edgar21 12.01.07, 20:17 studiuje na studiach dziennych.Mąż zarabia 1000zl brutto.Może ktoś zna sposób w jaki mogłabym dorobić?ponieważ bardzo ciężko jest się utrzymać mając takie dochody miesięczne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:30 szukaj pracy weekendowej, oprocz tego badania rynku ( czesto sa popoludniami lub w godzinach wieczornych, mozesz byc ankieterka, to po poludniu tez da sie robic, hostessa na promocjach. moja szwagierka jest hostesssa loreala w perfumerii, ma placone 12 zl na reke za godzine, pracuje 3 dni w tygodniu ( soboty, niedziele i jakies popoludnie w tygodniu).mozesz szukc chalupnitwa... nie wiem co potrafisz, bo moze jakies korepetycje? Odpowiedz Link Zgłoś
monismis Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:32 Studenci czesto daja korepetycje, ja podczas studiow prowadzilam rozne warsztaty. To zalezy czym sie zajmujesz, i jakie masz predyspozycje i ew. doswiadczenie. Zorientuj sie czy nie ma u Ciebie na uczelni jakichs zapomóg, stypenium socjalnego itp. Jesli macie dwuosobowe gospodarstwo, a laczny dochod to te 1000, to na pewno ci przydziela stypendium. A swoja droga warto szukac czegos dorywczego...Wez gazete z ogloszeniami i przegladaj, a nóż cos Ci wpadnie w oko. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:40 A moze mąż skoro nie studiuje to znalazłby lepiej płatną pracę? 1000 brutto to mniej niż połowa średniej... Moze jeszcze z poł etatu? A co do Ciebie - ja przez jakiś czas studiów pracowałem jako stróż nocny :) mało męczące mało płatne ale za to dużo czasu na naukę :) Odpowiedz Link Zgłoś
edgar21 Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:40 Kończę kierunek matematyka z informatyką.A może ktoś by podrzucił dobry pomysł na otworzenie własnego interesu.Dodam że mieszkamy w niewielkim mieście także nie mamy zbyt wielu możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:47 Jasne, podrzućcie pomysł na pracę, podrzućcie pomysł na biznes, jak chcesz prowadzenia za rączkę to idź do mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:47 > A może ktoś by podrzucił dobry pomysł na otworzenie własnego interesu. Na własny interes zwykle potrzeba jakiegoś kapitału. > Dodam że mieszkamy w niewielkim mieście także > nie mamy zbyt wielu możliwości... Studiujesz także w niewielkim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
edgar21 Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:53 studiuje i mieszkam w tym samym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
edgar21 Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 20:55 studiuje i mieszkam w tym samym mieście.Jakiś kapitał by się znalazł myślę ze ok 20 tyś,ale to chyba za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 21:05 20 tysięcy to nie jest tak mało. Ja na moim osiedlu, które ma chyba mniej mieszkańców, w czasie studiów dorabiałam dając lekcje języka angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
edgar21 do tracja4: 12.01.07, 21:01 skoro temat zaczęty przeze mnie nie interesuje cie to bardzo bym prosiła żebyś nie pisała infantymnych komentarzy które nikomu się nie przydadzą oraz nie wchodziła na posty które jak widać ciebie nie interesują! Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: do tracja4: 12.01.07, 22:26 Post mnie interesował, ale jak zobaczyłam o co prosisz, to inaczej się nie dało skomentować. A infantylne to jest "podajcie mi pomysł na biznes". Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 22:11 zamien je na zaoczne i zacznij pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
walnientaenta Re: jak sie utrzymać??? 12.01.07, 22:39 matematyka z informatyką i ty masz problem z dorabianiem - KOREPETYCJE u siebie w domu, deficyt na matematyków ( w miare niedrogich) jest zawsze - jakos w tym kraju panuje ogólne nierozumienie matematyki. Obok jezyków to chyba najbardziej korkowy przedmiot. Ja uczyłyam cztery osoby całą średnią szkołę. Moja znajoma ma wiekszy dochód z korepetycji niż pensji. Dodatkowo to ty w miare ustalasz godziny. Dodatkowo możesz uczyc obsługi komputera - jest taka grupa wiekowa co tego nie kuma bo wszkole nie miała a jeszcze pare lat musi popracowac do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie utrzymać??? 13.01.07, 17:22 Ja sobie załatwiłam sprzątanie w kancelarii adwokackiej. Są to w zasadzie cztery gabinety, dwa kibelki i łazienka, więc sprzątania jest sporo. Sprzątam wieczorami codziennie i w co drugi weekend, dostaję 600 złotych. Wiem, że mało, ale mnie to w zupełności wystarcza. Jako że piszę też artykuły do jednego miesięcznika, raz na 2 miesiące mam dodatkowe 100 zł wierszówki. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie utrzymać??? 13.01.07, 17:24 Pardon, dwa kibelki i kuchnia, a nie dwa kibelki i łazienka, pomyliłam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: jak sie utrzymać??? 13.01.07, 20:02 Ja będac na studiach po prostu inwestowałam w naukę. Ze stypendiów naukowych (z uczelni i z np. urzędu miasta) można miesięcznie dobre kilka stów dostać. Odpowiedz Link Zgłoś