Dodaj do ulubionych

ciaza?????????

IP: *.ists.pl 28.01.03, 16:46
Czy moglo dojsc do zaplodnienia, gdy mial miejsce pelny stosunek w 4 dniu
cyklu (mialam wtedy jeszcze miesiaczke)?? Moje cykle sa regularne, glownie 32
dniowe, choc zdarzalo sie, ze trwaly one 31 dni. Bardzo prosze o odpowiedz na
moje pytanie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Ilono Re: ciaza????????? IP: 157.25.122.* 28.01.03, 16:51
      Szanowna zaniepokojono,
      zagladnij na forum Zdrowie Kobiety, tam na takie pytania odpowiada (jak ma
      czas) Pani doktor.
      Pozdrawiam
    • Gość: suri Re: ciaza????????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 16:51
      Gość portalu: zaniepokojona napisał(a):

> Czy moglo dojsc do zaplodnienia, gdy mial miejsce pelny stosunek w 4 dniu
      > cyklu (mialam wtedy jeszcze miesiaczke)?? Moje cykle sa regularne, glownie 32
      > dniowe, choc zdarzalo sie, ze trwaly one 31 dni. Bardzo prosze o odpowiedz na
      > moje pytanie??

male sznase.
      ale sa jak zawsze.
    • drzazga1 Mało prawdopodobne, ale możesz być n/t 28.01.03, 16:51
      • Gość: zaniepokojona Re: Mało prawdopodobne, ale możesz być n/t IP: *.ists.pl 28.01.03, 17:04
        moge byc n/t? co to znaczy??
        dziekuje wszystkim za odpowiedzi
        • drzazga1 Re: Mało prawdopodobne, ale możesz być n/t 28.01.03, 17:20

> moge byc n/t? co to znaczy??
          W ciąży, przepraszam, za szybko sie wysłało

> dziekuje wszystkim za odpowiedzi
        • melinek Re: Mało prawdopodobne, ale możesz być n/t 28.01.03, 22:08

> moge byc n/t? co to znaczy??
          > dziekuje wszystkim za odpowiedzi

"n/t" to sktot od "no text" - post bez tekstu, ktorego nie musisz otwierac,
          bo cala jego tresc miesci sie w jego tytule.
    • kini Re: ciaza????????? 28.01.03, 16:55
      Hmmmm... Gdybyś miała gwarancję, że zawsze cykle będą 32-dniowe, to tak. Ale
      gwarancji na to nie ma nigdy. Uprawianie seksu bez zabezpieczeń jest zawsze
      ryzykowne.
      • Gość: zaniepokojona Re: ciaza????????? IP: *.ists.pl 28.01.03, 21:58
        czyli dni nieplodne nie istnieja?? jak to mozliwe, ze dojdzie do zaplodnienia w
        4 dniu cyklu?? przeciez owulacja nastepuje dopiero w 16 dniu a plemniki zyja
        najwyzej 72 godz. czy moje rozumowanie jest bledne??
        • Gość: renia Re: ciaza????????? IP: *.athens.access.acn.gr 28.01.03, 22:10
          Twoje rozumowanie jest bardzo prawidlowe. NA 99% nie bedzie z tego ciazy. Jeden
          procent zostawiamy na nieprawdopodobna mozliwos, ze w tym miesiacy przezyjesz
          nagle jakis straszny stres i owulacja Ci sie baaaaardzo presunie . Ale to
          naprawde bardzo mala szansa:))

Nastepnym razem gumeczka kochanieńka , gumeczka :)
        • kini Re: ciaza????????? 29.01.03, 13:59
          > czyli dni nieplodne nie istnieja??

Istnieją, tylko trzeba super bacznie obserować organizm, że wiedzieć, KIEDY są.
          Na pewno 100% niepłodne dni są po owulacji. Ale nie przed. Chociaż zwolennicy
          metod naturalnych oczywiście mówią inaczej.

jak to mozliwe, ze dojdzie do zaplodnienia w
          >
          > 4 dniu cyklu?? przeciez owulacja nastepuje dopiero w 16 dniu a plemniki zyja
          > najwyzej 72 godz. czy moje rozumowanie jest bledne??

Owulacja nie "następuje w 16 dniu", tylko mniej więcej 14 dni PRZED miesiączką.
          I w zależności od długości cyklu może być w 10, ale i 30 dniu. Ponoć istnieje
          jeszcze coś takiego, jak owulacje spontaniczne, chociaż sprawa nie została
          jeszcze tak do końca zbadana. Gdyby okazało się to prawdą, wszystkie metody
          naturalne wzięłyby w łeb. :)
    • melinek Czy nie lepiej test? 28.01.03, 22:14
      Czy mozesz byc czy nie, wyjasni ci najlepiej jakikolwiek test ciazowy.
      Po co zachodzic w glowe? Odzaluj kilka zlotych. Sama znajdziesz
      odpowiedz i objedzie sie bez pytan na forum ;))
      • Gość: zaniepokojony Re: Czy nie lepiej test? IP: *.ists.pl 28.01.03, 22:21
        Tylko, ze z testem musze poczekac do jutra, bo wymagany jest poranny mocz, zeby
        wynik byl prawidlowy, a dzisiaj nerwy mnie zjadaja
        pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
        • Gość: Mrufka Re: Czy nie lepiej test? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.01.03, 22:24
          Gość portalu: zaniepokojony napisał(a):

> Tylko, ze z testem musze poczekac do jutra, bo wymagany jest poranny mocz,
          zeby
          > wynik byl prawidlowy, a dzisiaj nerwy mnie zjadaja
          > pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Nie wszystkie testy wymagaja porannego moczu. Niektore mozna robic kiedy Ci
          pasuje.Spytaj w aptece.
          • melinek Nie daj sie zjesc nerwom, 28.01.03, 22:29
            tylko idz do nocnej apteki po test.

Moze zdazysz nam jeszcze podac wynik na forum?
            • Gość: zaniepokojona Re: Nie daj sie zjesc nerwom, IP: *.ists.pl 29.01.03, 12:47
              zrobilam dzisiaj rano test (Quick vue) i wyszedl negatywny :))) mam tylko
              nadzieje, ze jego wynik jest wiarygodny bo niestety miesiaczki nadal nie
              dostalam, ale moze to przez te nerwy
              pozdrawiam
              • Gość: renia Re: Nie daj sie zjesc nerwom, IP: *.athens.access.acn.gr 29.01.03, 12:51
                Zeby test dal prawdziwy wynik musi minac przynajmniej kilkanascie dni od
                ewentualnego zaplodnienia. A okres na pewno opoznia Ci sie z nerwow (o ile w
                ogole sie opoznia, bo w takich miesiacach to kazdy dzien jest jak pol roku. Ale
                bądzmy dobrej mysli, ja tam nie sądzę, zebys zaszla w czwartym dniu :)
    • Gość: małgosia Re: ciaza????????? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 12:50
      nie ma znaczenia, jak długie ZAZWYCZAJ są Twoje cykle, ma znaczenie tylko to,
      jaki jest TEN cykl. Czy masz już objawy płodności? Rozumiem, ze nie wiesz,
      jakie to objawy, bo chyba byś wtedy nie współżyła, nie planując dziecka. Jest
      możliwe zajście w ciążę w 4 dniu cyklu, jak najbardziej
      • brzoza12 Re: ciaza????????? 29.01.03, 13:04
        czyli nie ma dni bezplodnych???? a test ciazowy, czy jego wynik nie jest
        wiarygodny??
        • Gość: małgosia Re: ciaza????????? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 13:05
          No co Ty!! Jasne, że są dni niepłodne!
        • Gość: renia Re: ciaza????????? IP: *.athens.access.acn.gr 29.01.03, 13:06
          brzoza12 napisała:

> czyli nie ma dni bezplodnych???? a test ciazowy, czy jego wynik nie jest
          > wiarygodny??

Są po owulacji. W omawianym przypadku rzecz sie dziala przed. I nie
          bezplodnych, tylko nieplodnych - to roznica. :)
          • Gość: zaniepokojona Re: ciaza????????? IP: *.ists.pl 29.01.03, 13:11
            jezeli zrobiony rano test (quick vue) dal wynik nagatywny to czy moge mu
            zaufac?? wczoraj powinnam dostac miesiaczke, ale do tej pory nic. Mierzylam tez
            temperture pod pacha, wczoraj bylo rowniutki 36.6. Dzisiaj natomiast 37,4-czy
            mozliwe iz podniesiona temperatura jest efektem dzialania bardzo silnego
            stresu???
            • Gość: renia Re: ciaza????????? IP: *.athens.access.acn.gr 29.01.03, 13:16
              Zaniepokojona posluchaj. Przede wszystkim nie panikuj. Mierzenie temperatury
              pod pacha jest bez sensu trzeba mierzyc albo w pochwie albo pod jezykiem i
              zawse o tej samej porze. Na moje oko jutro dostaniesz okres:) No uspoko sie
              dziewczyno, wiem ze to trudne, ale nie masz i tak wyjscia. Jak nie dostaniesz
              to zrob jeszcze raz test za trzy cztery dni. Jesli nadal bedzie negatywny to
              okres sie opoznia przez ten stres. Tak wlasnie niektore dziewczyny maja -
              jednym okres sie pojawia z wczesnie, drugim (nam ) zatrzymuje sie wlasnie w
              momentach stresu, beznadziejnie mamy, wiem, ale naprawde na 99% nie jestes w
              ciazy. NApisz za pare dni jak sie sprawa ma, trzymam kciuki zeby juz za chwile
              pojawila sie upragniona krew:) Krwi!!!!!! I niech Cie brzuch boli jak jeszcze
              nigdy przy okresie, ale na Boga KRWI!!!!!!! (hihi)

Bedzie ok, zobaczysz:)
              • Gość: zaniepokojona Re: ciaza????????? IP: *.ists.pl 29.01.03, 13:23
                bardzo dziekuje Ci za te slowa otuchy, mam nadzieje, ze bedzie dobrze i wkoncu
                pojawi sie upragniona krew
                pozdrawiam
            • lavazza Re: ciaza????????? 29.01.03, 13:20

> jezeli zrobiony rano test (quick vue) dal wynik nagatywny to czy moge mu
              > zaufac??

Testy przeważnie są bardzo czułe. Częściej zdarza się że dają wynik fałszywie
              pozytywny niż fałszywie negatywny, więc chyba nie powinnaś się martwić. Zawsze
              jednak lepiej się upewnić.

> wczoraj powinnam dostac miesiaczke, ale do tej pory nic.

To ten alarm z powodu jednodniowego opóźnienia?! Ja wpadłabym w nerwicę gdybym
              za każdem razem z tego powodu tak się stresowała.

Pozdrowienia :-)
              L.
              • Gość: zaniepokojona Re: ciaza????????? IP: *.ists.pl 29.01.03, 13:27
                taki alarm, bo to pierwszy raz kiedy uprawialam sex bez rzadnego zabezpieczenia
                (na pewno juz ostatni) i co gorsze to ja namowilam do tego mojego partnera. mam
                nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, bo nie moge sobie pozwolic teraz na
                dziecko. przede wszystkim musze sie uspokoic bo z nerwow az sie cala trzese, a
                to pewnie przez to okres sie opoznia
                • Gość: wiborg Re: ciaza????????? IP: 213.231.15.* 31.01.03, 12:06
                  Hahahahaha. Mnie tez tak namówiła . dzis jestem tatusiem.
              • Gość: renia oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... IP: *.athens.access.acn.gr 29.01.03, 13:28
                Ten alarm to nie z powodu jednego dnia opoznienia. Ten alarm pojawil sie juz z
                dwa tygodznie temu, jak ine trzy. Nie wiesz chyba co dziewczyna czuje, dlatego
                tak piszesz. No i dobrze ze nie wiesz, ale uwierz, ze zaniepokojona przzywa
                teraz gehenne. Ale wszystko dobrze sie skonczy, mnie sie zawsze dobrze konczyly
                takie historie. Ale swoje przeszlam zanim zrezygnowalam z pieknej cudownej
                katolickiej netody naturalnej
                • lavazza Re: oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... 29.01.03, 14:57
                  Gość portalu: renia napisał(a):

> Ten alarm to nie z powodu jednego dnia opoznienia. Ten alarm pojawil sie juz
                  z
                  > dwa tygodznie temu, jak ine trzy. Nie wiesz chyba co dziewczyna czuje,
                  dlatego
                  > tak piszesz. No i dobrze ze nie wiesz, ale uwierz, ze zaniepokojona przzywa
                  > teraz gehenne.

Wiem co czuje. Szkoda tylko że alarm nie pojawił przed tylko po. Łatwo tak
                  sobie "pójść na całość" bez zastanowienia a potem "przeżywać gehennę",
                  kilkutygodniową, na włąsną prośbę poniekąd...
                  Zauważyłam że to Ty masz patent na "rozumienie" ludzi. Gratuluję empatii...
                  i pozdrawiam
                  L.
                  • Gość: renia Re: oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... IP: *.athens.access.acn.gr 29.01.03, 20:13
                    No akurrat jesli chodzi o strach przed ciaza to wiem cos o tym, co Ci poradze,
                    nie wiem czy to patent...

Zaniepokojona, no i jak? jest cos?
                    • Gość: zaniepokojona Re: oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... IP: *.ists.pl 29.01.03, 20:56
                      Niestety okresu nadal nie widac :-(((( Staram sie nad soba panowac i nie
                      denerwowac sie, bo to na pewno wszystko opoznia, ale to jednak bardzo ciezkie
                      zadanie.
                      Wtedy kiedy doszlo do stosunku mialam okres, a poniewaz nie
                      chcialam "pobrudzic" partnera nie wyjelam tamponu tylko wsunelam go glebiej niz
                      zazwyczaj. Czlonek partnera zostal wprowadzony tylko czesciowo. Myslisz, ze
                      tampon mogl zagrodzic droge plemnikom?
                      • Gość: renia Re: oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... IP: *.athens.access.acn.gr 29.01.03, 21:27
                        No wiesz nie wiem, czy mogl zagrodzic droge plemnikom, ale naprawde szansa ze
                        jestes w ciazy jest zerowa. Test wykazal negativ, czwarty dzien to naprawde
                        musialby byc niespotykany pech, jeszcze przy sytuacji, ze masz regularne cykle.
                        A opoznia sie wlasnie z tego stresu cholernego. Logicznie powinnas zapomniec o
                        sprawie, ale wiem ze sie nie da. No nic, musisz czekac. Za pare dni, jak Ci
                        sie nie pojawi okres a test nadal wykaze negativ to po prostu zazyj tabletki na
                        wywolanie okresu, zeby sie juz nie denerwowac. Ale musisz byc na 100% pewna, ze
                        nie jestes w ciazy, bo gdybys byla, to niestety te tabletki nie powoduja
                        poronienia tylko uszkadzaja plod. Albo spokojnie czekaj dalej, ja tak nieraz
                        czekalam 45, 49 dni. Ale w ciaze nigdy nie zaszlam, a kochalismy sie nieraz i
                        siodmego i dziewiatego dnia. Ostatecznie w ciaze tak znowu straszne łatwo sie
                        nie zachodzi ;) Ale stresy przezywalam niemilowsierne wiec naprawde wiem co
                        czujesz. Ale wierz mi, bedzie dobrze.
                        • Gość: zaniepokojona Re: oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... IP: *.ists.pl 29.01.03, 22:03
                          jeszcze raz dziekuje za slowa otuchy, mam nadzieje, ze juz wkrotce pojawi sie
                          upragniona krewka
                      • Gość: wiborg Re: oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... IP: 213.231.15.* 31.01.03, 12:48
                        O rany to nie mogłaś mu zrobic reka albo wziąc do buzi. Przecież z tym
                        wepchnietym tamponem to jakby chodzic z watą w uszach, brrrrr
                      • an_ni Re: oj Lavazza, jak Ty nie rozumiesz czlowieka... 31.01.03, 14:13

> Wtedy kiedy doszlo do stosunku mialam okres, a poniewaz nie
                        > chcialam "pobrudzic" partnera nie wyjelam tamponu tylko wsunelam go glebiej
                        niz
                        >
                        > zazwyczaj. Czlonek partnera zostal wprowadzony tylko czesciowo.

fe ! obrzydliwe !! ze tez kobiety same siebie traktuja jak przedmiot - byle
                        tylko dac mu wlozyc.

> Myslisz, ze tampon mogl zagrodzic droge plemnikom?

na kazdej ulotce tamponow napisane jest ze tampon nie dziala antykoncepcyjnie,
                        nie stanowi bariery dla plemnikow.

• Gość: renia Zaniepokojona, no i co? n/t IP: *.athens.access.acn.gr 30.01.03, 13:14
      • Gość: zaniepokojona Re: Zaniepokojona, no i co? n/t IP: *.ists.pl 30.01.03, 13:34
        niestety nadal nic, nie czuje nawet objawow zblizajacej sie miesiaczki :(((
        chyba dzisiaj zrobie kolejny test, czy znasz jakies, ktore sa wiarygodne a nie
        wymagaja porannego moczu??
        • Gość: renia Re: Zaniepokojona, no i co? n/t IP: *.athens.access.acn.gr 30.01.03, 13:39
          Nie rob jeszcze dzisiaj, szkoda pieniedzy, jak ci znowu wyjdzie negatywny, to
          za dwa dni kupisz i tak nastepny. Poczekaj jeszcze dwa dni. Ale mysle, ze
          miesiaczka przyjdzie bez objawow. Piersi Cie nie bola? Zreszta to tez dobry
          znak, bo jakbys byla w ciazy to by Cie bolaly. Poczekaj jeszcze :)
        • Gość: renia Re: Zaniepokojona, no i co? n/t IP: *.athens.access.acn.gr 30.01.03, 13:41
          A testu ciazowego juz tak dawno nie robilam, ze nie pamietam jak sie nazywaja,
          ale chyba wszystkie sa mniej wiecej tak samo wiarygodne, teraz testy sa bardzo
          dobre pamietam z 15 lat temu to bylo dziadostwo, zawsze wychodzily pozytywne
          niezaleznie od tego, czy sie bylo w ciazy czy nie. A poza tym to teraz testy
          nowoczesne nie wymagaja porannego moczu. "Blue Point" mi sie przypomnial - dwa
          w jednym opakowaniu. I mozna robic o kazdej porze.
    • Gość: renia Well? Zaniepokojona? IP: *.athens.access.acn.gr 31.01.03, 11:29
      Są jakies niusy?
      • Gość: zaniepokojona Re: Well? Zaniepokojona? IP: *.ists.pl 31.01.03, 13:30
        Hej Renia!
        Wczoraj kupilam jednak test, ale chcialam z nim zaczekac do dzisiaj do rana.
        Przez caly dzien staralam sie jednak o niczym nie myslec, udalo mi sie nawet
        odstresowac i......okazalo sie, ze test jest juz nie potrzebny, bo rano
        dostalam okres!!!! :-)))))))) Wszystko mnie boli, jak cholera, ale ten bol taka
        radosc mi sprawil, ze az sie poplakalam ze szczescia. Wystarczyl jeden dzien
        spokoju i rezultaty widac i czuc ;-)) od razu. Teraz mam jednak nauczke na
        przyszlosc, juz wiecej nie bede tak "eksperymentowac" i zawsze porzadnie sie
        zabezpieczac
        bardzo dziekuje za wszystkie rady i zainteresowanie
        naprawde dodalas mi otuchy
        jeszcze raz dzieki
        pozdrawiam
        • Gość: renia Re: Well? Zaniepokojona? IP: *.athens.access.acn.gr 31.01.03, 13:33
          No widzisz? Ja wiedzialam, ze tak bedzie :)))

Pozdrowienia kobieto nieciezarna :)
          • Gość: zaniepokojona Re: Well? Zaniepokojona? IP: *.ists.pl 31.01.03, 14:37
            jeszcze raz dzieki za odstresowanie mnie, bo pewnie nadal bym sie cala trzesla
            ze strachu i tego okresu nigdy bym nie dostala
            pozdrowionka
    • generalka Re: ciaza????????? 31.01.03, 14:39

.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka