Dodaj do ulubionych

ekpedientki-lalunie

IP: 62.233.138.* 11.10.01, 17:04
Dziewczenta! Spotkalyscie sie w sklepach z odzieza lub butami z wymalowanymi
laluniami za lada, ktore ocenialy obwod w Waszej talii oraz cene Waszej torby i
z kpiacym usmieszkie mowily: Nie dostanie tu Pani numeru 40 albo: To jest
bardzo drogie.
Mnie to wnerwia. Nawet bardzo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna26 Re: ekpedientki-lalunie IP: *.loc.gov 11.10.01, 17:33
      Mnie tez!
      • Gość: Miszel Re: ekpedientki-lalunie IP: 217.8.161.* 11.10.01, 17:35
        I mnie tez! Kiedys takiej laluni zrobilo sie glupio jak zrobilem zakupy za 4oo zl. Kupilem mojej
        dziewczynie perfumy, a pani az poczerwieniala z zazdrosci
    • Gość: jessie Re: ekpedientki-lalunie IP: *.corlis1.pa.home.com 11.10.01, 18:17
      bardzo czasto spotykam sie z tym - jako klienci jestesmy oceniani po naszym
      wygladzie!
      jak wyglada nasze ubranie czy makijaz na tyle nas stac- jak raz kupowalam
      teczke skorzana a pancia do mnie , ze ona 500 zl kosztuje! mowi , zeby mi
      pokazala, a ona znowu ze ona 500zl kosztuje- podobala mi sie wiec kupilam!!!
      ale proponuje , porozmawiac z kierownikiem sklepu albo z wlascicielem!
      nigdy nie spotkalam sie z takim zachowaniem w niemczech czy tym batdziej w
      stanach- gdzie ekspedientki sluza rada, pomoca i chca sprzedac , bo prawie
      wszyscy sa na prowizji!!!
      nalezy w polsce tepic takie zachowanie!!!
      • hollow Re: ekpedientki-lalunie 12.10.01, 00:27
        > nigdy nie spotkalam sie z takim zachowaniem w niemczech czy tym batdziej w
        > stanach- gdzie ekspedientki sluza rada, pomoca i chca sprzedac , bo prawie
        > wszyscy sa na prowizji!!!
        > nalezy w polsce tepic takie zachowanie!!!

podobnie bylo ze mna, gdy bylem w danii... wszyscy mili, usmiechnieci, sluza rada
        w sklepach, biurach, miejscach publicznych. pierwszy szok po przyjezdzie do
        polski - na stacji pkp w swinoujsciu zostalem zbesztany przez "pania z
        informacji", za to, ze "powinienem sam wiedziec, gdzie ten pociag sie zatrzymuje
        a nie zawracal jej glowy"... coz. polska...

pozdrawiam, hollow
        • Gość: Enzo Re: ekpedientki-lalunie IP: *.siemens.pl 12.10.01, 09:57
          No coz rozna sa ex-pedientki. Najbardziej mnie bawia glupie miny znudzonych ex-
          pedientek gdy wchodze do sklepu z czyms tam i mowie z usmiechem dzien dobry!!!
          Wspaniala zabawa patrzec na te wytapetowane twarzyczki wygiete w glupim
          grymasie. Mowie wam fajna i smieszna zabawa.
      • Gość: Raf Re: ekpedientki-lalunie IP: *.citicorp.com 15.10.01, 23:44
        No i to właśnie świadczy o tym, że ekspedientka była profesjonalistką - kupiłaś tą teczkę już nie dlatego,
        że Ci się podobała, ale żeby pokazać jej, że Cię na nią stać. Gdyby ekspedientka ta była na prowizji - na
        pewno dostałaby trochę od tej teczki za 500 zł !

Gość portalu: jessie napisał(a):

> bardzo czasto spotykam sie z tym - jako klienci jestesmy oceniani po naszym
        > wygladzie!
        > jak wyglada nasze ubranie czy makijaz na tyle nas stac- jak raz kupowalam
        > teczke skorzana a pancia do mnie , ze ona 500 zl kosztuje! mowi , zeby mi
        > pokazala, a ona znowu ze ona 500zl kosztuje- podobala mi sie wiec kupilam!!!
        > ale proponuje , porozmawiac z kierownikiem sklepu albo z wlascicielem!
        > nigdy nie spotkalam sie z takim zachowaniem w niemczech czy tym batdziej w
        > stanach- gdzie ekspedientki sluza rada, pomoca i chca sprzedac , bo prawie
        > wszyscy sa na prowizji!!!
        > nalezy w polsce tepic takie zachowanie!!!

• Gość: paul Re: ekpedientki-lalunie IP: *.tucson1.az.home.com 11.10.01, 18:27
      gdy przyjechalam do US -doznalam szoku, w sklepach zyczliwosc, nikt nie ocenia
      cie po wygladzie, nie "taksuje" ciuchow , ani makijazu, mozesz wygladac jak
      chcesz, to twoja sprawa.W Polsce, pamietam czesto doswiadczalam takich
      irytujacych sytucji z "laluniami'.Ale jest to prawie na pewno zwiazane z ogolna
      sytuacja ekonomiczna w Polsce.Ludzie nie maja pieniedzy, wiec panienka dla
      swietego spokoju woli powiedziec, ze cos jest drogie (dla przecietnie
      zarabiajacej osoby)niz wysluchiwac westchnien:"ojeeeej, jakie to
      drogie".Chociaz ja osobiscie nie pochwalam takich "wejsc", bo co jej do tego
      ile ja mam w kieszeni.
      • Gość: jessie Re: ekpedientki-lalunie IP: *.corlis1.pa.home.com 11.10.01, 20:01
        doznalam dokladnie tego samego!!!
        i zazdroszcze im tego , ze nie ocenia sie tutaj ludzi po ciuchach i makijazu w
        sklepach!!!
        pozdrawiam!!!
        • Gość: mika Re: ekpedientki-lalunie IP: *.proxy.aol.com 11.10.01, 21:18
          Lalunie za lada to niestety powszechy w Polsce obrazek. Ja kilka razy
          pofatygowalam sie na rozmowe z wlascicielem sklepu, ktory zazwyczaj nie jest
          zadowolony, ze jego expedientka tak traktuje kilentow. Laluni nie zalezy ale
          wlascicielowi owszem.
    • Gość: Mar lalki Barbie i Ken IP: 213.25.197.* 11.10.01, 23:09
      Zdarzają się i lalunie i ich męskie odpowieniki. Zacząłem nawet bawić się ich
      kosztem. Parę miesięcy temu postanowiłem sobie kupić garnitur i poszedłem do
      sklepu, w którym handlują chłopcy typu "przegieta gwiazda" albo "księżniczka".
      Nie zawsze musze chodzić z krawatem na szyi, więc i tym razem wybrałem się na
      zakupy po parodniowym niegoleniu, w starych portkach i takiejż koszuli.
      Myślałem ze mnie zjedzą wzrokiem. A kiedy kupiłem garnitur za 3200 i buty za
      400, to zaniesli mi to wszystko jeszcze do samochodu.

Ludzie dzielą się na trzy grupy (pod względem ubioru)
      1. Tych, którzy o ten ubiór może i chcieli zadbać, ale nie bardzo ich stać, a
      poza tym pracują np. fizycznie i trudno, żeby taki fizol zakłądał Armaniego i
      spryskiwał Givenchy
      2. Młodych dynamicznych zwanych też japiszonami, którzy dobrym garniturem i
      markowymi okularami dodają sobie profesjonalizmu (czasami to jedyna
      profesjonalna rzecz, jaką mogą się pochwalić)
      3. Ludzi, którzy już nie muszą się z nikim liczyć i chodzą tak jak im jest
      wygodnie - chociaż w ich szagfie nie znajdzie się krawata poniżej 100 zł.

• Gość: aga Re: lalki Barbie i Ken IP: *.tmns.net.au 12.10.01, 04:59
        niestety mnie taka sytucja nie spotkala tylko w Polsce ,ale takze w Niemczech.
        Chcielismy z mezem kupic garnitur w sklepie Boss-a, niestety nikt nie
        pofatygowal sie by nas obsluzyc, a bylismy ubrani normalnie, tj jeans, adidasy
        itp ( przeciez nie bedziemy w garniturze chodzic na codzien ) .
        Maz sam zaczal szukac rozmiaru, koloru...... przymierzac, nikogo z obslugi to
        nie interesowalo. W koncu znudzeni samoobsluga wyszlismy ze sklepu i za te
        pieniedze pojechalismy sobie do St Tropiez.
        pozdrawiam
        aga
    • Gość: monikaM Re: ekpedientki-lalunie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 08:22
      A mnie jeszcze denerwuje, gdy ledwo wejdę do sklepu, a tu już atakuje mnie pani
      ekspedientka i zarzuca pytaniami co chcę kupić, czego szukam - a ja nie wiem
      czego szukam, tak sobie oglądam, może coś mi się spodoba i kupię. A gdy to
      wyjaśnię i przejdę do oglądania, czuję na sobie cały czas czujny wzrok, mówiący
      NicNieKupujesz,ToSpadaj. Czasami po prostu mam ochotę coś kupić, ale nie wiem
      co. Spodobami się coś, to kupię. Tak więc omijam puste sklepy, gdzie nie ma
      klientów, i wzrasta prawdopodobieństwo na powyższy scenariusz.
      Pozdrowienia
      • Gość: pizmak Re: ekpedientki-lalunie IP: 62.233.138.* 12.10.01, 11:48
        Zastanawiam sie tez, jak bardzo niespelnione sa lalunie-ekspedientki, ktore
        uwazaja, ze ich miejsce jest w galerii gwiazd w Hollywood, a biedne musza
        zapieprzac w sklepie z butami.
      • Gość: Sol Re: ekpedientki-lalunie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 11:50
        zgadza sie, mnie tez to irytuje - wynioslosc (i to nie tylko mlodych dziewczyn ale i doroslych kobiet)...I to
        sie zdarza nie tylko w tzw ekskluzywnych sklepach ale i w zwyklym spozywczym. Znudzona pani
        zadajaca przyslowiowe pytanie: "czego?". Ale z drugiej strony zrozumcie te kobiety (bo to w 80%
        kobiety pracuja jako sprzedawczynie) - sklep exclusive - wchodzi burak, traktuje was jak powietrze,
        szasta kasa, jest lekcewazacy - tylko dlatego, ze Ty tu TYLKO sprzedajesz. A na koniec proponuje Ci
        kolacje w Mariotcie z takim wyrazem twarzy, ze nie wyobraza sobie ze nie polecisz na nia z piskiem
        szczescia. Tak, mozna powiedziec - wiec dlaczego te dziewczyny pracuja jako sprzedawczynie skoro
        sie do tego nie nadaja. A dlatego ze jest trudno o prace. A motywacji w handlu brak, bo w Polsce
        system prowizyjny jest w powijakach....
      • Gość: kathy Re: ekpedientki-lalunie IP: 195.117.174.* 12.10.01, 12:03
        Dokładnie to samo i mnie denerwuje! Nomolność niektórych ekspedientek jest
        irytująca. Nie mają wyczucia z jaką klietką mają do czynienia- pewnie zdarzaja
        sie takie, którym można pomóc, ale ja do takich nie należę.Nieraz już taka
        nadmiernie uprzejma lalunia zniechęciuła mnie do zakupów.
        • Gość: mira Re: ekpedientki-lalunie IP: 192.168.1.* / 195.117.144.* 12.10.01, 12:35
          mnie denerwuje również to jak osoba sprzedająca chodzi za mną krok w krok i
          patrzy na ręce. Nic nie mówi tylko tup, tup za mną. Ja rozumiem, że boją się
          kradzieży ale taką obserwację można robić nieco dyskretniej, żeby klient nie
          czuł się jak przestępca.
          • frisky2 Re: ekpedientki-lalunie 12.10.01, 14:07
            A mnie sie ekspedientki-lalunie podobaja:)
            • Gość: Anna26 Re: ekpedientki-lalunie IP: *.loc.gov 16.10.01, 00:34
              frisky2 napisał(a):

> A mnie sie ekspedientki-lalunie podobaja:)

Frisky2, wstyd. Taki madry chlop a zachwyca sie tym co powierzchowne i glupie.
              A moze Ty po prostu lubisz byc pod prad.
              • frisky2 Re: ekpedientki-lalunie 17.10.01, 17:21
                Juz taki jestem, ze ladne kobiety mi sie podobaja.
    • Gość: jo Re: ekpedientki-lalunie IP: *.ciop.waw.pl 17.10.01, 11:20
      ..LUDZIE!!! ale Wy macie kompleksy, niech to!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka