Gość: 0194 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 03:59 głowę kocem i świat nie istnieje. I widzisz biedny świecie, na co ci przyszło? :o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vika Dlaczego tak, lamentujesz jak ta baba.... IP: *.ewave.at 11.10.02, 04:03 ktora kiedys weszla do mojej szkoly z koszem pelnym jaj,bo chciala je sprzedac nauczycielom ale dzieciaki jej te jajka ukradly i zaczely sie nimi obrzucac:-,) Zabawa byla przednia a Baba biadolila: -o jessu jesu pocom ja tu nieszczesliwa wlazlaaaaaaa!!!! Uspokoila sie dopiero jak dyrektor jej za te jaka zaplacil:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0194 Re: Dlaczego tak, lamentujesz jak ta baba.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 04:22 A ja "ha, ha" i "hi, hi" się. Widać co innego czytać, a co innego wiedzieć jak się sprawy mają :) Nie no, tak źle to ze mną nie jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Wystarczy przykryć 11.10.02, 08:53 teoria względności. punkt widzenia zależy od punktu odniesienia. przychodzi do twojego pokoju kolega i śmieje się, że leżysz na łóżku z kocem nakrytym na głowę. operator żurawia, gdzieś na budowie np.dużego biurowca, akurat ma przerwę śniadaniową, ale nie chce mu się schodzić w dół. patrzy więc z wysokości na świat i zagląda do okien. a jednym mieszkaniu jakiś człowiek leży nieruchomo przykryty kocem, wchodzi drugi i tarza się ze śmiechu po podłodze. przykryty kocem myśli, że nie ma świata. ten, który wszedł do pokoju myśli, że to jest bardzo śmieszne-ten koc na głowie. operator żurawia, żrąc bułkę przygotowaną przez żonę, myśli, że ludzie w tym pokoju są kompletnie walnięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia musze - Boska analiza :))) IP: *.spark.net.gr / *.ath.spark.net.gr 11.10.02, 08:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0194 Re: Wystarczy przykryć IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 22:56 Człowiek przykryty kocem może przeżyć całe życie, nie dopuszczając do świadomości niczego, co mogłoby wpłynąć na zmianę jego "poglądów"; i jeżeli — opierając swoją metodę na podstawowym prawie psychologii — powiedzie mu się to, to nie widzę powodów, aby zgłaszać jakiekolwiek zastrzeżenia. Byłoby wprost impertynencją występować przeciw jego metodzie z zarzutem irracjonalności, ponieważ zarzut taki oznaczałby w tym przypadku nic innego niż stwierdzenie, że stosuje on inną niż moja metodę. Co więcej — on sam nie ma wcale ambicji do racjonalności, przeciwnie, nierzadko podkreśla słabość i iluzoryczność ludzkiego rozumowania. Pozwólmy mu zatem myśleć, jak mu się żywnie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Świat nie istenieje 12.10.02, 23:42 Gość portalu: 0194 napisał(a): > głowę kocem i świat nie istnieje. > > I widzisz biedny świecie, na co ci przyszło? :o) Świat to tylko wymysl naszego umyslu i tylko w umyśle istnieje. Wystarczy sie obrócić tylem do czego, a to coś znika z umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0194 Dla Melinka - limeryk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 01:37 pewien limeryk: „Wydawać się dziwnym może, Że krzak, który widzę, Nie przestaje istnieć, Gdy nie ma nikogo na dworze”. Odpowiedź: „Drogi Panie, Twe zdziweinie mnie wkurza Ja jestem zawsze na dworze. I dlatego to drzewko Będzie rość sobie krzepko, Bo obserwuję je Ja! :) (...) Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Świat nie istnieje/jestesmy gra... 13.10.02, 11:57 Tak, tez pamietam z filozofii podobna teorie... A moja corka grajac w SIMSy wysnula teorie, ze moze my jestesmy czyjas gra??? melinek napisał: > Gość portalu: 0194 napisał(a): > > > głowę kocem i świat nie istnieje. > > > > I widzisz biedny świecie, na co ci przyszło? :o) > > Świat to tylko wymysl naszego umyslu i tylko w umyśle istnieje. Wystarczy sie > obrócić tylem do czego, a to coś znika z umyslu. > Odpowiedz Link Zgłoś