Dodaj do ulubionych

Koszty pigulek??!!

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:25
Chcialabym sie dowiedziec ile kosztuja rozne tabletki anty.
Obserwuj wątek
    • Gość: mala Re: Koszty pigulek??!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.09.02, 19:43
      popytaj dokladnie na forum zdrowie kobiety,tam Ci odpowiedza.ceny sa rozne od
      10 przez 20 po 30zl:).pozdrawiam
      • Gość: Melba Re: Koszty pigulek??!! IP: *.chello.pl 27.09.02, 23:52
        Harmonet 28 zł
    • Gość: gogo idz do apteki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 14:28
      nie dosc ze powiedza Ci za ile to jeszcze dadza ulotki i liste dostepnych
      specyfikow - plus info ktore sa refundowane.
      go
      • Gość: maja Re: idz do apteki IP: *.ii.pl 28.09.02, 15:21
        Logest 28 zł
      • Gość: facet26 Re: idz do apteki IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 16:36
        Zadne nie sa refundowane
        • Gość: justy Re: idz do apteki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 20:54
          Oczywiście, że są refundowane pigułki, np. Microgynon 21- cena 9,27zł; Stediril
          30- 2,87zł(!), Diane-35 cena 10,76. Wszystkie ceny dot. opakowań po 21 tabletek.
          • Gość: Mrufka Re: idz do apteki IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 21:21
            Mola, a mi sie wydaje, ze powinnas wybrac ktoras z tych pigulek, ktore zaleci
            ci twoj ginekolog. Pamietaj, ze jest kilka kategorii pigulek i te z "ogonka"
            moga wywolywac skutki uboczne takie jak nieustajace mdlosci czy wzrost
            owlosienia. Przy wyborze raczej nie powinnas kierowac sie cena pigulek. Tylko
            twoj lekarz moze powiedziec ci co jest dla ciebie najlepsze.

Mrufka
          • Gość: sabna Re: idz do apteki IP: *.x-net.gliwice.pl 29.09.02, 14:38
            Nie wiem jak pozostałe ale Diane nie jest pigułką anty, jest lekiem hormonalnym
            o dodatkowym działaniu anty. Dlatego jest dotowana, zadna pigułka nie jest
            dotowana.
            Cilest 25 zł (21 tab)
            • Gość: justy Re: idz do apteki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 14:46
              Są kraje, w którch Diane jest zarejestrowana jako pigułka anty, oraz jak lek
              antyandrogenowy.
              W Polsce SĄ refundowane pigułki (typowe pigułki antykoncepcyjne z progestagenem
              drugiej generacji): Microgynon 21 oraz Stediril 30.
              Pigułki dobiera lekarz, a koszty są sprawą drugorzędną.
              • Gość: sabna Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.x-net.gliwice.pl 29.09.02, 15:01
                Przepraszam masz całkowitą racje. A może mi ktoś wytłumaczy dlaczego leki
                starszej generacji są u nas dotowane, a te najnowsze mające mniej skutków
                ubocnych nie? Dotąd myslałam, że pigulki nie są wogóle dotowane i była w tym
                jakaś (pokretna CO prawda, ale) logika.a teraz mam całkowity mętlik w głowie.
                • Gość: justy Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 15:06
                  To nie jest tak, że leki starszej generacji są złe. Są kobiety, dla których są
                  one idealne, są też takie, które ich nie tolerują.
                  A dlaczego są refundowane te a nie tamte? Coż, trzeba by było o to zapytać
                  osobę, która układa listę leków refundowanych (szukaj w ministerstwie zdrowia)-
                  nie chciałabym tworzyć teorii spiskowych...
                  • Gość: sabna Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.x-net.gliwice.pl 29.09.02, 15:28
                    Oczywiście, że tak. Ja przyjmowałam przez rok Diane i nie miałam, zadnych
                    problemów.Ale wydaje mi się że nowsze preparaty są bezpieczniejsze dla większej
                    ilości kobiet. Dotąd myślałam, że antykoncepcjia w naszym kraju jest nie
                    dotowana, a tu okazuje się ,że jest ale wybiórczo, dziwne.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: justy Re: to ja juz nic nie wiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 15:42
                      Ja równiez pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka