Gość: królik IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 14:45 czy ktoś to palił? czy smakje lepiej niż papierosy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: tytoń papierosowy IP: *.acn.waw.pl 24.09.01, 17:13 Owszem, paliłam, głównie zagranicą, bo nie stać mnie było na kupowanie papierosów po 20 zł za paczkę. To w sumie jest całkiem dobra metoda na ograniczenie palenia, bo (1) zanim się przygotuje takiego "skręta" (zwłaszcza, gdy się nie ma za dużej wprawy tudzież specjalnej maszynki), to ochota już trochę przechodzi, (2) taki "papieros" dość często gaśnie, więc traci się cierpliwość, nim dopali się go do końca. Co do smaku - to różnie. Za granicą jest bardzo duży wybór i można znaleźć tytonie o ciekawych i dość oryginalnych smakach, np. Amsterdamer Light o delikatnie czekoladowym aromacie, czy Virginia Light (czy jakoś tak - dokładnej nazwy nie pamiętam) - lekko korzenny. Poza tym większość marek papierosów (dotyczy to szczególnie Francji) ma swoje odpowiedniki w postaci "tytoniowej". Natomiast w Polsce - o ile zdążyłam się zorientować - wybór jest o wiele bardziej skromny, przede wszystkim dominują tytonie mocne, full flavour, które dla mnie osobiście są nie do zdzierżenia. Ale to juz kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś