lemurka1 02.09.05, 14:37 Moi drodzy szukam kontaktu z osobami którym udało się wyjść z sekty lub z ich rodzinami!!! PROSZĘ ODEZWIJCIE SIĘ!!! monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwik Re: Wyjść z sekty 02.09.05, 15:02 moze sprobuj tutaj (jest tez forum) www.kulty.info/art/169 Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel22 A o jaką sektę chodzi? 02.09.05, 22:37 Istnieją różne grupy o charakterze religijnym i nie tylko, niektóre nazywane są mniejszościami religijnymi inni nazywają te same grupy sektami. Mam 20-letnią siostrę, która związała się z grupą Hare Kriszna, rodzice nie mogą się z tym pogodzić, ale nie mają żadnych argumentów na to, że tam dzieje się coś złego, a siostra jest zachwycona, dużo mówi co się tam dzieje, mówi o wierze, o tym co tam robiła, jakie obyczaje tam panują, pokazuje nam zdjęcia, wpadła tez na pomysl zeby zabrac w przyszlym roku na ten festiwal rodziców i mnie, zebysmy sie przekonali na wlasne oczy ze nic jej nie grozi. I tez nie wiem co o tym myslec. Z myslenia "trzeba jak najszybciej ją z tamtąd wyciągnąc" ,dalam sie przekonac argumentom i postawą siostry, i przeszłam na myslenie "to nic zlego, ona jest zadowolona, to tylko inne wyznanie, a nie jakas grozna organizacja, nic jej tam nie grozi" i nie wiem czy tylko nie zostala uspion amoja czujnosc. Odpowiedz Link Zgłoś