candy24 08.08.06, 16:28 jak wyżej, czy byłyście kiedyś a może jesteście z męzczyzna spod znaku wodnika, bardzo prosze o wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikas28 Re: facet wodnik- wasze opinie :) 08.08.06, 16:30 mój narzeczony to wodnik - bardzo polecam, chociaż są 2 typy wodników: 1) supermężczyzna - jak mój 2) upiór-widmo- wiać aż się kurzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: facet wodnik- wasze opinie :) 08.08.06, 16:42 do tego stopnia upraszczać i dzielić 1/12 osobników płci męskiej na 2 podgrupy, to masakra jest dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: facet wodnik- wasze opinie :) 08.08.06, 16:45 z grubsza można podzielić;) znam wiele wodników i tak mi wychodzi- na dwoje babka wróżyła - jedni są świetni inni masakrycznie pokręceni- tylko brać nogi za pas... Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 tragedia! 08.08.06, 16:53 Facet wodnik to tragedia, w szczegolnosci w zetknieciu z kobieta wodnikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 dokladniej: 08.08.06, 17:04 A teraze dokladniej (oczywiscie to wszystko traktujemy z lekka doza ironii, zeby zaraz nie spadly na mnie komenatrze ze "wszyscy wedlug mnie sa tacy") Facet wodnik jest - przewrazliwiony - placzliwy - strasznie ciekawski, czesto potrafi tym wkurzac innych - ma swoj swiat, do ktorego broni dostepu, a na zewnatrz skorupka "dla znajomych": zartownis, ale wcale nie dusza towarzystwa - humor mu sie zmienia z chwili na chwile i zawsze jest to skrajnosc: albo zalamany i w ogole "zabijcie mnie, bo sam nie potrafie, a zyc juz nie chce", albo euforia, nieuzasadniona, na kazdy pomysl podnieca sie jak male dziecko i wszystko musi byc od razu! - uwielbia jak sie nad nim litowac - uzalezniony maksymalnie od innych ludzi - w nic nie wierzy, zawsze jest przekonany ze jemu sie na pewno nie uda, i to jest znak ze inni maja go dopingowac, taki troche naciagany pesymizm - miewa dziwaczne pomysly i troche taki nieudany artysta, wszystkiego chcialby sprobowac, ale w niczym nie osiaga perfekcji, ba! nawet nie ma czasu zblizyc sie do idealu, bo "slomiany zapal", zaraz porzuca to czym sie zajal, bo wyczywa ze i tak nie bedzie najlepszy Tyle o facecie wodniku, na podstawie moich ponad rocznych obserwacji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: dokladniej: 08.08.06, 17:07 miałaś do czynienia z typem 2 czyli upiorem-widmo;) współczuję uw ma jeszcze natręctwa myślowe i jest baaardzo egocentryczny Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: dokladniej: 08.08.06, 17:17 o tak, to prawda, bardzo egocentryczny, a ja to odbieralam dokladniej jako wolanie o pomoc, "niech ktos sie mna zainteresuje" a "ja nie musze sie interesowac nikim, bo przeciez sam potrzebuje pomocy". Koszmar, koszmar. Wytrzymalam z ta osoba tak dlugo, wlasnie dlatego ze wzbudzal litosc, a ja mam miekkie serce i final byl smutny: kiedy juz wiedzialam ze dluzej nie wytrzymam i mu to powiedzialam, to jego dramat byl tak straszny ze doszlo do grozenia samobojstwem i co tylko, mowie ci, po prostu paranoja (zreszta mysle, jako ze chodzi o wodnika, ze grozenie samobojstwem bylo tylko kolejna proba wymuszenia na mnie litosci, a nie prawdziwa pogrozka). Ja sama jestem "wodniczka" i miewam wahania nastrojow, i tez jestem troche artystyczna dusza, ale wodnik wydaniu faceta to parodia normalnego wodnika, tak bym to ujela. Odpowiedz Link Zgłoś
kawq17 Re: dokladniej: 08.08.06, 17:48 mam dziwne wrazenie ze znamy tego samego faceta!!! moj kolega wodnik jest identyczny, nie grozil jeszcze tylko nikomu samobojstwem, a ja nie potrafie zerwac znajomosci z nim bo mi go szkoda bo on taki przeciez biedny, zagubiony i tak mu zle na tym swiecie, i dokladnie jest tak jak napisalas on nie musi interesowac sie i martwic o nikogo, bo to on potrzebuje pomocy, zreszta wszystko co napisalas zgadza sie idealnie z moim wodnikiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: dokladniej: 08.08.06, 17:48 moja najlepsza przyjaciółka też jest wodnikiem- i ona jest b stabilna emocjonalnie podobnie jak mój chłopak.. upiory widma są trochę psychiczne- TRZEBA ich unikać baardzo wesoła i fajna z Ciebie osoba mailiano1 - to tak na marginesie;) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: dokladniej: 08.08.06, 17:56 Milo mi :) i ciesze sie ze sie zgadzamy co do "upiornego" wodnika, hehehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: dokladniej: 08.08.06, 17:58 ale niektóre wodniki są zajefajne;)tylko upiory są przeupiorne psychole;/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: dokladniej: 08.08.06, 18:01 Masz racje, ten "zly" typ wodnika ma cos z psychola ;) Pozdrawiam tez! Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: dokladniej: 08.08.06, 18:20 on JEST psycholem - jeden koleżka, którego znałam, wodnik, miał obsesję zazdrości o swoją dziewczynę ( nawet do ginekologa nie mogły iść- jeśli był mężczyzną), tiki nerwowe- mróżenia oczu i potrząsanie głową. Takie miał zwidy różne, omamy,natręctwa myślowe- jak sobie czymś głowy nie zaprzątał ( w stylu kucie do egzaminów) to wariował po prostu, ludzi zadręczał. A jeszcze był tchórzliwy- osiłków na ulicy zaczepiał ale tylko w towarzystwie dobrze zbudowanych kumpli, po czym on uciekał a ci koledzy musieli sobie radzić z dresiarzami...Koszmar;/ Ale i tak- mimo,że znam wiele wodników- potworków uważam,że to świetny znak, jeden z najlepszych bo bliskie mi osoby są spod wodnika i wiele osób wodników jest fantastycznych ( mają rewelacyjne poczucie humoru są b. wierne co po części wynika też z wybredności) - jakoś tak te fajne głównie są z pierwszej dekady... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lewinsky Re: dokladniej: 08.08.06, 19:18 znam wodnika ktory rowniez jest przewrazliwiony na swoim punkcie i raczej nie zabiega o niczyje wzgledy bo to o niego trzeba zabiegac, jego prosic i jego podziwiac, zmienne nastroje a owszem, raz chce raz nie chce, nie da sie za tym nadazyc, zero stabilizacji, zawsze musi byc najlepszy(!), to w czym nie ejst najlepszy jest wg niego niewazne i glupie, malo tolerancyjny, zapatrzony w siebie ale tak na prawde jest strasznie niesmialy tylko zaslania sie tą niedostepnością i wtedy udaje cfaniaka, a to nie ulatwia "komunikacji";] inny wodnik ktorego znam jest rewelacyjny, bardzo fajny kolezenski, tolerancyjny bardzo w odroznieniu do pierwszego osobnika, tylko osobnik 1 nie przyznaje sie za bardzo ze mu zalezy bo mu honor nie pozwala a osobnik 2 przeciwnie!-straszy samobojstwem ;] a i tak to z nimi jest. jednym slowem ciezko! Odpowiedz Link Zgłoś
malinowy.cycek Re: dokladniej: 08.08.06, 19:43 nie moge tego czytac. ja jestem wodnikiem i na pierwszym miejscu stawiam potrzeby drugiej osoby, a dopiero potem swoje. ten caly wywod podsumuje jednym zdaniem: typowo babskie gadanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lewinsky Re: chcialem jeszcze dodac... 08.08.06, 20:55 co racja to racja ;] ale troche ulzylo mi jak sobie popisalam o moich przezyciach z wodnikiem bo nacodzien nie opowiadam takich rzeczy kolezankom a tu akurat znalazl sie temat;) Odpowiedz Link Zgłoś
malinowy.cycek Re: dokladniej: 08.08.06, 19:38 majulino nie grzesz :) ja tam uwazam, ze zwiazek dwojga wodnikow to rewelacja. daja sobie duzo swobody, maja duzo swiezych pomyslow, potrafie zwyczajnie urozmaicic zwiazek. nic na sile. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j facet wodnik odpowiada... 09.08.06, 10:14 > Facet wodnik jest > - przewrazliwiony > - placzliwy nie mogę się zgodzić. Raczej zarzuca się mu brak otwartości i "duszenie" swoich problemów w sobie. > - strasznie ciekawski, czesto potrafi tym wkurzac innych zgadzam się, chociaż nie rozumiem, dlaczego ludzie się wkurzają, jeśli ktoś intersuje się nimi. > - ma swoj swiat, do ktorego broni dostepu, a na zewnatrz skorupka "dla > znajomych": zartownis, ale wcale nie dusza towarzystwa pełna zgoda. > - humor mu sie zmienia z chwili na chwile i zawsze jest to skrajnosc: albo > zalamany i w ogole "zabijcie mnie, bo sam nie potrafie, a zyc juz nie chce", no, ja akurat zawsze mam dobry humor, ale znam innych wodników i może być to prawda w wielu przypadkach. > - uwielbia jak sie nad nim litowac wolałbym "uwielbia, jak się nim interesować" > - uzalezniony maksymalnie od innych ludzi a jak to się ma wg ciebie do "ma swój świat, do którego broni dostępu"? wodniki świetnie radzą sobie samotnie. > - miewa dziwaczne pomysly i troche taki nieudany artysta, wszystkiego chcialby > sprobowac, ale w niczym nie osiaga perfekcji, ba! nawet nie ma czasu zblizyc > sie do idealu, bo "slomiany zapal", zaraz porzuca to czym sie zajal, bo wyczywa > > ze i tak nie bedzie najlepszy symptomy opisane dobrze, ale przyczyna "słomianego zapału" inna - po prostu nie ma czasu, bo nagle NIEZWYKLE FASCYNUJE go coś innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: facet wodnik odpowiada... 09.08.06, 17:14 p.s.j napisał: > > > - uwielbia jak sie nad nim litowac > > wolałbym "uwielbia, jak się nim interesować" Moze i tak :)) Chyba masz racje. > > - uzalezniony maksymalnie od innych ludzi > > a jak to się ma wg ciebie do "ma swój świat, do którego broni dostępu"? wodniki > świetnie radzą sobie samotnie. Piszac "Jego swiat" mialam na mysli zestaw roznych dziwacznych mysli ktore mu chodza po glowie, i w ktorych lubi sie zamykac i sie na nich skupiac. I nie zgodze sie ze Wodniki radza sobie swietnie samotnie :) Podpisuje sie ponownie pod swoja teza ze Wodniki sie uzalezniaja na maksa od innych ludzi. Ale wiadomo, sa i wyjatki :) (i jak napisalam na poczatku: to co pisze traktuje z doza ironii, bo wiadomo ze dwoch takich samych ludzi na swiecie nie ma, kazdy jest inny) Odpowiedz Link Zgłoś
spiritus.movens Re: tragedia! 08.08.06, 21:43 maialina1 napisał: > Facet wodnik to tragedia, w szczegolnosci w zetknieciu z kobieta wodnikiem :) Żyję już prawie 9 lat w takiej konfiguracji i do tragedii nie doszło:) Wodniki mają skłonności do bujania w obłokach, nietypowe zainteresowania i mało interesują się sprawami przyziemnymi. Jeżeli dla kogoś są one ważne, to może być z Wodnikiem nieszczęśliwy. To oczywiście uproszczenie. Mam spore grono znajomych spod tego znaku i każdy\a z nas jest inny\a. Odpowiedz Link Zgłoś
savyer Re: facet wodnik- wasze opinie :) 09.08.06, 12:42 A mój Wodnik jest odpowiedzialny, opiekuńczy, czuły, towarzyski, ma poczucie humoru i dystans do siebie. Jest bardzo koleżeński i wszystkim sie podzieli, na pewno można na niego liczyć w trudnych sytuacjach. Interesują go nowinki techniczne i polityka. Uwielbia gry komputerowe. To inteligentny i interesujący mężczyzna :) Jesteśmy razem już 5 lat (ja spod znaku Ryb). Odpowiedz Link Zgłoś
alis82 Re: facet wodnik- wasze opinie :) 09.08.06, 13:14 Fakt-troche buja w obłokach, interesuje się dziwnymi rzeczami, lubi tworzyc nowe rzeczy, jest pomysłowy, fascynuje go to co 'inne', niejasne i orginalne. Nie lubi tandety, jest estetą lubiącym się wyróżniać spośród tłumu. Nie bardzo ma ochotę na szybkie małżeństwo, chyba, że zakocha się od pierwszego wejrzenia co w przypadku wodnika jest niesłychanie rzadkie.A jak już się to stanie, to jest niesłychanie odpowiedzialnym mężem dbającym o rodzine. Zaufanie to podstawa w związku i jeśli się je straci u wodnika, marne szanse na odzyskanie go... Taki troche artysta. ale dzięki temu zycie nie jest nudne. Ja trafiłam na wodnika, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia (chociaż wcześniej nie wierzyła w istnienie tego zjawiska). Jesteśmy ze sobą ponad dwa lata, mieszkamy od ponad półtora roku razem i jest pięknie (jestem spod znaku wagi). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_24 Re: facet wodnik- wasze opinie :) 09.08.06, 13:19 witajcie... mowicie tu o wodnikach, a co powiecie o facetach spod znaku wagi?! dla mnie to jest porazka po calosci... 4 lata spedzilam z wagami , i albo cieple kluchy z nich albo straszliwi klamcy (pierwsza dekada znaku)... tak to wyglada z moich obserwacji... nigdy wiecej wagi :o))) Odpowiedz Link Zgłoś