Dodaj do ulubionych

co robic?!?!?!

02.11.05, 23:27
po czternastu latach szczesliwego malzenstwa, dowiedzialam sie, ze maz ma od
pol roku kochanke. Jest mocno zakochany, ale mowi, ze ja i dzieci dla niego
duzo znaczymy i chce sprobwac przy nas zostac. Co robic? Kopnac w d... czy
dac szanse. Jakie zrobilyscie doswiadczenia, czy jest mozliwosc odbudowania
zaufania, czy jest to tylko strata czasu???
Pomozcie!!! Poradzcie!!!
Obserwuj wątek
    • gres81 Re: co robic?!?!?! 02.11.05, 23:30
      odejdz od niego, szkoda tylko dzieci
    • marta.uparta Re: co robic?!?!?! 02.11.05, 23:36
      Chce spróbowac? to znaczy, że nie jest przekonany o tym, że nie chce być z
      tamtą. Obawiam sie, że będzie się miotał, wracał do niej i znowu odchodził. A
      na tym ucierpisz tylko Ty i dzieci.

Wiesz, nie jestem wcale zwolenniczką natychmiastowych rozwodów w przypadku
      zdrady, wasze małżeństwo trwa długo i jak piszesz było szczęśliwe. Dla męża to
      też na pewno wiele znaczy. Zdradę mozna zapomnieć, mozna nauczyc się żyć po
      zdradzie. Ale Twój maz musi zerwac z tamtą, musi wiedziec, że nie dajesz mu
      przyzwolenia na kontynuowanie romansu, chociaz dla niego to byłoby
      najwygodniejsze.

Napisz jeszcze tylko, ćzy sam sie przyznał, czy zdrada wyszła na jaw
      przypadkiem.
      • gres81 Re: co robic?!?!?! 02.11.05, 23:58
        marta.uparta napisała:
        > Wiesz, nie jestem wcale zwolenniczką natychmiastowych rozwodów w przypadku
        > zdrady,

jesli można wiedzieć,to napisz dlaczego?
        • marta.uparta Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 00:15
          Dlatego, że w takiej sytuacji trzeba dokonac bilansu.
          Bywa, że małżeństwo (tak jak u autorki), jest udane, szczęsliwe, partnerzy
          rozumieją się, mają dzieci itd. To jest coś, co budowało się razem, i to jest
          cenniejsze niż wszystko inne w zyciu. Ciężko to wszystko tak od razu
          przekreślić, bo podeptana lojalnosć, urażona duma.
          Zdrada ma rozmaite oblicza, bywa momentem zaślepienia, głupotą, którą się robi,
          ale potem jej żałuje. Wiele zalezy od tego, który zdradził, z jakim czynił to
          nastawieniem. Z pewnością skreśleni są Ci, którzy zdradzają, bo mają taka
          konstrukcję psychczną, że nie potrafią inaczej. Nałogowcy. Natomiast, jeżeli
          zdrada miała ine podłoże, warto się zastanowic dlaczego do niej doszło. I to
          jest pytanie też do osoby, która została zdradzona.

• gres81 Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 00:29
            Rozumiem że nie przeszkadzało by Tobie to,żę budzisz sie obok osoby która Cie
            zdradziła. Złamała przysiege i była nie fer wobec Ciebie. A nie miała byś
            podejrzeń czy znowu Cibie nie zdradza. Zufała byś mu tak na 100%.

tekst oodnosi sie do mężczyzn i kobet.

Według mnie to związek po zdradzie nie ma sensu.
            • marta.uparta Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 14:19
              powiem tak: oczywiście, że związek po zdradzie to zupełnie inny związek. Nie
              zaufałabym na 100 %, a ból który mi sprawił pozostawił by we mnie uraz na
              zawsze.
              Ale sytuacja zmienia się wraz z wiekiem. Jak mialam te dwadziescia parę lat
              podchodziłam do wielu spraw w sposób bardziej emocjonalny, wszystko było czarne
              albo białe i nie było rozwiązań połowicznych. Pewnie wtedy napisałabym, że
              zwiazek po zdradzie nie ma sensu.
              Teraz, 10 lat później, podchodze to tego już w zupełnie inny sposób, teraz nie
              byłabym skłona tak wszystkiego łatwo przekreślić. Teraz dokonałabym bilansu.
      • mona813 Re: co robic?!?!?! 04.11.05, 13:00
        ja go przyparlam do muru, bo byl taki dziwny i sie wydalo
        pozdrawiam
    • akiel_idi_farm Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 00:40
      Przede wszsytkim to zadbaj o siebie: Porób sobie wszsytkie badania, żeby
      wiedzieć, czy Cię niczym nie zaraził.

Co zrobić z mężem - nie potrafię Ci doradzić, sama musisz podjąć tę decyzję.
      Cokolwiek zrobisz, będzie bardzo trudno i źle. Współczuję.
    • pimpek_sadelko Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 08:48
      powiedz, ze mozecie gadac jak on bedzie wiedzial czego i kogo pragie. inaczej
      to nie ma sensu.
    • kobieta_na_pasach a jak za niego wychodzilas tez sie radzilas? 03.11.05, 11:31
      moze to, ze on sobie znalazl kochanke jest konsekwencje twojego
      niezdecydowanego charakteru? mezyczzni wola kobiety, ktore stac na wlasne
      zdanie. moze czas to zmienic?
      • pimpek_sadelko Re: a jak za niego wychodzilas tez sie radzilas? 03.11.05, 11:42
        kobieta_na_pasach napisała:

> moze to, ze on sobie znalazl kochanke jest konsekwencje twojego
        > niezdecydowanego charakteru? mezyczzni wola kobiety, ktore stac na wlasne
        > zdanie. moze czas to zmienic?

a skad wiesz jaka ona jest? facet na nowa dupe polecial...ot co! od razu ona ma
        w sobie szukac winy? suuuuper.
        • mona813 Re: a jak za niego wychodzilas tez sie radzilas? 04.11.05, 13:06
          wiesz nie radzilam sie , ale wtedy bylam szczesliwa, teraz jestem nieszczesliwa
          i boje sie zrobic blad. Wysluchujac roznych zdan jestem w stanie wyksztalcic
          swoj stsunek do tego patrzac na to Waszymi bardziej trzezwymi oczami
      • kobieta_przed_przejsciem nie piernicz głupot 03.11.05, 11:50

> moze to, ze on sobie znalazl kochanke jest konsekwencje twojego
        > niezdecydowanego charakteru? mezyczzni wola kobiety, ktore stac na wlasne
        > zdanie. moze czas to zmienic?

jak cie maz zdradzi to zrozumiesz dlaczego
        • migdalek.niebieski Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 11:51
          A dlaczego niby ma ją zdradzić??? przecież nie wszyscy zdradzają.
          • kobieta_na_pasach Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 11:54
            migdalek.niebieski napisała:

> A dlaczego niby ma ją zdradzić??? przecież nie wszyscy zdradzają.

przeciez taka zolza jak ja na bank musi byc zdradzona:)
            • migdalek.niebieski Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 11:55
              ;)) gratuluję podróby;)) to oznaka sławy na tym forum;)))
              • kobieta_na_pasach Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 11:59

> ;)) gratuluję podróby;)) to oznaka sławy na tym forum;)))

staraj sie, a tez sie doczekasz:)
                • migdalek.niebieski Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 12:00
                  Ja już miałam;)))) chyba z miesiąc temu;))))
                  • kobieta_na_pasach Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 12:02

> Ja już miałam;)))) chyba z miesiąc temu;))))

o, a jak mozna cie przechrzcic?
                    • migdalek.niebieski Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 12:04
                      Podróba ochrzciła się migdalek.niebiaski;)))) na początku wszyscy myśleli że
                      to ja;)) aż musiałam zainerweniować;))))
                      • kobieta_na_pasach Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 12:15

> Podróba ochrzciła się migdalek.niebiaski;)))) na początku wszyscy myśleli że
                        > to ja;)) aż musiałam zainerweniować;))))

bez sensu. rozumiem,gdyby bylo "niebianski". no, ale czego sie spodziewac po
                        klonach, w kazdym razie na pewno nie inwencji.
              • kobieta_przed_przejsciem sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:14

> ;)) gratuluję podróby;)) to oznaka sławy na tym forum;)))

daty nie kłamią
                • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:16
                  Głupia rada. Nie da się tego sprawdzić. Jedno jest pewne-podróbami są osoby
                  zakompleksione.
                  • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:18
                    naucz sie dziecko obsługiwac wyszukiwarkę zanim coś zaczniesz twierdzic
                    • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:18
                      Potrafię obsługiwać, nie martw się o moje umiejętności.
                      • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:21
                        test na twoje umiejetnosci:
                        pytanie:
                        kiedy kobieta_na_pasach umiescila na forum swoj pierwszy wpis?
                        i drugie:
                        kiedy kobieta_przed_przejsciem umiesciła na forum swoj pierwszy wpis?

sprawdz i podaj daty, a potem uzyj szarych komórek.
                        • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:24
                          Aż tak mnie ta sprawa nie zainteresowała, jak będę miała chwilkę to sprawdzę.
                          Szarych komórek już użyłam i domyślam się że kobieta przed przejściem była
                          pierwsza. Może to przypadek???? a Ty się tu unosisz...??
                          • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:26
                            dementuję jawne oszczerstwa

• migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:29
                              Weź validol może???
                              • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:30
                                a niby po co?
                                • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:32
                                  Żeby się troszkę uspokoić, jakie jawne oszczerstwa Ty tu dementujesz????
                                  • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:35
                                    krotką masz pamięc jesli nie pamietasz co twierdzilas przed pol godziny
                                    • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:38
                                      Pamiętam, ale jeżeli nie jesteś podróbą to przecież nie było do Ciebie, nie
                                      sądzisz???? Przecież to forum tylko, zmień sobie nicka na ładniejszego;)) i nie
                                      oglądaj się na to co było półtora roku temu... to z deka dziwne..
                                      • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:49
                                        a to przysłowie znasz: "szkalujcie śmiało, zawsze coś przylgnie" ?

nie konfabuluj tutaj co do moich intencji z łaski swojej. ja sie na nic nie
                                        ogladam, wyjasniam wasz błąd. a jak kogos nieslusznie o cos posadzasz to
                                        nalezaloby przeprosic i podziękować za odkręcenie nieprawdy.
                                        • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 12:57
                                          Przepraszam i dziękuję za odkręcenie nieprawdy;)))) jeszcze raz podkreslam że o
                                          podróbach mówiłam
                                          • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:06
                                            no dobra dobra:)) kobieta_po_przejsciach albo kobieta_na_przejsciu sie moga
                                            wypowiadac, zadne inne:)))
                                            • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:10
                                              Ale żeś wymyśliła ten swój nick:)))) i że komuś on aż na tyle się spodobał zeby
                                              go podrabiać..?:)))))
                                              • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:12
                                                jak juz bedziesz kobietą przed_w trakcie_po przejsciach to zrozumiesz:)))
                                                • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:14
                                                  Ależ ja jestem kobietą chyba przed przejściami aczkolwiek po małych
                                                  przejściach;))))
                                                  • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:18
                                                    to nie idz dalej:) bo i po co.
                                                    na przejsciu to nawet tir moze rozjechac bo oni czesto po pijaku jezdzą. czekaj
                                                    na zielone i najlepiej zrob to z policjantem.:)))
                                                  • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:20
                                                    Znaczy mam stać w miejscu???? Skąd wiadomo że jest zielone??? Mam na oku
                                                    takiego inżyniera...;)) policjanci to cieniasy;))
                                                  • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:21
                                                    inżynier? ale on już na "po przejsciu" , na samo przejscie policjant wystarczy.:))
                                                  • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:22
                                                    On jeszcze bez żadnych przejść;))) i nie wiem czy to dobrze czy źle...
                                                  • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:23
                                                    ha, tego nikt nie wie:))) poki nie przejdzie:)))
                                                  • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:25
                                                    ;)) ale obawiam się że jego przejście będzie wiązało się z moim przejściem.. a
                                                    ja za bardzo tego nie chcę;)))
                                                  • kobieta_przed_przejsciem Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:30
                                                    bo jak tak oboje przechodzic zaczniecie z roznych stron to sie jeszcze
                                                    rozminiecie na tym przejsciu:)) albo zderzycie i guzy nabijecie:)) i pod tira
                                                    wpadniecie:))
                                                    wy sie lepiej zastanowcie przed:)))
                                                  • migdalek.niebieski Re: sprawdz w wyszukiwarce kto jest czyją podróbą 03.11.05, 13:31
                                                    No to my się zastanawiamy właśnie;)) ale to guza niestety nie wykluca do końca:
                                                    ( i co tu zrobić???
          • pimpek_sadelko Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 11:59

> A dlaczego niby ma ją zdradzić??? przecież nie wszyscy zdradzają.
            to po pierwsze a po drugie: to chore w sobie szukac przyczyn wysokow jurnego
            buhaja.qrestwo ma sie w genach i tytle.
            jesli zona zla to normalny i uczciwy czlowiek odejdzie, a potem poszuka sobie
            dupy do brykania. a nie odwrotnie.
        • kobieta_na_pasach Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 11:54
          kobieta_przed_przejsciem napisała:

> jak cie maz zdradzi to zrozumiesz dlaczego

ladnie tak zrzynac od kogos nick? a gdzie wlasna inwencja?
          po pierwsze: nie zdradzi.
          po drugie: jak zdradzi, bede wiedziala co mam zrobic. na pewno nie bede sie was
          pytala. a zebu juz rzwiac wszelkie watpliwosci: jesli bede go kochala, to bede
          walczyla o niego, a jesli nie to tez bede walczyla, ale o wysokie alimenty.
          • mamba30 Re: nie piernicz głupot 03.11.05, 11:58

> ladnie tak zrzynac od kogos nick? a gdzie wlasna inwencja?
            > po pierwsze: nie zdradzi.
            > po drugie: jak zdradzi, bede wiedziala co mam zrobic. na pewno nie bede sie
            was
            >
            > pytala. a zebu juz rzwiac wszelkie watpliwosci: jesli bede go kochala, to
            bede
            > walczyla o niego, a jesli nie to tez bede walczyla, ale o wysokie alimenty.

i to jest bardzo prawidłowa odpowiedź :))))
          • kobieta_przed_przejsciem powtorze- podrobilas mnie póltorej roku temu 03.11.05, 12:15

> kobieta_przed_przejsciem napisała:
            >
            > > jak cie maz zdradzi to zrozumiesz dlaczego
            >
            > ladnie tak zrzynac od kogos nick? a gdzie wlasna inwencja?
            > po pierwsze: nie zdradzi.
            > po drugie: jak zdradzi, bede wiedziala co mam zrobic. na pewno nie bede sie was
            >
            > pytala. a zebu juz rzwiac wszelkie watpliwosci: jesli bede go kochala, to bede
            > walczyla o niego, a jesli nie to tez bede walczyla, ale o wysokie alimenty.

skarbie
            • kobieta_przed_przejsciem Re: powtorze- podrobilas mnie póltorej roku temu 03.11.05, 12:17
              kobieta_przed_przejsciem napisała:

> > po pierwsze: nie zdradzi.

hahahahaaa, zglos sie po latach:))
    • lady284 Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 12:17
      kopnąć w tyłek
    • dulce3 Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 12:23
      Jesli masz choc odrobine szacunku do samej siebie, to nie bedziesz zadawala
      takich pytan tylko go kopniesz w d...
    • malinka1977 Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 12:24
      Facet bedzie wracal do kochanki,mimo ze bedzie zapewnial Cie ze juz sie z nia
      nie spotyka.Beda bardziej ostrozniejsi,smsy beda wysylac tylko w tych godzinach
      w ktorych beda mieli pewnosc ze ich nie przeczytasz czy nie bedziesz widziala
      ze przychodza...Jesli to cos wiecej niz tylko sam seks,a jak piszesz ze on sie
      zakochal to ten stan bedzie trwal...
    • trzydziecha1 Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 12:33
      co to znaczy "chce spróbować" ??? Robi Wam łaskę? Czyli że facet chce mieć
      ciastko i zjeść ciastko....
      Byłoby mi trudno zaufac...
    • kobieta_przed_przejsciem Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 12:45
      mona813 napisała:

> po czternastu latach szczesliwego malzenstwa, dowiedzialam sie, ze maz ma od
      > pol roku kochanke. Jest mocno zakochany, ale mowi, ze ja i dzieci dla niego
      > duzo znaczymy i chce sprobwac przy nas zostac. Co robic? Kopnac w d... czy
      > dac szanse. Jakie zrobilyscie doswiadczenia, czy jest mozliwosc odbudowania
      > zaufania, czy jest to tylko strata czasu???
      > Pomozcie!!! Poradzcie!!!

Mialoby to szanse jesli ten mąż by ci powiedział np:
      zdradzilem, zrobilem glupote, nie spotkam sie z nia nigdy wiecej, bo kocham
      ciebie i dzieciaki na was mi najbardziej zalezy i prosze bys mi wybaczyla i
      zebysmy sprobowali ten zwiazek odbudowac.

Jesli on twierdzi, że sie w tamtej zakochal (i zapewne bedzie z nia kontakt
      utrzymywal) lecz "sprobuje" (???) zostac przy was (bo to wygodne i jak by to
      wygladalo ze dzieci porzuca...sumienie by go gryzło za bardzo? ..i nie "z wami"
      ale "przy was"?) - to nie widze sensu ratowac czegos czego nie ma.

Ale nie podejmuj pochopnych decyzji. Bądz czujna i wymagająca wobec niego. To on
      zawalil, nie ty.
      • kobieta_przed_przejsciem Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 12:51
        a w ramach "testu" na jego "dobre intencje" to bym go z chałupy wykopała.
        niech sobie w samotnosci przemysli czego(i ktorej) chce.
    • mbkos Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 13:13
      daj i sobie i jemu trochę czasu na ostateczną decyzję
      warunek jest jeden: koniec jego kontaktów z tamtą
      możecie to przejść, ale odzyskanie pełnego zaufania jest niemożliwe, to jest
      długi proces

niestety mam za sobą to doświadczenie, jesteśmy znowu razem, wybrał mnie (po
      prawie rocznym okresie wahania), ale chyba już nigdy nie będzie tak jak
      przedtem

zdradzona
    • nisar Re: co robic?!?!?! 03.11.05, 15:41
      Wiesz, jestem po rozwodzie i wiem jak to k..sko boli. Jakkolwiek to była moja
      decyzja (co za paradoks) ale bolało że hej. Wiem też, że do tej decyzji trzeba
      dojrzeć, czasami sytuacja jest oczywista (dla postronnych) a kobieta i tak
      czeka "bo jeszcze nie jest tak źle". Uwierz mi, poczujesz kiedy będziesz
      gotowa, maleńka kropelka przeleje Ci kielich i już nie będzie odwrotu.
      Dla mnie zdrada polegająca na kochance od paru miesięcy byłaby bardzo trudna do
      przetrawienia, to nie jednorazowe "zapomnienie", nie da się tego tak tłumaczyć.
      Ale to tylko Ty wiesz, czy chcesz próbować ratować to małżeństwo, czy nie. To
      tylko Twoja decyzja i olej wszystkich, którzy Ci będą mówić co powinnaś a czego
      nie. Jedyna rada: z doświadczenia swojego i koleżanek wiem, że utrzymywanie
      małżeństwa "dla dobra dzieci" jest dla nich tak naprawdę jedynie piekłem.
      Czasami tak się tłumaczymy same przed sobą i wtedy podłoże tej decyzji jest
      inne. Ale jeśli miałoby to być faktycznie tylko dla dzieci - nie rób tego. One
      wyczują i będą się bały niewiadomego, a także mogą zacząć Cię lekceważyć, bo
      dajesz się poniżać. TO MUSI BYĆ DECYZJA TWOJA I DLA CIEBIE. DZIECI NIGDY NIE
      BĘDĄ SZCZĘŚLIWE Z NIESZCZĘŚLIWĄ MATKĄ. Dziewczyno trzymaj się. Wspieram Cię
      całą sobą, obojętnie co zdecydujesz. Buźka
      • mona813 Re: nisar, dziekuje 07.11.05, 13:32
    • grogreg Re: co robic?!?!?! 04.11.05, 13:06
      Tylko zaloz ciezkiego buta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka