Dodaj do ulubionych

poradźcie, please

31.08.02, 16:08
Słuchajcie jestem strasznie skołowana bo nie wiem kiedy mam owulacje (czy
miałam). Waszystko wygląda tak: odstawiłam Cilest jakieś 1,5 miesiąca temu i
do dziś nie mam okresu (po odstawoieniu miałam krwawienie jak zwykle i od
tego czasu nic). Wydawało mi się że owulacja wystąpiła ok. 14 dc. (mierząc
cykl od wystąpienie krwawienia tj. 10 lipca) bo przez dwa dni miałam ciągnący
śluz. Okres się nie pojawił więc zrobiłam test - negatywny. Po zrobieniu
testu już się nie zabezpieczałam bo myślałam że lada chwila mnie zaleje a tu
dalej nic. Ostatni stosunek miałam wczoraj. czy mogłam zajść w ciąże w tym
czasie? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży i kiedy mogę zrobić znowu test? Z
tego co wiem to po odstawieniu tabletek owulacja następuje bardzo szybko i
raczej nie możliwe jest że wystąpi dwa razy. Acha, dodam że zawsze miałam
problemy z okresem; przed tabletkami zażywałam Duphaston od 16-25 dc. na
wywołanie okresu.
BARDZO PROSZĘ POWIEDZCIE MI CO O TYM MYŚLICIE? Jak wy zachodziłyście w ciążę
czy wasze znajome czy takie wpadki są częste skoro tylko jest 6 godz w
miesiącu kiedy może dojść do zapłodnienia? Dodam że cieszyłabym się z dzidzi
chociaż ślub planujemy za rok i własnie konczę studia.

Obserwuj wątek
    • agniecha3 Re: poradźcie, please 02.09.02, 10:29
      to pytanie bardziej nadaje sie na forum 'zdrowie kobiety' :-)

czy jestes w ciazy czy nie to najpewniej rozstrzygnie ginekolog. Na moje oko to
      wizyta u niego i tak jest konieczna, czy to z powodu ciazy (moim zdaniem malo
      prawdopodobnej), czy chocby zatrzymania okresu.
      Niestety tabletki anty nie sa takie calkiem nieszkodliwe. Sytuacja, w ktorej po
      odstawieniu tabletek sa problemy z okresem, jest chyba norma. Niestety lekarze
      przed zapisanie srodkow hormonalnych o tym nie informuja. A szkoda, bo dopiero
      po fakcie okazuje sie, ze dziewczyna wczesniej miesiaczkujaca regularnie nagle
      nie dostaje miesiaczki przez 2 mce i musi brac kolejne hormony na jej wywolanie.
      Wizyta u ginekologa - to chyba jedyne co moge poradzic

pozdr
    • poison1 Re: poradźcie, please 02.09.02, 11:00
      Matko i córko! Jest tutaj coś takiego jak "Zdrowie kobiety". Nie możesz tam
      napisać o swoim ciągnącym śluzie i innych przypadłościach. Kobiety, więcej
      oleju w rozumie (o ile rozum pracuje na olej).
      • Gość: mario2 Re: poradźcie, please IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 11:02
        u niej pracuje na ciagnacy sie sluz :o)
        • poison1 Re: poradźcie, please 02.09.02, 11:32
          Gość portalu: mario2 napisał(a):

> u niej pracuje na ciagnacy sie sluz :o)

U Ciebie jak zwykle -szczytowanie formy:)))))
          • Gość: mario2 Re: poradźcie, please IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 11:38
            sluchaj, zastanawia mnie jak kobieta o wzroscie 134 ( a moze to wiek?) ma takie
            problemy :o)
            • poison1 Re: poradźcie, please 02.09.02, 11:50
              Gość portalu: mario2 napisał(a):

> sluchaj, zastanawia mnie jak kobieta o wzroscie 134 ( a moze to wiek?) ma
              takie
              >
              > problemy :o)

Wiek raczej odpada ( w tym kraju jest niemożliwe dożyć takich lat). A wzrost
              całkiem realny, nawet u dorosłej kobiety.
              Ale ty byk Mario jesteś! Czytałam Twoje wymiary (może trochę zapasiony).
    • rzulvv Re: poradźcie, please 04.09.02, 04:08
      magda134 napisała:

> Słuchajcie jestem strasznie skołowana bo nie wiem kiedy mam owulacje (czy
      > miałam). Waszystko wygląda tak: odstawiłam Cilest jakieś 1,5 miesiąca temu i
      > do dziś nie mam okresu (po odstawoieniu miałam krwawienie jak zwykle i od
      > tego czasu nic). Wydawało mi się że owulacja wystąpiła ok. 14 dc. (mierząc
      > cykl od wystąpienie krwawienia tj. 10 lipca) bo przez dwa dni miałam ciągnący
      > śluz. Okres się nie pojawił więc zrobiłam test - negatywny. Po zrobieniu
      > testu już się nie zabezpieczałam bo myślałam że lada chwila mnie zaleje a tu
      > dalej nic. Ostatni stosunek miałam wczoraj. czy mogłam zajść w ciąże w tym
      > czasie? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży i kiedy mogę zrobić znowu test? Z
      > tego co wiem to po odstawieniu tabletek owulacja następuje bardzo szybko i
      > raczej nie możliwe jest że wystąpi dwa razy. Acha, dodam że zawsze miałam
      > problemy z okresem; przed tabletkami zażywałam Duphaston od 16-25 dc. na
      > wywołanie okresu.
      > BARDZO PROSZĘ POWIEDZCIE MI CO O TYM MYŚLICIE? Jak wy zachodziłyście w ciążę
      > czy wasze znajome czy takie wpadki są częste skoro tylko jest 6 godz w
      > miesiącu kiedy może dojść do zapłodnienia? Dodam że cieszyłabym się z dzidzi
      > chociaż ślub planujemy za rok i własnie konczę studia.
      >
      >

a co na to Vika?

rzultyrzulf.
      • poison1 Re: poradźcie, please 04.09.02, 08:36
        rzulvv napisał:

> magda134 napisała:
        >
        > > Słuchajcie jestem strasznie skołowana bo nie wiem kiedy mam owulacje (czy
        > > miałam). Waszystko wygląda tak: odstawiłam Cilest jakieś 1,5 miesiąca temu
        > i
        > > do dziś nie mam okresu (po odstawoieniu miałam krwawienie jak zwykle i od
        > > tego czasu nic). Wydawało mi się że owulacja wystąpiła ok. 14 dc. (mierząc
        >
        > > cykl od wystąpienie krwawienia tj. 10 lipca) bo przez dwa dni miałam ciągn
        > ący
        > > śluz. Okres się nie pojawił więc zrobiłam test - negatywny. Po zrobieniu
        > > testu już się nie zabezpieczałam bo myślałam że lada chwila mnie zaleje a
        > tu
        > > dalej nic. Ostatni stosunek miałam wczoraj. czy mogłam zajść w ciąże w tym
        >
        > > czasie? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży i kiedy mogę zrobić znowu test
        > ? Z
        > > tego co wiem to po odstawieniu tabletek owulacja następuje bardzo szybko i
        >
        > > raczej nie możliwe jest że wystąpi dwa razy. Acha, dodam że zawsze miałam
        > > problemy z okresem; przed tabletkami zażywałam Duphaston od 16-25 dc. na
        > > wywołanie okresu.
        > > BARDZO PROSZĘ POWIEDZCIE MI CO O TYM MYŚLICIE? Jak wy zachodziłyście w cią
        > żę
        > > czy wasze znajome czy takie wpadki są częste skoro tylko jest 6 godz w
        > > miesiącu kiedy może dojść do zapłodnienia? Dodam że cieszyłabym się z dzid
        > zi
        > > chociaż ślub planujemy za rok i własnie konczę studia.
        > >
        > >
        >
        > a co na to Vika?
        >
        > rzultyrzulf.

A co ona może na to, jak ona już dawno zapomniała, co to owulacja i ciągnący
        się śluz.
        • magda134 Re: poradźcie, please 04.09.02, 15:54
          Strasznie się rozczarowałam na tym forum! Myślałam że to miejsce dotyczy kobiet
          i ich najróżniejszych problemów, ale chyba się pomyliłam!!!!!!!!!!? Nie
          rozumiem skąd ten drwiący ton waszych wypowiedzi? co jest takiego zabawnego w
          moim poscie? Rozumiem że każdy ma inne problemy i może dla niektórych mój jest
          banalny i głupi ale po co więc bierzecie udział w tej "rozmowie"? Tyle tu
          ciekawych i interesujących wątków, które bardziej was dotyczą...
          • Gość: aga Re: poradźcie, please IP: *.bresa.com.pl 04.09.02, 16:33
            Posłuchaj i nie złość się. Naprawdę najlepiej jest takie sprawy konsultować z
            ginekologiem niż z ludźmi, nawet tak wszechstronnymi, jak forumowicze...
            Ja ostatnio np. zostałam powalona rewelacją przez mojego ginekologa, że kobieta
            w miesiącach letnich (wysoka temperatura otoczenia i inne sprzyjające warunki)
            może owulować dwa razy... czujesz akcję...?
            Pozdrowionka i mniej nerwów...
            • jagna_jagna Re: poradźcie, please 04.09.02, 17:42
              To ile wg twojego ginekologa mają owulacji w cyklu kobiety zamieszkujące rejony
              równikowe, zwrotnikowe itp gdzie jest bardziej gorąco niż u nas? :)
    • Gość: Kami Re: poradźcie, please IP: 213.17.164.* 05.09.02, 14:41
      Wyobraż sobie ,że ja kiedyś raz wogóle nie miałam owulacji, o czym uświadomił
      mnie mój lekarz. Może miałaś w ostatnim czasie jakieś stresy bądź przeżywałąś
      coś bardzo mocno i to spowodowaqło opóźnienie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka