korniz 30.01.07, 08:52 Planuję remont u syna 8 latka.Mam dylemat co położyć na ścianę tapetę do malowania ,czy jakiś tynk,gładź? Pomóżcie mi co byście mi radziły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maialina1 Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 08:55 Spytaj się najpierw może dziecka co woli. W tym wieku z pewnością ma już swoje preferencje, przecież nie ma 2 latek że mu wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 08:57 fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html?f=35 tutaj mozna poszukac inspiracji i zobaczyc jak cos wyglada w praktyce :) Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 09:00 szukałam już tam .A co wasze dzieci mają położone na ścianach? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 09:01 Ja na przykład nie przepadam za tapetami. Sporo "chrzanienia" się z nimi jak Ci się znudzi albo synkowi i będzie trzeba zrywać:D A chcesz ściany gładkie czy czy fakturowane? A może syna zapytaj jakie chciałby. Przecież 8 lat to poważny mężczyzna;) Ja mam córeczkę (16-miesięcy :)) i położyliśmy gładź na ściany i pomalowałam pokój do połowy (od podłogi) ściana jest zielona a od połowy do sufitu żółta (pastelowe kolory). Po środku przykleiłam ożywiający kolor ścian border i sama poamlowałam na ścianach różne drobne obrazki:) Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 09:26 myślałam o delikatnej fakturze ,tylko nie wiem czy to praktyczne ,czy nie lepiej gładkie.Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 09:31 Ale to zależy co kto lubi. Ja lubię gładkie ściany bez zacierek gipsowych etc. A nie pytałaś syna co chciałby na ściane? Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 09:57 śyn mówił mi tylko że chce zółte ściany.Wydaje mi się że jeszcze nie ma rozeznania co do technik wykonywanych na ścianach,nie zwraca na to uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
picobello Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 10:22 To juz jest duzp dziecko,wiec sciany moga miec jeden kolor,ale warto wprowadzic jakies urozmaicenia mimo tego wieku,wiec tapeta jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
martini.wnm Re: Co na ścianę do pokoju dziecka? 30.01.07, 10:26 Jak dziecko chce żółte to niech ma żółte, a jeśli chodzi o fakturę to chyba polecałabym coś co można łatwo zmyć/wyczyścić bo ściany w pokoju ośmiolatka są zazwyczaj udekorowane śladami piłki, kawałkami taśmy od plakatów, farbami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lewania 2 propozycje 30.01.07, 12:38 Ja mam 2 propozycje. Pierwsza to tapeta z wlokna szklanego, ktora sie maluje. jest idealna, bo mozna ja po malowaniu myc, a jak sie kolor znudzi - maluje sie ja znowu. Jest o niebo lepsza od papierowych. W mieszkaniu mielismy ja od 1993 roku. Teraz rodzice w swoim nowym domu znowu ja polozyli, bo jest niezniszczalna. Druga sugestia (to z dziecinstwa) to polozenie na sciany materialu lnianego. Moi rodzice polozyli nam na sciany material w wielkie czerwone kwiaty. Oczuwiscie nie sugeruje tu koniecznie kwiatow, ale pomysl ciekawy i material blizej natury. Odpowiedz Link Zgłoś