02.04.06, 08:53
Półprzytomna piszę z prośbą o sposoby na grypę, bo przypuszczam że właśnie
mnie dopadła:-(
Zaczeło się od bólu stawów, potem gardła i chrypki, następnie doszedł katar,
ból zatok (połączony ze spływaniem ogromnej ilości wydzieliny), dreszcze,
poty, zawroty głowy, osłabienie i temperatura. Dodam że 2 miesiąc leczę się
na kandidę (dieta, leki, probiotyki) i 4 dzień biorę Gripex, wit. C, B
complex, srebro koloidalne i czosnek. Niestety nie widzę poprawy a za żadne
skarby świata nie chcę brać antybiotyku (bo pewnie to przpisze mi lekarz
rodzinny). OK, wracam do łózka.
Obserwuj wątek
    • rojew84 Re: grypa 02.04.06, 10:16
      oscillococillum weż,zrób herbate z imbirem i kanapke z czosnkiem.I nie daj sie -
      wiosna przyszła!!
      • very_martini Re: grypa 02.04.06, 15:11
        lekarz o ile jest mądry, to Ci nie przepisze antybiotyku, bo wirusów nie leczy
        się antybiotykami. Chyba że miał wykłady z tego o ósmej rano w poniedziałek i
        zasypiał:)

Ja również polecam oscillococcinum, ewentualnie paragrippe, ponoć też dobre. W
        kwestii dawkowania oscillo - spojonie możesz brać pół fiolki zamiast całej,
        będzie ekonomiczniej. Między czosnkiem/imbirem a lekiem homeopatycznym trzeba
        zrobić przynajmniej godzinę odstępu - silne aromaty mogą antidotować homeoleki
        (ale nie muszą)

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
        • rojew84 Re: grypa 02.04.06, 15:30
          a przy okazji mam takie pytanie:jak i czy w ogole brac oscillum gdy nie ma
          objawów grypy,w celach profilaktycznych?
        • szeretet Re: grypa 02.04.06, 16:42
          Nie jestem lekarzem i to wiem;-) ale znam takich którzy przepisywali
          antybiotyki na grypę, więc chyba opuścili sporo wykładów;-)

Co do przerwy między np. Gripexem a tym lekiem, ile musi ona wynosić? Wydaje mi
          się że homeo nie działa z tradycyjnymi lekami.
          • anika_ala Re: grypa 02.04.06, 18:11
            W jaki sposob robicie ta herbatke z imbirem,
            czy swiezo utarty imbir zalewacie wrzaca woda
            -czy tez dodatkowo gotujecie i jak dlugo?
          • very_martini Re: grypa 03.04.06, 15:50
            > Co do przerwy między np. Gripexem a tym lekiem, ile musi ona wynosić? Wydaje mi
            > się że homeo nie działa z tradycyjnymi lekami.

przy przeziębieniu zadziała, przy leczeniu grubszych chorób typu alergie leki
            antyhistaminowe lepiej odstawić.
            Ważne, żeby nie stosować leków z dodatkiem silnych olejków eterycznych,
            szczególnie z kamforowym.

Gripexu nie bierz, chyba że musisz bezwzlędnie być na nogach. tego typu
            wynalazki ani trochę nie leczą, tylko dają sztucznego kopa, żeby człowiek jakoś
            dopełznął do pracy.

16%VOL
            22%VAT

--
    • krysia95 Re: Grypy nie wyleczysz gripexem 02.04.06, 21:23
      Gripex owszem przyniósł mi ulgę w podobnej sytuacji, ale nie leczy. Zawaliłam
      sobie oskrzela dodatkowo.Piłam srebro koloidalne 1 łyżeczkę dziennie to się
      kaszel odrywał oraz brałam 1 tabletkę flegaminy.Na noc najlepiej wziąć aspirynę
      żebyś się wypociła.Ja musiałam wziąć antybiotyk.5 lat temu chorowałam na grypę
      bez kaszlu i kataru i od razu przepisano mi antybiotyk zamiast kazać leżeć w
      łóżku 2 tygodnie i niestety staciłam w dużym stopniu słuch w ciągu 1 dnia.
      wydaje mi się że nasi lekarze nie umią nas leczyć.Z w/w powodu straciłam do
      nich zaufanie, widzę jak traktują człowieka poprostu badają powierzchownie.
      Ostatnio lekarz zajrzał mi do gardła i mówi" migdały wycięte". Ręce mi opadły,
      przecież mam migdały tylko chore, ale że było ropne zapalenie tego nie widział.
      Po 3 dniach padłó na krtań, gardłó i oskrzela. Ot fachocy/niektórzy/.Zyczę ci
      powrotu do zdrowia i nie wychodź na dwór dopuki ci nie przejdzie całkowicie,
      jeżeli to grypa a nie zwykłe przeziębienie.Pa.
      • darsana Re: Grypy nie wyleczysz gripexem 02.04.06, 21:54
        Polecam kapustę kiszoną z czosnkiem, herbatkę z cytryną, przegotowaną lekko
        ciepłą wodę z miodem i do łóżeczka. Jeżeli chodzi o herbatę z imbirem to ja
        dodaję mielony. Swieży imbir smakuje mi bardziej jako dodatek do potraw , ale
        jeśli lubisz to możesz dodać soku ze świeżego imbiru.
        • rojew84 Re: Grypy nie wyleczysz gripexem 02.04.06, 22:52
          gotuje kilka minut wode z plastrem imbiru po czym zalewam tym herbate
      • szeretet Re: Grypy nie wyleczysz gripexem 03.04.06, 08:43
        OK, zaczęłam brać to osc.... (nie pamiętam nazwy), ale nie mogę sobie pozwolić
        na 2 tygodnie leżenia!!! Leżę 3 dzień i jutro muszę wracać do pracy.

I jak mam rozpoznać czy mam przeziębienie czy grypę? Podejrzewam też zapalenie
        zatok. Objawy mam już 5 dzień.Mam dzis mniejszy katar, ale ciagle "zajęte"
        zatoki, zawroty głowy, stan podgorączkowy, lekko zatkane lewe ucho.
        • very_martini Re: Grypy nie wyleczysz gripexem 03.04.06, 15:51
          przy grypie jest zawsze wysoka gorączka. to w sumie główny wyznacznik.

16%VOL
          22%VAT

--
          • asienka83 Polecam metodę B.S.M. 03.04.06, 19:43

------
            • viryddi Kasza jaglana 03.04.06, 23:48

Trzy dni na jaglance ugotowanej na sypko bez soli (wiedza zaczerpnięta z
              medycyny chińskiej) wystarczą, by pozbyc się wirusa, a i niejednej bakterii. To
              moje doświadczenie, którym się dzielę, chociaż wiem, że nie jest łatwo
              przeprowadzic taką kurację, bo ta kasza jest po prostu obrzydliwa (przynajmniej
              dla mnie). Niesamowite jest jednak to, że moje dzieci, które mają dośc
              wysublimowane wymagania kulinarne i które generalnie buntują się przeciw tzw
              zdrowej żywności, którą od jakiegoś czasu staram się im narzucic, jak tylko
              poczują się chore, same domagają się kaszy, bo czują, że to im naprawdę pomaga
              i to w szybkim tempie. Myślę, że warto spróbowac, wiele to nie kosztuje.
              • szeretet Re: Kasza jaglana 04.04.06, 19:18
                Kasze lubię ale jestem w I etapie leczenia kandidy, a kasz i ryżu niestety nie
                mogę w tym etapie:-( Ale spróbuję w II etapie.
    • stachu62 Re: grypa 03.04.06, 23:53
      Poprostu niech ci ktoś postawi bańki
      • tomek_1222 Do: viryddi 05.04.06, 01:42
        Dlaczego kasza jaglana bez soli? A tluszczu albo czegokolwiek
        innego to mozna dodac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka