Gość: mola IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:25 Chcialabym sie dowiedziec ile kosztuja rozne tabletki anty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala Re: Koszty pigulek??!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.09.02, 19:43 popytaj dokladnie na forum zdrowie kobiety,tam Ci odpowiedza.ceny sa rozne od 10 przez 20 po 30zl:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Koszty pigulek??!! IP: *.chello.pl 27.09.02, 23:52 Harmonet 28 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo idz do apteki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 14:28 nie dosc ze powiedza Ci za ile to jeszcze dadza ulotki i liste dostepnych specyfikow - plus info ktore sa refundowane. go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet26 Re: idz do apteki IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 16:36 Zadne nie sa refundowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: idz do apteki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 20:54 Oczywiście, że są refundowane pigułki, np. Microgynon 21- cena 9,27zł; Stediril 30- 2,87zł(!), Diane-35 cena 10,76. Wszystkie ceny dot. opakowań po 21 tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufka Re: idz do apteki IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 21:21 Mola, a mi sie wydaje, ze powinnas wybrac ktoras z tych pigulek, ktore zaleci ci twoj ginekolog. Pamietaj, ze jest kilka kategorii pigulek i te z "ogonka" moga wywolywac skutki uboczne takie jak nieustajace mdlosci czy wzrost owlosienia. Przy wyborze raczej nie powinnas kierowac sie cena pigulek. Tylko twoj lekarz moze powiedziec ci co jest dla ciebie najlepsze. Mrufka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: idz do apteki IP: *.x-net.gliwice.pl 29.09.02, 14:38 Nie wiem jak pozostałe ale Diane nie jest pigułką anty, jest lekiem hormonalnym o dodatkowym działaniu anty. Dlatego jest dotowana, zadna pigułka nie jest dotowana. Cilest 25 zł (21 tab) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: idz do apteki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 14:46 Są kraje, w którch Diane jest zarejestrowana jako pigułka anty, oraz jak lek antyandrogenowy. W Polsce SĄ refundowane pigułki (typowe pigułki antykoncepcyjne z progestagenem drugiej generacji): Microgynon 21 oraz Stediril 30. Pigułki dobiera lekarz, a koszty są sprawą drugorzędną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.x-net.gliwice.pl 29.09.02, 15:01 Przepraszam masz całkowitą racje. A może mi ktoś wytłumaczy dlaczego leki starszej generacji są u nas dotowane, a te najnowsze mające mniej skutków ubocnych nie? Dotąd myslałam, że pigulki nie są wogóle dotowane i była w tym jakaś (pokretna CO prawda, ale) logika.a teraz mam całkowity mętlik w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 15:06 To nie jest tak, że leki starszej generacji są złe. Są kobiety, dla których są one idealne, są też takie, które ich nie tolerują. A dlaczego są refundowane te a nie tamte? Coż, trzeba by było o to zapytać osobę, która układa listę leków refundowanych (szukaj w ministerstwie zdrowia)- nie chciałabym tworzyć teorii spiskowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.x-net.gliwice.pl 29.09.02, 15:28 Oczywiście, że tak. Ja przyjmowałam przez rok Diane i nie miałam, zadnych problemów.Ale wydaje mi się że nowsze preparaty są bezpieczniejsze dla większej ilości kobiet. Dotąd myślałam, że antykoncepcjia w naszym kraju jest nie dotowana, a tu okazuje się ,że jest ale wybiórczo, dziwne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 15:42 Ja równiez pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś