linaaaa.2 04.08.08, 14:13 Najadłam sie galarety mocno zakrapianej octem i teraz mam cholerne wyrzuty sumienia. Gdzie ja miałam rozum jestem w 6 tyg. ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 nadal go nie masz, skoro zadajesz takie pytania 04.08.08, 14:27 Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Ocet w ciąży 04.08.08, 14:36 linaaaa.2 napisała: Gdzie ja miałam rozum jestem w 6 tyg. ciąży. uległ zakwaszeniu Odpowiedz Link Zgłoś
matylda_milena Re: Ocet w ciąży 04.08.08, 14:47 Witaj, ocet do ciąży ma tyle, że jak się ma słabą morfologię to nie powinno się go używać, bo zabija czerwone krwinki. A jeśli chodzi o wpływ na dziecię to nie ma żadnego. Nic mu nie będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_rostkowska dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 04.08.08, 16:08 dyskusji wiele juz bylo dziwnych pytan odnosnie ciazy i mysle, ze ten watek to prowokacja po co wiec dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
monika_rostkowska Re: dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 04.08.08, 16:09 mialo byc "nie dajcie sie prowokowac do dyskusji" Odpowiedz Link Zgłoś
magda1039 Re: dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 04.08.08, 16:20 Ale tak fajnie jest sie pośmiać ...)) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 04.08.08, 16:24 magda1039 napisała: > Ale tak fajnie jest sie pośmiać ...)) fakt Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 04.08.08, 18:24 batutka napisała: > magda1039 napisała: > > > Ale tak fajnie jest sie pośmiać ...)) > > fakt dokładnie - niezła odskocznia od tych wszystkich problemów ciązowych Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 Re: dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 04.08.08, 18:40 Ja nie odbieram tego jako prowokacji.Tylko jako paniczne banie się przyszłej mamy o zdrowie dziecka. Zupełnie cię rozumię linaaa.2. A reszcie co się śmieje można tylko gratulować.Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
venety Re: dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 04.08.08, 19:16 Nastepnym razem zamiast octu uzyj soku z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: dziewczyny, nie dajcie sie prowokowac 05.08.08, 00:26 W ciąży najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Niektórym zaczyna go brakować po zobaczeniu dwóch kresek na teście. Od paru kropli octu dziecko nie dostanie FAS. Więcej złego będzie z całego stresu związanego z takimi głupotami. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ocet w ciąży 05.08.08, 06:36 > ocet do ciąży ma tyle, że jak się ma słabą morfologię to nie powinno > się go używać, bo zabija czerwone krwinki. Przepraszam, ale inaczej skomentować się tego nie da- buhahahahaha... Musiałabyś ten ocet wlać sobie kroplówką dożylnie... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Ocet w ciąży 05.08.08, 08:18 podobno ciąża to nie choroba... mylne stwierdzenie, bo to jest choroba.... mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Ocet w ciąży 07.08.08, 11:16 ogorki kiszone tez ciezarne zjadaj kilogramami w ciazy i nic sie nie dzieje, a sa przeciez tez z octem Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Ocet w ciąży 07.08.08, 13:07 hmm..kiszone są z solą i przyprawami..a konserwantem jest sól i powstały w trakcie kiszenia kwas mlekowy..z octem są ogórki konserwowe i korniszony..pierwszy typ konserwacji sprzyja witaminom, kiszona kapusta zawiera ich sporo..ocet raczej niszczy witaminy a zalewa zawiera również sporo soli i do tego zazwyczaj duzo cukru..faktycznie ocet zabija czerwone krwinki i do tego drażni i tak rozregulowany przewód pokarmowy..jezeli juz koniecznie trzeba zakwasić pokarm lepiej zrobic to np. sokiem z cytryny lub słabszym octem winnym a barszcz czerwony kwasem z kiszonych buraków..ale jeżeli ciężarnej smakuje i nie doprawia litrami octu potraw codziennie to nic się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś