lykaena 31.05.06, 21:30 kupiłam niedawno buty ,które farbują pięty i boki stóp( palce nie) na granatowo. Problem jest największy gdy mam rajstopy bo są po włożeniu już nie do wyprania.Proszę czy ktoś ma jakąś radę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olusia178 Re: farbujące buty 31.05.06, 21:40 Niedawno pisałam o tym "problemie" prawdopodobnie na tym forum albo " na luzie" poszukaj sobie w wyszukiwarce. Wydaje mi się , że ocet powinien pomóc :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: farbujące buty 31.05.06, 21:40 Odnieść i zażądać zwrotu pieniędzy. Ewentualnie jeszcze zwrotu za rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: farbujące buty 31.05.06, 22:02 Rozumiem Cię, bo wygodne buty to najważniejsza rzecz na świecie. Wkurza mnie tylko takie traktowanie klientów. W cywilizowanym kraju wypłacono by Ci odszkodowanie, skoro sprzedawca nie uprzedził, że farbują i coś sobie zniszczyłaś z tego powodu. Jedyna metoda to chyba noszenie ciemnych rajstop. I jeszcze jedno - kiedyś udało mi się sprać coś "niespieralnego" gęstą papką z proszku Ariel do prania ręcznego. Nie twierdzę, że to akurat zejdzie, ale spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: farbujące buty 31.05.06, 22:23 Spróbuj przetrzeć buty ściereczką nawilżoną octem, a po godzinie spryskać lakierem do włosów (z poradnika babci Aliny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: farbujące buty 01.06.06, 14:58 U mnie nie pomogło, smarowałam kilka razy i jedyne co z tego miała to smórd:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: farbujące buty 01.06.06, 16:32 bzdury, na wszystkich kartkach z zasadami reklamacji jest napisane, że farbowanie podszewki wnętrza buta jest normalne i może się zdarzyć, więc nikt ci nic nie zapłaci za to. Odpowiedz Link Zgłoś
viola_j Re: farbujące buty 01.06.06, 09:30 Zawsze przecieram szmatką nawilżoną denaturatem. Pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzolia Re: farbujące buty 01.06.06, 09:45 mam ten problem ale ze wszystkimi butami i w końcu doszłam do wniosku że to ja, a dokładnie moje stopy maja taka właściwośc że powoduja farbowanie butów,...... Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: farbujące buty 01.06.06, 14:56 miałam ten sam prblem i poprostu kupiłam cieniutkie wkładki i jest ok, ale musiałam wtedy codziennie szorować pięty pumeksem i podkolanówki i rajstopy zakładm teraz tylko jeśli wiem,że nie będę musiała nigdzie zdejmować butów. Doradzali mi nawet,żebym oddała te buty, ale pierwszy raz od baaardzo dawna udało się dostać wygodne ładne półbuty, z których byłam naprawdę zadowolona, nawet jakbym miała codziennie szorować pięty to bym nie oddała:) Ale naszczęście nie było potrzeby:) Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: farbujące buty 01.06.06, 15:52 torebki?? słyszałam o czymś o nazwie "zapiętki", ale nie mam pojęcia co to takiego i czy dobrze rozumuję że to może pomóc, choć pierwotne przeznaczenie to przeciwdziałanie odciskom..chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp granatowe rajstopy 01.06.06, 16:50 a na przyszłość kupuj tylko brązowe buty Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: granatowe rajstopy 01.06.06, 21:24 ja właśnie mam brązowe i to zależy od koloru wewnątrz a nie na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś