mru-mru1 01.11.06, 20:27 Dlaczego kobiety decydują się na samotne macierzyństwo? --- Chudnij bez wysiłku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Samotne matki 01.11.06, 20:29 bo lepiej byc samej niz z byle kim. tak mowia te, ktore znam. sadze, ze maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Samotne matki 01.11.06, 20:30 Bo zegar biologiczny tyka, a one juz nie mają czasu na czekanie na odpowiedniego faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Samotne matki 01.11.06, 20:31 qw994 napisał: > Bo zegar biologiczny tyka, a one juz nie mają czasu na czekanie na > odpowiedniego faceta? nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Samotne matki 01.11.06, 20:35 qw994 napisał: > W co nie wierzysz? :) ze ktoras kobieta sie z byle kim bzyknie zeby miec dziecko. byle kto nie moze byc ojcem ukochanej istoty. przynajmniej nie mozna swidomie wybrac byle kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Samotne matki 01.11.06, 20:36 Niekoniecznie musi się bzyknąć. Są przecież banki spermy. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Samotne matki 01.11.06, 20:37 zle Cie zrozumilam, sadzilam, ze mamy pod lupa sytuacje "naturalna".:) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Samotne matki 01.11.06, 20:33 Co innego jak ktoś jest samotny bo tak poprostu życie sie ułożyło,a co innego gdy ktoś planuje samotne macierzyństwo.Szkoda,że nie myśli się wtedy o dobru dziecka tylko o zaspokojeniu własnych potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Samotne matki 01.11.06, 20:35 Nie bądź taka restrykcyjna :) Nie każdy ma szczęście znaleźć kochanego męża, kiedy jeszcze jest w wieku rozpłodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Samotne matki 01.11.06, 20:38 Nie jestem,ale tak właśnie uważam. Wychowałam sie w pełnej rodzinie i tego samego chciałabym dla swoich dzieci. Nie zawsze jest to oczywiście możliwe bo różnie to bywa,ale jak ktoś z góry skazuje swoje dziecko na brak ojca to celowo je jednak czegoś pozbawia. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Samotne matki 01.11.06, 20:40 Zgadza się, ale jeśli ktoś niesamowicie pragnie dziecka, a nie ma żadnego odpowiedniego mężczyzny pod ręką, to czy z kolei ma się tego pozbawić? Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Samotne matki 01.11.06, 20:50 Dobro dziecka jest chyba ważniejsze niż pragnienie jego posiadania za wszelką cenę.Jesli nie ma sie odpowiedniego faceta to sie na dziecko nie decyduje,dla mnie akurat jest to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Samotne matki 01.11.06, 20:51 Może ty nie miałabyś podobnych dylematów, inne kobiety mogą mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Samotne matki 01.11.06, 20:53 sabriel napisała: > Dobro dziecka jest chyba ważniejsze niż pragnienie jego posiadania za wszelką > cenę.Jesli nie ma sie odpowiedniego faceta to sie na dziecko nie decyduje,dla > mnie akurat jest to oczywiste. bycie samotna matka nie wyklucza szczescia dziecka . to nonsens tak pisac o tej sprawie. jesli ktoras kobiete stac na bycie samotna matka, jesli temu podla, to dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Samotne matki 01.11.06, 21:01 A kto napisał że wyklucza,bo chyba nie ja? Nie twierdzę, że dziecko nie może być szczęsliwe z samotną matką,ale jednak czegoś zostanie pozbawione i to celowo.Ostatnią rzeczą jaką chciałabym dla swojego dziecka to je wychowywac samotnie i to jeszcze na własne życzenie.Może dlatego, że mam fajnego ojca,mam z nim bardzo dobre kontakty,czasami lepsze niż z mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Samotne matki 01.11.06, 21:15 Z drugiej strony, jak ma się złego ojca, to lepiej, żeby go w ogóle nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ms_mroofka niewyobrazalny egoizm i tyle 01.11.06, 22:07 mam na mysli te kobiety, ktore na samotne macierzynstwo swiadomie sie decyduja i "implantuja" sobie dziecko. Jak bardzo trudno jest byc samotna matka, wiedza tylko te, ktore tego zaznaly. Dziecko potrzebuje obojga rodzicow, jaki by ten drugi nie byl. Swiadomosc, ze rodzice nie sa razem - jakos dzieciak moze sobie ulozyc. Ale zupelny brak ? Uwazam, ze takie decyzje sa raczej podyktowane histeria i potrzeba posiadania zabawki, bez myslenia o konsekwencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: niewyobrazalny egoizm i tyle 01.11.06, 22:09 Obyś nigdy nie musiała się nad tym zastanawiać. > Dziecko potrzebuje obojga rodzicow, jaki by ten drugi nie byl. Bullshit, z całym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś