wredna00 29.05.06, 16:13 Potrzebuję postinoru, pomóżcie please, czasu coraz mniej. Kontaktujcie się na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garraretka Re: Postinor!!! hepl!!! 29.05.06, 16:15 www.wpadka.pl/index.php?id=pogotowie_anty google nie gryzą Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Spokojnie... 29.05.06, 16:22 Idź do przychodni i poczekaj-może lekarz Cie przyjmie. poweidz co sie stało i,że potrzebujesz pilnie,a jeśli trzeba to nawet powiedz w recepcji,że to bardzo pilne. Dostaniesz receptę i biegniesz do apteki. 50złotych dwie tabletki-łykasz pierwszą,a po 12 godzinach kolejną. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna00 Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:26 to ja już wszystko wiem, tylko do mojego lekarza trzeba czekać na wizytę 3 tyg., a prywatnie nie pójdę bo trzymam kasę na tabletki, help, może ktoś ma odstąpić?? Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:34 wredna00 napisała: > prywatnie nie pójdę bo trzymam kasę na tabletki niech "sprawca" się dorzuci ;) poza tym - chyba możesz pójść do lekarza i wejść do niego na 2 minuty - bo tyle trwa wypisanie recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:39 Zaczep jakiegokolwiek lekarza. Każdy może wypisać receptę. Nawet aptekarze mają zaufanych lekarzy... Ty tylko płacisz w aptece "więcej", a receptę dorobi się po fakcie. Niestety jak nie masz znajomego, to nic za darmo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:39 może o receptę wystarczy poprosić pielęgniarkę? Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:41 Pielegniarka nie wypisze recepty,teraz juz nie mozna zalatwiac sobie recept jak kiedys...powinien wypisac tylko rodzinny lub ginekolog-oczywiscie nie wszyscy tego się trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:48 eeee... to u nas o recepty się b. często prosi pielęgniarkę, ona wyciąga kartę, jeśli nic nie budzi zastrzeżeń to wypisuje receptę i niesie do lekarza, żeby podstęplował i podpisał... Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:50 Uhu..no,ale to co innego-rozumiem już o co Ci chodzi. myslałam,że to ona załatwia wszystko ;) Masz rację-tak się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:40 Idziesz do swojego lekarza i pytasz czy możesz wejść,bo Ty tylko po recepte, albo czekasz,aż się skończy kolejka i idziesz nie zarejestrowana. Masz to zrobić DZIŚ. Nie pytaj o leki-po pierwsze to jest karalne,a po drugie..dkad wiesz,ze nie wcisna Ci jakiegos swinstwa o ktorego moze stac sie cos gorszego niz ciaza? leć teraz do lekarza-jeszcze nie ma 18..może będzie. Poza tym...ja mówie o rodzinnym,a nie ginekologu-rodzinny tez może wypisać. napisz jak wrócisz. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:45 Tak... receptę może wypisac rodzinny, ale nikoniecznie Twój rodzinny... bo receptę można wypisać na inne nazwisko... na nazwisko jakiegokolwiek pacjenta (kobiety) zapisanego do dowolnego rodzinnego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:47 No proszę a Mojemu Ukochanemu to wypisac nie chciała.. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna00 Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:50 musiałyście już długo nie być u rodzinnego lekarza, ostatnio jak się zatrułam i wymiotowałam i nie poszłam do pracy to mnie nie chcieli zarejestrować bo już miał full pacjentów i nikogo to nie obchodziło, że jestem blada jak ściana i umieram. To teraz na pewno mnie nie przyjmie, albo mi każe przyjśc jutro, a jutro to ja jestem w pracy jak on przyjmuje, a ginekolog jest dopiero w środę w mojej przychodni, a dzisiaj to ja sobie mogę iść i czekać, na ducha świętego... Piszecie jakbyście nie znały polskich realiów. Jak ktoś może mi odstąpić/odsprzedać to niech napisze, reszcie podziękuję za komentarze i porady. Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:52 no cholera - jak jesteś z Warszawy do zadzwoń do któregoś z lekarzy - link podałam w pierwszym re-poście. Dla chcącego nic trudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:53 Widzę,że nick masz adekwatny do charakteru-ludzie sa tu dla Ciebie mili, mogłaś nie uprawiać seksu bez zabezpieczenia,bądź bardziej pewnego zabezpieczenia. Jakoś byłam u lekarzaniecały miesiąc temu po recepte i nei musiałam sie rejestrować.. Zmień lekarza jeśli ten Ci nie odpowiada. Powodzenia w szukaniu tabletek-mam nadzieje,że nikt Ci ich nie odsprzeda tylko uda Ci sie je załatwić w normalny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Spokojnie... 29.05.06, 16:54 Dziewczyno pomyśl w jakich czasach żyjesz! Bez płacenia, to się nie da takich spraw załatwić. Jak zapłacisz, to i bez recepty kupisz. Tylko, że tego nikt Ci przez internet nie napisze, bo to karalne. Podejdź do najbliższej apteki i pogadaj na osobności. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Aha...jest jeszcze jeden sposób.. 29.05.06, 16:55 Czasem jak dziewczyny potrzebują pigułki,a nie mają recepty to umawiają sie w aptece,że przyniośa na następny dzień i zostawiają im dowód. Znajdź może małą osiedlową apteke i spróbuj. powodzenia jeszcze raz. -- "Zła kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć" moje dziecko Masz intymne pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
allabamma Re: Postinor!!! hepl!!! 29.05.06, 17:01 Skorzystaj ewentualnie z metody Yuzpe. O ile nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś