Gość: i IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gucio Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE IP: 194.181.183.* 14.11.01, 09:21 podoba mi sie ten eksperyment. porozmawiajmy z szanownymi paniami o polityce, jako, ze wyspecjalizowane w tym linki gazety sa regularnie zasmiecane przez zydo/arabo zercow. kobiety (polskie) slyna z delikatnosci i zdrowego rozsadku (taka mala podpucha na poczatek...) wiec nie watpie, ze dyskusja przebiegnie w atmosferze wzajemnego zrozumienia, pod warunkiem wszakze, ze nie bedziemy tu pisac o rownouprawnieniu plci i zdradzaniu zon. pytania do uczestniczek: 1) czy wyniki ostatnich wyborow i nowy uyklad sil w parlamencie zmieni w jakis znaczacy sposob obraz polskiej polityki ekonomicznej i zagranicznej? 2)czy nastepnym premierem ma zostanie lepper i dlaczego tak szybko? pozdrawiam i zapraszam, gucio Gość portalu: i napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE 14.11.01, 09:37 Gość portalu: gucio napisał(a): > pod warunkiem wszakze, ze nie bedziemy tu > pisac o rownouprawnieniu plci i zdradzaniu zon. guciu, przecież ty nawet żony nie masz... > pytania do uczestniczek: > 1) czy wyniki ostatnich wyborow i nowy uyklad sil w parlamencie zmieni w jakis > znaczacy sposob obraz polskiej polityki ekonomicznej i zagranicznej? Oby, bo następna dziura budżetowa może sięgnąć Chin > 2)czy nastepnym premierem ma zostanie lepper i dlaczego tak szybko? no nie wiem, guciu, podobno p. lepper zamierza uruchomić sieć fastfoodów a la polonaise (schabowe i flaczki), więc czy będzie miał czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE IP: 194.181.183.* 14.11.01, 09:53 suzume napisał(a): > > pytania do uczestniczek: > > 1) czy wyniki ostatnich wyborow i nowy uyklad sil w parlamencie zmieni w j > akis > > znaczacy sposob obraz polskiej polityki ekonomicznej i zagranicznej? > > Oby, bo następna dziura budżetowa może sięgnąć Chin polityka budzetowa sie oczywiscie zmieni (ustawa podatkowa uchwalona) co moze ale nie musi doprowadzic do zmiejszenia rozmiarow katastofy finansowej panstwa. czy jednak te dzialania zmierzajace glownie do zwiekszenia wplywow budzetowych wplyna chocby na ograniczenie spadku wzrostu producji - smiem powaznie watpic. > > 2)czy nastepnym premierem ma zostanie lepper i dlaczego tak szybko? > > no nie wiem, guciu, podobno p. lepper zamierza uruchomić sieć fastfoodów a la > polonaise (schabowe i flaczki), więc czy będzie miał czas? pan posel - przepraszam marszalek - jest wrodzonym geniuszem dezorganizacji organizacyjnej, wiec siec barow bedzie mu prowadzil ten posel - restaurator od przydroznego motelu. jak siec padnie, to pan marszalek powie "mnie przy tym nie bylo a osiem milionow polakow bedzie dalej zylo ponizej minimum socjalnego, bedac zmuszanymi do zapychania zoladkow niestrawnymi i nieplacacymi podatkow hamburgerami". Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE 14.11.01, 10:57 Gość portalu: gucio napisał(a): > polityka budzetowa sie oczywiscie zmieni (ustawa podatkowa uchwalona) co moze a > le > nie musi doprowadzic do zmiejszenia rozmiarow katastofy finansowej panstwa. czy > jednak te dzialania zmierzajace glownie do zwiekszenia wplywow budzetowych wply > na > chocby na ograniczenie spadku wzrostu producji - smiem powaznie watpic. guciu, podatkami ma się jeszcze zająć senat itd., itd., ale złóżmy, że zmiany do ustawy już zostały przyjęte. to co najwyżej 1/2 sukcesu, bo zapewnia (?) państwu większe dochody (chłe chłe). poczekajmy, co "mędrcy świata, monarchowie" wymyślą w temacie budżetu. > pan posel - przepraszam marszalek - jest wrodzonym geniuszem dezorganizacji > organizacyjnej, wiec siec barow bedzie mu prowadzil ten posel - restaurator od > przydroznego motelu. jak siec padnie, to pan marszalek powie "mnie przy tym nie > bylo a osiem milionow polakow bedzie dalej zylo ponizej minimum socjalnego, bed > ac > zmuszanymi do zapychania zoladkow niestrawnymi i nieplacacymi podatkow > hamburgerami". o jakiej klapie gucio kracze? zrobi się zapory, położy się brony, a jedyny objazd będzie przez drive-in. hostessowie z widłami (dzięki niewątpliwemu czarowi osobistemu) z pewnością skutecznie zachęcą kierowców do degustacji, oczywiście odpłatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE IP: 194.181.183.* 14.11.01, 11:10 suzume napisał(a): > guciu, podatkami ma się jeszcze zająć senat itd., itd., ale złóżmy, że zmiany > do ustawy już zostały przyjęte. to co najwyżej 1/2 sukcesu, bo zapewnia (?) > państwu większe dochody (chłe chłe). poczekajmy, co "mędrcy świata, > monarchowie" wymyślą w temacie budżetu. senat to tylko formalnosc. 75 procent mandatow ma koalicja. klamka zapadla i lepiej zmykac do bankow wycofywac lokaty i na gielde (gucio czekac na nowych inwestorow, ktorzy w koncu podbija jego akcje). note: czy w sprawie gospodarki moga sie wypowiedziec tez inne panie? su od razu sie zdradza ze swoim liberalizmem gospodarczym. > o jakiej klapie gucio kracze? zrobi się zapory, położy się brony, a jedyny > objazd będzie przez drive-in. hostessowie z widłami (dzięki niewątpliwemu > czarowi osobistemu) z pewnością skutecznie zachęcą kierowców do degustacji, > oczywiście odpłatnej. czy ty suzume czasem nie jestes z samoobrony? twoj zaskakujacy dostep do informacji narzuca powazne podejrzenia. och su, to ja tyle kilkania zainwestowalem zeby obudzic sie w kole gospodyn wiejskich? i to ruuddyyycchh??? Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE 14.11.01, 11:28 Gość portalu: gucio napisał(a): > note: czy w sprawie gospodarki moga sie wypowiedziec tez inne panie? su od razu > sie zdradza ze swoim liberalizmem gospodarczym. a więc czekamy na głosy innych pań, gucio nalega :-) > czy ty suzume czasem nie jestes z samoobrony? twoj zaskakujacy dostep do > informacji narzuca powazne podejrzenia. och su, to ja tyle kilkania > zainwestowalem zeby obudzic sie w kole gospodyn wiejskich? i to ruuddyyycchh??? sorry, guciu, nie jestem. a co ty wogóle chcesz od skołowanych gospodyń wiejskich? śpiewają sobie i kultywują sztukę ludową. a co, uważasz, że mój sposób na zdobycie klientów by się samoobronie spodobał? niezły, co? i niedrogi, i skuteczny, i wypróbowany... to może im sprzedam? kaski nigdy za mało... ps. przypomina się guciowi o zmianie umaszczenia - z taką sklerozą w życiu nie dostrzeżesz su ani w iguanie, ani w innej gadzinie Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE 14.11.01, 09:28 Tad, nie eksperymentuj na Paniach, bo to forum przeżyło już niejedną podpuchę... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE do su IP: 194.181.183.* 14.11.01, 09:31 suzume, nie badz taki twardziel i daj poeksperymentowac. nie watpie, ze masz wykrystalizowane poglady polityczne wiec zasuwaj. pzdr gustavo leon ps. witaj najdrozsza oblubienico wirtualna. gdzie bylas w piatek jak cie nie bylo? suzume napisał(a): > Tad, nie eksperymentuj na Paniach, bo to forum przeżyło już niejedną > podpuchę... > > pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE do su 14.11.01, 09:41 Gość portalu: gucio napisał(a): > suzume, > > nie badz taki twardziel i daj poeksperymentowac. nie watpie, ze masz > wykrystalizowane poglady polityczne wiec zasuwaj. wypracowanie, prezentacja power point, przemówienie czy inna forma (para) literacka? > pzdr gustavo leon ja również mi leonito > ps. witaj najdrozsza oblubienico wirtualna. gdzie bylas w piatek jak cie nie by > lo? gustawie niegodny, ciężko pracowałam (w czoła pocie, rzecz jasna), ale i tak w poniedziałek odkryłam twój flirt z magnolią, trurniu jeden. ty myślisz, że ile razy Mina będzie się za tobą wstawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE do su IP: 194.181.183.* 14.11.01, 09:55 odpowiedz w sprawie magnoli. gucio nieuzywany uwaza sie za oddany. g ps. keep saving nieboraka bo nie wie co czyni. suzume napisał(a): > Gość portalu: gucio napisał(a): > > > suzume, > > > > nie badz taki twardziel i daj poeksperymentowac. nie watpie, ze masz > > wykrystalizowane poglady polityczne wiec zasuwaj. > > wypracowanie, prezentacja power point, przemówienie czy inna forma (para) > literacka? > > > pzdr gustavo leon > > ja również mi leonito > > > ps. witaj najdrozsza oblubienico wirtualna. gdzie bylas w piatek jak cie n > ie by > > lo? > > gustawie niegodny, ciężko pracowałam (w czoła pocie, rzecz jasna), ale i tak w > poniedziałek odkryłam twój flirt z magnolią, trurniu jeden. ty myślisz, że ile > razy Mina będzie się za tobą wstawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE od su 14.11.01, 10:59 niech się tu gucio stanem wskazującym na nieużywanie nie tłumaczy, mi corason Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE od su IP: 194.181.183.* 14.11.01, 11:19 gucio sie nie tlumaczy tylko wyjasnia. nie dosc, ze zostawilas gucia odlogiem (sic) w piatek, co mialo katastrofalne konsekwencje o ktorych na forum publicznym nie nada govorit, to nawet nie odpowiadasz automatycznie na zaloty automatyczne. mowilem, ze nie sama pomidorowka czlowiek zyje, nie? g suzume napisał(a): > niech się tu gucio stanem wskazującym na nieużywanie nie tłumaczy, mi corason Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE od su 14.11.01, 11:34 a ty trutniu, a tego, że w czwartek mnie nie było, to nie zauważyłeś? co do odłogów, to uważaj na odleżyny. i mógłbyś się użalić nad nieszczęsną zdbywającą dyplom podyplowmowy (szkoła nie drużba...). a pomidorówką to ty monitorowi szybki nie zalewaj, bo jak twój serwer wipisuje elaboraty nt. zakończenia korespondencji automatycznej, to automatycznie miej pretensje do niego. cagna do gatty też nie napisała, chociaż się odgrażała... a ty nie żyjesz samą pomidorówką, że wspomnę tu jeno campari. > gucio sie nie tlumaczy tylko wyjasnia. nie dosc, ze zostawilas gucia odlogiem > (sic) w piatek, co mialo katastrofalne konsekwencje o ktorych na forum publiczn > ym > nie nada govorit, to nawet nie odpowiadasz automatycznie na zaloty automatyczne > . > mowilem, ze nie sama pomidorowka czlowiek zyje, nie? > g > > suzume napisał(a): > > > niech się tu gucio stanem wskazującym na nieużywanie nie tłumaczy, mi cora > son > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE IP: 194.181.86.* 14.11.01, 14:30 I tak oto, jak wynika z ostatnich w porządku chronologicznym postów, wątek, który zgodnie z założeniem, miał dotyczyć sytuacji polityczno-gospodarczej naszego kraju zaczyna odbiegać od tego tematu. Tak więc, zachęcona zaproszeniem Gucia, zaczynam go (wątek, a nie wspomnianego Gucia) zawracać na właściwe tory. Sytuację polityczną po wyborach mamy, bez wątpienia, ciekawą - świadczy o tym nie tylko skład parlamentu, ale i pewne zachowanie posłów na początku kadencji. Chodzi mi o spory pomiędzy poszczególnymi ugrupowaniami o to, kto powinien zająć miejsca najbardziej z lewej strony, a kto - najbardziej z prawej strony sali. Jakoś wszyscy nagle zaczęli uważać się za formacje środka .... Wieszano psy na poprzedniej koalicji, że jeden koalicjant występuje przeciwko drugiemu, a tymczasem mamy powtórkę: PSL sprawił tym niemałą niespodziankę swemu koalicjantowi - SLD. Manipulacje przy podatkach wraz z towarzyszącymi im pomysłami, wykonywane pod sztandarem załatania dziury budżetowej, też są godne uwagi. Ten 'wspaniały' pomysł PSL - wprowadzenia 50% podatku dla najlepiej zarabiających? Czemu tak skromnie? Przynajmniej 75%!!! Podatek od zysków z lokat bankowych to też pomysł wart takiej samej nagrody, jak propozycja poprzedniego rządu dotycząca wprowadzenia opłat za przekraczanie granicy. Jakoś wycofano się z pomysłu wprowadzenia podatku importowego - może ktoś sobie przypomniał, że jesteśmy członkiem WTO, co implikuje istnienie granic tzw. radosnej twórczości .... No i pomysł p. min. Łybackiej - o dwóch typach matur, starej i nowej, równocześnie obowiązujących ... Czy szanowna pani minister zastanowiła się choć przez moment przed podjęciem takiej decyzji? Nominacja p. Piwnik sposobem na 'ukręcenie łba' sprawie FOZZ? Poddaję pod dyskusję, jako kolejny temat niniejszego wątku. pozdrawiam wszystkie dyskutantki i dyskutantów des Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: SYTUACJA POLITYCZNA W POLSCE 18.11.01, 00:07 suzume, gucio, des - o malutki eksperymencik proszę oto budzicie się rano, otwieracie oko i ... a tu nie ma monitorka i internetu też nie ma ... w ogóle niewiele jest. budzicie się w popegeerowskiej wiosce, albo w małym misteczku bezrobocie - to prawdziwe - gdzieś na poziomie 30%; wiem co mówię, z racji swojego zawodu bywam w takich miejscach, sam mieszkam na "prowincji" przy wielkim szczęściu zdarzy się robota za 6 stów brutto. warunki pracy - różnie bywa; niekiedy gwarantują szybkie przejście do lepszego świata. dawniej była moda na rady typu: "weź interes w swoje ręce", ale okazało się, że to nie przynosi dochodu. bezrobocie rośnie, produkcja pada, brakuje 1/2 budżetu, "elity" (mój Boże) licytują się w wysokościach zagrabionego majątku - karnawał trwa. a teraz pytanie - do was; pamiętajcie gdzieście się obudzili: bliżej wam do leppera, czy czerwonych brygad? a może jednak znacie jakiś sposób na wybrnięcie z dołka, zapewnienie sobie jakiegoś standardu życia. i jeszcze jedno - to nie jest tak że w polsce zarabiają dobrze fachowcy. zdążyłem poznać (taka już moja k.....a robota) już zbyt wielu małych kretynków o wysokich uposażeniach. nie jestem miłośnikiem leppera, ale wciąż mi chodzi po głowie - kto go zatrzyma w polsce - kraju latynoamerykańskim. Odpowiedz Link Zgłoś