Dodaj do ulubionych

Być sexy w ciąży

13.01.07, 07:44
Zainspirował mnie TV STYLE - trafiłam na dyskusję nt. że kobieta w ciąży
powinna być sexy. Wybaczcie, ale ciąża i bycie seksy nijak do sobie nie
pasują. Ja nie mówię, że odrazu trzeba nosić jakieś wory pokutne, kobieta
powinna być zadbana, ale eksponowania gołego brzucha to przesada.

Przeprowadziłam krótką sondę wsród znajomych facetów - raczej zgodnie
twierdzili, że kobieta w ciąży nie jest sexy i być sexy nie może, bo ciąża
wyklucza bycie sexy. Paru uznało gołe brzuchy za niesmaczne i nieestetyczne.

Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 08:43
      dla mnie kobieta w ciąży ma niewatpliwy urok, ale sexy bym tego nie nazwała, bo
      jednak taka kobieta nie powinna wyglądem prowokować do myśli o kopulacji.
      • trypel Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:07
        Pulp fiction i Bruce Willis - "Brzuszek jest sexy"
        Zgadzam się w 100% - kobieta w ciąży jest sexy zwłaszcza jesli ja jestem tego
        sprawcą ;)
        • xtrin Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:23
          > Zgadzam się w 100% - kobieta w ciąży jest sexy zwłaszcza
          > jesli ja jestem tego sprawcą ;)

I tu leży wampir pogrzebany - kobieta w ciąży ma być sexy dla sprawcy, nie
          reszty :).
    • paul55 Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:23
      Kobieta w ciąży jest sexy!
      • alpepe Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:24
        czyli jak widzisz dowolną kobietę w ciązy, to chciałbyś z nią kopulować?
        • djo4 Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:31
          sex w ciazy jest jak najbardziej dozwolony, wiec naturalnie ze,kobieta jest
          sexy:)
          dlaczego kobieta niby nie miala by byc sexy?
          przeciez to jest ta sama osoba co przed ciaza, tylko ze z malym dzieckiem.
        • paul55 Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:32
          Nie
          • alpepe Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:57
            no, czyli zdrowy odruch. Nie mówię o seksie z własną ciężarną żoną.
        • olifanka Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 12:37
          glupie pytanie.
          A ty jak widzisz dowolego mezczyzne to chcesz z nim kopulowac?
          To nie w tych kategoriach...
        • anulex Re: Być sexy w ciąży 15.01.07, 10:49
          To, że ktoś jest sexy, nie znaczy, że od razu chce się z nim kopulować.

---
          Tabula Rasa - forum dla ludzi kochających dyskusje.
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45427
    • maialina1 Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 10:43
      Goly brzuch faktycznie nie wyglada estetycznie (chyba ze tylko zdaniem matki i
      ojca tego dziecka w drodze), ale juz ubrany w cos obcislego wygląda super! Tym
      bardziej poki jeszcze nie jest wielki, tylko taki powiedzmy 5, 6 miesiac.
      Ja jestem przeciwniczka "worow pokutnych" i jak bede w ciazy, to bede nosic
      tylko obcisle ubrania (oczywiscie obcisle w takiej mierze poki nie zaszkadzają
      dziecku).
      • rosa_de_vratislavia Re: Być sexy w ciąży... czyli znać umiar :) 13.01.07, 11:21
        maialina1 napisał:

> Ja jestem przeciwniczka "worow pokutnych" i jak bede w ciazy, to bede nosic
        > tylko obcisle ubrania (oczywiscie obcisle w takiej mierze poki nie
        zaszkadzają
        > dziecku).

Hmmm....mam za sobą 2 ciąże - strałam się wyglądać ładnie, lekko, swieżo,
        zgrabnie i kobieco.
        Nie miałam spodni ogrodniczek, w których kazda kobieta wyglada, jakby była w
        24. miesiącu ciązy trojaczej ;-) ani "sukienki na karczku".

Nosiłam wieksze spodnie, koszule, koszulki, jakieś bluzki typu "hippie".
        Pozwalałam sobie na odkrycie dekoltu, obwieszałam się koralikami etc.

Uważam jednak, że OBCISŁE koszulki, opięte wokół brzucha cięzarnej, wcale nie
        dodają jej uroku ani sexappealu, podobnie jak niecięzarnej kobiecie nie
        przystoją o rozmiar za małe jeansy, wpijajace się w tyłek i skutkujące
        wylewaniem się "boczków" albo koszulki, w których widac każdą fałdę skóry.

We wszystkim nalezy znać umiar, bez względu na cięzarnośc/niecięzarność.
    • qw994 Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 11:18
      > Przeprowadziłam krótką sondę wsród znajomych facetów - raczej zgodnie
      > twierdzili, że kobieta w ciąży nie jest sexy i być sexy nie może, bo ciąża
      > wyklucza bycie sexy.

Mam takie samo zdanie. Bycie sexy i bycie w ciąży to pojęcia sprzeczne.
      Oczywiście kobieta w ciąży może wyglądać ślicznie, ale nie sexy.
    • olifanka Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 12:41
      Uwazam ze mozna byc w ciazy w SPECYFICZNY sposob sexy. Nie tak jak nie-w-ciazy,
      nieco inaczej. Moj maz twierdzi ze jestem w ciazy bardzo sexy, zwlaszcza kiedy
      zakladam do lozka koronkowe koszulki nocne, spod ktorych wystaje brzuszek.
      Ale chyba najwazniejsze jest jak sie kobieta wtedy czuje, jesli nie czuje w
      sobie sexu, jesli zle sie czuje fizycznie, to trudno zeby emanowala sexapelem.
    • fleurette Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 16:39
      sądzę, ze można byc w ciąży sexy, ale nie dla wszystkich. oza tym to zależy od
      samopoczucia samej przyszłej mamy, etapu ciąży i doboru ciuchów. niektórym ciąża
      słuzy innym nie. a juz dla sprawcy dziecka jest zawsze bardzo sexy.
    • buba011 pytanie dobre, ale dlakogo chcesz być sexi; 13.01.07, 16:58
    • khaki3 Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 17:09
      moim zdaniem kobieta w ciazy wyglada pieknie. kazda kobieta w ciazy wyglada
      slicznie, bez roznicy co na siebie zalozy. oczywiscie we wszystkim powinien byc
      zachowany umiar. i tak kobieta ciezarna bedzie nieestetycznie wygladac w mini,
      ale tak samo nieestetycznie bedzie wygladac w workach. nie wiem dlaczego polowa
      ludzi tak boi sie kobiet w ciazy jakby byly jakimis potworami. moim zdaniem
      ciezarna kobieta jest naprawde piekna, nosi w sobie malego czlowieczka, jest
      radosniejsza, bije od niej jakis dziwny blask. i nie wyobrazam sobie dlaczego
      ciaza ma oznaczac to,ze kobieta nie moze byc sexy. jak mezczyzna kocha swoja
      kobiete i kocha ich nienarodzone jeszcze dziecko to jego kobieta bedzie dla
      niego sexy przed ciaza w czasie ciazy i po ciazy. widocznie ci z ktorymi
      rozmawialas maja male albo i zerowe pojecie o sexualnosci kobiet.
      • trypel Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 18:55
        khaki3 napisała:

> moim zdaniem kobieta w ciazy wyglada pieknie. kazda kobieta w ciazy wyglada
        > slicznie,

Nie widziałaś mojej sąsiadki na wsi... ona zawsze wygląda koszmarnie i nie
        odróżniam już kiedy jest w kolejnej ciąży a kiedy nie... Już nawet jej dzieci
        przestałem liczyć.
        Potwór...
        • jdbad Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 19:00
          Chyba jednak nie każda kobieta w ciąży wygląda sexy i nie musi to byc jej ente
          dziecko. Tak się po prostu zdarza, że niektóre kobiety mają się dobrze, a
          niektóre nie. Co do odkrytych brzuszków... No cóz teraz jest taka moda, a za
          chwilę będzie inna. Nie jest ważne co jest ładne, ale co się komu podoba.
    • eluch_a Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 18:57
      No, mnie np. rażą takie wielkie brzuszki i krótka koszulka i cały ten brzuch na
      wierzchu. Ale może zazdrośc przeze mnie przemawia: ja mam dużą bliznę na
      brzuchu, wobec czego krótkie koszulki w ogóle odpadają...
      • trypel Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 18:58
        Blizny też są sexy ;) nie że całe ciało w bliznach ale jakieś znaki szczególne
        typu blizna, znamię wygladają extra :)
        • eluch_a Re: Być sexy w ciąży 14.01.07, 19:59
          No, dobra, ale nie blizna po wyrostku długości 10 cm...
    • spragnienie Re: Być sexy w ciąży 13.01.07, 21:17
      Moj eksprzyajciel ma bzika na punkcie kobiet w ciazy. uwielbial ich zapach,
      brzuszek. Dle niego top bylo bardzo seksi.
      • mercutio77 Re: Być sexy w ciąży 14.01.07, 19:24
        Eksprzyjaciel, ciekawe określenie:)
        • polla4 Re: Być sexy w ciąży 14.01.07, 21:47

Dlaczego nie? Tyle że na pewno nie w ogrodniczkach.
    • warsawvoice Re: Być sexy w ciąży 15.01.07, 10:55
      dorzuce oczywiscie 3 grosze zwiazany z biologia ...
      kobiety w ciazy inaczej pachna bo tez zmienia sie ich poziom hormonow , dla
      czesci facetow zapach nieplodnej kobiety jest nieatrakcyjny ( brak skutkow
      seksu z nia ) dla innych wrecz przeciwnie ( seks bez zobowiazan dodatkowych
      poza noszonym juz dzieckiem :-) ) tak wiec dla kazdego cos milego , a dla
      kobiety bardzo czesto upragniony orgazm pochwowy
    • justysialek Re: Być sexy w ciąży 15.01.07, 13:23
      Przykre to, że tak myślisz. Pewnie uważasz również, że po 40-tce też już nie
      należy być sexy.

Ja nie uwazam, że kobieta w ciąży to jakiś szczególny przypadek, który powinien
      zostać odosobniony i zachowywać się inaczej niż zwykle! (oczywiście z
      wyłączeniem unikania zachowań szkodliwych dla dziecka - tutaj należy zachowywać
      sie inaczej).
      Kobieta wciązy to nadal kobieta i jest tak samo seksowna jak inne kobiety i jak
      wtedy, gdy w ciąży nie była! poza tym nie rozumiem o co chodzi wam z tym, że
      nie powinna być seksowna dla innych!!! Jeżeli kobieta, będąca w związku, może
      być seksowna dla innych mężczyzn, czyjaś żona może byc sexi i tak samo czyjas
      matka - to dlaczego nie kobieta w ciąży?! To jakaś niezrozumiała dla mnie
      hipokryzja. Co to ma niby oznaczać - że kobieta ciężarna jest w jakis sposób
      gorsza, inna od reszty kobiet?! Macie wyjątkowo negatywne podejście do bycią w
      tym stanie!

Jesli chodzi natomiast o styl ubioru kobiety w ciąży:
      spotykam wiele kobiet, których ubiór mi sie nie podoba, jest niechlujny, zbyt
      wyzywający, brak w nim gustu! Oczywistym jest, że każdemu podoba sie coś innego
      i z drugiej strony - nie każdemu musi się podobać dany strój! Myślę, że takie
      same kryteria dotyczą kobiety w ciąży!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka