klaudia82 08.09.06, 10:42 Mam nadżerkę którą muszę wypalić tylko nie wiem gdzie w Warszawie można to zrobić i ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex242 Re: Nadżerka 08.09.06, 10:46 A ile masz lat i czy juz rodzilas, bo moze zamiast wypalac mozna byloby w twoim przypadku zamrozic? jest to mniej inwazyjne i zalecane dla kobiet ktore jeszcze nie rodzily Odpowiedz Link Zgłoś
martha82 Re: Nadżerka 08.09.06, 10:49 ja miałam wypalaną nadżerkę, ale nie pomogę gdzie w Warszawie, ale powiem Ci tylko, że to nic nie boli i trwa nie tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
alex242 Re: Nadżerka 08.09.06, 11:14 to juz zalezy w takim razie od lekarza, sam powinien ci dac skierowanie do odpowiedniego szpitala, Odpowiedz Link Zgłoś
bw.com Re: Nadżerka 08.09.06, 11:14 Na pewno lepsze jest wymrażanie, kosztuje od 150-350 zł, w Warszawie pewnie ta górna granica... Odpowiedz Link Zgłoś
silgna Re: Nadżerka 08.09.06, 11:29 Zgadzam sie z Alex,ze młodym dziewczynom co do zasady nie powinno sie wypalać, ponieważ pozostaja blizny, które przy porodzie mogą stanowić problem. Ja miałam wymrazana, ale spotkałam sie też z opinią, ze nadżerki u młodych kobiet nie powinno się ruszać". Ale ilu lekarzy tyle opinii. Polecam wymrażanie, ja nie mam żadnych blizn. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: Nadżerka 08.09.06, 12:48 są jeszcze inne metody, np. faramakologiczne - smarujesz, robi się strupek i odpada. Wypalanie należy do najbardziej popularnych i najbardziej przestarzałych metod. Mi jak gin kazał wypalić (nie rodziłam, 22 lata), jak poszłam do innego na konsultacje to powiedział że w żadnym razie. Że nadżerka jest mała, cytologia OK, i narazie można zostawić jak jest. A jeśli usuwać to innymi metodami. Poprzedni chciał ok 350zł za wypalanie+kilka wizyt kontrolnych potem. Ma prywatny gabinet w Legionowie. Może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia82 Re: Nadżerka 09.09.06, 10:35 Chyba musze iść do innego lekarza,bo ta moja gin powiedziała,ze sama musze sobie poszukać gdzie usuwają nadżerki,bo u niej w przychodni tego nie zrobe. Odpowiedz Link Zgłoś