność i nikt nie powinien musieć
        podejmować takiej decyzji, ale bywają sytuacje ekstremalne i pytanie dlaczego
        nie uważałaś nie bardzo pomoże.
    • Gość: XXX Re: IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.02, 15:31
      Potworem to i tak jestes, trzeba bylo sie zabezpieczyc a nie zabijac kogos bo
      bylas zbyt leniwa i pobudliwa. Moze powinnas od razu sie poddac sterylizacji,
      abys wiecej nie musiala sie trudzic ?
      • Gość: XXX Re: STERYLIZACJA!!!!!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.02, 15:34
        • fionna Re: STERYLIZACJA!!!!!!!!! 17.07.02, 16:53
          o ile wiem to sterylizacja w tym ciemnogrodzie jest zakazana, a szkoda bo pare
          osob bym przymusowo jej poddala zeby nie rozsiewali glupich genow
          • nell26 Re: STERYLIZACJA!!!!!!!!! 17.07.02, 17:02
            fionna napisała:

> o ile wiem to sterylizacja w tym ciemnogrodzie jest zakazana, a szkoda bo pare
            > osob bym przymusowo jej poddala zeby nie rozsiewali glupich genow

wiec popros przy aborcji o te sterylizacje...a upieczesz 2 pieczenie na jednym ogniu.
            • Gość: XXX Re: STERYLIZACJA!!!!!!!!! fionna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.07.02, 21:25
              No wlasnie dobra rada , dlaczego nie chcesz sie wysterylizowac, skoro nie
              chcesz rozsiewac tych swoich glupich genow? Raz i z glowy, nie bedziesz juz
              wiecej musiala biegac z tylkiem po klinikach. Swoja droga to z ciebie niezly
              ciemnogrod skoro teraz tak jeczysz.
    • Gość: Milla BOGATA OFERTA - CENY OD OK. 1500 ZŁ IP: 194.200.250.* 17.07.02, 16:33
      W Gazecie Wyborczej codziennie są ogłoszenia lekarzy gin. Tam gdzie
      piszą "Pełny zakres" czy też "zabiegi w narkozie" to możesz być pewna że
      pomogą Tobie.

W książce tel. tak samo jest spis lek. gin. którzy też tymi hasłami operują.

Dzwonisz, umawiasz się, idziesz, poddają cię narkozie budzisz się jakby po paru
      chwilach. I już. Idziesz następnego dnia do pracy. Przez jakiś czas bierzesz
      antybiotyki żeby infekcja się nie wdała. Prosto, łatwo, bezboleśnie. I bez
      żadnej atmosfery ukrywania się czy czegoś nielegalnego.

Koszt: 1500 - 2000 zł w Warszawie. Zapewne na prowincji mogą żądać więcej bo
      mniejsza konkurencja.

Powodzenia!
      • Gość: crespo Re: BOGATA OFERTA - CENY OD OK. 1500 ZŁ IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.07.02, 16:59
        fiono, nie odpowiedzialas od kiedy zaczyna sie dla ciebie dziecko.
        pisalas ze zaczyna sie pozniej, ale chcialbym wiedziec kiedy dokladnie.
    • Gość: leo Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.waw.cdp.pl 02.08.02, 14:41
      fionna napisała:

> podjelam juz decyzje, dlatego prosze powstrzymajcie si eod potepiania mnie,
      > mam swoje zdanie na ten temat i raczej go nie zmienie
      > chcialabym tylko wiedziec gdzie mozna tego dokonac w miare bezpiecznie i za
      > ile, czy trzeba brac zwolnienie, czy mozna po isc do domu
      > nie podniecaja mnie male wrzeszczace stworzenia ani sliczne bobasy, nie mam
      > ochoty przemieniac sie w wielkiego ociezalego stwora
      > wiem, ze jestem egoistka, ale to jest moja decyzja i wiem, ze chce tego

Tyle postów i ani jednej konkretnej odpowiedz!!!!
      Jeśli nadal czekasz na informacje to polecam przychodnie przy Ordynackiej (zaraz przy nwym świecie). Z
      przyczyn oczywistych nie mogę powiedzieć polecam (brak osobistych doświadczeń) ale wiem, że lekarze
      są tam dobrzy lekarze i niezłe wyposażenie. W razie komplikacji nie będzie problemu.

Ciąg dalszy pod warunkiem, że ktoś jest zainteresowany moim zdnaiem na ten temat.
      Uważam, że decyzja Fionny jest doweodem jest odpowiedzialności!!! Nie porywa się na rzeczy, co do
      których wie, że może nie podołać. A później jest sie trudno wycofać. Może mi nie wierzyć, ale kiedyś z
      ciekawości dzowniłem po urzędach i sądach żeby ustalić czy można "zrzec się" dziecka. Wiekszości z was
      to nie zaskoczy, ale jest to praktycznie niewykonalne. Czyli decyzja o posiadaniu dziecka ma ogromne
      długofalowe konsekwencje. Może kogoś obrazi określenie "dozywocie" ale właśnie tak to wygląda.

Jestem przekonany, że lepiej jest się dobrze zabezpieczyć niż potem decydować na aborcję! Szkoda, że
      najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna (sterylizacja) jest traktowana jak przestępstwo.
      A'propos - gdyby ktoś wiedział kto przeprowadza sterylizację, proszę o info na l_eo@wp.pl. Z góry dziękuje
      za pomoc

pozdr
      • Gość: marianna Re: gdzie w W-wie mozna dokonac aborcji IP: *.localdomain / 172.20.6.* 02.08.02, 15:23
        Leo-bardzo rozsądna wypowiedż! A tym wszystkim, którzy uważają, ze
        parotygodniowa zygota jest pelnoprawnym człowiekiem chciałam powiedzieć ,że
        nie jest to bynajmniej "fakt". A na pewno nie z punktu widzenia prawa (nikt nie
        karze aborcji tak jak morderstwa) ani medycyny (tak popularny,
        obrzydliwy "niemy krzyk" jest zwykłą manipulacją-każdy lekarz wam to powie) Z
        pewnością płód jest człowiekiem z punktu widzenia swiatopoglądu katolickego .
        Ale-wybaczcie-nie ma obowiązku być katolikiem. Także póki co - pytanie czy płód
        jest człowiekiem czy nie pozostaje nadal otwarte.Czy to się komuś podoba czy
        nie.
        Nie znaczy to oczywiście,że aborcja jest czymś dobrym. Często jednak jest
        wyborem mniejszego zła.
        A dziewczynie, która proponowała eutanazje psów ze schroniska chcę
        powiedzieć ,że nie widze żadnej różnicy między psem a człowiekiem tzn. w imię
        czego mam uważać ,że życie psa znaczy mniej niz moje?? W imię biblijnego
        przekazu "czyńcie sobie ziemię poddaną"???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka