leni 13.09.02, 18:58 Prosze, poradzcie mi, co mam zrobic, otoz strasznie rozdwajaja mi sie paznokcie. Ogolnie jestem zdrowa, bardzo rzadko je maluje i nie mam za tak duzego kontaktu z detergentami! Moze ktos wie, jak mi poradzic??? LENI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niech Re: Poznanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 19:03 Czlowiek (zazwyczaj) ma 20 paznokci. Twoje rozdwojone na palcach daja tez 20 - wystarczy udawac, ze nie masz paznokci na stopach i wszytsko jest juz w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
leni Re: Poznanie 13.09.02, 19:06 Gość portalu: Niech napisał(a): > Czlowiek (zazwyczaj) ma 20 paznokci. Twoje rozdwojone na palcach daja tez 20 - > wystarczy udawac, ze nie masz paznokci na stopach i wszytsko jest juz w > porzadku. Inteligentna odpowiedz, tylko niestety nie na temat, jak mawial moj polnista! Pozdrawiam! leni Odpowiedz Link Zgłoś
sisters Re: Paznokcie 16.09.02, 11:03 Pisano juz wczesniej o różnych metodach, ale ja polecę swoją. Kosmetyczka poleciła mi kupienie preparatu do utwardzania paznokci firmy Mavala (dostepny np. w Cubusie w Galerii Mokotów). Smaruje tym paznokcie dwa, trzy razy w tygodniu. Najpierw powinno się wmasować olejek rycynowy, ale mi się zwykle nie chce. Maluję pędzelkiem trzy razy, czekając aż wchłonie się poprzednia warstwa. Potem odżywka do paznokci i dopiero lakier. Ten preparat kosztuje ok. 55 zł (5ml), ale starcza na rok, albo dłużej. Ja mam teraz super twarde paznokcie i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Wcześniej próbowałam różnych sposobów, m.in. łykałam piguły na paznokcie i włosy, jednak bez rezultatów. Powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
pamela_anderson Re: Dieta a paznokcie 16.09.02, 11:10 Trzeba jeść dużo owoców i warzyw, mleka, nabiału oraz artykułów, które zawierają żelatynę. Stan naszych paznokci zależy od kondycji organizmu. Podobnie jest z włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Paznokcie IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 18:58 Slyszalam, ze rozdwajanie zalezy od sposobu pilowania - podobno nalezy pilowac od kacikow do srodka i pod katem 45st, inaczej rozdwajaja sie... Czy moze ktos to probowal? Odpowiedz Link Zgłoś