kostka13 27.07.05, 14:02 Chcialabym zapytac o to czy czujecie sie spelnieni Czy tak mialo wygladac Wasze zycie i tego wlasnie oczekujecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koko7 Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:15 Przy moim melancholijnym temperamencie pytanie o sens zycia stawiałam sobie (i innym) nieraz. Żadna odpowiedź nie była satysfakcjonująca. Wszystko zmieniło sie, gdy urodziłam dziecko. Zaczęło się wielkie dawanie, definitywny koniec egoizmu. Dla mnie sensem życia jest więc miłość do drugiego czowieka, dawanie mu siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
kursandka Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:16 koko7 napisał: > Zaczęło się wielkie dawanie, definitywny koniec > egoizmu. :)) ładnie brzmi, ale z tym definitywnym końcem to przesada. Gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
koko7 Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:37 A jednak. W razie konfrontacji potrzeb moich i dziecka, te drugie zawsze wygrywają. Wiem, że mówię, jak rasowa matka-polka, ale tak to już chyba jest, ze po urodzeniu dziecka każda kobieta się zmienia, a raczej zmieniaja się jej priorytety. Zaznaczam, że przed ciążą nie byłam typem zdeklarowanej_przyszłej_mamuśki, która do wszystkich wązków zagląda cmokając soczyście. Ale kiedy młode pojawiło się na świecie, to mnie wzięło, że ho ho! :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kostka13 Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:29 tez tam myslalam ale jest ale dziecko ci wystarcza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koko7 Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:42 kostka13 napisała: > tez tam myslalam ale jest ale > > dziecko ci wystarcza ??? Ojej. Wiaddomo, że dziecko nie wystarcza. Są jeszcze inne pragnienia i potrzeba realizowania się w innych dziedzinach, ale, mając dziecko, czyli kogoś, kto ma tylko nas, kogo los od nas zależy, dla kogo jesteśmy najbliżsi, pytanie o sens życia w ogóle nie pada. Ten sens się po prostu czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka13 Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:43 Mam dziecko jest dla mnie bardzo wazne jestem dla niego ale nie wystarcza mi to przynajmniej zaczelo Odpowiedz Link Zgłoś
koko7 Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:55 A co robisz poza tym że wychowujesz małego? Pracujesz zawodowo, uczysz się? Bo, jeżeli cały czas jesteś w domu z dzieckiem, to rozumiem, że to może być frustrujące. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka13 Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 15:05 pracuje zawodowo prowadze firme juz sie nie ucze Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: znalezc sens zycia 27.07.05, 14:39 staram sie nie zmarnować tego co mi zostało....a co jest przede mną?...nie wiem...nie załuje niczego.... Odpowiedz Link Zgłoś