Dodaj do ulubionych

farbujące buty

31.05.06, 21:30
kupiłam niedawno buty ,które farbują pięty i boki stóp( palce nie) na
granatowo. Problem jest największy gdy mam rajstopy bo są po włożeniu już nie
do wyprania.Proszę czy ktoś ma jakąś radę??
Obserwuj wątek
    • olusia178 Re: farbujące buty 31.05.06, 21:40
      Niedawno pisałam o tym "problemie" prawdopodobnie na tym forum albo " na luzie"
      poszukaj sobie w wyszukiwarce. Wydaje mi się , że ocet powinien pomóc :)

Pozdrawiam
    • horpyna4 Re: farbujące buty 31.05.06, 21:40
      Odnieść i zażądać zwrotu pieniędzy. Ewentualnie jeszcze zwrotu za rajstopy.
      • lykaena Re: farbujące buty 31.05.06, 21:42

• horpyna4 Re: farbujące buty 31.05.06, 22:02
          Rozumiem Cię, bo wygodne buty to najważniejsza rzecz na świecie. Wkurza mnie
          tylko takie traktowanie klientów. W cywilizowanym kraju wypłacono by Ci
          odszkodowanie, skoro sprzedawca nie uprzedził, że farbują i coś sobie
          zniszczyłaś z tego powodu. Jedyna metoda to chyba noszenie ciemnych rajstop.
          I jeszcze jedno - kiedyś udało mi się sprać coś "niespieralnego" gęstą papką z
          proszku Ariel do prania ręcznego. Nie twierdzę, że to akurat zejdzie, ale
          spróbuj.
          • polla4 Re: farbujące buty 31.05.06, 22:23
            Spróbuj przetrzeć buty ściereczką nawilżoną octem, a po godzinie spryskać
            lakierem do włosów (z poradnika babci Aliny:)))
            • misscraft Re: farbujące buty 01.06.06, 14:58
              U mnie nie pomogło, smarowałam kilka razy i jedyne co z tego miała to smórd:-/
          • alpepe Re: farbujące buty 01.06.06, 16:32
            bzdury, na wszystkich kartkach z zasadami reklamacji jest napisane, że
            farbowanie podszewki wnętrza buta jest normalne i może się zdarzyć, więc nikt ci
            nic nie zapłaci za to.
    • viola_j Re: farbujące buty 01.06.06, 09:30
      Zawsze przecieram szmatką nawilżoną denaturatem. Pomaga.
    • kryzolia Re: farbujące buty 01.06.06, 09:45
      mam ten problem ale ze wszystkimi butami i w końcu doszłam do wniosku że to ja,
      a dokładnie moje stopy maja taka właściwośc że powoduja farbowanie butów,......
    • misscraft Re: farbujące buty 01.06.06, 14:56
      miałam ten sam prblem i poprostu kupiłam cieniutkie wkładki i jest ok, ale
      musiałam wtedy codziennie szorować pięty pumeksem i podkolanówki i rajstopy
      zakładm teraz tylko jeśli wiem,że nie będę musiała nigdzie zdejmować butów.
      Doradzali mi nawet,żebym oddała te buty, ale pierwszy raz od baaardzo dawna
      udało się dostać wygodne ładne półbuty, z których byłam naprawdę zadowolona,
      nawet jakbym miała codziennie szorować pięty to bym nie oddała:) Ale naszczęście
      nie było potrzeby:)
    • krwawabestia Re: farbujące buty 01.06.06, 15:03
      załóż sobie torebki
      • lykaena Re: farbujące buty 01.06.06, 15:52
        torebki?? słyszałam o czymś o nazwie "zapiętki", ale nie mam pojęcia co to
        takiego i czy dobrze rozumuję że to może pomóc, choć pierwotne przeznaczenie to
        przeciwdziałanie odciskom..chyba?
    • ticoqp granatowe rajstopy 01.06.06, 16:50
      a na przyszłość kupuj tylko brązowe buty
      • misscraft Re: granatowe rajstopy 01.06.06, 21:24
        ja właśnie mam brązowe i to zależy od koloru wewnątrz a nie na zewnątrz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka