Dodaj do ulubionych

jaki depilator nabyć?

18.07.06, 22:06
macie może, drogie Panie, jakieś sugestie? czego unikać, czego pożądać, jakie
firmy są dobre? stanęłam dziś przed półką depilatorów i golarek w sklepie rtv-
agd i zupełnie nie wiedziałam, na co zwracać uwagę. ceny przeróżne - czasem
golarki tańsze od depilatorów (dlaczego...??). i nie wiem teraz, co kupić...
z góry dzięki za pomoc!:)
Obserwuj wątek
    • feminasapiens Phillips 18.07.06, 22:11
      Mam golarkę tej firmy od kilkunastu lat - raz wymieniałam nożyki. Poza tym
      działa bez zarzutu.

Przede wszystkim zastanów się czy wolisz się golić czy wyrywać. To ułatwi
      decyzję.
      • montevideo Re: Phillips 18.07.06, 22:40
        na razie mysle, zeby wyrywać - to na dluzej.
        zastanawia mnie tylko, dlaczego (skoro to na dluzej) nie wszystkie sie na to
        decyduja (moze nie znam jakichs meandrow...)
    • krwawabestia Re: jaki depilator nabyć? 18.07.06, 22:13
      a jak to jest z tymi włoskami ?
      podobno wrastaja pod skore i co z nimi robicie?
    • kurka.mala ŻADEN 18.07.06, 23:32
      Tez mam philipsa i w końcu go wyrzuciłam, jeszcze nigdy przez nikogo tak nie
      płakałam ;P
      • montevideo Re: ŻADEN 18.07.06, 23:49
        jej, to naprawde takie bolesne...? moze mam odpowiedz, dlaczego nie wszystkie
        dziewczyny tego uzywaja...
        • kaktusik0 Re: ŻADEN 19.07.06, 12:31
          na początku STRASZNIE boli. Trzeba to przetrawać. Potem z każdym użyciem boli
          coraz mniej. Mnie już zupełnie nie boli, niezależnie gdzie się depiluję. Problem
          jest taki, że nie wszystkie włoski się wyrywają, niektóre się urywają i szybko
          odrastają. Sam depilator nie łapie wszystkich włosków i trzeba czasem parę razy
          "przejeżdżać" po jakimś włosku żeby go wyrwać. Efekt jest w każdym razie taki że
          nogi nigdy nie są idealnie gładkie w dotyku. Poza tym włoski wyrywane odrastają
          słabsze i wrastają. Generalnie jest trochę z tym problemów. Z reguły używam
          depilatora, bo efekt ogólny jest zadowalający na dłużej, ale też sporo się
          schodzi z pojedynczym depilowaniem, a jeśli chcę wyglądać bosko to muszę
          codziennie :/ czyli jak golarka. No i jeszcze podrażnia jak ktoś jest bardziej
          wrażliwy to zostają czerwone kropki tam gdzie były włoski.
          Jednym słowem nie jest jak na reklamie.
          • martalek Re: ŻADEN 19.07.06, 19:21
            philipsa sensitive czy jakos tak, koszt 150-200zl, moim zdaniem jest ok, nie
            polecam brauna (koszt 300zl a jest do dupy..)
          • masme Philips Satinelle 20.07.06, 01:35
            kaktusik0 napisała:

> na początku STRASZNIE boli.

cholera, ja też miałam ten problem odnośnie depilatorów; czytałam, szukałam, na
            forach dziewczyny płakały jak to okropnie boli, jakie to katusze są... koniec
            końców zdecydowałam się, kupiłam tytułowy depilator i... bałam się go użyć;)
            chodziłam obok niego kilka godzin i w końcu stwierdziłam, że co mi tam -
            zobaczymy jak będzie... przyłożyłam i szok! zero bólu, nie skręcałam się, nie
            wbijałam zębów w poduszkę;) dziwne uczucie temu towarzyszy, ale żeby bolało, to
            nie... trochę nieprzyjemnie jest na początku jeśli chodzi o uda, ale drugi raz
            był już na maksa lightowy... nie sugeruj się więc tymi przerażonymi głosami
            przeciw...

Proble
            > m
            > jest taki, że nie wszystkie włoski się wyrywają, niektóre się urywają i szybko
            > odrastają.

to akurat racja... te cieńsze włoski kompletnie nie poddają się wyrywaniu z
            cebulkami i sa urywane tuż przy skórze; tyle, że włoski te są - jak już
            wcześniej wspomniałam - cieńsze i słabsze, więc nie przeszkadzają i nie drapią;)

> Efekt jest w każdym razie taki że
            > nogi nigdy nie są idealnie gładkie w dotyku

to też fakt, jakkolwiek bym się dokładnie nie depilowała, nie ma idealnej
            gładkości... jednak nie widać włosków, a i ten brak gładkości jest daleki od
            tego, jaki jest efektem golenia się zwyczajną maszynką...

> Poza tym włoski wyrywane odrastają
            > słabsze i wrastają.

owszem, odrastają słabsze, ale z tym wrastaniem to kwestia tego, jak sama o
            miejsca wydepilowane będziesz dbała; jeśli bedziesz regularnie złuszczała
            naskórek, to nic nie będzie wrastać; ja stosuje co 3-4 dni peeling i nie mam
            problemu, o którym wspomniała koleżanka...

> ale też sporo się
            > schodzi z pojedynczym depilowaniem,

mi osobiście depilacja nóg zajmuje koło godziny... więc nie jest chyba tak
            tragicznie, zważając na to, że nie muszę robić tego codziennie;)

> No i jeszcze podrażnia jak ktoś jest bardziej
            > wrażliwy to zostają czerwone kropki tam gdzie były włoski.

no kurczę, wiadomo, że skóra może być podrażniona, w końcu wyrywasz włoski z
            cebulkami... jednak nie jest to takie podrażnienie, że pokazać się przez
            nastepny tydzień nie można... myślę, że w dużej mierze zależy to od skóry - u
            mnie nie ma zaczerwienienia, ale widać taką jakby "gęsią skórkę" przez góra
            dwie godziny, więc nie ma problemu...

> Jednym słowem nie jest jak na reklamie.

a czy jakakolwiek reklama pokazywała kiedykolwiek wszystkie wady polecanego
            produktu?

pozdrawiam i naprawdę szczerze polecam!
            ach! wszystkie nakładki i te inne raczej w niczym nie pomagają... poza tym,
            moim zdaniem lepsze sa depilatory z większą powierzchnią depilująca (posiadany
            przeze mnie philips ma właśnie taką), bo robisz to szybciej i szybciej masz z
            głowy;) no i jeszcze opinia zebrana na podstawie dziesiątek forumowych
            wynurzeń - braun jest gorszy od philipsa;) teraz już naprawdę kończę i... do
            dzieła!:)
            • kaktusik0 Re: Philips Satinelle 20.07.06, 10:06
              >owszem, odrastają słabsze, ale z tym wrastaniem to kwestia tego, jak sama o
              >miejsca wydepilowane będziesz dbała; jeśli bedziesz regularnie złuszczała
              >naskórek, to nic nie będzie wrastać; ja stosuje co 3-4 dni peeling i nie mam
              >problemu, o którym wspomniała koleżanka...

ja wykonuję peeling codzinnie lub co drugi dzień i wrastają :/

co do bólu, to widać masz szczęście :)

co do czasu, to maszynką golenie zajmuje mi 10-15 min, więc godzina depilatorem
              to naprawdę sporo.

podrażnienia po wyrywaniu włosków zależą od osoby (i skóry). U mnie potrafią się
              utrzymywać parę dni. Nie są strasznie widoczne, ale trochę jednak są.

na koniec powiem jeszcze, że warto spróbować. Każda kobieta trochę inaczej na
              depilator reaguje.
              Jeśli bolało za pierwszym razem, warto się przełamać drugi i trzeci raz. Potem
              boli coraz mniej. Jak kupiłam depilator, to parę razy użyłam, trochę się do
              niego zniechęciłam i odłożyłam na półkę. Wróciłam do niego po 2-3 latach i teraz
              stosuję go regularnie, mimo jego wad. pozdrawiam
    • dorianne.gray Re: jaki depilator nabyć? 19.07.06, 00:49
      A ja mam Brauna Silk Epil, nic nie boli, nie demonizujcie.

Kup sobie przede wszystkim depilator z wyższej półki, bo jeśli pożałujesz
      pieniędzy, to... na pewno szybko pożałujesz ;)
      Sugeruję depilator z dodatkową funkcją golarki - ja z tego zrezygnowałam i
      teraz myślę, że to było głupie. Chciałam się wyrywać, a golarka też się czasem
      przydaje, teraz to wiem.

Jeśli boisz się bólu, to przed depilacją weź kąpiel w gorącej wodzie, skóra się
      rozluźni. Ja przed depilatorem chodziłam na wosk do kosmetyczki i to mi
      wystarczająco osłabiło włoski i przygotowało skórę. Dobry depilator nie sprawi
      bólu. Chcesz bólu - idź na wosk ;)
    • graeme Re: jaki depilator nabyć? 19.07.06, 06:59
      najlepsze depilatory mozna dziasiaj kupic w Bejrucie, jedz!!!
      • hugolinka Re: jaki depilator nabyć? 19.07.06, 07:40
        philips satin ice - ten z lodowa nasadka. Jestem zadowolona. Coraz mniej boli.
        • milupa2 Re: jaki depilator nabyć? 19.07.06, 10:42
          Wśród wszystkich wypróbowanych przeze mnie metod pozbywania się zbędnego
          futerka, depilator jest zdecydowanie najbardziej skuteczną. Wcale nie boli tak
          bardzo- po chwili się przyzwyczaisz, ale za pierwszym razem (szczególnie jeśli
          przestawiasz się z tradycyjnego golenia)możesz przeżyć lekki szok, bo włoski są
          grube(potem zdecydowanie się osłabią i rozjaśnią). Co do marki, to również
          polecam Phillipsa, bo ostatnio kupiłam jakieś badziewie, a po dwóch użyciach
          wracam do mojego prehistorycznego trochę silk-epila:)
    • rozka5 Re: jaki depilator nabyć? 19.07.06, 11:49
      ile kosztuje taki depilator philipsa????????
      • masme Re: jaki depilator nabyć? 20.07.06, 01:37
        mój najzwyklejszy Philips Satinelle był w promocji i kosztował 89 złotych...
        bez promocji było to 129 zł; pozdrawiam!
        • dagps Re: jaki depilator nabyć? 20.07.06, 10:44
          ja swoj sprzedalam po kilku urzyciach, najpierw bylam przekonana ze przeczekam zcasy bolu, ze rzeczywiscie pewnie potem mniej boli, ale to ze nie wyrywaja sie wszystkie rownoczesnie to jest powod dla ktorego jednak wole zwykle maszynki. musialam uzywac depilatora co tydzien a idalnej gladkosci nie widzialam , po co mi pol godzin bolu co tydizen jak moge miec dwie minuty z maszynka co dwa dni/
          • fruuzka Re: jaki depilator nabyć? 20.07.06, 12:28
            nie polecam depilatorow... wszystkie, na ktore trafilam, wylądowały w
            smietniku. co prawda za kazdym razem bolalo coraz mnie, ale zawsze po 3 dniach
            mialam w pewnych miejscach wlosy, a w niektorych nie, wiec i tak musialam
            golarki uzywac. poza tym mam tak wrazliwa skore,ze za kazdym razem mialam
            zapalenie mieszkow wlosowych, iwec depilatorowi mowie NIE;]
            ale wiadomo- kazda kobieta inaczej reaguje na pewne rzeczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka