madeinussa 30.01.07, 16:39 Wiem, że ten problem nie tylko dotyczy mnie, ale po prostu mam już dość siedzenia i wysyłania CV i listów motywacyjnych, na które i tak 50% nie odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ismeria Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 16:40 A MOZE TAK SKORZYSTAC Z AGENCJI POPSREDNICTWA PRACY Odpowiedz Link Zgłoś
fiat501 Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 16:52 a jakie masz wykształcenie i doświadczenie, nie myślałaś o wyjeździe za granicę, w Polsce wbrew temu co mówi propaganda braci K., jest krucho z pracą i trzeba mieć troche fuksa by ją znaleść. Też radzę agancje pracy, urzędy pracy są do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
madeinussa Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 16:55 Jestem po Liceum Ogólnokształcącycm, właściwie bez doświadczenia (obecnie studiuję) i chciałam sobie dorobić, a tu nic... Odpowiedz Link Zgłoś
ismeria Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 16:57 jakiejkolwiek, zaezy jaka dzila w twojej miejscowosci Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 17:05 Czy znasz jakiś język? Jakiego rodzaju pracy poszukujesz? Ile godzin tygodniowo możesz pracować? Jakie miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
madeinussa Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 17:16 Warszawa i okolice. Języki: agnielski średnio-zaawansowany, rosyjski: podstawowy. Rodzaj? Sprzedawca, recepcjonistka, dział obsługi klienta itp. W tygodniu mogę właściwie na cały etat, ale wolałabym na 3/4 lub 1/2. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 17:26 Zaloguj się na tej stronie, pracowałam kiedyś w tej firmie, pośredniczą w rekrutacji między innymi recepcjonistek do innych firm. www.sodexho.com.pl/kariera.htm Tak jak pisał ktoś przede mną - poszukaj na stronach agencji doradztwa personalnego. Rozglądaj się za ogłoszeniami na sklepach itd. - na takie jest z reguły mniej zgłoszeń niż na ogłoszenia w gazetach. I przede wszystkim nie poddawaj się, wiem, że łatwo powiedzieć, ale pierwszą pracę jest zawsze trudno znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 17:29 Oglądaj też ogłoszenia na swojej uczelni! Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 17:18 Atakuj bezposrednio.Znajdz sobie kilka firm w twoim miescie, ktory by mogly miec jakas prace, ktora cie interesuje i idz tam po prostu do dzialu kadr. Nie masz nic do stracenia, a taka inicjatywa moze bedzie doceniona. Odpowiedz Link Zgłoś
madeinussa Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 18:17 Ale to nie głupio tak chodzić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 17:30 to jest najbardziej wkurzajace to olewanie chamstwo... nie moga odpisac... albo co gorsza obiecuja po rozmowie ze sie odezwa i cisza.... trzymam kciuki by sie udalo! a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
thelma3 Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 18:23 bywa jeszcze gorzej: obiecują pracę, a za plecami zatrudniają kogoś innego (z własnego doświadczenia niestety...) Odpowiedz Link Zgłoś
madeinussa Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 18:32 Miałam tak. Byłam na rozmowie, wszystko pięknie, od poniedziałku miałam zacząć, a tu dostaję maila, że jednak wybrali inną osobę i mnie przepraszają... Odpowiedz Link Zgłoś
thelma3 Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 19:03 Ja nawet maila nie dostałam... zasięgnęłam info nieoficjalnie u "wtyczki", inaczej bym się może w ogóle nie dowiedziała, to się nazywa klasa Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Nie mogę znaleźć pracy... :( 30.01.07, 18:36 co umiesz robic, jakie masz kwalifikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia ok, doczytalam 30.01.07, 18:40 i przyznaje, ze mozesz miec ciezko.. bez szkoly, bez doswiadczenia.. wiem, ze kiedys trzeba zaczac.. ale w tym momencie najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie bylby chyba staż z urzędu pracy.. zwykle jest to staż polroczny, zwykle na 1/2 etatu.. za marne pieniadze w instytucjach panstwowych., ale masz rozwiazanie 2 problemow: - masz co wpisac w cv - doswiadczenie - dorabiasz powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś