gajagaja1 22.05.06, 20:47 Jakas babska, ale nie plytka, tak "z głebia",troche bardziej ambitna,najlepiej dziejaca sie we wspolczesnosci.Ostatnio czytalam Podecznik zlej matki, jak dla mnie rewelacja, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bitch.with.a.brain Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 20:48 Pudełko ze szpilkami Dziewczyny z Portofino Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkaaa Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 20:51 ja poleca paula coelho- 11 minut, alchemik, weronika postanawia umrzec. takze potege podswiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gajagaja1 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 20:53 coelho mam juz wszystkie przerobione:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 20:53 > ja poleca paula coelho- 11 minut, alchemik, weronika postanawia umrzec. takze > potege podswiadomosci. Fajne są - ale dobre niekoniecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
frezja66 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 21:02 Samotnośc w sieci zachwycająca książka Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 21:15 Polecam Ci z czystym sumieniem: "Gnój" Kuczoka. Nie zrazaj sie recenzjami, ksiazka jest tak naprawde ironiczno-cyniczno-wariacko-dowcipna... naprawde dobrze sie czyta, blyskotliwe teksty, niejeden raz usmiechniesz sie przy niej bezwiednie.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 21:20 O. Tez niezla, ale troche mnie zmogla.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 21:42 Jak babskie i współczesne to może spróbuj coś z Jandy, mój typ to na "Różowe tabletki na uspokojenie" Odpowiedz Link Zgłoś
big2.munich Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 21:42 Ksiazki Erica-Emmanuela Schmitta np. "Oskar i pani Roza", "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu", "Syn Noego". To takie ksiazeczki na jeden wieczor, ale BOOOskie! Odpowiedz Link Zgłoś
antenka.vip Re: poleccie jakas fajna ksiazke 22.05.06, 22:56 "Nie byłam agentka"-Wiesława Michalska Krajewska Odpowiedz Link Zgłoś
big2.munich Lekkie kryminaly Donny Leon: 22.05.06, 23:14 Np. "Stroj na smierc", "Smierc na obczyznie", Smierc i sad", "Acqua alta" i wiele innych jej super-ksiazek. Bardzo zabawnie napisane, czyta sie je lekko i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 11:01 J. Picoult "Bez mojej zgody", Y. Martel "Życie Pi", "Grzesznica" ale nie pamiętam autorki (chyba Petra ma na imie). Odpowiedz Link Zgłoś
nikita696 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 11:08 polecam "sto lat samotności"Marqeza lub jego "miłość w czasach zarazy; Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 11:20 Ja polecam "Rozważną i romantyczną" Jane Austen Odpowiedz Link Zgłoś
paleiko Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 11:43 "Rozbuchana wyobraźnia Olivii Joules" Helen Fielding - świetna rozrywka, wątek sensacyjny (pojawia się Bin Laden ;) ), romansowy też jest... Jak poleca recenzja - "poznaj wystrzałową siostrę Bridget Jones" :) Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett.o-hara Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 12:40 "Kochałam Tyberiusza" Elizabeth Dored. Dla mnie świetna. Przeczytałam ze 3 razy... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 12:47 Solaris, Bajki Kołakowskiego, Ciało Smitha, Przygody dobrego wojaka Szwejka, Diuna, Paragraf 22, Opowieść podręcznej (?), Nana... Haha, fajnie Ci napisałam: ani to babskie, ani nie dzieje się współcześnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniacoerelle Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 13:32 polecam "Spoźnieni kochankowie" Wiliama Whartona, rewelacja, i w ogole książki tego pisarza Odpowiedz Link Zgłoś
diabladko Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 15:20 "Bez mojej zgody","Sabatina","P.S.Kocham Cie"-baaardzo kobiece a takze polecam "Kod Leonarda da Vinci" Odpowiedz Link Zgłoś
gajagaja1 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 16:48 wielkie dzieki za odzew!Juz mam cala liste do biblioteki.Ale czekam na jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 18:49 "Biały kościół" - nie pamiętam autora Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: poleccie jakas fajna ksiazke 23.05.06, 18:49 I wszystko Ericha Segala (nie czytałam tylko "Love story" Odpowiedz Link Zgłoś
martiii13 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 24.05.06, 17:01 Bociany przylatuja zima Odpowiedz Link Zgłoś
ewelita Re: poleccie jakas fajna ksiazke 25.05.06, 09:00 Polecam "Cień wiatru" Zafona, cudownie sie czyta, oraz Whartona "Opowieści z Mulin de Bruit" czy jak się to pisze - bardzo fajna. Odczucia subiektywne - "Sto lat samotnosci" jakoś nie mogę skończyć, czytam od roku zabierając się co jakiś czas - nie mój klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: poleccie jakas fajna ksiazke 25.05.06, 09:01 chwalipiety sie chwala co przeczytały? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: poleccie jakas fajna ksiazke 25.05.06, 10:55 Anna Gavalda "Chciałabym, żeby ktoś gdzieś na mnie czekał" (opowiadania na jedno popołudnie) "Po prostu razem" (jedna z niewielu książek, w której końca nie podglądałam :)) ) Odpowiedz Link Zgłoś
tommylee77 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 16:12 Osobowosc cmy Grocholi Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 17:36 "Blogoslawieni ci,ktorzy robia ser" Swietna ksiazka. Lekka,przyjemna i babska:) Odpowiedz Link Zgłoś
olusia178 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 18:23 Dziewczyny (może nie tylko dziewczyny;) )jesteście wielkie, dzięki za wpisanie tytułów tych książkek... Jutro idę do biblioteki, zdałam maturę i w końcu bedę mogła w spokoju sobie poczytać coś przyjemnego. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
doagniechy Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 20:19 Ja ostatnio czytam "nie-babska" ksiazke ale jest tak dobra, ze polecam goraco kazdemu!! "Krotka historia czasu" Stephena Hawkinga. Odpowiedz Link Zgłoś
doagniechy Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 20:21 Ale babska i absolutnie genialna jest ksiazka F. Flagg "Smazone zielone pomidory". Ponadczasowa i wzruszajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
frutinka Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 20:22 "Nieznośna lekkośc bytu" - Kundery. Może nie super lekkie, wbrew tytułowi, ale czyta się jednym tchem. Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 20:24 Może tu znajdziesz coś ciekawego: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=151 :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: poleccie jakas fajna ksiazke 29.05.06, 21:37 a moze sam bys cos polecil Pascalcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_to_ja polecam 29.05.06, 20:34 "Dwanaście" Świetlickiego, jeśli lubisz Kraków, nie mówiąc o p.Marcinie Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: polecam 29.05.06, 21:04 Bardzo babskie i bardzo niezwykłe: - "Szkarłatny płatek i biały" - "Opowieść podręcznej" Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: poleccie jakas fajna ksiazke 30.05.06, 08:45 Wczoraj akurat przeczytałam "Oskar i pani Róża" Schmitta, piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Kod da Vinci! 30.05.06, 10:10 Nowelkie wielkiego angliczańskiego literata, Leonarda Browna (czy jakoś podobnie...), w której mnich - albiończyk ściga na polecenie okrutnego cysorza Konstantyna von Aringarossy z Opus Dei przedstawiciela intieligiencji pracującej tudzież prawnuczkie Jezusa Chrystusa, któren jak się okazuje czmychnął był z krzyża i wyjechał na słoneczne Riwiere razem z taka jedna panna. Na szczęście czuwa nad nimi odwieczny Zakon Syjamu. Ów intieligent razem z wnuczkom Chrystusa rozbijajom sie głownie po obiektach architektury, to jest na przykład po Galerii Zachęty, tudzież jakiś kaplicach, musi na Woli, bo nazw nie znam. Ogólnie ubaw po pachi! Odpowiedz Link Zgłoś