Dodaj do ulubionych

nastolatek pijany

25.03.06, 16:59
jak sobie poradzic z tym ze nastolatek-14 lat wrocil pijany do domu?wlasciwie
nie mogl ustac na nogach.nigdy mu sie to nie zdarzylo,rzecz sie dzieje za
granica ...matka jest zalamana ,poniewaz wychowuje go sama -co radzicie?czy
teraz i w Polsce mlodziez tak szybko zaczyna...
Obserwuj wątek
    • dziewice Re: nastolatek pijany 25.03.06, 17:01
      zakaz wychodzenia z domu, zero komputera, odciecie od kasy, 8 godzinne rozmowy
      na temat alkoholizmu.

--
      CEO
      • ayme Re: nastolatek pijany 25.03.06, 17:09
        dzieki tak wlasnie myslalam ,zakaz wychodzenia to najciezsza kara dla
        niego ,jak dlugo go przestrzegac?
        • dziewice Re: nastolatek pijany 25.03.06, 17:11
          az nie poczujesz ze rozmawia z Toba w taki sposob, ze nawiazujesz z nim kontakt.

Pomysl, na czym jeszcze mu zalezy i mu to odetnij, telefony itd.

mozesz go takze kilka razy odprowadzic i odebrac ze szkoly.

--
          CEO
      • kobieta_na_pasach Re: nastolatek pijany 26.03.06, 13:25
        dziewice napisał:

> zakaz wychodzenia z domu, zero komputera, odciecie od kasy, 8 godzinne rozmowy
        > na temat alkoholizmu.
        >
        > --
        ha ha. masz dziecko? rozmowy to dla nich nudzenie. trzeba samemu byc przykladem.
        • alpepe Re: nastolatek pijany 27.03.06, 14:13
          czasem trafiasz jak kulą w płot.
          • kobieta_na_pasach Re: nastolatek pijany 27.03.06, 14:14
            alpepe napisał:

> czasem trafiasz jak kulą w płot.

masz obsesje na moim punkcie? sledzisz moje wpisy?
            • alpepe Re: nastolatek pijany 27.03.06, 14:27
              co najwyżej ty masz manię prześladowczą. Akurat ten wpis mnie zabolał, bo moja
              teściowa miała swego czasu problem z synem, który będąc w szkole średniej się
              upijał. Nie znoszę mojej teściowej, ale wiem, że nie była ona żadną alkoholiczką
              i na 100% dawała synom dobry przykład.
              • kobieta_na_pasach Re: nastolatek pijany 27.03.06, 14:37
                alpepe napisał:

> co najwyżej ty masz manię prześladowczą. Akurat ten wpis mnie zabolał, bo moja
                > teściowa miała swego czasu problem z synem, który będąc w szkole średniej się
                > upijał. Nie znoszę mojej teściowej, ale wiem, że nie była ona żadną
                alkoholiczk
                > ą
                > i na 100% dawała synom dobry przykład.

moja tesciowa tez nie pila, za to chetnie namawiala zawsze innych do picia,
                pedzila wino z ryzu, a jej syn jest mimo to alkoholikiem, choc w jej mniemaniu
                nie jest. nie chodzilo mi o przyklad w znaczeniu "rob taka samo, jak ja" tylko
                o stosunek w domu do picia alkoholu.
                • alpepe Re: nastolatek pijany 27.03.06, 15:40
                  moja teściowa nie zachęcała ani żadnych winek nie pędziła. Mojego męża mogę
                  wyzywać od alkoholików, bo sama praktycznie nie piję, ale alkoholikiem to on nie
                  jest, choć b. tęskni to tego, by się upić, ja tego nie toleruję.
                  Drugi syn mojej teściowej praktycznie nie pije alkoholu, sportowy typ, nie lubi
                  piwa a i do innych alkoholi pociągu nie odczuwa.

Podejrzewam, że ta samotna matka ma przede wszystkim niewłaściwy stosunek do
                  syna, nie do alkoholu. Nic nie poradzi, czuję to w kościach.
    • khaki3 Re: nastolatek pijany 25.03.06, 17:50
      A najlepiej to zaprowadz na spotkania AA niech poslucha co mowia ludzie, ktorzy
      wychodza z tego bagna. Moze cos jeszcze sie wbije do jego lba.
      • dziewice Re: nastolatek pijany 25.03.06, 17:54
        khaki3 napisała:

> A najlepiej to zaprowadz na spotkania AA niech poslucha co mowia ludzie, ktorzy
        > wychodza z tego bagna. Moze cos jeszcze sie wbije do jego lba.

mysle, ze lepszym dosiwadczniem bedzie jezeli wezmiesz go na oddzial detoxu.
        --
        CEO
        • kika2345 Re: nastolatek pijany 25.03.06, 20:12
          niech mama zacznie szybko dzialac poki nie jest za pozno .Moj brat zaczynal od
          5 klasy mama niby nic nie wiedziala a dzis ma 25 lat jest zniszczonym alkoholem
          czlowiekiem a mame zrzeraja wyzuty sumienia.Dzialac
        • zzoossiiaa Re: nastolatek pijany 25.03.06, 22:23
          dajcie spokoj, podejrzewam,ze nie byl to pierwszy raz kiedy sie upil i rowniez
          nie ostatni! to,ze mu odbierzesz wolnosc nic nie da!tak czy nie tak znajdzie
          sposob zeby spotykaz sie ze znajomymi,a dzieki takiemu trakotowaniu mozesz
          stracic z nim kontakt! i odpowiedz na twoje pytanie: tak dzieci zaczynaja sie w
          tak mlodym wieku upijac i pija niemalze regularnie
    • p.s.j Re: nastolatek pijany 25.03.06, 21:14
      Radzimy na noc podstawić mu miskę, co by pokoju nie zawomitował, a rano
      jogurcik, tudzież lekkie wyszydzenie.
      • ayme Re: nastolatek pijany 25.03.06, 21:16
        dziekuje Wam bardzo zaodpowiedzi,jestem tutaj calkiem sama ,czuje sie jak po
        pogrzebie.
        • p.s.j Re: nastolatek pijany 25.03.06, 21:27
          U nas na pogrzebach też tęgo piją...
        • dziewice Re: nastolatek pijany 25.03.06, 21:36
          mozesz mu powiedziec, ze jak nie rozumie. to ja mu moge przyjechac i
          wytlumaczyc, bedzie krotko.
          --
          CEO
          • p.s.j Re: nastolatek pijany 25.03.06, 21:39
            > mozesz mu powiedziec, ze jak nie rozumie. to ja mu moge przyjechac i
            > wytlumaczyc, bedzie krotko.

"W początkach XXI wieku ponownie wielką popularnością cieszyli się szarlatani,
            wieszczkowie i samozwańczy prorocy, którzy twierdzili, iż posiedli objawione
            prawdy. Podając się za mesjaszów czy rabbich, nauczali i tłumaczyli."

Nauczaj, mistrzu. :) Byle krótko.
            • dziewice Re: nastolatek pijany 25.03.06, 21:42
              a cz ynie uwazasz ze w takim buntowniczym wieku nastolatek nie powinien sie
              "kogos delikatnie mowiac bac", Kobieta sobie sama moze z takim gostkiem nie
              poradzic.

--
              CEO
              • p.s.j Re: nastolatek pijany 25.03.06, 21:49
                Znam kobiety, które zasiałyby strach w sercu żołnierza GROMu, megiery o
                charakterze harpii mitycznych, herod-baby rozprawiające się z domową opozycją
                brutalniej niż batka Łukaszenko.

Poza tym wzruszyło mnie, że udzielasz porad z dojazdem do domu. Prawdę
                powiedziawszy, mniej bałbym się 14-latka, który pewnie wypił właśnie pierwszego
                w życiu karniaka, czy co, niż jakiegoś obcego gościa, który wprasza mi się do
                domu z poradami pedagogocznymi.
                • ayme Re: nastolatek pijany 26.03.06, 01:05
                  no kochani dziekuje za slowa otuchy.mieszkam w Dani a tutaj to podobno normalne
                  ze 14 latki sie upijaja pierwszy raz.doznalam szoku kulturowego bo wydaje mi
                  sie ze w Polsce jet to jednak inaczej .tutaj podobno matki same kupuja alkohol
                  nastolatkom ...dlatego tez dziekuje za oferte odwiedzin ale mysle ze pan
                  dzentelmen "dziewce" sam by tutaj na psy zszedl, i nauki nic by nie
                  daly...wybieramy sie do Polski sami chociaz na 7 dni
                  • p.s.j Re: nastolatek pijany 26.03.06, 10:36
                    > ze 14 latki sie upijaja pierwszy raz.doznalam szoku kulturowego bo wydaje mi
                    > sie ze w Polsce jet to jednak inaczej .

Jeżeli wydaje Ci się, że w Polsce pierwszy raz upijają się po 18stce, to masz
                    rację - tylko Ci się wydaje.
                    • ayme Re: nastolatek pijany 26.03.06, 12:56
                      moze nie 18 ale gdzies 16 lat to byla norma za moich czasow tzn w latach
                      80tych.no coz czasy sie zmieniaja,z tymze jak patrze na mojego syna 14letniego
                      to widze dziecko,jest niski ,chudy i obiektywnie wyglada na 12lat...
    • kobieta_na_pasach Re: nastolatek pijany 26.03.06, 13:24
      ayme napisała:

> jak sobie poradzic z tym ze nastolatek-14 lat wrocil pijany do domu?wlasciwie
      > nie mogl ustac na nogach.nigdy mu sie to nie zdarzylo,rzecz sie dzieje za
      > granica ...matka jest zalamana ,poniewaz wychowuje go sama -co radzicie?czy
      > teraz i w Polsce mlodziez tak szybko zaczyna...

zalamana? w morde mu powinna dac na dzien dobry. sama mam 16latka i sobie takiej
      sytuacji nie wyobrazam, przynajmniej zanim osiagnie pelnoletnosc.
      • ayme Re: nastolatek pijany 26.03.06, 14:34
        oberwal bardzo solidnie ,az mnie reka i boki bola ...ale ja i tak jestem
        zalamana ...na forum poloni dunskiej i kolezanki Polki tutaj zapewniaja mnie ze
        to calkiem normalne ze tutaj 14 latek upija sie po raz pierwszy.nie wiem czy
        wiecie ze Dania ma rekord swiata w piciu mlodziezy ;(
        • p.s.j Re: nastolatek pijany 26.03.06, 14:37
          Serio? Ja bym stawiał na Finlandię, albo Wlk. Brytanię... Duńczycy kojarzyli mi
          sie z takimi nudziarzami, co to owszem, wódkie wciagną, ale nie jakoś litrami.
          • ayme Re: nastolatek pijany 26.03.06, 14:44
            serio,poczytaj statystykach,alarm w Dani na calego ale i tak malo
            daje...koszmar .lece do PL odetchnac polskim powietrzem...
            • dziewice Re: nastolatek pijany 26.03.06, 23:58
              jak cie przeczytalem to troche pogieta osoba jestes, moze problem tkwi nie w
              dzieciaku a w tobie ? spojrz moze na siebie ? dzisiaj rano jak siedzialem w
              kiblu to myslalem, ze pewnie nigdzie tak szczerze nie wyjezdzacie i nie rozmawiacie.

--
              CEO
        • kobieta_na_pasach Re: nastolatek pijany 27.03.06, 14:15
          ayme napisała:

> oberwal bardzo solidnie ,az mnie reka i boki bola ...ale ja i tak jestem
          > zalamana ...na forum poloni dunskiej i kolezanki Polki tutaj zapewniaja mnie
          ze
          >
          > to calkiem normalne ze tutaj 14 latek upija sie po raz pierwszy.nie wiem czy
          > wiecie ze Dania ma rekord swiata w piciu mlodziezy ;(

straszne.
      • p.s.j Re: nastolatek pijany 26.03.06, 16:51
        > zalamana? w morde mu powinna dac na dzien dobry. sama mam 16latka i sobie takie
        > j
        > sytuacji nie wyobrazam, przynajmniej zanim osiagnie pelnoletnosc.

To tzw. "szkoła wychowania narodowego im. Andrzeja Leppera". Jeszcze ón później
        podziękuje, że scierką dostał, szczeniak!
      • ania_z_wiochy Re: nastolatek pijany 26.03.06, 16:52
        Co to za metody wychowawcze w morde dac. Z dzieckiem należy rozmawiać
        • ayme Re: nastolatek pijany 26.03.06, 17:05
          oberwal bo mnie nerwy poniosly...jezeli spytacie czy zaluje ,to powiem ze
          nie ...to byla ekstremalna sytuacja i uwazam ze zasluzyl.przypomina mi sie film
          noce i dnie i ten niesforny syn Tomaszek ,ballada o januszku .wiecie sam fakt
          upicia mnie tak nie boli ,ale chcialabym wiedziec na pewno czy zrobil to z
          glupoty, czy tez moze ma problemy.i to mnie boli i meczy , bo jestem tutaj sama
          nie liczac znajomych :(mysle ze gdyby to sie stalo w Posce inaczej bym to
          potraktowala.na emigracji wszystko bardziej boli ,czlowiek nie jest tak silny
          jak we wlasnym kraju.
          a co do dunczykow macie racje nudny narod,tysiace regul nawet na przyjeciach...
          • ania_z_wiochy Re: nastolatek pijany 26.03.06, 17:06
            Wal sie i od tej pory gadaj sam ze soba
            • kitjensen Re: nastolatek pijany 27.03.06, 14:04
              sami sie walcie ,cholota co wy mozecie wiedziec o zyciu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka