Dodaj do ulubionych

Debet a kredyt odnawialny

04.01.07, 09:24
Witam. Mój mąż podpisał właśnie wczoraj kredy odnawialny-pierwszy w takim
naszym zyciu bo jak stwierdził Panie w PKo namówiły go do tego. Teraz mam tu
pytanko:czym sie równi kredyt odnawialny .Pomózcie bo jestem w tym zielona?!!??
Obserwuj wątek
    • ubasia5 Re: Debet a kredyt odnawialny 04.01.07, 09:46
      debet w pko bp jest tak ze dostajesz wolne srodki mniej więcej tyle ile ci
      wpływa na konto i mozesz z tego debetu korzystac ale wciągu 30 dni musisz debet
      spłacic z odsetkami czyli gdy ci wpłynie następna wypłata bank pokrywa debet
      który zaciągnełas i mozesz wybrac nadwyzke która ci na koncie została ale
      nastepnego dniach juz znomu mozesz z tego debetu skorzystac bo go
      splacilas ..linia kredytowa rózni sie tym ze dostajesz limit na rok z którego
      korzystasz i nie spłacasz tego zadłużenia tylko bank co miesiąc potrąca odsetki
      od zaciągniętego zadłuzenia ,po roku limit sie odnawia na nastepny rok .wiadomo
      ze z chwilą gdy chcesz z rezygnowac zlimitu a masz go zadłuzony to wtedy musisz
      to spłacac
    • tegochcialam Re: Debet a kredyt odnawialny 04.01.07, 11:12
      zawsze mnie ciekawi ile prowizji dostają pracownice PKO BP za nakłanianie ludzi
      do wzięcia kredytu odnawialnego, pewnie sporo, bo proponują go wielu klientom i
      bardzo często ze skutkiem pozytywnym, dla banku oczywiście...a dlaczego dla
      banku jest to takie opłacalne, już odpowiadam : kredyt odnawialny wiąże klięta
      prawie na stałe z bankiem, szczególnie osoby , które nie mają zbyt dużo środków
      płatniczych, bo będą spłacać kredyt bardzo długo, wciąż korzystać z tego co się
      już odnowiło i tak na okrągło...wpłacać i znów korzystać z tego co się już
      wpłaciło i dochodzi do tego , że często klienci nie potrafią wogóle spłacić
      takiego kredytu, często nie mają silnej woli, bo skoro są środki na koncie to
      zawsze znajdzie się powód żeby je wykorzystać...a nikt nie myśli tu o kosztach
      takiego kredytu...a jest tego sporo...osobiście nie polecam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka